Translate

סוף סוף יש מה לאכול בקניון איילון :) וגם: מתכון לגולאש חורפי ממסעדת BLACK של שף צחי בוקששתר.




קניון איילון הוא מהמקומות האלו ששנים הייתי מבקרת בהם, תוך כדי שאני שואלת את עצמי: "אז מה אוכלים פה?"
האמת? אף פעם לא הייתה לי תשובה הגיונית.
קומת הפאסט פוד עוררה בי חשק לברוח, ועדיף רחוק ככל האפשר.
במקרה הטוב הייתי נוסעת לפרדס כץ, למסעדת הפועלים המופלאה "בכור את שושי", ומחממת את ליבי במנת קוסקוס מהאגדות, עם חצי לחם לבן שמוגש כמו שצריך במסעדת פועלים אמיתית.

במקרה הגרוע, אם זה היה בשעות אחה"צ, או במקרים של קוצר זמן וחוסר חשק להניע שוב את האוטו, זה היה נגמר בסלט בארומה או בכריך חביב, אבל משעמם.
כן, כן, קניון איילון היה מבחינתי מקום קולינארי מזוויע.
אחלה לשופינג, לא משהו לאוכל.

וכשמלמדים נהיגה 15 שנים באזור, וכשמטיילים בקניון הזה בהפסקות בין השיעורים, זה באמת מדכא.
אבל זהו. תם עידן ה"אין מה לאכול" בקניון איילון.
כמו שאומרים אצלנו:
"ואז הגיע צחי".
וכמו שהוא הגיע, הגיע גם האוכל הטעים לקניון איילון :)
נפגשנו בסניף החדש שבקניון.
צחי בוקששתר הוא אדם מאד מאד חביב.
מחייך בלי הפסקה, ואפילו הבת שלי, נערה בת 17 שלא תמיד ידידותית לסביבה, הצליחה לתקשר איתו ולצאת מרוצה, שבעה, ומחוייכת מערב עם בוקששתר.
ואני מדברת על ילדה שהיא ההפך הגמור מאמא שלה, כן?
היא ואוכל זה "כי צריך", ובמקרה הטוב זה יהיה שניצל ופירה, או פסטה עם רוטב עגבניות. נו, לפעמים גם בולונז.
ואורז. ועוף בתנור - וזהו.
אבל הפעם היא חייכה. אם תשאלו למה, אני פשוט אניח את זה פה:
צ'יפס בטטה!!!
הקערה חוסלה בזריזות. וכן, הוא טעים. 
על השולחן הונחו טורטיות ממולאות מסוגים שונים, שגם הן לא נשארו הרבה זמן בסביבה.
כשיש לך את זה ביד הרוקחת, יש לך את זה.
ולבוקששתר יש. עם הצלחה לא מתווכחים :)
ואז הגיע השוס:
לחמניות באן עם מילויים צמחוניים ובשריים, ואני, שבזמן האחרון מאוהבת בלחמניות הרכות האלו - התאהבתי מחדש:)
מנות הבאן נעות בין 35ש"ח לצמחוני, ל-39 ש"ח לבשרי, והן בהחלט מנה ראשונה נפלאה, או מנה עיקרית קטנה למי שאינו רעב מאד.
בורגר קטן
רוטב סאטה ובוטנים קצוצים
צמחוני
עם פטריות פורטבלו ורוטב אסייתי מתקתק.
נהדר.
שיפוד Bangkok
רוטב בזיליקום וקארי ירוק חריף
גם אחלה קונספט לאנשים כמוני שפחות אוהבים סיחים עם חומוס בפיתה, אבל כן אוהבים בשר קבבי :)
על ההמבורגרים של בלאק אין צורך להרחיב. הבשר מעולה, התיבול מצוין, האפשרויות בלתי מוגבלות.
אמריקה.


