דלג לתוכן הראשי

בישול בטכנולוגיית אינוורטר. לחיי הטכנולוגיה, ופנסוניק :) וגם: מתכון לסלט פלפלים קלויים.





את קריירת הבישול במיקרוגל שלי סיימתי מזמן.
ניסיתי בעבר, וחוץ מכמה דברים בודדים שהמיקרוגל יפה להם, הרוב לא ממש עובר.
אז ויתרתי.
יום אחד פתחתי את המייל, וחיכתה לי הזמנה לסדנת בישול במיקרוגל במסעדת הבשרים הדסון.
זה מה שהיה כתוב בהזמנה:

"השף מתן אברהמס ממסעדת הבשרים הדסון וחברת יורוקום נציגת panasonic מזמינים אותך לסדנת בישול בשרים ייחודית שמבושלת רובה ככולה על בישול מאכלים באמצעות מיקרוגל ביתי מהפכני של panasonic בטכנולוגיית inverter החדשה."
לרגע חשבתי שאני לא קוראת טוב. אינוורטר? זה לא שייך למזגנים? קראתי שוב. כן, אינוורטר. זה לא רק במזגנים, כמו שחשבתי. גם במיקרוגל של פנסוניק.
רגע, תמהתי לעצמי, אבל בישול בשרים? במיקרוגל? לא, לא נשמע לי הגיוני.
דווקא בגלל שלא נשמע לי הגיוני בעליל, הייתי חייבת לבדוק. וחוצמזה, הדסון.
רק השם של מסעדת הבשרים הזו עושה לי כבר טוב בלב.

אז הלכתי :)
האלכוהול הגיע במנות צבעוניות וטעימות, ולרגע רציתי להישאר על הבר כל לילה, ולשתות עוד כוסית, ועוד כוסית.

מצד שני, מולי ניצב תפריט האוכל של הערב, אז החלטתי שהשילוב מושלם. אלכוהול, מנה מהמיקרוגל. עוד אלכוהול, ועוד מנה :)
השף הדגים חיוכים וצחוקים, ואני ראיתי צלעות מול העיניים.
ככה זה שמשייכים שף לקונספט, ומתן אברהמס הוא קונספט.
בשר. בשר. בשר.

ואז הוא ברח למטבח, ואנחנו קיבלנו הסברים מאנשי פנסוניק על המיקרוגל המשוכלל, על הטכנולוגיה המשובחת, ועל האפשרויות הבלתי נגמרות לבישול עם המיקרוגל.
התחלנו עם לחם טעים. ולא, הוא לא יצא מהמיקרוגל. יש קסמים ששום מיקרוגל לא יעשה, לפחות לא בדור הזה. לחם זה לא למיקרו. נקודה.
ואז עברנו לאכול מהמיקרוגל. לא, אין לתאר.
סלט ביצים חצי קשות, אנשובי ובצלים ירוקים, איולי סרירצ'ה.
הביצים הוכנו במיקרוגל. כן, כן. מדהים, לא?
סלט פלפלים קלויים (ניקלו במיקרוגל!!), גבינת קצ'וטה, שמן זית ואורגנו.
נהדר!

 סינייה בקר וחצילים. לא יאומן מה המיקרו הזה יודע לעשות. טוב, נו, עם קצת עזרה של שף :)
 גולת הכותרת:
סטייק רוסטביף סינטה. ב מ י ק ר ו ג ל!

לא בכל מיקרוגל, רק באינוורטר של פנסוניק :)
 תירס בחמאת צ'יפוטלה ודבש
 אפונה ירוקה, נענע ושקדים קצוצים
 אורז קוקוס
היה גם קינוח של וולקנו שוקולד.
היה נחמד, אבל כל מיני גרסאות של סופלה או עוגות שוקולד בכוסות כבר מזמן אפשר להכין במיקרו,
כך שזה פחות ריגש אותי.
בגדול ולסיכום:
הארוחה שהוכנה על טהרת המיקרוגל הייתה מפתיעה וטעימה, ובשר שהוכן במיקרו זה שוס.

השף מתן אברהמס היה מקסים אמיתי, והבטחתי לעצמי שבקרוב אגיע להדסון לאכול עם החייל שלי המבורגר.
לא, זה לא יהיה במיקרוגל, למרות שלפי מה שראיתי - במיקרוגל של פנסוניק - הכל אפשרי :)


מתכון למיקרוגל בטכנולוגיית אינוורטר של פנסוניק
(ואם עדיין אין לכם מיקרוגל של פנסוניק, גם פלפלים קלויים בתנור זה סבבה)

סלט פלפלים קלויים
שף מתן אברהמס לפנסוניק



מרכיבים:
2 פלפלים מתוקים גדולים וטריים באיזה צבע שרוצים.
1/2 כוס גבינת פיקורינו מגוררת.
3 כפות שמן זית.
3 כפות חומץ בלסמי.
כוס עלי אורנו טרי.
הכנה:
1. משמנים קלות את תבנית הקראנץ' ומכניסים את התבנית
2. מחממים את המיקרוגל במצב Grill מקסימלי (יופיע 1 בתצוגה).
3. קובעים זמן תצוגה של 5 דקות ולוחצים START.
4. משמנים את הפלפלים וקולים עד שמשחימים
5. מקררים ומקלפים.
6. מערבבים פלפלים בלסמי ועלים ומניחים בצלחת.
7. מפזרים גבינה ומגישים

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.