דלג לתוכן הראשי

שני מוצרים שיעשו לכם חיים קלים במטבח, סימביוזה מנצחת :)




הפוסט הזה יהיה קצר. 
כמו הזמן שאני אוהבת לבלות במטבח. קצר.
אני אוהבת שהכל זורם, קל, מהיר. לא תמיד. לפעמים המטבח הוא סוג של תרפיה עבורי, 
ואני יכולה לבלות בו שעות, ומצד שני, המון פעמים אני מחפשת קיצורי דרך.
הפעם, מצאתי. 

מאסטר שף (מקבוצת שסטוביץ') יצאו עם סדרת קמחים חדשה להכנת לחמים.
כל ק"ג קמח שכזה (חבילה אחת) מספיק לשני לחמים. 
אבל השוס הוא בקלות ההכנה:
חצי חבילה נכנסת למיקסר, וכל מה שנשאר זה רק להוסיף מים, ללוש כמה דקות, ולהתפיח.
וזהו. לתנור.
כן, כן, כזה מהר. 
כל הגרעינים והתיבול כבר פנים.
תודו שזה גאוני!
אז הנה.
לחם בשש דקות הכנה.
תערובת+מים=לחם כפרי עם גרעינים.
קריספי מבחוץ, נעים מבפנים.
במקרה הנ"ל, הוספתי זיתי קלמטה ללישה, ויצא לי לחם כפרי עם גרעינים וזיתים בכלום זמן, ובעיקר בכלום עבודה :)
הפלא החדש והמעולה הזה מכיל ארבעה סוגי לחמים:
לחם כפרי עם גרעינים (שאותו הכנתי) - מכיל קמח חיטה מלאה, עם גרעיני חמניה, פשתן ושיבולת שועל.
לחם שיפון - מכיל כ-50% קמח שיפון
לחם גרעיני חמניות -  מכיל 20% גרעיני חמניה.
לחם בסגנון איטלקי - עם חיטת דורום ונבט חיטה, והוא הבא בתור שאנסה במטבח שלי.
והמחיר? 
מחיר מומלץ - 9.90 ש"ח בלבד!
ובינינו - אין על ריח של לחם שיוצא מהתנור. ובכלל - דמיינו שאתם אומרים לאורחים "אני הכנתי".
ועוד פרט חשוב: ללא חומרים משמרים, כמובן.
ועכשיו, שימו לב לסכין שחתכה לי את הלחם הקריספי בכזו קלות.
הסכין היא סכין משוננת של נעמן שהגיעה אלי לסקירה.
האמת?
לא ציפיתי ליותר מדי. בכל זאת, סכין משוננת, יש לי כמה כאלו במטבח.
אבל לא, לא כאלו. לאחר חודש בערך שהיא אצלי אני חייבת לציין שהיא הפכה לאחת הטובות והמשומשות אצלי.
זו סכין שבנעמן קוראים לה "רב תכליתית".
מדובר בסכין בעלת להב עשויה ממקשה אחת של פלדה המיוצרת בגרמניה.
הידית מעוצבת באופן ארגונומי, ואחרי חודש של שימוש אינטנסיבי, היא בהחלט נוחה לעבודה.
היא חותכת עגבניות, ירקות, פירות, בשר, עוף, דגים ולחם.
במיוחד אני אוהבת אותה עם ירקות כמו עגבניות, בצל ופטריות וגם עם לחם.
בכלל, מצאתי שהיא באמת כשמה, "רב תכליתית", ומתאימה להמון שימושים. אמת בפרסום :)
אז הנה, היא חתכה לי את הלחם שהכנתי בדיוק רב, בלי בעיה, וגם כשהוא היה חם היא הצליחה בקלילות לפרוס אותו. 
הסכין מגיעה בגודל 14 ס"מ/ 5.7 והיא מיוצרת ב-Taiwan, ומבחינתי - מאד מומלצת!
למי שאין סכין משוננת טובה - ממש כדאי.
וגם למי שיש - היא טובה יותר :)
אז זהו. 
פוסט קצר, לשם שינוי :)
קצר, תכליתי, יעיל.
בדיוק כמו התערובות האלו, והסכין הזו.
אז יאללה, לכו לאפות, ואל תשכחו לפרוס פרוסה עבה, למרוח גבינת שמנת, סלמון מעושן, חסה ועגבניה.
זה בדיוק מה שאני הולכת לעשות עכשיו עם הלחם הכפרי המשגע שיצא לי הרגע מהתנור :)
זהו. 
הסנדוויץ' שלי עם הסלמון כבר מוכן.
הלכתי לאכול.
צ'או :)

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.