דלג לתוכן הראשי

מרק ארטישוק ירושלמי ופטריות. מתכון מחמם לימים קרים.





אתמול החלטתי שבא לי מרק ארטישוק ירושלמי סמיך כזה, כמו שאכלתי לא מזמן באחת המסעדות שאכלתי בה.
תוך רבע שעה עמד מרק משגע על הכיריים, עם כל מיני מרכיבים שמצאתי במקרר, ושזו הייתה הזדמנות נהדרת להשתמש בהם, גם אם התכנון המקורי שלהם היה אחר :)
אחרי שהוא סיים להתבשל, ריסקתי אותו בבלנדר היד שלי, וגמעתי בהנאה שתי צלחות, תוך כדי שאני צופה בחדשות הפחות נחמדות שהיו בשישי הראשון של 2016, עם הפיגוע ברחוב דיזינגוף.
אכלתי את המרק הזה, תוך כדי שהגשם יורד בחוץ, והוא הדבר היחיד שהצליח לחמם לי את הלב, שברגעים כאלו, מקפיא את עצמו לדעת.
אז ביקשו ממני מתכון, ומי אני שאסרב למתכון למרק ירקות טעים ומחמם?

אז נכון, צילומי השלבים נעשו בסמארטפון, והם פחות אלגנטיים, אבל שטויות, אני בטוחה שתתמודדו :)





מתכון למרק ארטישוק ירושלמי עם פטריות



החומרים:


5 יחידות ארטישוק ירושלמי (כ-1/2 ק"ג)
2 תפוחי אדמה לבנים בגודל בינוני
1 בצל לבן בינוני
2 שיני שום קצוצות
1/2 חב' חמאה (50 גרם)
6 כוסות מים (לפי מידה אוניברסלית של 200 מ"ל לכוס)
6 פטריות שמפיניון - רק הראשים - קצוצים
כף פטרוזיליה קצוצה
מעט שמן זית
לתיבול: 

מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט
לעיטור (לא חובה):
עירית קצוצה 

אופן ההכנה:
שלב א' - המרק
מכינים את הירקות:
חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות
מקלפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים לפרוסות
בסיר שמים 50 גרם חמאה, וכשהיא נמסה מטגנים את הבצל הקצוץ עד לשקיפות.
מוסיפים את השום הקצוץ, ומטגנים עוד כשתי דקות תוך ערבוב.
מוסיפים את הארטישוק ותפוחי האדמה, ומערבבים. 
מטגנים כדקה תוך ערבוב, ומוסיפים 6 כוסות מים. 
מרתיחים ומנמיכים את האש. 
מבשלים כחצי שעה, עד שהירקות רכים.

ובינתיים:
שלב ב' - הפטריות
מחממים 2 כפות שמן זית, ומטגנים את הפטריות. 
מתבלים בכף מלח, פלפל לבן (חצי כפית) ואגוז מוסקט (רבע כפית). 
מטגנים רק עד שמזהיב, להקפיד לא לחרוך את הפטריות.
מורידים מהאש, מוסיפים כף פטרוזיליה קצוצה, ומערבבים.
מניחים בצד עד לריכוך הירקות בסיר.

שלב ג' - החיבור והריסוק
מכניסים למרק את תערובת הפטריות.
מערבבים היטב, ומרסקים בבלנדר יד. 
טועמים ומתקנים תיבול.
מבשלים עוד כרבע שעה, לאיחוד הטעמים.

שלב ד' - העונג
מניחים בצלחת מנה גדושה של הטעים הזה, מפזרים מעט עירית קצוצה,
ובתיאבון :)

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.