דלג לתוכן הראשי

תמיד כיף לחזור לאיטליה. טריולה, איטלקיה הורסת.





אחרי הטיול שלי באיטליה, כל מה שרציתי זה אוכל איטלקי. ועוד אוכל איטלקי.
ועוד, ועוד, ועוד.
גם לפני הביקור בחבלים הנפלאים של איטליה, אמיליה רומנה וטוסקנה, ידעתי שאוכל איטלקי הוא הפייבוריט שלי.
תנו לי מנת פסטה טובה, ואני מאושרת. טירמיסו משובח, ואני על גג העולם.
אני מכינה הרבה פסטות בבית, ואם הייתי מחליטה לפתוח מסעדה, הייתי הולכת על איטלקית. בטוח.
כבר המפות האלו, המשובצות, מזכירות לי את המסעדה הטוסקנית הנהדרת שישבתי בה ואכלתי ריבוליטה.
וכן, הלוואי שהייתי מוצאת בארץ ריבוליטה טובה כזו, כמו שאכלתי שם, בטוסקנה.
*ריבוליטה- מרק איכרים טוסקני
(התמונה ממסעדה מקסימה שאכלתי בה בטוסקנה. מי שישחזר לי את המנה הזו- אני מזמינה אותו לארוחה איטלקית!)

בינתיים, כשממש בא לי להתנחם באוכל איטלקי טוב ומנחם, אני חוזרת בקטנה לאיטלקיה שלי:
טריולה.
היא תמיד מפתיעה, תמיד טעימה, והתפריט שלה נראה בדיוק כמו התפריטים באיטליה. 
וכמו שכבר אמרתי, כל מה שמזכיר לי את איטליה- מבורך :)
למנות הראשונות הזמנתי מנת ארטישוק א-לה רומאנה
3 חצאי ארטישוק צלויים בגריל מוגשים על גבינת שמנת עם סלסלת עגבניות, פלפלים ובצל סגול.
מנה טעימה מאד, יפה מאד, ומהווה פתיחה מושלמת.
בכל ביקור שלי בטריולה אני מזמינה את מנת ה"כרובית טרטופו".
פרחי כרובית במחבת לוהטת מהטאבון ברוטב איולי כמהין ופרמז'ן עם שבבי עירית.
מנה מנצחת!
לעיקריות בחרנו שתי מנות שונות, אחת, מנת ניוקי מעולה, ניוקי פילה בקר.
תשמעו, היה לי טעים בטירוף. ליקקתי את המחבת.
ערמונים, שמפיניון, טימין ובזיליקום בבלסמי, שאטה, חמאה ויין לבן. 
כל מה שאני אוהבת במחבת אחת.
פפרדלה די מארה
שרימפס וקלמרי בשמנת, ברנדי, שקדים, מוצרלה, שרי תמר, ממרח עגבניות מיובשות ופטרוזיליה.
גם מנה מעולה ומאד משביעה, ובכלל, רוב המנות שטעמתי עד היום בטריולה היו כאלו שתמיד אשמח לאכול אותן בפעם השנייה, וכבר על זה מגיע שאפו.
בגזרת הקינוחים אני בחרתי באיך לא, טירמיסו.
אחד מהקינוחים שאני הכי אוהבת.
הקפה, הבישקוטים, המסקרפונה- זה הקינוח המושלם מבחינתי.
הוא היה טעים, והוגש עם הקפה שאני הכי אוהבת, מאורו.
הקצפת החלב הייתה מדויקת, ואם לא הקינוח הבא, הייתי מגדירה את הארוחה בטריולה כמושלמת.

לא שהוא היה רע, קינוח הפבלובה.
המרנג היה משובח, הקצפת טעימה, הרוטב נפלא.
היה טוב, אבל ממש משעמם.
פבלובה זה כן, ללא ספק. יציאה מהקופסה- הייתה קצת חסרה לי.
קצת פירות בצד היו משדרגים את המנה, מרעננים אותה, ומסיימים את הארוחה ב"האיטלקיה המושלמת".


סיכום:
החוויה האיטלקית שלי שוחזרה היטב.
נכון שבאיטליה הרבה יותר זול לאכול, אבל אנחנו בישראל, ועל זכרונות טובים משלמים :)

ולא, טריולה לא מאד יקרה, דומה לכל המסעדות הטובות (ראשונות 36-46, פסטות 52-75, מנות שנקראות בתפריט האיטלקי secondi נעות בין 56 ללזניה ל-116 למנת אנטריקוט).
מומלצת בחום, ומבחינתי, זו הייתה "פעם שלישית ג'לטו", בטריולה. וגלידה איטלקית, ברור.

שלישית, ולא אחרונה.
איטליה אהובתי, טריולה גם :)


איטלקי , בר-מסעדה, בשרים, חלבי, מסעדת שף, פיצה, פירות ים
שחם 14, פתח תקווה (ממש קרוב ליכין סנטר)
טלפון: 03-9198444 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?