דלג לתוכן הראשי

החופשה המושלמת לחובבי מוזיקה, פסטורליה וירוק בעיניים.




זה היה אולי אחד מסופי השבוע המקסימים שהייתי בהם בארץ.
זה היה באפריל. כן, כן, באפריל :)
אתם בטח שואלים את עצמכם למה חוויות מהאביב אני מספרת לכם רק עכשיו. שאלה טובה, אבל לכל שאלה טובה יש באמתחתי תשובה טובה אפילו יותר.
אתם צודקים, אתם מכירים אותי. אני לא טובה בדחיית סיפוקים, אבל הפעם הייתי חייבת.
ממש בקרוב, בנובמבר (נכון, בדיוק החודש שיש לי בו יומולדת), מתחילה העונה ה-14 של "סופי שבוע של תרבות" במלון הצפוני המשגע, "פסטורל כפר בלום"

באפריל 2015 הייתי באחד מהמופעים שסגרו את העונה ה-13 של "פסטורליה בצלילים", וידעתי שאם אספר לכם באפריל על החוויה המדהימה שהייתה לי בסופ"ש ההוא, סביר שעד העונה ה-14 תשכחו. אז הנה, אני נזכרת בעונג רב, בשמחה פסטורלית מיוחדת של "סופי שבוע של תרבות" בפסטורל כפר בלום.
הסופ"ש שלקחתי בו חלק היה סופ"ש שהוקדש כולו לאריק איינשטיין.
לרגע היה נשמע לי שהמחיר של הסופ"ש המוזיקלי מאד יקר. כמו תמיד, התובנות באות בסוף.
הבנתי שלא רק שהוא לא יקר, הוא משתלם מאד ושווה כל שקל שתשקיעו בו. אחד מסופי השבוע הטובים שהייתי בהם!
*מומלץ לגילאי 45 פלוס, צעירים פחות ימצאו את מקומם
מה יש בסופ"ש הזה, שהופך אותו לכ"כ מיוחד?

א. מלון פסטורל כפר בלום.
מלון מקסים, מטופח מאד, נקי וטובל בהמון ירוק.
הציפורים המצייצות, הצוות המקסים, החייכן והאכפתי, האוכל שמוגש בשפע.
החדרים היפים, האמבטיה המיוחדת, הכל עושה טוב בלב. לפחות בשלי הוא עשה מסאז' משובח.
ב. תנאי האירוח.
חצי פנסיון, עם ארוחת צהריים קלה ביום שישי.
המחיר כולל: קבלת פנים עשירה, תכנית אומנותית שתכף ארחיב עליה, ארוחת צהרים קלה
ביום שישי, טיול באוטובוסים מאורגנים, יין חופשי בארוחות הערב, עיתון "ידיעות אחרונות" ביום שישי, הפתעות בחדרים, פרידה מתוקה. מאד מתוקה :)
ג. התכנית האמנותית והאנשים שמאחוריה
תרשמו לכם: 3 הופעות מוזיקליות משגעות והרצאה.
כל אחת מההופעות שחוויתי בסופ"ש בפסטורל הייתה מדהימה ומושקעת. 
חלק מההופעות הן הפקות מיוחדות לסופ"ש הספציפי לפי הקונספט שלו, שמתוכנן ובמוצע היטב ע"י שני האנשים שעושים את הסופ"ש המוזיקלי למה שהוא:
דובי בנארי- מנכ"ל המלון
הדס ציוני- מנהלת התכנים של מלון פסטורל כפר בלום
שניהם עמוסים בלהט בעיניים, ועושים את מה שהם עושים הכי טוב שאפשר, תוך דאגה לכל אורח, מהפרטים הקטנים לגדולים.
ד. הפרטים הקטנים.
בעיניי, יש חשיבות עצומה לאווירה בזמן קבלת החדר.
כשנכנסתי לחדר חיכו לי הפתעות מאד נעימות.
זה כבר מתחיל את סוף השבוע המיוחד הזה באווירה של אכפתיות, של השקעה, של דינמיקה אחרת.

כמה מילים על הסופ"ש שאני התארחתי בו, וכמובן קישור לתכניה של עונת 2015.
כל הסופ"ש שהייתי חלק ממנו, חמישי עד מוצ"ש, הוקדש לאריק איינשטיין.
כבר בכניסה למלון הונחו מוטיבים שקשורים לאחד והיחיד שכ"כ אהבתי, ועדיין.
נכנסנו לחדר, שכמו בביקורי הקודם במלון, היה נקי, מטופח, ונעים.

