דילוג לתוכן הראשי

שני מוצרים שיעשו לכם חיים קלים במטבח, סימביוזה מנצחת :)




הפוסט הזה יהיה קצר. 
כמו הזמן שאני אוהבת לבלות במטבח. קצר.
אני אוהבת שהכל זורם, קל, מהיר. לא תמיד. לפעמים המטבח הוא סוג של תרפיה עבורי, 
ואני יכולה לבלות בו שעות, ומצד שני, המון פעמים אני מחפשת קיצורי דרך.
הפעם, מצאתי. 

מאסטר שף (מקבוצת שסטוביץ') יצאו עם סדרת קמחים חדשה להכנת לחמים.
כל ק"ג קמח שכזה (חבילה אחת) מספיק לשני לחמים. 
אבל השוס הוא בקלות ההכנה:
חצי חבילה נכנסת למיקסר, וכל מה שנשאר זה רק להוסיף מים, ללוש כמה דקות, ולהתפיח.
וזהו. לתנור.
כן, כן, כזה מהר. 
כל הגרעינים והתיבול כבר פנים.
תודו שזה גאוני!
אז הנה.
לחם בשש דקות הכנה.
תערובת+מים=לחם כפרי עם גרעינים.
קריספי מבחוץ, נעים מבפנים.
במקרה הנ"ל, הוספתי זיתי קלמטה ללישה, ויצא לי לחם כפרי עם גרעינים וזיתים בכלום זמן, ובעיקר בכלום עבודה :)
הפלא החדש והמעולה הזה מכיל ארבעה סוגי לחמים:
לחם כפרי עם גרעינים (שאותו הכנתי) - מכיל קמח חיטה מלאה, עם גרעיני חמניה, פשתן ושיבולת שועל.
לחם שיפון - מכיל כ-50% קמח שיפון
לחם גרעיני חמניות -  מכיל 20% גרעיני חמניה.
לחם בסגנון איטלקי - עם חיטת דורום ונבט חיטה, והוא הבא בתור שאנסה במטבח שלי.
והמחיר? 
מחיר מומלץ - 9.90 ש"ח בלבד!
ובינינו - אין על ריח של לחם שיוצא מהתנור. ובכלל - דמיינו שאתם אומרים לאורחים "אני הכנתי".
ועוד פרט חשוב: ללא חומרים משמרים, כמובן.
ועכשיו, שימו לב לסכין שחתכה לי את הלחם הקריספי בכזו קלות.
הסכין היא סכין משוננת של נעמן שהגיעה אלי לסקירה.
האמת?
לא ציפיתי ליותר מדי. בכל זאת, סכין משוננת, יש לי כמה כאלו במטבח.
אבל לא, לא כאלו. לאחר חודש בערך שהיא אצלי אני חייבת לציין שהיא הפכה לאחת הטובות והמשומשות אצלי.
זו סכין שבנעמן קוראים לה "רב תכליתית".
מדובר בסכין בעלת להב עשויה ממקשה אחת של פלדה המיוצרת בגרמניה.
הידית מעוצבת באופן ארגונומי, ואחרי חודש של שימוש אינטנסיבי, היא בהחלט נוחה לעבודה.
היא חותכת עגבניות, ירקות, פירות, בשר, עוף, דגים ולחם.
במיוחד אני אוהבת אותה עם ירקות כמו עגבניות, בצל ופטריות וגם עם לחם.
בכלל, מצאתי שהיא באמת כשמה, "רב תכליתית", ומתאימה להמון שימושים. אמת בפרסום :)
אז הנה, היא חתכה לי את הלחם שהכנתי בדיוק רב, בלי בעיה, וגם כשהוא היה חם היא הצליחה בקלילות לפרוס אותו. 
הסכין מגיעה בגודל 14 ס"מ/ 5.7 והיא מיוצרת ב-Taiwan, ומבחינתי - מאד מומלצת!
למי שאין סכין משוננת טובה - ממש כדאי.
וגם למי שיש - היא טובה יותר :)
אז זהו. 
פוסט קצר, לשם שינוי :)
קצר, תכליתי, יעיל.
בדיוק כמו התערובות האלו, והסכין הזו.
אז יאללה, לכו לאפות, ואל תשכחו לפרוס פרוסה עבה, למרוח גבינת שמנת, סלמון מעושן, חסה ועגבניה.
זה בדיוק מה שאני הולכת לעשות עכשיו עם הלחם הכפרי המשגע שיצא לי הרגע מהתנור :)
זהו. 
הסנדוויץ' שלי עם הסלמון כבר מוכן.
הלכתי לאכול.
צ'או :)

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים.