דילוג לתוכן הראשי

חתיכת עוגה! piece of cake והמרוץ אחר הסופגניה המושלמת.




חנוכה הוא ה-חג של המאפיות. 
הטירוף סביב הסופגניה המושלמת עובר כל גבול של הגיון, ועל הקלוריות אני כבר לא מדברת :)
בואו נודה: 
רובנו לא עומדים במראה של סופגניה עגלגלה, עם קרם מפתה, וציפוי של גנאש, או אבקת סוכר, או משהו.
אני, למשל, כבר אכלתי 4 בחג הזה. אחת הייתה מיותרת, שלוש היו שוות.
בנובמבר הוזמנתי לטעום את התוצרים של אחת הרשתות המובילות בתחום הקונדיטוריה:

piece of cake 

הביקור בסניף הדגל בראשון לציון, שלצידו גם נמצא המפעל של הרשת, הטריף לי את החושים, שמסתבר שכשהם מסתובבים באיזורי פחמימות, הם לא ממש מתפקדים.
היה יום גשום. חנוכה היה בפתח, וריחות המאפים הצליחו לייצר אצלי גלים של הורמונים שלא ידעתי שקיימים.
הזמינו אותנו לטייל בין מבוכי תנורים, בצקים, וריחות, מכל הסוגים והמינים.
לחמים

עוגות בחושות
עוגות מוס ועוגות ראווה
 עוגות שמרים
עוגיות מכל הסוגים
את המקרונים פחות אהבתי, אין על המקרונים של לה דוריי בפריז :)
והיי, הם אוטוטו בארץ!!
LADOREE

וכן, גם סופגניות :)
אני, שלא היכרתי את פיס אוף קייק לפני הביקור, הודעתי לאח שלי, תושב ראשון לציון, שאני נמצאת במאפיה בעיר שלו.
הוא, בלי לחשוב פעמיים, זרק לי בטלפון: "את ב"פיס אוף קייק?"

"כן", עניתי. "איך ידעת??" שאלתי.
"מה קרה לך, אני תמיד קונה שם", השיב.
אז זהו, שכנראה שתושבי ראשל"צ מכירים היטב את הסחורה המעולה שנמצאת בחנות הענקית, ואחרי הביקור במפעל - הבנתי למה.
ראיתי את המוצרים ב"הפקה".

חומרי הגלם שאיתם עובדים במאפיה מעולים, הכל נראה טוב ומושקע, והכי חשוב?
רואים שהכל נעשה באהבה.
למרות שהרשת גדולה, הכל נעשה ידנית, לא "פס ייצור", ומאחורי כל מאפה יש אופה שהכין אותו.
היה מקסים במיוחד לראות את הכנת הרוגלך, ואת בצקי הלחמים.




עוגת הגזר שלקחתי לי הביתה הייתה מעולה. טעימה להפליא. 
ואיך היו הסופגניות?
וואו. טעימות.
עזבו רגע את המילויים, שהם יחסית די סטנדרטיים, ולא מתוחכמים כמו "רולדין סטייל".
הטעם של הסופגניה משובח. התבוננתי בפח השמן שהספיק לשמונה ימים ולשמונים אלף סופגניות, וחשבתי לעצמי כמה אהבה משקיע הבחור שמטגן את הסופגניות, ואיך הוא מחובר למה שיוצא מתחת ידיו. כיף.
"תטעמי, את חייבת לטעום", הוא אמר. 
"לא, זה המון קלוריות", עניתי.
"את חייבת. תגידי לי אם טעמת כאלו טובות".
זה קצת הזכיר לי את האמהות שחושבות תמיד שהתינוק שלהן הכי יפה, הכי חכם, והכי מוצלח.
אבל אחרי שטעמתי - הבנתי שהן באמת טובות.
לא שומניות מדי, עם מילוי בכמות מכובדת, ובינינו, מי צריך יותר?
אני לא :)
אז זהו.
חנוכה תכף יגמר, והסופגניות, לשמחתי, יעלמו מחיינו עד אחרי סוכות בשנה הבאה, אבל פיס אוף קייק נשארת כל השנה, עם מוצרים מעולים, מבחר עצום, והרבה סוכר שעושה שמח, כל השנה.
ואם כבר עוגה, אז פיס אוף קייק היא בהחלט חתיכת עוגה.


 piece of cake
חנות המפעל
לישנסקי 20 ראשל"צ
טלפון 1-700-551110



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)