על השולחן חיכה לנו דיסק עם השירים הראשונים של אריק איינשטיין.
לצידו הונחה סלסלת פירות יבשים, ומילות השיר "אני ואתה נשנה את העולם".
אני עוד לא שיניתי, אבל יש לי עוד הזדמנות :)
המופעים היו גולת הכותרת בסוף השבוע המוזיקלי של פסטורל.
מיקי גבריאלוב עם מיטב השירים מכל התקופות (חמישי בערב)
הופעה מחשמלת!
שיתוף הפעולה בין אריק איינשטיין למיקי גבריאלוב הניב שירים שהפכו נכסי
צאן ברזל. מיקי גבריאלוב והנגנים נתנו הופעה נהדרת, אנרגטית, ושילבו את מיטב השירים של אריק איינשטיין:
אני ואתה, צא מזה, הכניסיני תחת כנפך, אוהב להיות בבית, עוף גוזל, וגם שירים עם נופך ים תיכוני כמו: השיירה, שכשנבוא ועוד קלאסיקות שלא יאבדו לעולם.

אריק איינשטיין משנה את העולם- הרצאה של יואב קוטנר (שישי אחה"צ)
סיפורו של אריק איינשטיין עם קליפים נדירים, להיטים גדולים וסיפורים
אישיים, כולל ראיונות שלא פורסמו מעולם.
יואב קוטנר איש הרדיו והטלוויזיה, חלק את אהבתו למוסיקה במפגש מיוחד על הבמה.
היה מרתק, ובכלל, יואב קוטנר תמיד מרתק.
בסיום ההופעה אכלנו ארוחת ערב מעולה בחדר האוכל, ושתינו קברנה של יקב הרי גליל.
הקינוחים היו מפתים, לא התאפקתי למרות שלא יכולתי לנשום מרוב אוכל.

שבעות ושיכורות קמעה (יין חופשי, שלא נשתה קצת?), נכנסנו לתפוס מקום טוב באולם הסמוך, לחכות להופעה של שישי בערב. והיא הגיעה. ואנחנו? לא הפסקנו לצחוק.
לא, זה לא היה מרוב יין, זה היה ניקי גולדשטיין, שהפיל אותנו לרצפה.
קבלו:
החברים של קריבו
אורי בנאי,  ניקי גולדשטיין, אילן לייבוביץ, דוד קריבושי (שישי ערב)
ערב נוסטלגי ומצחיק בטירוף.
ערב שהוקדש לשירי השלישיות המיתולוגיות הגדולות בזמר העברי.
במופע בוצעו מיטב השירים והלהיטים הבלתי נשכחים של שלישיית "גשר הירקון", "החלונות הגבוהים", "השלושרים", "הנשמות הטהורות", "הגשש החיוור", "התאומים", "שוקולד מנטה מסטיק" ועוד.

לאחר המופע מתקיימת מסיבת ריקודים שמחה עם דוד ופטריסיה.
כולם רקדו, אולי אפילו אני, אבל לא תזכו לראות את זה :)
אין ספק, היה שישי מושלם!!!
בשבת בבוקר קמנו לציוץ ציפורים ולארוחת בוקר מפנקת.
שרון הסתכלה לשמיים, בטח ביקשה שנוכל להישאר עוד כמה ימים במקום הקסום הזה :)
בשעה 11 בבוקר היה מופע אחרון, שסגר את רצף המופעים המעולים.
"יש בי אהבה והיא תנצח"
ניב קאופמן, מירה עוואד, עמרי רוזנצוויג, עדן הולן, עידן חיים דוד, אנה שפיץ (שבת בוקר)
במופע ארח המוסיקאי ניב קאופמן חברים שביצעו שירי א"י של איינשטיין.
מירה עוואד הפליאה בקולה, והחבורה המוכשרת נתנה לנו עוד טעימה מאריק איינשטיין, כדי שנוכל לצאת לכיוון המרכז ולדעת שאנחנו, שרון ואני, עוד נחזור.


מלון פסטורל
קיבוץ כפר בלום
גליל עליון
טל: 04-6836611
דוא"ל:pastoral@kbm.org.il

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?