דילוג לתוכן הראשי

המסעדה. 15/30, הקונספט שישנה לכם את החשיבה והארוחה :)




הלכתי אליה בלי ציפיות. שמעתי עליה מפה, שמעתי עליה משם, ואז גם קראתי עליה.
שלחו לי גם הזמנה אליה, וסירבתי. אמרתי לעצמי: "מה כבר יוכל לצאת ממסעדה שמגישה מנות עיקריות ב-30 ש"ח?"
בוקר אחד הייתי צריכה להגיע עם הבת שלי לראשון לציון. חשבתי שאולי זו הזדמנות להיכנס ולבדוק, במיוחד כשאני עם נערה שללכת לאכול איתה צהריים במקום יקר זה בזבוז זמן, גם ככה היא לא אוהבת כלום, אפילו המבורגר היא לא אוכלת.


ידעתי שיהיה צ'יפס, או פירה, ובטוח יהיה שניצל, אז יאללה.
זה הזמן לבדוק מה קורה במסעדה, שהשם שלה כ"כ קיבוצי: "המסעדה".

קונספט מעניין יש למסעדה הזו. 15/30. 
נכון, זה לא 24/7, זה 12/7. ותאמינו לי ש-12/7 ב-15/30 זה אחלה דיל. 
אהמממ, אם לא הבנתם עדיין, אני אסביר :)
7 ימים בשבוע, 12 שעות ביום (12 בצהריים עד חצות).
15 המנות הראשונות ב-15 ש"ח, 30 המנות העיקריות ב-30 ש"ח. כל היום. 
אין תפריט צהריים/ערב/לילה.
יש תפריט אחד, עם מחירים קבועים כל היום. מפתיע ומעניין.
אז איך עושים את זה? הבעלים של המסעדה, אמיר בן שיטרית, הסביר לי את המוטו וההגיון שלו.
כן, כן. הוא החליט שהוא מעדיף מסעדה מלאה כל היום, ורווח טיפה נמוך יותר, כי בסופו של דבר, זה מתקזז.
ומסעדה מלאה כל היום זה כיף.
הגעתי בצהריים, בערך ב-14.00. בדר"כ זו שעה שכזו, שבה כל צרכני הארוחות העסקיות מסיימים את הארוחה, והמסעדות מתחילות להתרוקן לאט לאט.
המסעדה הייתה מלאה, ולא היה נראה שמישהו מתכוון לנוח.
לבת שלי, שכבר ציינתי את "חיבתה" לאוכל, הספיק מבט זריז בתפריט.
"כדורי פירה", היא אמרה.
והם הגיעו. 
קערה מכובדת של "ביס בולס", ומבחינתי, את הארוחה שלה היה אפשר לסיים ב-15 ש"ח :)
אבל אני פולניה, אז הכרחתי אותה להזמין גם עיקרית בשרית.
הסתכלתי שוב על התפריט, ושיפשפתי את עיניי למראה "קרפצ'יו בקר" ב-15 ש"ח.
הייתי חייבת לטעום.
כשאוכלים בפעם הראשונה במסעד, כל הזמן מחכים ל"נפילה". אהה, 15 ש"ח? בטח זה לא יהיה טעים.
ככה חשבתי. 
האמת? הופתעתי בגדול.
קרפצ'יו בקר טוב, עם צלפים ופרמז'ן, בצל ירוק וסלסת שרי, עטוף בשמן זית טוב, ועדיין הייתי סקפטית.
ככה זה כשלמדנו לא להאמין לאף אחד ולכלום.
על כרובית אני אף פעם לא מוותרת. הגיעה כרובית בגודל יפה, עם טחינה, קוביות עגבניה, וצ'ילי וכן, גם היא ב-15 ש"ח. היא בשקט יכלה להספיק ל-2, וזה עוד משהו שיפה ב"המסעדה": המנות גדולות, מכובדות, ולרגע לא נראה שבגלל המחיר ירד הגודל.
להיפך - זה קורה רק במסעדות היוקרתיות. שם ככל שהמחיר עולה גודל המנה יורד :)
המנות מורכבות מחומרים זמינים, טובים ושניתן להרכיב איתם ארוחות מעולות בלי לחרוג מגבול המחיר.
הכל היה מאד טרי, ולרגע לא הרגשתי שאני במסעדה שחוסכת עלי במאום.
ארטישוק שהוגש על קרם פלפלים היה מפתיע, והיי, אנחנו מדברים על 15 ש"ח למנה כזו, אתם איתי?
צילחות של מסעדת גורמה, עם פרודקטים מעולים, ואני עדיין לא האמנתי.
כי כזו אני. מחכה ל"הנה, תפסתי אתכם".
ואני בדר"כ לא טועה :)
עוד מנה מאד מוצלחת ב-15 ש"ח יצאה לשולחן, פלפלים קלויים וגבינת פטה.
בחיי שבבית זה עולה יותר :)
וטעים! נשבעת טעים!
הוכחה: לא נשאר כלום בצלחת. ורק אני אכלתי, כן? הבת שלי לא אוכלת גבינות ולא ירקות.
מנה טובה נוספת, מצולחתת יפה וטעימה, פטה כבד.
מוגשת עם צנימים וריבת בצל טעימה. צנים אחד היה מעט חרוך, אבל השירות ב"המסעדה" כ"כ לבבי, לפעמים לבבי מדי, כך שאם הייתי מבקשת אחד חדש, לא רק שהיו מוציאים לי טוסטון חדש, אלא בטח היו מוציאים לי מנה חדשה.
(מצד שני, שונית, תפסיקי ללכת על הקצה. זה רק הקצה היה שרוף טיפה.
אבל את, בגלל שאת לא מאמינה שזה יכול להיות, כבר מתחילה לחפש פגמים קטנים, כי גדולים עוד לא מצאת, נכון?)
אגב, הפטה היה טעים מאד, אבל אני באופן עקרוני אוהבת פטה כבד מעט פחות חמאתי, ומעדיפה להרגיש פחות חלקלקות בפה.
אני טיפוס של כבד קצוץ בכלל :)
סלט קפרזה עם מוצרלה ועגבניות הוגש לשולחן, והיה לא מתיימר, טעים, מרענן וכיפי.
ברקע, לחם הבית שהוגש עם מטבל סלסה, וזה סיכם את אגף המנות הראשונות שטעמתי.

