Translate


מרק ארטישוק ירושלמי ופטריות. מתכון מחמם לימים קרים.





אתמול החלטתי שבא לי מרק ארטישוק ירושלמי סמיך כזה, כמו שאכלתי לא מזמן באחת המסעדות שאכלתי בה.
תוך רבע שעה עמד מרק משגע על הכיריים, עם כל מיני מרכיבים שמצאתי במקרר, ושזו הייתה הזדמנות נהדרת להשתמש בהם, גם אם התכנון המקורי שלהם היה אחר :)
אחרי שהוא סיים להתבשל, ריסקתי אותו בבלנדר היד שלי, וגמעתי בהנאה שתי צלחות, תוך כדי שאני צופה בחדשות הפחות נחמדות שהיו בשישי הראשון של 2016, עם הפיגוע ברחוב דיזינגוף.
אכלתי את המרק הזה, תוך כדי שהגשם יורד בחוץ, והוא הדבר היחיד שהצליח לחמם לי את הלב, שברגעים כאלו, מקפיא את עצמו לדעת.
אז ביקשו ממני מתכון, ומי אני שאסרב למתכון למרק ירקות טעים ומחמם?

אז נכון, צילומי השלבים נעשו בסמארטפון, והם פחות אלגנטיים, אבל שטויות, אני בטוחה שתתמודדו :)





מתכון למרק ארטישוק ירושלמי עם פטריות



החומרים:


5 יחידות ארטישוק ירושלמי (כ-1/2 ק"ג)
2 תפוחי אדמה לבנים בגודל בינוני
1 בצל לבן בינוני
2 שיני שום קצוצות
1/2 חב' חמאה (50 גרם)
6 כוסות מים (לפי מידה אוניברסלית של 200 מ"ל לכוס)
6 פטריות שמפיניון - רק הראשים - קצוצים
כף פטרוזיליה קצוצה
מעט שמן זית
לתיבול: 

מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט
לעיטור (לא חובה):
עירית קצוצה 

אופן ההכנה:
שלב א' - המרק
מכינים את הירקות:
חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות
מקלפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים לפרוסות
בסיר שמים 50 גרם חמאה, וכשהיא נמסה מטגנים את הבצל הקצוץ עד לשקיפות.
מוסיפים את השום הקצוץ, ומטגנים עוד כשתי דקות תוך ערבוב.
מוסיפים את הארטישוק ותפוחי האדמה, ומערבבים. 
מטגנים כדקה תוך ערבוב, ומוסיפים 6 כוסות מים. 
מרתיחים ומנמיכים את האש. 
מבשלים כחצי שעה, עד שהירקות רכים.

ובינתיים:
שלב ב' - הפטריות
מחממים 2 כפות שמן זית, ומטגנים את הפטריות. 
מתבלים בכף מלח, פלפל לבן (חצי כפית) ואגוז מוסקט (רבע כפית). 
מטגנים רק עד שמזהיב, להקפיד לא לחרוך את הפטריות.
מורידים מהאש, מוסיפים כף פטרוזיליה קצוצה, ומערבבים.
מניחים בצד עד לריכוך הירקות בסיר.

שלב ג' - החיבור והריסוק
מכניסים למרק את תערובת הפטריות.
מערבבים היטב, ומרסקים בבלנדר יד. 
טועמים ומתקנים תיבול.
מבשלים עוד כרבע שעה, לאיחוד הטעמים.

שלב ד' - העונג
מניחים בצלחת מנה גדושה של הטעים הזה, מפזרים מעט עירית קצוצה,
ובתיאבון :)