אתם הרי יודעים שאני אוהבת קיצורי דרך, ואיפה שאני יכולה להכניס אותם, זה בדיוק מה שאני עושה, כל עוד הם לא פוגמים בתוצאה הסופית, ולא מכילים מלא צבעי מאכל וצרות אחרות.
את העוף שלי ברוטב השזיפים החלפתי לאחרונה לעוף ברוטב מעט שונה, על בסיס סילאן, סויה, פלפל צ'ילי, דבש, שום, ועוד.
והקסם? אני לא צריכה להכין אותו, הוא כבר מוכן, ומשתלב לי נפלא עם כל מיני מאכלים שהכנתי לאחרונה, מאז שגיליתי אותו.
הוא הפך לחבר מאד טוב שלי במטבח, במיוחד כשאני מחפשת אוכל בשרי טעים ומהיר הכנה.
אז הנה, המתכון לעוף עם בטטות. מתכון מהיר הכנה לעוף בתנור עם טעם גן עדן.
אני מזהירה: זה ממכר.
מתכון לעוף עם בטטות בתנור - מהיר הכנה
חומרים:
שתי כרעיים מחולקות
בצל גדול
10 שיני שום
2 בטטות
6 כפות רוטב בסיס של אסם
(תכף אספר לכם על רוטב הבסיס הזה, קוסם של ממש!)
פפריקה מרוקאית בשמן (או פפריקה מתוקה רגילה אם אין לכם מרוקאית)
שמן זית
כפית מלח
פלפל שחור
4 גבעולי טימין (קורנית)
אופן הכנה:
בקערה שמים את חלקי העוף, את השום, ואת הבצל חתוך לרצועות.
מוסיפים את הבטטות חתוכות לעיגולים.
מוסיפים 6 כפות מרוטב הבסיס של אסם, שמכיל את כל הטעמים שצריך בלי להתאמץ. רוטב מדויק וטעים, שפותח ע"י אסם ביחד עם השף עומר מילר.
על האריזה יש מתכונים להכנת חמישה רטבים שונים, אני כבר הספקתי להכין איתו יותר.
נותנים ערבוב קל כדי שהרוטב יעטוף את העוף והבטטות.
מוסיפים את התבלינים: שמן זית בנדיבות, פפריקה, מלח ופלפל.
להוריד את העלים משני ענפי טימין, ולהוסיף לקערה.
זהו. גג עשר דקות הכנה.
מערבבים שוב. אם יש לכם זמן, שימו את העוף מכוסה בניילון נצמד חצי שעה במקרר, לספיגת הטעמים.
אם לא, אז ישר לתבנית, בכל מקרה זה יוצא נפלא.
להניח עוד שני ענפי טימין שלמים מעל.
להכניס לתנור ב-180 מעלות, לא מכוסה, לשעה וחצי.
להוציא מהתנור כשזה נראה בדיוק ככה, זהוב-שחום, ומעורר תיאבון.
להעביר לצלחת הגשה, ולהתענג :)
עוד לא ניסיתי. אבל משכנע ממש במיוחד ההסבר הברור עם התמונות.
השבמחק