דלג לתוכן הראשי

כלים שווים, ומתכון לפילו סביח עם הטיפ הכי מעניין להכנת טחינה ביתית!!!




פלאנצ'ה. 
אני משתמשת בה לפחות פעמיים בשבוע. היא אחד הכלים הכי יעילים במטבח שלי, והיא משמשת אותי להכנה מהירה של חזה עוף וירקות. על הפלאנצ'ה, ברור :)
אחד המוצרים הכי הכי הכי שווים במטבח שלי היא הפלאנצ'ה מתוצרת קסנון XENON.



כשקיבלתי הזמנה לסדנת שף של קסנון, עם השף אבי ביטון, לא יכולתי לסרב.
והאמת? מזל שלא סירבתי!
קבלתי את הטיפ הכי טוב שיכול להיות להכנת טחינה ביתית.
בחיים לא הייתי מגיעה אליו לבד, וכבר הנסיעה למסעדה החדשה של אבי ביטון ביקום, פיורי, הצדיקה את הנסיעה.
חוצמזה, אני אוהבת את מוצרי האבן של קסנון, ותמיד כיף לקבל השראה משף כמו אבי לדברים חדשים שאני יכולה להכין בבית.
למדנו להכין כמה מתכונים משגעים, ואני כבר אתחיל עם מתכון ראשון ומשגע, פילו סביח.
השף אבי ביטון הוא הפרזנטור של קסנון, כך שלא סתם הוא זה שנבחר להעביר לנו את הסדנה :)
והטיפ לטחינה? לא תאמינו, משהו שבאמת משדרג לי את החיים, אבל זה בהמשך.
אני אתחיל עם המתכון הפשוט והחגיגי הזה, אך עם זאת עממי ואהוב.
נכון, אני לא אוהבת חצילים, כך שסביח הוא לא ברירת המחדל שלי, אבל למי שאוהב חצילים ו/או סביח- זה ממש, אבל ממש מתכון מושלם.

פילו סביח של השף אבי ביטון
4-6 מנות

מרכיבים:
עלי פילו
3 ביצים חומות
2 חצילים קלויים על הפלאנצ'ה של קסנון
2 תפוחי אדמה מבושלים ומקולפים
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור בצל ירוק קצוץ
מלח
פלפל
שמן זית
להגשה:
כוס טחינה מוכנה
2עגבניות קצוצות דק
פלפל ירוק חריף פרוס

אופן ההכנה:
1. מערבבים ביצים חומות, חצילים קלויים, תפוחי אדמה מבושלים, פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק קצוץ,
ומתבלים במלח ופלפל.




2. חותכים מעלה הפילו ריבועים של 20 ס"מ.
3. שמים מעט מהתערובת על עלה הפילו
4. מקפלים כמו אריזה
5. שמים מעט שמן זית בסיר אבן של קסנון, ומטגנים את ריבועי הפילו משני הצדדים עד להזהבה.


6. מוציאים מהסיר ומניחים בצד
7. פורסים נייר אפייה על מגש
8. שופכים בצד אחד של נייר האפייה טחינה
9. בצד השני מניחים את ריבועי הפילו
10. מוסיפים עגבניות, צרור עשבי תיבול, ופלפל חריף
11. מזלפים שמן זית, ומגישים

וה-טיפ!!


ראיתי את אבי ביטון מכניס לטחינה קוביות קרח במעמד ההכנה.
שאלתי אותו למה הוא מכניס קרח לטחינה.
אהה!
זה ההסבר שלו:
נכון שתמיד שמכינים טחינה בבית היא מתקשה במקרר ולמחרת היא כמו אבן?
אז מכניסים לתוכה קוביות קרח, מה שמונע את ההתקשות, ולמחרת כשמוציאים את הטחינה מהמקרר היא באותו מרקם שבה היא נכנסה אליו.
גאוני, לא? :)
טוב, בשלב ראשון לכו ותקנו לכם פלאנצ'ה של קסנון. 
היא לא יקרה והיא שווה כל שקל!!!
ובגלל שאני כ"כ נחמדה, בפוסט הבא אני אתן לכם עוד מתכונים מהסדנה הכיפית הזו.
יש למה לצפות :)

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?