דלג לתוכן הראשי

דלי אסיאתי. מהמקומות האלו שעושים נעים ושמח.




כבר תקופה אומרים לי: "נו, כדאי לך, לכי לנסות, זה קרוב לבית, וטעים, ומנות גדולות".
ואני?
דווקא את הדברים השווים דואגת לפספס. ככה זה אצלי. 
אבל לא לאורך זמן!
בסוף זה קרה, ובערב חורפי וקריר אחד לקחתי את שרון חברתי, והלכנו לאכול בעיר שמסתמנת כבירת הקולינריה של אזור השרון: הוד השרון. 
אכן, עיר שכולה הוד והדר קולינארי שרק הולך ומתעצם.
המון מסעדות טובות נפתחו לאחרונה בסביבה, וכתושבת ראש העין, ששנים לא היה לה מה לאכול באזור, פתאום יש לי בחירה.
וזה כיף.

בהוד השרון יש מסעדה "אסיאתית" אחת ישנה, מתקופת האייטיז, עת שלטו האגרול וה"קוֹרן סוּפּ" בביצת הקולינריה הישראלי. נו, מהסיניות האלו של פעם. עם המון שמן באגרול, וברווז בתפוזים.
אבל אחת תאילנדית איכותית וראויה לשבח בסביבה - לא מצאתי.
עד שהגעתי לדלי האסיאתי.
השעה: שמונה בערב.
בפנים - לא המון שולחנות, וכולם היו מלאים.

בחוץ - טוב, אם אין ברירה אין ברירה. אבל הסירו דאגה מליבכם. ה"בחוץ" סגור ומקורה :) 
התיישבנו מתחת לפטריית החימום, והסתכלנו לכיוון התפריט.
או לכיוונים אחרים :)
ואז הגיעו הבאנס :)
ואני, שלאחרונה מאוהבת בלחמניה המאודה, הפלאפית והטעימה הזו, התאהבתי יותר.
באנס של דג לבן - דג בטמפורה, מיונז יפני, חסה, מלפפון ובצל כבושים.
טעים להפליא, ומבחינתי בכל ביקור עתידי שלי בדלי האסיאתי - זו מנת הפתיחה שלי.
באנס בקר - מיונז יפני, חסה ,מלפפון ובצל כבושים.
באן הבקר היה טעים, אבל ללא ספק, הדג בטמפורה ניצח בגדול.
יש גם באן צמחוני, או עוף, או סלמון, או ברווז.
האמת? בא לי לטעום את כולם :)
אבל כל פעם אחד, כדי להנות מהרגע.

שרון הזמינה סלט פפאיה תאילנדי - פפאיה ירוקה, גזר, שעועית תאילנדית, עגבניות שרי, בוטנים קלויים, צ’ילי וכוסברה.
הסלט היה טעים, אך לא היה בו משהו ייחודי. סלט פפאיה טעים ושיגרתי.

הסושי היה טרי מאד, מוגש באופן שגורם לרצות לחסל את הצלחת בשניות.
וזה בדיוק מה שקרה :)
טעים, יפה, וטרי.
בדיוק ככה צריך להיות סושי.

לעיקרית הזמנתי קארי פירות ים - שרימפס, קלמארי ומולים, דלעת ברוטב קארי אדום, קרם קוקוס וכוסברה. המנה מוגשת בליווי אורז לבן מאודה.
מנה גדולה, עשירה, טעימה, וכיפית. 
הייתי מקפידה יותר על הצילחות (באגף האורז), כי פחות נחמד לקבל אורז שהתפרק, גם אם הטעם אותו טעם בדיוק.
נכון, אנחנו מנסים לצאת מהקונספט של הפלצנות התל אביבית, אבל מבחינתי הצילחות הוא קטע חשוב, ולנראות המנה יש חלק חשוב בעיבוד של המוח לגבי הטעם שלה.
מרק טום יאם עולה 69 ש"ח, והוא נפלא.
חרפרף במידה, מוגש עם  אורז לבן מאודה, ומכיל שרימפס, קלמארי ומולים, חלב קוקוס, עגבניות שרי, פטריות, גזר, בצל ירוק וצ׳ילי. 

גם פה האורז הוגש בצורה מעט רשלנית, כשחלק ממנו מונח על שולי הקערית.
מצד שני, רואים ששרון אוכלת בהנאה גדולה :)
מנה של ספייר ריבס הייתה פחות מוצלחת, אך עם פוטנציאל.
מה שאמרו לנו כשהיינו ילדים מופרעי קשב, בימים שבהם לא אבחנו הפרעת קשב:
פוטנציאל לא מנוצל. רכיבים טובים, רוטב טעים, וצלעות עשויות מעט פחות טוב.
מכיוון שכבר לא היה לנו מקום למנה נוספת, כי המנות גדולות, העדפנו לוותר על הכנה חוזרת, ולתת למנה הזו הזדמנות נוספת בביקור הבא.
צלעות עגל עם ג׳ינג׳ר, שום, חמאה, צ׳ילי ועשבי תיבול.
מוגש עם אורז לבן מאודה (היי, הוא היה עגול ומושלם!) וברוקולי ברוטב שום טריאקי.

באזור הקינוחים היה בסדר. לא יותר.
רציתי קרם ברולה, שמגיע עם למון גראס וג'ינג'ר, אך נגמר לאותו ערב.
דווקא הוא יכול להיות פצצה של קינוח. קרם הברולה המתוק עם העוקץ התאילנדי נראה לי שיהיה מושלם.
גם אותו אני מתכוונת לבדוק, כי הרי זה לא הביקור האחרון שלי בדלי האסיאתי. רק הראשון :)
מלבי קוקוס  עם סלט פירות טריים ושבבי קוקוס מסוכר - היה בינוני, לא משהו לעוף עליו.
מוס שוקולד מריר  עם קרם שמנת מתוקה וגנאש שוקולד - ההגדרה שלי: סבבה. זהו.

לסיכום:
דלי אסיאתי היא מסעדה מזמינה, נעימה, וטעימה.
האוכל טרי מאד, מוגש יפה, ורואים יד מקצועית ששולטת באגף האסיאתי.
המנות גדולות, המחירים סבירים.
כאחת שגרה בעיר ראש העין, המנומנמת ונטולת הקולינריה, ומקום הבילוי הקרוב ביותר אליה היא העיר הפורחת הוד השרון - אין לי ספק שהדלי האסיאתי הוא הדלי שלי.

דלי אסיאתי
אוכל אסיאתי, דגים, דים סאם, סושי, פירות ים
הבנים 15, הוד השרון 

טלפון: 09-8992555

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?