דילוג לתוכן הראשי

תמיד כיף לחזור לאיטליה. טריולה, איטלקיה הורסת.





אחרי הטיול שלי באיטליה, כל מה שרציתי זה אוכל איטלקי. ועוד אוכל איטלקי.
ועוד, ועוד, ועוד.
גם לפני הביקור בחבלים הנפלאים של איטליה, אמיליה רומנה וטוסקנה, ידעתי שאוכל איטלקי הוא הפייבוריט שלי.
תנו לי מנת פסטה טובה, ואני מאושרת. טירמיסו משובח, ואני על גג העולם.
אני מכינה הרבה פסטות בבית, ואם הייתי מחליטה לפתוח מסעדה, הייתי הולכת על איטלקית. בטוח.
כבר המפות האלו, המשובצות, מזכירות לי את המסעדה הטוסקנית הנהדרת שישבתי בה ואכלתי ריבוליטה.
וכן, הלוואי שהייתי מוצאת בארץ ריבוליטה טובה כזו, כמו שאכלתי שם, בטוסקנה.
*ריבוליטה- מרק איכרים טוסקני
(התמונה ממסעדה מקסימה שאכלתי בה בטוסקנה. מי שישחזר לי את המנה הזו- אני מזמינה אותו לארוחה איטלקית!)

בינתיים, כשממש בא לי להתנחם באוכל איטלקי טוב ומנחם, אני חוזרת בקטנה לאיטלקיה שלי:
טריולה.
היא תמיד מפתיעה, תמיד טעימה, והתפריט שלה נראה בדיוק כמו התפריטים באיטליה. 
וכמו שכבר אמרתי, כל מה שמזכיר לי את איטליה- מבורך :)
למנות הראשונות הזמנתי מנת ארטישוק א-לה רומאנה
3 חצאי ארטישוק צלויים בגריל מוגשים על גבינת שמנת עם סלסלת עגבניות, פלפלים ובצל סגול.
מנה טעימה מאד, יפה מאד, ומהווה פתיחה מושלמת.
בכל ביקור שלי בטריולה אני מזמינה את מנת ה"כרובית טרטופו".
פרחי כרובית במחבת לוהטת מהטאבון ברוטב איולי כמהין ופרמז'ן עם שבבי עירית.
מנה מנצחת!
לעיקריות בחרנו שתי מנות שונות, אחת, מנת ניוקי מעולה, ניוקי פילה בקר.
תשמעו, היה לי טעים בטירוף. ליקקתי את המחבת.
ערמונים, שמפיניון, טימין ובזיליקום בבלסמי, שאטה, חמאה ויין לבן. 
כל מה שאני אוהבת במחבת אחת.
פפרדלה די מארה
שרימפס וקלמרי בשמנת, ברנדי, שקדים, מוצרלה, שרי תמר, ממרח עגבניות מיובשות ופטרוזיליה.
גם מנה מעולה ומאד משביעה, ובכלל, רוב המנות שטעמתי עד היום בטריולה היו כאלו שתמיד אשמח לאכול אותן בפעם השנייה, וכבר על זה מגיע שאפו.
בגזרת הקינוחים אני בחרתי באיך לא, טירמיסו.
אחד מהקינוחים שאני הכי אוהבת.
הקפה, הבישקוטים, המסקרפונה- זה הקינוח המושלם מבחינתי.
הוא היה טעים, והוגש עם הקפה שאני הכי אוהבת, מאורו.
הקצפת החלב הייתה מדויקת, ואם לא הקינוח הבא, הייתי מגדירה את הארוחה בטריולה כמושלמת.

לא שהוא היה רע, קינוח הפבלובה.
המרנג היה משובח, הקצפת טעימה, הרוטב נפלא.
היה טוב, אבל ממש משעמם.
פבלובה זה כן, ללא ספק. יציאה מהקופסה- הייתה קצת חסרה לי.
קצת פירות בצד היו משדרגים את המנה, מרעננים אותה, ומסיימים את הארוחה ב"האיטלקיה המושלמת".


סיכום:
החוויה האיטלקית שלי שוחזרה היטב.
נכון שבאיטליה הרבה יותר זול לאכול, אבל אנחנו בישראל, ועל זכרונות טובים משלמים :)

ולא, טריולה לא מאד יקרה, דומה לכל המסעדות הטובות (ראשונות 36-46, פסטות 52-75, מנות שנקראות בתפריט האיטלקי secondi נעות בין 56 ללזניה ל-116 למנת אנטריקוט).
מומלצת בחום, ומבחינתי, זו הייתה "פעם שלישית ג'לטו", בטריולה. וגלידה איטלקית, ברור.

שלישית, ולא אחרונה.
איטליה אהובתי, טריולה גם :)


איטלקי , בר-מסעדה, בשרים, חלבי, מסעדת שף, פיצה, פירות ים
שחם 14, פתח תקווה (ממש קרוב ליכין סנטר)
טלפון: 03-9198444 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)