את קריירת הבישול במיקרוגל שלי סיימתי מזמן.
ניסיתי בעבר, וחוץ מכמה דברים בודדים שהמיקרוגל יפה להם, הרוב לא ממש עובר.
אז ויתרתי.
יום אחד פתחתי את המייל, וחיכתה לי הזמנה לסדנת בישול במיקרוגל במסעדת הבשרים הדסון.
זה מה שהיה כתוב בהזמנה:
"השף מתן אברהמס ממסעדת הבשרים הדסון וחברת יורוקום נציגת panasonic מזמינים אותך לסדנת בישול בשרים ייחודית שמבושלת רובה ככולה על בישול מאכלים באמצעות מיקרוגל ביתי מהפכני של panasonic בטכנולוגיית inverter החדשה."
לרגע חשבתי שאני לא קוראת טוב. אינוורטר? זה לא שייך למזגנים? קראתי שוב. כן, אינוורטר. זה לא רק במזגנים, כמו שחשבתי. גם במיקרוגל של פנסוניק.
רגע, תמהתי לעצמי, אבל בישול בשרים? במיקרוגל? לא, לא נשמע לי הגיוני.
דווקא בגלל שלא נשמע לי הגיוני בעליל, הייתי חייבת לבדוק. וחוצמזה, הדסון.
רק השם של מסעדת הבשרים הזו עושה לי כבר טוב בלב.
אז הלכתי :)
האלכוהול הגיע במנות צבעוניות וטעימות, ולרגע רציתי להישאר על הבר כל לילה, ולשתות עוד כוסית, ועוד כוסית.
מצד שני, מולי ניצב תפריט האוכל של הערב, אז החלטתי שהשילוב מושלם. אלכוהול, מנה מהמיקרוגל. עוד אלכוהול, ועוד מנה :)
השף הדגים חיוכים וצחוקים, ואני ראיתי צלעות מול העיניים.
ככה זה שמשייכים שף לקונספט, ומתן אברהמס הוא קונספט.
בשר. בשר. בשר.
ואז הוא ברח למטבח, ואנחנו קיבלנו הסברים מאנשי פנסוניק על המיקרוגל המשוכלל, על הטכנולוגיה המשובחת, ועל האפשרויות הבלתי נגמרות לבישול עם המיקרוגל.
התחלנו עם לחם טעים. ולא, הוא לא יצא מהמיקרוגל. יש קסמים ששום מיקרוגל לא יעשה, לפחות לא בדור הזה. לחם זה לא למיקרו. נקודה.
ואז עברנו לאכול מהמיקרוגל. לא, אין לתאר.
סלט ביצים חצי קשות, אנשובי ובצלים ירוקים, איולי סרירצ'ה.
הביצים הוכנו במיקרוגל. כן, כן. מדהים, לא?
סלט פלפלים קלויים (ניקלו במיקרוגל!!), גבינת קצ'וטה, שמן זית ואורגנו.
נהדר!
סינייה בקר וחצילים. לא יאומן מה המיקרו הזה יודע לעשות. טוב, נו, עם קצת עזרה של שף :)
גולת הכותרת:
סטייק רוסטביף סינטה. ב מ י ק ר ו ג ל!
לא בכל מיקרוגל, רק באינוורטר של פנסוניק :)
תירס בחמאת צ'יפוטלה ודבש
אפונה ירוקה, נענע ושקדים קצוצים
אורז קוקוס
היה גם קינוח של וולקנו שוקולד.
היה נחמד, אבל כל מיני גרסאות של סופלה או עוגות שוקולד בכוסות כבר מזמן אפשר להכין במיקרו,
כך שזה פחות ריגש אותי.
בגדול ולסיכום:
הארוחה שהוכנה על טהרת המיקרוגל הייתה מפתיעה וטעימה, ובשר שהוכן במיקרו זה שוס.
השף מתן אברהמס היה מקסים אמיתי, והבטחתי לעצמי שבקרוב אגיע להדסון לאכול עם החייל שלי המבורגר.
לא, זה לא יהיה במיקרוגל, למרות שלפי מה שראיתי - במיקרוגל של פנסוניק - הכל אפשרי :)
(ואם עדיין אין לכם מיקרוגל של פנסוניק, גם פלפלים קלויים בתנור זה סבבה)
סלט פלפלים קלויים
שף מתן אברהמס לפנסוניק
מרכיבים:
2 פלפלים מתוקים גדולים וטריים באיזה צבע שרוצים.
1/2 כוס גבינת פיקורינו מגוררת.
3 כפות שמן זית.
3 כפות חומץ בלסמי.
כוס עלי אורנו טרי.
הכנה:
1. משמנים קלות את תבנית הקראנץ' ומכניסים את התבנית
2. מחממים את המיקרוגל במצב Grill מקסימלי (יופיע 1 בתצוגה).
3. קובעים זמן תצוגה של 5 דקות ולוחצים START.
4. משמנים את הפלפלים וקולים עד שמשחימים
5. מקררים ומקלפים.
6. מערבבים פלפלים בלסמי ועלים ומניחים בצלחת.
7. מפזרים גבינה ומגישים
תגובות
הוסף רשומת תגובה