דלג לתוכן הראשי

מסעדת אוברג'ין. שף מקסים, אוכל מעולה. וגם: מתכון שף ללביבת ירק מופלאה!




שוב זה קורה לי. 
מגיעה עם ספקות, יוצאת מאושרת.
הוזמנתי לארוחה במלון דיוויד אינטרקונטיננטל בת"א.
כן, כן, זה שנמצא בגבול של ת"א בואך יפו, וצופה על הים התיכון.
החלטתי לנצל את הארוחה הזו ליום כיף עם החברה שלי, שרון, ולהזמין גם טיפול בספא.
זה לא סתם ספא. זה THE SPA. כן, ככה קוראים לו :)


הגענו בבוקר חורפי שזרק קרני שמש מלטפות.
נכנסנו למלון, וכבר בכניסה ידעתי: זה משהו אחר. לא דומה למלונות האחרים שנמצאים בקו הים של ת"א.
היוקרה מבצבצת מכל פינה. מלון בסטייל, כזה שלא בא לצאת ממנו בכלל.
לא בכדי היו שם המון תיירים. אפילו העובדים פנו אלי באנגלית. לא שאני נראית תוצרת חוץ, אבל כנראה שהם כ"כ רגילים לתיירים במלון, כך שהכל מתנהל שם בשפות זרות.
צעדנו לאורך הלובי היפיפה של המלון, והגענו לפתח המסעדה שממוקמת במלון: אוברג'ין.
עכשיו בואו נעשה סדר:
כולם יודעים שאני וחצילים זה לא.
והנה, אני יושבת במסעדה שהשם שלה בתרגום לשפת העם היושב בציון הוא "חציל".
AUBERGINE = חציל = הדבר היחיד כמעט שאני לא אוכלת.
עם שם כזה, יכולתי רק לקוות שיהיו פחות חצילים באוכל, ויותר דברים אחרים :)
מצד שני, השם מעיד על הקונספט של המסעדה: ביסטרו גורמה ים תיכוני, שמבוסס על חומרי גלם מקומיים וטריים.

בואו איתי לסיבוב, בדיוק כפי שערך לי אותו השף המאד-מאד-מאד מקסים של המסעדה, ידידותי, חייכן, וחתיך, ומסתבר שגם מבשל נהדר, אלון הירטנשטיין.
דרך החלונות הגדולים יכולנו לראות מולנו את מסגד חסן בק. 
תזכורת לדו קיום ביפו-ת"א, שהמלון ממוקם ממש בגבול שבין לבין, ולתובנה שאפשר גם אחרת.
מה תרצו לשתות? נשאלנו.
"יין" השבתי. במסעדה כזו חייבים לפתוח עם יין.
המועדף שלי לשעות הצהריים הוא גוורצטרמינר.
המסעדה כשרה, ולכן גם היינות בה הם תוצרת הארץ, אבל אין לנו מה לקטר על כך, ישראל משופעת ביינות מעולים מתוצרת מקומית.
גוורצטרמינר סינגל ויניארד של כרמל 2009 היה מאוזן, לא מתוק מדי אך עם טעם פירותי, והתאים לי בדיוק לפתיחת הארוחה. 
זה יין שלא תמצאו על מדף הסופרמרקט, הוא מיועד למסעדות יוקרה, ומאפשר לשתות יין איכותי במחיר סביר.
במסגרת השירות המעולה של צוות המלצרים, מדי פעם ניגשו למלא לנו את הכוס שהתרוקנה מהמים, וההקפדה אף נראתה היטב בעזרת כוסות מפולשות לתפארת מדינת תל אביב.
פתחנו עם סלסלת לחמים
לצידה הוגשו מטבל של שמן זית ובלסמי, וממרח שלא יכולתי להאמין שהוא אינו חלבי.
הוא נראה גבינה, הוא מרגיש גבינה, וזו גדולתו של שף שצריך להתמודד עם כשרות. היכולת ליצור יש מאין אינה נתונה בידיו של כל אחד, ופה השף הצליח בגדול. שאפו. ממש הרגשתי שאני אוכלת גבינת שמנת, ועד עכשיו אני לא מבינה איך זה קרה :)
אוברג'ין דוגלת בתפריט שיש בו מנות שנקראת "בריאות והרמוניה". דומה שהמגמה הבריאותית חודרת גם למסעדות השף, ומבחינתי - זה נפלא.
מנת סביצ'ה סלמון ודג ים
עם סומק, בצל, לימון, כוסברה, גספצ'ו עגבניות שרי, פירות העונה.
מעניין בזכות השילוב של הדגים, בזכות הגספצ'ו, ובזכות השילוב בכלל :)
סלט קינואה ודלעת ערמונים צלויים
חמוציות, אגוזי לוז, פירות העונה, עשבי תיבול, דלעת ערמונים, פלפל צ'ילי שאטה, סוכר חום, שמן זית ומיץ לימון.
מנה מרעננת, מאוזנת היטב מבחינת טעמים.
אפילו אני, שאומרת תמיד ש"סלט זה לא אוכל", ו"קינואה זה אוכל של כבשים", נהנתי בטירוף מהסלט הזה. 
קרפצ'יו סלק 
אני וסלק זה סיפור אהבה.
קרפצ'יו סלק הוא מנת פתיחה מצוינת, וכזו בדיוק היא הייתה.
מנה נהדרת שאני מאד אהבתי היא מנה של סלמון שנצרב קלות ועגבניות שרי שונות, צרובות גם הן, בליווי אבוקדו.
מה שאהבתי בתפריט של אוברג'ין - האוכל פשוט מרענן. אין הגדרה אחרת.