עכשיו תחזיקו חזק:
כל המנות הראשונות האלו יחד, 8 במספר, עלו בסה"כ 120 ש"ח יחד. 
120 ש"ח ל-8 מנות!
לא, זה לא אמיתי. או שכן :)
את המנות הראשונות אכלתי כשלצדן בירה נהדרת שהמליץ עליה המלצר החביב להפליא.
סיידר תפוחים אלכוהולי-בירתי, מומלץ לטעום.
רגע, שנייה שלא תחשבו ש"אהה, אוכל במחיר סבבה, בטח יכניסו לנו במשקאות".
אז זהו, שלא!
10 ש"ח לבקבוק הזה.
וגם לקורונה, לקרלסברג ולטובורג.

גם לקוקה קולה, פאנטה, ספרייט, פריגת, מים, או פיוז טי.
10 ש"ח.
לעיקריות הבת שלי הזמינה בולונז.
30 ש"ח למנה עיקרית, והיא אהבה את המנה. אני פחות התחברתי, כי אחרי הטיול שלי באיטליה, קשה לי להתלהב מהבולונז שמוגש במסעדות בארץ. חסר לי העומק של הבישול הארוך מאד שנותן לבולונז טעם אחר ומיוחד.
אבל שוב אני חוזרת לעניין המשפחה: חומרי הגלם טריים, המנה מעולה לילדים, ו-30 ש"ח נותנים תמורה טובה למנת הפסטה הזו. 

אני הזמנתי מנת סלמון צרוב על הפלאנצ'ה, על מצע פירה ותבשיל שוקרוט עם רוטב מיסו מתקתק.
מנה לא ענקית אך יפה, משביעה וטובה. הדג היה יכול להיות דקה פחות על הפלאנצ'ה, מה שהיה הופך את המנה למושלמת.
ואז הגיעו הקינוחים.
הקינוחים במחיר של 20 ש"ח לקינוח, אבל מבחינתי קינוחים הם משהו שאי אפשר להתפשר עליהם.
טוב, פה אני חייבת רגע של פחות התלהבות. קינוחים זו מחלה שלי, ואני לא יודעת להחליט אם קרם הברולה פשוט היה לי פחות טעים, או שהייתי מפוצצת.
קצת הרגיש לי מעדן וניל, פחות הרגשתי את טעמי המקל הוניל המשכר והשמנת של ברולה אמיתי, ואולי סתם הייתי שבעה עד מוות.
בקיצור - הבטחתי לעצמי שאבדוק אותו שוב.
הסוכר היה עשוי היטב, שרוף במידה הנכונה ומתפצפץ בפה.
עוגת שוקולד טובה מאד, ביתית וללא קמח, סיום מעולה לארוחה.
היא דווקא הייתה מאד טעימה, והבת שלי נהנתה מכל ביס.
מבחינת קפה, אמנם "המסעדה" לא כשרה, אבל אין קפה הפוך, רק שחור או אספרסו.
שאלתי למה, כי מבחינתי כל ארוחה צריכה להיסגר עם קפה הפוך, וקיבלתי תשובה הגיונית:
כי זה לא בית קפה. תכלס, נכון. זו מסעדה עם קונספט של אוכל בשתי רמות מחירים, וזה לא מקום לבוא להתרווח בו על קפה. חלק מהיכולת של המסעדה לספק אוכל המחירים שפויים היא העובדה שיש תחלופה גדולה, ושאנשים לא ישבו 4 שעות עם לפטופ וקפה הפוך. בשביל זה יש בתי קפה :)
כשחשבתי על זה ביחס לקונספט, הבנתי שזה מאד הגיוני.

מוס שוקולד גם היה כיפי, חביב במידה, ונעים בסיום ארוחה.
לסיכום החוויה
מבחינתי: ראשונה ועיקרית אומרות ארוחה עסקית ב-45 ש"ח. וזה ביום, ובלילה, ובצהריים, ובערב, וזה ממש ממש כדאי.
וכן, גם בשבת. כי מגיע לנו לאכול עם הילדים בחוץ בלי לצאת עם 600 ש"ח בחשבון.
זה בדיוק מה שמספקת "המסעדה". אוכל טוב, ביתי, לא מתיימר ולא מתייפיף, לפעמים לאור המחיר - אפילו מעורר השתאות.
המיקום: ממש מול קניון הזהב, סחרוב 22.
אפשר לחנות בקניון הזהב ולהתחיל בשופינג, כי אחרי ארוחה ב"המסעדה", לא תצליחו להיכנס לשום בגד :)
ויש גם חניה ללקוחות, מעט אחרי המסעדה עצמה.
תזכרו את השם, תזכרו את הקונספט.
המסעדה, 15/30.
בפעם הבאה שאתם בראשל"צ, כנסו.
תשמרו לי מנת כרובית. ב-15 ש"ח, ברור.
ואם לא בא לכם לבשל, קחו את הילדים ולכו אליה. היא תקבל אתכם בזרועות פתוחות, עם חיוך לבבי ושירות כיפי, עם אוכל טוב והרבה אהבה.




המסעדה
סחרוב 33 ראשון לציון 
(מול קניון הזהב)
03-9613388

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)