זה האיש והאגדה שעומד מאחורי BLACK. או בלאק.
או ההמבורגרים שעושים שמח.
צחי בוקששתר.
ורגע לפני שנעבור לקינוחים, תנו לי טיפה להתחמם, כי הסופ"ש האחרון היה קררררררררר.
לקראת הימים הקרים של החורף, צחי בוקששתר פינק אותנו במתכון למרק הגולאש שלו, ושמוצע בימים אלו בבלאק.
די דומה למרק הגולאש שאני מכינה, אבל של בוקששתר זה של בוקששתר :)


מרק הגולש החורפי של בלאק - שף צחי בוקששתר


צילום: יורם אשהיים

צחי בוקששתר בתובנות על מרק הגולאש של בלאק:
"מרק טעים שמחמם את הבטן, וגם ממלא אותה.

נכון, המקור של הגולאש הוא בהונגריה אבל ההשראה שלנו הייתה הבר הירושלמי הוותיק פינק, זצ"ל, שהיה לא רחוק מהסניף שלנו בעיר הקודש. 
בשר לגולאש יהיה תמיד סלחני – בתנאי שהוא שמן. הנה עוד מקום בו השמנים הכי טובים, ולכן גם נדאג ללחם טוב וטרי. לגבי עגבניות מרוסקות, בבלק אנחנו מרסקים עגבניות טריות, אבל על מי שישים עגבניות מרוסקות ברסק מקופסא, לא נלשין. שימו לב לפטנט של בלק בהסמכת הרוטב. אולי נראה מיותר, אבל באמת זו השיטה הכי טובה. 
ועוד דבר קטן: מי שמוסיף בהכנה כמה קוביות חזה אווז מעושן יקבל גולאש עוד יותר נפלא. מומלץ לנסות בפעם השנייה..."

מצרכים:
800 גרם קוביות בשר לגולש 
2 כפות שמן רגיל
2 בצלים גדולים 
2 גזרים
1/2 ק"ג תפוחי אדמה קלופים
1 פלפל אדום מתוק
1/4 כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה טובה
קורט קימל שלם
מעט טימין ועלה דפנה אחד
2 כוסות עגבניות מוסקות בבלנדר
2 כפות קמח
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:
חותכים את הבצל לקוביות בגודל קוביות שש בש, ואת הגזר חוצים לאורך ושוב חוצים וחותכים לקוביות גדולות יותר. מחממים סיר כבד, שמים את 2 כפות השמן ואת הבשר, מטגנים לצבע שחום מכל צד וכיוון ומעבירים לקערה. מזהיבים באותו סיר את הבצל והגזר עם הקימל, חותכים את הפלפלים לקוביות בגודל בינוני ומוסיפים. מי שמוסיף קוביות חזה אווז, זה הזמן. מוסיפים גם את התבלינים ומחזירים את הבשר עם הנוזלים שבקערה. מוסיפים כוס עגבניות מרוסקות ו-2 כוסות מים, מרתיחים, מכסים את הסיר, מנמיכים אש ומבשלים שעה וחצי על אש נמוכה. 
עכשיו מניחים על הקערה מסננת ומעבירים אליה את הגולש. את הנוזלים בלבד מחזירים לסיר ומרתיחים, מסירים את רוב השומן, מערבבים את הקמח, המלח והרסק עם עוד 2 כוסות מים וטורפים בנוזלים.  מבשלים 20 דקות אחרי רתיחה על אש נמוכה, יוצקים על הבשר ומערבבים. טועמים, עושים יותר חריף אם רוצים – ומגישים. 
לחם, בירה, גשם בחוץ – וזה יוצא מושלם. 
לגיוון, הגויים שמים שמנת חמוצה, ואפשר קבנוס טובים, פרוסים גס.

מה אני אגיד לכם, זה היה ערב מוצלח.
האנשים היו חביבים, האירוח לבבי, המקום כיפי, האוכל טעים.
הנערה שלי נהנתה, ואני גם.
אבל...
זה היה בתחילת החורף. אז, עוד לא היה גולש, וכמי שהייתה נשואה להונגרי, זה הזמן שלי ללכת לטעום את הגולש של בוקששתר, כי אקס חמותי כבר לא מכינה לי :)


אחרי הגולאש וההמבורגר, שבו לקינוח.
הסניף בקניון איילון לא כשר, אז הקינוחים כיפיים.

ושיהיה לנו חורף חם.
הלכתי להכין גולאש. הונגרי, ברור.
סֶרבּוּס :)
הוסף רשומת תגובה