דלג לתוכן הראשי

מנגל- גריל בלי עשן, גם למרפסת ולבית!!! תתפנקו במתנה נפלאה לחגים ובכלל.




זו ללא ספק הייתה השקה מרגשת. ישבתי ולא האמנתי. בתוך מסעדת "התרנגול הכחול" דלק מנגל, עליו הונחו מיני בשרים, ירקות ואפילו בצקים, ולא יצא עשן! הסתכלתי שוב, לראות שלא עושים לי איזה תרגיל עם שואב עשן נסתר :)
אבל לא. זו בשורה מדהימה, ונו, אתם יודעים:
אני אוהבת בשורות, אוהבת מכשירים שקשורים לבישול ולמטבח בכלל, ואוהבת לחגוג עם בשר טוב.

כן, גם על האש.
אז איפה הבעיה?
תקני פחמים, שונית, תדליקי מנגל, ויאללה, תתעשני.
תנפנפי את עצמך למוות, תזיעי, תתבאסי, תקטרי, תאכלי.
תחזרי הביתה עם ריח של עשן, עם טעם של עשן, ועם איכס בנשימה.
תבטיחי לעצמך שזו הפעם האחרונה. "כי מנגל זה לא בשבילי".
'צטערת, זו הסיבה שאני לא אוהבת פיקניקים. לא בשבילי לברוח מהעשן, ולאכול טעם של עשן. וכן, יש לו טעם.
והוא הורס לי את הטעם של האנטריקוט.
אז מעכשיו מנגל זה כבר כן בשבילי! ממש אפילו!

זהו. אני כבר מסודרת.
יש לי בבית מכשיר מ-ה-פ-כ-נ-י, שגם לכם מאד, אבל מאד שווה להכיר:
SAfire - גריל של הייטק וגאון של מנגל.
פטנט שהגיע אלינו מדרום אפריקה. SA, כאילו? fire כתוספת :)
אז יאללה, בואו נתמנגל, והפעם - בלי עשן.
היתרון הראשון, שהכי חשוב בעיניי:
הבריאות.
הרי אנחנו יודעים שלשאוף עשן זה לא הדבר האידיאלי לנשימה.
גריל הפחמים ה"רגיל" שכולנו מכירים אינו בריא בעליל.
ישנם מחקרים שמראים שבמקרים רבים סופג הבשר הנצלה על האש עשן השקול ל- 10 קופסאות סיגריות (!!!)
השכנים.

היום ישנם מגדלי מגורים שמחתימים את הדיירים שאסור להם לעשות מנגל במרפסות, בגלל העשן והזיהום הסביבתי, ובכלל, אני כרגע יושבת עם חלונות סגורים ומזגן רק כי השכנים מקומת הקרקע הדליקו מנגל וכל העשן והריח נכנסים לי לסלון. די מבאס, לא? וכולנו מכירים את זה :(
במנגל של SAfire יש שימוש בגחלים ידידותיים לסביבה העשויים מקליפת עצי קוקוס דחוס שאינם פולטים עשן וריח, וזו הבשורה הגדולה!
*את הגחלים יש להדליק במקום מאוורר.
השימושים.
המנגל של SAfire מיועד גם לצליית ירקות, אפייה של חלות, פיצות ולחמים, צלייה, בישול וטיגון.
במעמד ההשקה ראינו איך בקלות השף אייל פינקלשטיין הכין עליו מאפה בתוך דקות.
גם השף שאול בן אדרת בא לבדוק את הסחורה :)
אני אכלתי את סלט העשבים הנפלא של התרנגול הכחול עם קציצות הקבב המשגעות שהכין השף אייל פינקלשטיין, והרגשתי בעננים.
מה עוד הכין לנו השף אייל פינקלשטיין?
בצלים על האש
חזה עוף על הגריל


סלמון על הגריל
מכיוון שהמשטח הוא פלאנצ'ה דו צדדית, ניתן להפוך אותו. פלטה אחת עם פסים, פלטה שנייה חלקה. אז הפכנו :)


תשמעו, הסלמון יצא מעדן!!
רוסטביף (ואני עוד לא הבנתי מאיפה אני משיגה את המשפד הזה!! בא לי לצלות רוסטביף)


רגע, השפים טועמים :)
 וגם היבואנים, האחים שמביאים לנו את הפלא הזה לארץ, היו מרוצים מהתוצאות :)
וכן. יש או קיי :)
קבב
בצק
הנוחות.
מנגל גריל SAfire בנוי מנירוסטה איכותית והוא כולל מכסה לשמירה על חום בישול אחיד ומונע זליגה של ריחות. 
הוא נוח וקל במיוחד לנשיאה- ארוז בתיק נשיאה נוח, קל במיוחד וניתן להעברה ממקום למקום (ולכן גם נפלא לפיקניקים) 
הוא ניתן לרחיצה בקלות בכל מדיח כלים - שזה בכלל שוס מבחינתי :)
חשוב:
המבנה הייחודי שלו מונע מהשומן הניגר מהבשר מלטפטף על הגחלים הבוערות, וזה בדיוק מה שמונע מהשומן להישרף ולייצר עשן, אבל זה לא אומר שלא צריך קצת אויר.
הוא ניתן לשימוש בכל מקום עם חלון אוורור, וכמובן באוויר החופשי.
הפרטים הטכניים:
ה-SAfire  כולל מספר מוצרים נלווים שהינם תוספות לערכה הבסיסית ומאפשרים בנוסף לצליית בשרים גם להכין בישולים ארוכים, לצלות עופות שלמים ולהקפיץ מאכלים סיניים.
הערכה הבסיסת כוללת: 
1. בסיס גריל Safire
2  פלנצ'ה דו-צדדית מצופה טפלון
3. רשת צליה 
4.  כיפת מכסה
5. תיק נשיאה 
תוספות לרכישה:
1. ווק ייעודי המתיישב על הגחל ומצופה בנחושת
2. ארובת בישול וחימום
3. פחמים מקליפת עצי קוקוס
פינת התכלס:

מחיר ערכה בסיסית לצרכן: 850 ש"ח
ניתן לרכוש פחמים באופן נפרד.
ניתן להשיג: בחנויות נבחרות ברחבי הארץ.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?