דלג לתוכן הראשי

חתיכת עוגה! piece of cake והמרוץ אחר הסופגניה המושלמת.




חנוכה הוא ה-חג של המאפיות. 
הטירוף סביב הסופגניה המושלמת עובר כל גבול של הגיון, ועל הקלוריות אני כבר לא מדברת :)
בואו נודה: 
רובנו לא עומדים במראה של סופגניה עגלגלה, עם קרם מפתה, וציפוי של גנאש, או אבקת סוכר, או משהו.
אני, למשל, כבר אכלתי 4 בחג הזה. אחת הייתה מיותרת, שלוש היו שוות.
בנובמבר הוזמנתי לטעום את התוצרים של אחת הרשתות המובילות בתחום הקונדיטוריה:

piece of cake 

הביקור בסניף הדגל בראשון לציון, שלצידו גם נמצא המפעל של הרשת, הטריף לי את החושים, שמסתבר שכשהם מסתובבים באיזורי פחמימות, הם לא ממש מתפקדים.
היה יום גשום. חנוכה היה בפתח, וריחות המאפים הצליחו לייצר אצלי גלים של הורמונים שלא ידעתי שקיימים.
הזמינו אותנו לטייל בין מבוכי תנורים, בצקים, וריחות, מכל הסוגים והמינים.
לחמים

עוגות בחושות
עוגות מוס ועוגות ראווה
 עוגות שמרים
עוגיות מכל הסוגים
את המקרונים פחות אהבתי, אין על המקרונים של לה דוריי בפריז :)
והיי, הם אוטוטו בארץ!!
LADOREE

וכן, גם סופגניות :)
אני, שלא היכרתי את פיס אוף קייק לפני הביקור, הודעתי לאח שלי, תושב ראשון לציון, שאני נמצאת במאפיה בעיר שלו.
הוא, בלי לחשוב פעמיים, זרק לי בטלפון: "את ב"פיס אוף קייק?"

"כן", עניתי. "איך ידעת??" שאלתי.
"מה קרה לך, אני תמיד קונה שם", השיב.
אז זהו, שכנראה שתושבי ראשל"צ מכירים היטב את הסחורה המעולה שנמצאת בחנות הענקית, ואחרי הביקור במפעל - הבנתי למה.
ראיתי את המוצרים ב"הפקה".

חומרי הגלם שאיתם עובדים במאפיה מעולים, הכל נראה טוב ומושקע, והכי חשוב?
רואים שהכל נעשה באהבה.
למרות שהרשת גדולה, הכל נעשה ידנית, לא "פס ייצור", ומאחורי כל מאפה יש אופה שהכין אותו.
היה מקסים במיוחד לראות את הכנת הרוגלך, ואת בצקי הלחמים.




עוגת הגזר שלקחתי לי הביתה הייתה מעולה. טעימה להפליא. 
ואיך היו הסופגניות?
וואו. טעימות.
עזבו רגע את המילויים, שהם יחסית די סטנדרטיים, ולא מתוחכמים כמו "רולדין סטייל".
הטעם של הסופגניה משובח. התבוננתי בפח השמן שהספיק לשמונה ימים ולשמונים אלף סופגניות, וחשבתי לעצמי כמה אהבה משקיע הבחור שמטגן את הסופגניות, ואיך הוא מחובר למה שיוצא מתחת ידיו. כיף.
"תטעמי, את חייבת לטעום", הוא אמר. 
"לא, זה המון קלוריות", עניתי.
"את חייבת. תגידי לי אם טעמת כאלו טובות".
זה קצת הזכיר לי את האמהות שחושבות תמיד שהתינוק שלהן הכי יפה, הכי חכם, והכי מוצלח.
אבל אחרי שטעמתי - הבנתי שהן באמת טובות.
לא שומניות מדי, עם מילוי בכמות מכובדת, ובינינו, מי צריך יותר?
אני לא :)
אז זהו.
חנוכה תכף יגמר, והסופגניות, לשמחתי, יעלמו מחיינו עד אחרי סוכות בשנה הבאה, אבל פיס אוף קייק נשארת כל השנה, עם מוצרים מעולים, מבחר עצום, והרבה סוכר שעושה שמח, כל השנה.
ואם כבר עוגה, אז פיס אוף קייק היא בהחלט חתיכת עוגה.


 piece of cake
חנות המפעל
לישנסקי 20 ראשל"צ
טלפון 1-700-551110



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?