דלג לתוכן הראשי

מנגל- גריל בלי עשן, גם למרפסת ולבית!!! תתפנקו במתנה נפלאה לחגים ובכלל.




זו ללא ספק הייתה השקה מרגשת. ישבתי ולא האמנתי. בתוך מסעדת "התרנגול הכחול" דלק מנגל, עליו הונחו מיני בשרים, ירקות ואפילו בצקים, ולא יצא עשן! הסתכלתי שוב, לראות שלא עושים לי איזה תרגיל עם שואב עשן נסתר :)
אבל לא. זו בשורה מדהימה, ונו, אתם יודעים:
אני אוהבת בשורות, אוהבת מכשירים שקשורים לבישול ולמטבח בכלל, ואוהבת לחגוג עם בשר טוב.

כן, גם על האש.
אז איפה הבעיה?
תקני פחמים, שונית, תדליקי מנגל, ויאללה, תתעשני.
תנפנפי את עצמך למוות, תזיעי, תתבאסי, תקטרי, תאכלי.
תחזרי הביתה עם ריח של עשן, עם טעם של עשן, ועם איכס בנשימה.
תבטיחי לעצמך שזו הפעם האחרונה. "כי מנגל זה לא בשבילי".
'צטערת, זו הסיבה שאני לא אוהבת פיקניקים. לא בשבילי לברוח מהעשן, ולאכול טעם של עשן. וכן, יש לו טעם.
והוא הורס לי את הטעם של האנטריקוט.
אז מעכשיו מנגל זה כבר כן בשבילי! ממש אפילו!

זהו. אני כבר מסודרת.
יש לי בבית מכשיר מ-ה-פ-כ-נ-י, שגם לכם מאד, אבל מאד שווה להכיר:
SAfire - גריל של הייטק וגאון של מנגל.
פטנט שהגיע אלינו מדרום אפריקה. SA, כאילו? fire כתוספת :)
אז יאללה, בואו נתמנגל, והפעם - בלי עשן.
היתרון הראשון, שהכי חשוב בעיניי:
הבריאות.
הרי אנחנו יודעים שלשאוף עשן זה לא הדבר האידיאלי לנשימה.
גריל הפחמים ה"רגיל" שכולנו מכירים אינו בריא בעליל.
ישנם מחקרים שמראים שבמקרים רבים סופג הבשר הנצלה על האש עשן השקול ל- 10 קופסאות סיגריות (!!!)
השכנים.

היום ישנם מגדלי מגורים שמחתימים את הדיירים שאסור להם לעשות מנגל במרפסות, בגלל העשן והזיהום הסביבתי, ובכלל, אני כרגע יושבת עם חלונות סגורים ומזגן רק כי השכנים מקומת הקרקע הדליקו מנגל וכל העשן והריח נכנסים לי לסלון. די מבאס, לא? וכולנו מכירים את זה :(
במנגל של SAfire יש שימוש בגחלים ידידותיים לסביבה העשויים מקליפת עצי קוקוס דחוס שאינם פולטים עשן וריח, וזו הבשורה הגדולה!
*את הגחלים יש להדליק במקום מאוורר.
השימושים.
המנגל של SAfire מיועד גם לצליית ירקות, אפייה של חלות, פיצות ולחמים, צלייה, בישול וטיגון.
במעמד ההשקה ראינו איך בקלות השף אייל פינקלשטיין הכין עליו מאפה בתוך דקות.
גם השף שאול בן אדרת בא לבדוק את הסחורה :)
אני אכלתי את סלט העשבים הנפלא של התרנגול הכחול עם קציצות הקבב המשגעות שהכין השף אייל פינקלשטיין, והרגשתי בעננים.
מה עוד הכין לנו השף אייל פינקלשטיין?
בצלים על האש
חזה עוף על הגריל


סלמון על הגריל
מכיוון שהמשטח הוא פלאנצ'ה דו צדדית, ניתן להפוך אותו. פלטה אחת עם פסים, פלטה שנייה חלקה. אז הפכנו :)


תשמעו, הסלמון יצא מעדן!!
רוסטביף (ואני עוד לא הבנתי מאיפה אני משיגה את המשפד הזה!! בא לי לצלות רוסטביף)


רגע, השפים טועמים :)
 וגם היבואנים, האחים שמביאים לנו את הפלא הזה לארץ, היו מרוצים מהתוצאות :)
וכן. יש או קיי :)
קבב
בצק
הנוחות.
מנגל גריל SAfire בנוי מנירוסטה איכותית והוא כולל מכסה לשמירה על חום בישול אחיד ומונע זליגה של ריחות. 
הוא נוח וקל במיוחד לנשיאה- ארוז בתיק נשיאה נוח, קל במיוחד וניתן להעברה ממקום למקום (ולכן גם נפלא לפיקניקים) 
הוא ניתן לרחיצה בקלות בכל מדיח כלים - שזה בכלל שוס מבחינתי :)
חשוב:
המבנה הייחודי שלו מונע מהשומן הניגר מהבשר מלטפטף על הגחלים הבוערות, וזה בדיוק מה שמונע מהשומן להישרף ולייצר עשן, אבל זה לא אומר שלא צריך קצת אויר.
הוא ניתן לשימוש בכל מקום עם חלון אוורור, וכמובן באוויר החופשי.
הפרטים הטכניים:
ה-SAfire  כולל מספר מוצרים נלווים שהינם תוספות לערכה הבסיסית ומאפשרים בנוסף לצליית בשרים גם להכין בישולים ארוכים, לצלות עופות שלמים ולהקפיץ מאכלים סיניים.
הערכה הבסיסת כוללת: 
1. בסיס גריל Safire
2  פלנצ'ה דו-צדדית מצופה טפלון
3. רשת צליה 
4.  כיפת מכסה
5. תיק נשיאה 
תוספות לרכישה:
1. ווק ייעודי המתיישב על הגחל ומצופה בנחושת
2. ארובת בישול וחימום
3. פחמים מקליפת עצי קוקוס
פינת התכלס:

מחיר ערכה בסיסית לצרכן: 850 ש"ח
ניתן לרכוש פחמים באופן נפרד.
ניתן להשיג: בחנויות נבחרות ברחבי הארץ.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.