דלג לתוכן הראשי

מתכון לעוף עם בטטות בעשר דקות עבודה, עם רוטב פלאים.




אתם הרי יודעים שאני אוהבת קיצורי דרך, ואיפה שאני יכולה להכניס אותם, זה בדיוק מה שאני עושה, כל עוד הם לא פוגמים בתוצאה הסופית, ולא מכילים מלא צבעי מאכל וצרות אחרות.
את העוף שלי ברוטב השזיפים החלפתי לאחרונה לעוף ברוטב מעט שונה, על בסיס סילאן, סויה, פלפל צ'ילי, דבש, שום, ועוד.
והקסם? אני לא צריכה להכין אותו, הוא כבר מוכן, ומשתלב לי נפלא עם כל מיני מאכלים שהכנתי לאחרונה, מאז שגיליתי אותו.
הוא הפך לחבר מאד טוב שלי במטבח, במיוחד כשאני מחפשת אוכל בשרי טעים ומהיר הכנה.

אז הנה, המתכון לעוף עם בטטות. מתכון מהיר הכנה לעוף בתנור עם טעם גן עדן.
אני מזהירה: זה ממכר.


מתכון לעוף עם בטטות בתנור - מהיר הכנה



חומרים:
שתי כרעיים מחולקות
בצל גדול
10 שיני שום
2 בטטות
6 כפות רוטב בסיס של אסם
(תכף אספר לכם על רוטב הבסיס הזה, קוסם של ממש!)
פפריקה מרוקאית בשמן (או פפריקה מתוקה רגילה אם אין לכם מרוקאית)
שמן זית
כפית מלח
פלפל שחור
4 גבעולי טימין (קורנית)

אופן הכנה:
בקערה שמים את חלקי העוף, את השום, ואת הבצל חתוך לרצועות.
 מוסיפים את הבטטות חתוכות לעיגולים.
מוסיפים 6 כפות מרוטב הבסיס של אסם, שמכיל את כל הטעמים שצריך בלי להתאמץ. רוטב מדויק וטעים, שפותח ע"י אסם ביחד עם השף עומר מילר.
על האריזה יש מתכונים להכנת חמישה רטבים שונים, אני כבר הספקתי להכין איתו יותר.
נותנים ערבוב קל כדי שהרוטב יעטוף את העוף והבטטות.
 מוסיפים את התבלינים: שמן זית בנדיבות, פפריקה, מלח ופלפל.
להוריד את העלים משני ענפי טימין, ולהוסיף לקערה.
זהו. גג עשר דקות הכנה.
מערבבים שוב. אם יש לכם זמן, שימו את העוף מכוסה בניילון נצמד חצי שעה במקרר, לספיגת הטעמים.
אם לא, אז ישר לתבנית, בכל מקרה זה יוצא נפלא.
להניח עוד שני ענפי טימין שלמים מעל.
להכניס לתנור ב-180 מעלות, לא מכוסה, לשעה וחצי.
להוציא מהתנור כשזה נראה בדיוק ככה, זהוב-שחום, ומעורר תיאבון.


להעביר לצלחת הגשה, ולהתענג :)



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.