דלג לתוכן הראשי

כלים שווים, ומתכון לפילו סביח עם הטיפ הכי מעניין להכנת טחינה ביתית!!!




פלאנצ'ה. 
אני משתמשת בה לפחות פעמיים בשבוע. היא אחד הכלים הכי יעילים במטבח שלי, והיא משמשת אותי להכנה מהירה של חזה עוף וירקות. על הפלאנצ'ה, ברור :)
אחד המוצרים הכי הכי הכי שווים במטבח שלי היא הפלאנצ'ה מתוצרת קסנון XENON.



כשקיבלתי הזמנה לסדנת שף של קסנון, עם השף אבי ביטון, לא יכולתי לסרב.
והאמת? מזל שלא סירבתי!
קבלתי את הטיפ הכי טוב שיכול להיות להכנת טחינה ביתית.
בחיים לא הייתי מגיעה אליו לבד, וכבר הנסיעה למסעדה החדשה של אבי ביטון ביקום, פיורי, הצדיקה את הנסיעה.
חוצמזה, אני אוהבת את מוצרי האבן של קסנון, ותמיד כיף לקבל השראה משף כמו אבי לדברים חדשים שאני יכולה להכין בבית.
למדנו להכין כמה מתכונים משגעים, ואני כבר אתחיל עם מתכון ראשון ומשגע, פילו סביח.
השף אבי ביטון הוא הפרזנטור של קסנון, כך שלא סתם הוא זה שנבחר להעביר לנו את הסדנה :)
והטיפ לטחינה? לא תאמינו, משהו שבאמת משדרג לי את החיים, אבל זה בהמשך.
אני אתחיל עם המתכון הפשוט והחגיגי הזה, אך עם זאת עממי ואהוב.
נכון, אני לא אוהבת חצילים, כך שסביח הוא לא ברירת המחדל שלי, אבל למי שאוהב חצילים ו/או סביח- זה ממש, אבל ממש מתכון מושלם.

פילו סביח של השף אבי ביטון
4-6 מנות

מרכיבים:
עלי פילו
3 ביצים חומות
2 חצילים קלויים על הפלאנצ'ה של קסנון
2 תפוחי אדמה מבושלים ומקולפים
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור בצל ירוק קצוץ
מלח
פלפל
שמן זית
להגשה:
כוס טחינה מוכנה
2עגבניות קצוצות דק
פלפל ירוק חריף פרוס

אופן ההכנה:
1. מערבבים ביצים חומות, חצילים קלויים, תפוחי אדמה מבושלים, פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק קצוץ,
ומתבלים במלח ופלפל.




2. חותכים מעלה הפילו ריבועים של 20 ס"מ.
3. שמים מעט מהתערובת על עלה הפילו
4. מקפלים כמו אריזה
5. שמים מעט שמן זית בסיר אבן של קסנון, ומטגנים את ריבועי הפילו משני הצדדים עד להזהבה.


6. מוציאים מהסיר ומניחים בצד
7. פורסים נייר אפייה על מגש
8. שופכים בצד אחד של נייר האפייה טחינה
9. בצד השני מניחים את ריבועי הפילו
10. מוסיפים עגבניות, צרור עשבי תיבול, ופלפל חריף
11. מזלפים שמן זית, ומגישים

וה-טיפ!!


ראיתי את אבי ביטון מכניס לטחינה קוביות קרח במעמד ההכנה.
שאלתי אותו למה הוא מכניס קרח לטחינה.
אהה!
זה ההסבר שלו:
נכון שתמיד שמכינים טחינה בבית היא מתקשה במקרר ולמחרת היא כמו אבן?
אז מכניסים לתוכה קוביות קרח, מה שמונע את ההתקשות, ולמחרת כשמוציאים את הטחינה מהמקרר היא באותו מרקם שבה היא נכנסה אליו.
גאוני, לא? :)
טוב, בשלב ראשון לכו ותקנו לכם פלאנצ'ה של קסנון. 
היא לא יקרה והיא שווה כל שקל!!!
ובגלל שאני כ"כ נחמדה, בפוסט הבא אני אתן לכם עוד מתכונים מהסדנה הכיפית הזו.
יש למה לצפות :)

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.