טעים ומרענן.
ריזוטו פטריות בר שולב עם עגבניות במסגרת הקונספט הבריא.
היה מאד מעניין, מאד טעים, שונה מריזוטו הפטריות שאני מכירה, שעמוס בשמנת ופרמז'ן, ומרענן הרבה יותר.
בדר"כ מנת ריזוטו אחת סוגרת לי את התיאבון, הפעם היא הייתה בדיוק כמו שצריך. טעימה, אבל לא מכבידה, ומשאירה מקום לטעימה של מנות נוספות :)
וזו הייתה המנה המנצחת שלי.
לוקוס.
פילה לוקוס ים תיכוני שיושב בגאון על לביבת זוקיני תרד (שבעזרת קסמיי הצלחתי להוציא מהשף את המתכון ללביבה המעולה הזו, והנה, לקראת חנוכה אפשר להכין אותה במקום הלביבות המסורתיות).
הלביבה מונחת על טחינת לימון כבוש, ומעל הלוקוס נישאים בגאון עלי ארוגולה.
מנה נפלאה. הדג היה עשוי בדיוק, לא מעט מדי, לא יותר מדי. מדויק.
אין לי מה להוסיף, חוץ מאת המתכון ללביבת הקישואים-תרד-כרישה המעולה הזו. עוד קצת למטה, והוא שם :)
המנה הבשרית גם היא הייתה נהדרת.
בכלל, כל הארוחה הזו הייתה טעימה וראויה לביקור חוזר. ואני אחזור, אין לי בכלל ספק.
נכון, אוברג'ין היא לא מהמסעדות הזולות, אבל אלו שמחפשים מסעדה כשרה בתל אביב, ברמה גבוהה, לא צריכים להתפשר. והאמת? לא רק לשומרי כשרות. אני לא שומרת כשרות, ונהנתי מכל ביס, כי שף שיודע לעבוד עם חומרי גלם, יכול להסתדר נפלא גם בלי חמאה, שמנת ופרמז'ן.
עובדה :)
השף אלון הירטנשטיין הרכיב לנו מנה שכללה אנטריקוט ופילה, שניהם היו עשויים מעולה, בלי פספוסים.
כשהגיע שלב הקינוחים, ממש קיוויתי שלא יוציאו לי קינוחים עם קצפת פרווה, או איך שאנחנו קוראים לה: "קצפת חתונות", או "קצף גילוח".
בכל אחד מהמקרים - זה ביג NO NO.
למזלנו יצאו קינוחים נהדרים, ולא רק ברמת הצילחות המשגע.
 קרמו שוקולד שמונח על בצק פריך, עם טופ של דובדבני אמרנה ואינסרט שמהווה הפתעה כיפית כבר בביס הראשון, שמחרב את היצירה הנהדרת הזו, וכן, זה פרווה :) 
קינוח נוסף שהזמנתי היה טארט תפוחים, וגם הוא היה מפתיע, כי שוב, אני מזכירה, זה פרווה.
לא הורגשה טיפת שימוש בחומרי גלם "פחות טעימים", להיפך. הקינוח היה מענג.


לסיכום, רגע לפני המתכון ללביבת הירק הטעימה של השף:
אוברג'ין היא מסעדת שף איכותית, עם שירות מוקפד ואלגנטי, והרגשה של חו"ל. 
המחירים לא מהזולים, אבל האוכל איכותי.
אם אתם בצהריים בסביבה, מומלץ ללכת על עסקית הצהריים, ולהרגיש לרגע שאתם בחופשה יוקרתית, גם אם אחרי כשעה וחצי תצאו חזרה לשאון העיר ולסימטאותיה הצפופות והיפות של נווה צדק.
השאיפה הזו מאינטרקונטיננטל וממסעדת אוברג'ין, זו הפוגה נהדרת,
גם אם היא רק לרגע.
והנה, קיבלתם ממני גם המלצה למסעדה כשרה בתל אביב, גם המלצה לספא יוקרתי ומפנק, וגם מתכון. כי לכבוד חנוכה, אילצתי את שף המסעדה לתת לי את המתכון של הלביבה המעולה שהייתה הכרית של הלוקוס :)


מתכון ללביבות זוקיני תרד וכרישה
שף אלון הירטנשטיין 
(אוברג'ין - מלון דיוויד אינטרקונטיננטל ת"א)



חומרים:
2 זוקיני מגורד
3 כרישה קצוץ דק
2 בצלים לבנים גדולים קצוץ דק
1 שקית תרד
1 כף שמיר קצוץ
כפית שום כתוש
מלח
100 גרם קמח
5 ביצים
75 גרם פירורי לחם (לתערובת קציצות)

אופן הכנה : 
בסיר עם מים מבשלים את הכרישה, זוקיני והבצל עד רכות .
בנפרד מבשלים קלות תרד במים, מקררים את התרד במי קרח לשימור הצבע.
מסננים את כל הנוזלים מהתרד וטוחנים.
את הסיר עם הכרישה, הזוקיני והבצל מסננים היטב, ומשאירים במקרר במסננת לכמה שעות.
מחברים את התרד עם תערובת הכרישה.
מתבלים עם שמיר, שום כתוש ומלח, מוסיפים קמח, ביצים ופירורי לחם .
יוצרים לביבות, מצפים בפירורי לחם ומטגנים.

הצעת הגשה, אוברג'ין סטייל:
רוטב שעליו מונחת לביבה, עליה פילה דג, ומלמעלה עלים ירוקים.
פשוט מושלם :)

אוברג'ין - AUBERGINE
גורמה, דגים, בשרים וסטייקים, פיוז'ן, אוכל ים תיכוני
קויפמן 12 , מלון דיוויד אינטרקונטיננטל, תל אביב
 03-7951255

חנוכה שמח!!!



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?