דילוג לתוכן הראשי

מתכוני קינוחי קפה מעלפים. אסור לפספס: פחזניות גנאש שוקולד לבן ואספרסו!



מתכוני קינוחי קפה בחסות מותג הקפה שאני הכי אוהבת :)

שלושה מתכונים, 4 מכונות, 9 זנים, וקפה אחד.
illy. 
תהנו, ותשתו הרבה קפה, בדיוק כמו שאני אוהבת :)

גביע בראוניס עם גלידת קפה והל ואגסים מתובלים




בראוניס - חומרים
250 גר' שוקולד מריר 53%
180 גר' חמאה
1 שוט אספרסו מאוד חזק
1 כף ברנדי
170 גר' ביצים
150 גר' סוכר
150 גר' קמח
2 גר' אבקת אפיה
בראוניס - אופן ההכנה
1. להמיס בבן מרי שוקולד עם חמאה. להוסיף ברנדי וקפה ולערבב היטב
2. להקציף במיקסר (מטרפה) ביצים וסוכר במהירות גבוהה, לקבלת מסה תפוחה ובהירה;
3. להאט את מהירות המיקסר ולהוסיף את  תערובת השוקולד. לערבל עד שהמסה אחידה;
4. להוסיף אבקות בקיפול ידני .
5. אפיה- בתנור חם, טורבו, 175 מעלות כ 20-25 דקות. לקרר היטב לפני החיתוך.
גלידת קפה והל - חומרים
120 מ"ל אספרסו
150 מ"ל חלב
300 מ"ל שמנת מתוקה
120 גרם סוכר
120 גרם חלמונים
גלידת קפה והל - אופן ההכנה
1.מרתיחים חלב, שמנת וקפה וסוכר. בקערת מיקסר  עם וו הקצפה להקציף חלמונים במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר.
2.כשתערובת החלב רותחת מבצעים השוואת טמפרטורה עם קציפת החלמונים  ומחזירים לסיר לבישול על אש קטנה תוך כדי ערבוב בלתי פוסק עד ל 82 מעלות.
3. מסננים את התערובת ומקררים היטב. מעבירים למכונת גלידה עד שמתקבלת תערובת קרמית ואוורירית מכניסים  להקפאה עד להתייצבות מוחלטת של הגלידה .
אגסים מתובלים בסירופ - חומרים
0.5 ק"ג אגסים קטנים וקשים
250 מ"ל  מים
250 מ"ל יין לבן יבש
250 גרם  סוכר
מקלות קינמון או וניל, קליפות לימון ותפוז, ציפורן, הל, כוכב אניס וכד', או שילוב שלהם
אגסים מתובלים בסירופ - אופן ההכנה
1. לקלף ולחצות את האגסים. לחתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ. להניח בסיר רחב;
2. לצקת לסיר את שאר המרכיבים ולערבב היטב;
3. להביא לרתיחה ולבשל (ברתיחה) עם מכסה כ-  5 דקות, לדרגת ריכוך בינונית; לצנן בתוך הסירופ. לשמור בקירור עם הסירופ.
הרכבת הקינוח
להניח בראוניז בכלים יפים
להרטיב את הבראוניז במעט סירופ של בישול האגסים
להניח סקופ של גלידה
לפזר מעט פרוסות אגסים ולסיים עם זילוף קצפת כקישוט.

פחזניות קרמבל במילוי גנאש שוקולד לבן ואספרסו


חומרים לבצק רבוך לפחזניות
150 גרם מים
150 גרם חלב
5 גרם סוכר
5 גרם מלח
130 גרם חמאה בקוביות
165 גרם קמח מנופה
270 גרם ביצים בטמפרטורת החדר
אופן ההכנה - בצק רבוך
1. מרתיחים מים, חלב, סוכר, מלח וחמאה. מורידים מהאש ומוסיפים את כל הקמח. מערבבים היטב ומחזירים לאש ל"ייבוש" של דקה נוספת.
2. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים עד שהתערובת מתקררת מעט. מוסיפים את הביצים בהדרגה.
חומרים לדיסקית קרמבל לפחזניות
150 גרם חמאה רכה
180 גרם סוכר חום דמררה
180 גרם קמח
אופן ההכנה - דיסקית קרמבל
1. מערבבים את כל החומרים רק לאיחוד.
2. מרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי דק מאד.
3. מקפיאים.
4. קורצים עיגולים בקוטר הפחזניה.
שומרים בהקפאה
3. מעבירים לשק זילוף ומזלפים פחזניות. מניחים דיסקים של קרמבל ואופים.


4. אפייה- בתנור מחומם היטב מראש ל190 מעלות. חום סטטי.
5. אופים כ12 דקות ואז מנמיכים את חום התנור ל-160 לאפייה מלאה, כ-15 דקות נוספות.
שימו ♥ בשום אופן לא לפתוח את דלת התנור במהלך עשרים הדקות הראשונות
חומרים לקרם קפה שוקולד לבן
300 גרם שמנת מתוקה
100 מ"ל אספרסו
200 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה
1. מרתיחים את השמנת והקפה.
2. מסירים מהאש ומערבבים עם השוקולד הלבן עד להמסה מלאה.
3. מקררים לפחות 4 שעות.
הרכבת הקינוח
מנסרים את החלק העליון של הפחזנית האפויה.
מקציפים את הקרם במהירות בינונית עד לקבלת קרם רך ויציב. מזלפים לכל פחזנית מהקרם בצורה יפה ומכסים עם ה"מכסה".


