דלג לתוכן הראשי

בישול בטכנולוגיית אינוורטר. לחיי הטכנולוגיה, ופנסוניק :) וגם: מתכון לסלט פלפלים קלויים.





את קריירת הבישול במיקרוגל שלי סיימתי מזמן.
ניסיתי בעבר, וחוץ מכמה דברים בודדים שהמיקרוגל יפה להם, הרוב לא ממש עובר.
אז ויתרתי.
יום אחד פתחתי את המייל, וחיכתה לי הזמנה לסדנת בישול במיקרוגל במסעדת הבשרים הדסון.
זה מה שהיה כתוב בהזמנה:

"השף מתן אברהמס ממסעדת הבשרים הדסון וחברת יורוקום נציגת panasonic מזמינים אותך לסדנת בישול בשרים ייחודית שמבושלת רובה ככולה על בישול מאכלים באמצעות מיקרוגל ביתי מהפכני של panasonic בטכנולוגיית inverter החדשה."
לרגע חשבתי שאני לא קוראת טוב. אינוורטר? זה לא שייך למזגנים? קראתי שוב. כן, אינוורטר. זה לא רק במזגנים, כמו שחשבתי. גם במיקרוגל של פנסוניק.
רגע, תמהתי לעצמי, אבל בישול בשרים? במיקרוגל? לא, לא נשמע לי הגיוני.
דווקא בגלל שלא נשמע לי הגיוני בעליל, הייתי חייבת לבדוק. וחוצמזה, הדסון.
רק השם של מסעדת הבשרים הזו עושה לי כבר טוב בלב.

אז הלכתי :)
האלכוהול הגיע במנות צבעוניות וטעימות, ולרגע רציתי להישאר על הבר כל לילה, ולשתות עוד כוסית, ועוד כוסית.

מצד שני, מולי ניצב תפריט האוכל של הערב, אז החלטתי שהשילוב מושלם. אלכוהול, מנה מהמיקרוגל. עוד אלכוהול, ועוד מנה :)
השף הדגים חיוכים וצחוקים, ואני ראיתי צלעות מול העיניים.
ככה זה שמשייכים שף לקונספט, ומתן אברהמס הוא קונספט.
בשר. בשר. בשר.

ואז הוא ברח למטבח, ואנחנו קיבלנו הסברים מאנשי פנסוניק על המיקרוגל המשוכלל, על הטכנולוגיה המשובחת, ועל האפשרויות הבלתי נגמרות לבישול עם המיקרוגל.
התחלנו עם לחם טעים. ולא, הוא לא יצא מהמיקרוגל. יש קסמים ששום מיקרוגל לא יעשה, לפחות לא בדור הזה. לחם זה לא למיקרו. נקודה.
ואז עברנו לאכול מהמיקרוגל. לא, אין לתאר.
סלט ביצים חצי קשות, אנשובי ובצלים ירוקים, איולי סרירצ'ה.
הביצים הוכנו במיקרוגל. כן, כן. מדהים, לא?
סלט פלפלים קלויים (ניקלו במיקרוגל!!), גבינת קצ'וטה, שמן זית ואורגנו.
נהדר!

 סינייה בקר וחצילים. לא יאומן מה המיקרו הזה יודע לעשות. טוב, נו, עם קצת עזרה של שף :)
 גולת הכותרת:
סטייק רוסטביף סינטה. ב מ י ק ר ו ג ל!

לא בכל מיקרוגל, רק באינוורטר של פנסוניק :)
 תירס בחמאת צ'יפוטלה ודבש
 אפונה ירוקה, נענע ושקדים קצוצים
 אורז קוקוס
היה גם קינוח של וולקנו שוקולד.
היה נחמד, אבל כל מיני גרסאות של סופלה או עוגות שוקולד בכוסות כבר מזמן אפשר להכין במיקרו,
כך שזה פחות ריגש אותי.
בגדול ולסיכום:
הארוחה שהוכנה על טהרת המיקרוגל הייתה מפתיעה וטעימה, ובשר שהוכן במיקרו זה שוס.

השף מתן אברהמס היה מקסים אמיתי, והבטחתי לעצמי שבקרוב אגיע להדסון לאכול עם החייל שלי המבורגר.
לא, זה לא יהיה במיקרוגל, למרות שלפי מה שראיתי - במיקרוגל של פנסוניק - הכל אפשרי :)


מתכון למיקרוגל בטכנולוגיית אינוורטר של פנסוניק
(ואם עדיין אין לכם מיקרוגל של פנסוניק, גם פלפלים קלויים בתנור זה סבבה)

סלט פלפלים קלויים
שף מתן אברהמס לפנסוניק



מרכיבים:
2 פלפלים מתוקים גדולים וטריים באיזה צבע שרוצים.
1/2 כוס גבינת פיקורינו מגוררת.
3 כפות שמן זית.
3 כפות חומץ בלסמי.
כוס עלי אורנו טרי.
הכנה:
1. משמנים קלות את תבנית הקראנץ' ומכניסים את התבנית
2. מחממים את המיקרוגל במצב Grill מקסימלי (יופיע 1 בתצוגה).
3. קובעים זמן תצוגה של 5 דקות ולוחצים START.
4. משמנים את הפלפלים וקולים עד שמשחימים
5. מקררים ומקלפים.
6. מערבבים פלפלים בלסמי ועלים ומניחים בצלחת.
7. מפזרים גבינה ומגישים

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?