קאפקייק קפה ואגוזים


חומרים לקאפקייק
225 גר' חמאה
225 גר' סוכר
4 ביצים
50 מ"ל אספרסו
225 גר' קמח תופח
75 גר' אגוזי מלך קצוצים דק
חומרים לקרם
125 גר חמאה
200 גר' אבקת סוכר
50 מל' אספרסו חזק
אגוזי מלך לקישוט

אופן ההכנה
לחמם את התנור לחום 180 מעלות
בקערת מיקסר עם וו גיטרה להקציף את החמאה והסוכר עד לתערובת קרמית.
להוסיף את הביצים זו אחר זו עד שהכל נבלע בתערובת והיא אחידה .
להוסיף את האספרסו , הקמח והאגוזים ולערבב היטב עד שהקמח נספג בתערובת .
להעביר לתבנית מאפינס משומנת.
לאפות כ-15 דקות עד שהקאפקייק מוכנים וזהובים
לצנן לטמפרטורת החדר לפני הזילוף .
לקרם- להקציף בקערת מיקסר לקצף יציב וחזק , להעביר לשקית זילוף עם צנתר ולקשט את הקאפקייק.
אז למה בעצם עשינו את הסדנה הזו?
כי משהו חדש קורה בעולם הקפה :)
קפה לנדוור וניופאן משתפים פעולה, ומפיצים יחד את מכונות הקפה של illy.
למדתי כמה דברים. על המכונות היפות (כשאת זו בעיצוב הרטרו הייתי שמחה להעמיד אצלי במטבח במקום הנספרסו האדומה שלי)
על הקפסולות (היפר אספרסו) שיש בהן 7 גרם קפה (!), ואני פה בשביל לספר לכם גם :)
במסגרת שיתוף הפעולה ניופאן תחל בשיווק קו מכונות האספרסו הביתיות של illy בפריסה ארצית רחבה.
מכירת הקפסולות למכונות תתבצע בכל נקודות המכירה של ניופאן ברחבי הארץ, בחנויות קפה לנדוור וכן באתר האינטרנט של החברות, שיציע אספקה ביתית על ידי מערך שליחים בכל הארץ.
הקפסולות של קפה illy, קפסולת היפר-אספרסו ביתית, כוללות 5 פטנטים רשומים, באמצעותם תהליך הכנת האספרסו מתבצע בתוך הקפסולה, בפיתוח ייחודי של illy, בלי שום מגע של הקפה עם המכונה. פעולה זו מבטיחה הכנה פשוטה ואיכות מושלמת בכל הכנה, המייצרת אספרסו בעל קרמה איכותית הנשמרת דקות ארוכות. הכל תוך כדי שמירה על ניקיון המכונה וסביבת העבודה.
תערובות האספרסו המשובחת של illy מורכבת מ-9 זנים, כולם 100% פולי ערביקה איכותיים.
הערביקה הוא הזן החשוב והנסחר יותר. נחשב לזן עדין ורגיש לתנאי אקלים, מחלות ומזיקים, בעל ארומה מאוזנת וטעם חמוץ מתוק.
בין דגמי המכונות שישווקו:
Francis Y3 - מכונת אספרסו קומפקטית וקלה לשימוש. מידותיה הקטנות מתאימות לכל מטבח ומשרד וניתן להכין ממנה אספרסו עם קרמה עשירה. בעלת עיצוב מודרני ולחצני מגע הניתנים לתכנות. זמינה בחמישה צבעים: שחור, לבן, אדום, תפוז וליים ירוק. מחיר מומלץ: 890 שקל.
Francis Y5 - דגם רב תכליתי ומעוצב. לחץ משאבה של 19 בר, מערכת טעינת קפסולות מהירה והוצאה אוטומטית של קפסולה משומשת. המכונה זמינה בצבעי שחור, לבן ונירוסטה מוברשת למראה דרמטי. מחיר מומלץ: 1,190 שקל.
Francis Y5 milk- מכונת האספרסו על בסיס קפסולות, המעוצבת והמתקדמת ביותר מבית illy, אשר כוללת קנקן הקצפת חלב אוטומטי משולב במכונה. באמצעות קנקן החלב ניתן להכין קפה הפוך על בסיס קפסולה בלחיצת קפה. מקציף החלב ניתן להסרה לשטיפה נוחה ולאחסון החלב במקרר בקלות.. Francis Y5 milk החדשה קומפקטית ומתאימה לשימוש במטבח הביתי או במשרד, מעוצבת ומהודרת - כוללת תאורת לד ונוחה לתפעול. מוכנה לשימוש בפחות מדקה. התפריט כולל כפתורי מגע (touch) ומציע 6 משקאות לבחירה. המכונה זמינה בצבע שחור. מחיר מומלץ: 1,990 שקל.
X7 - מכונה להכנת אספרסו וקפוצ'ינו. בעלת עיצוב רטרו מוקפד, שימוש קל ואוטומטי המייצר אספרסו איכותי ומדויק בכל פעם מחדש, צינורית קיטור לחימום והקצפת חלב לדרגה המבוקשת. מתאימה לחובבי עיצוב נוסטלגי ובמקביל אוהבי הנוחות שבקדמה. זמינה בשלושה צבעים קבועים: לבן, שחור, אדום וכן במהדורה מוגבלת בשלושה צבעי פסטל: ירוק לימון, סגול וצהוב. מחיר: 1,490 שקל.
והאמת?
בכל פעם שאני מבקרת בפריז, אני פותחת את הבוקר בסניף של illy.
כי תכ'לס, יש שני מותגים שאני הכי אוהבת את הטעם שלהם:
illy ו-Caffe Mauro.

ועכשיו, ממש בא לי על מכונה חדשה. כי המכונה שראיתי היא מכונת קפה מומלצת. 
כן, זו של illy, ברור :)

איפה משיגים?
בדיוק כאן :) 
ושתהיה 2016 נהדרת עם הרבה קפה טעים ושמח!!!


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)