דלג לתוכן הראשי

מתכון לממולאים צמחוניים של פיליס גלזר, ולמה חשוב שיהיה לכל אחד סוטאז' בבית.





אני אוהבת שחקנים חדשים.
במיוחד אם הם חתיכים, חזקים, ויפים.
לאחרונה נפגשנו בביתה של האחת והיחידה, פיליס גלזר, לערב של בישולים נפלאים עם השחקן החדש בזירה הקולינרית:
קוצ'ינה מיה - מותג כלי בישול.

וכן, כלי הבישול של קוצ'ינה מיה הם חתיכים, חזקים, ויפים.
נו, בדיוק כמו שאני אוהבת :)
קוצ'ינה מיה היא סדרת כלי בישול שכוללת סירים ומחבתות בציפוי טיטניום,
בטכנולוגיית עיטוף Ti 22 CAPSOLATED  הידוע כחומר בעל עמידות גבוהה, וחזק אפילו יותר מפלדה.
הציפוי בעל עמידות גבוהה בפני שריטות ושחיקה, בטוח לשימוש, ללא PTFE/ PFOA, ללא עופרת וללא קדמיום.
מבחינתי, לאחר שנחשפתי להרבה מידע בנושא ציפויים וחומרים שנפלטים מכלי בישול, אני תמיד מחפשת את החותמת שמראה לי שהסירים שלי בטוחים מזליגת כימיקלים רעילים למזון שאני מבשלת.
אז קודם כל, לידע כללי, חפשו תמיד בסירים את הנתון הבא:
ללא PTFE/ PFOA, ללא עופרת וללא קדמיום.
הסדרה כוללת סירים, מחבתות, סואטז'ים, רוסטר ופלטת גריל.
הכלים של קוצ'ינה מיה מותאמים לבישול על כל סוגי הכיריים:
חשמליות, גז, אינדוקציה, קרמיות והלוגן, וניתנים לשימוש בתנור בחום גבוה של עד 250 מעלות צלזיוס.

לרוסטר יש חור קטנצ'יק במכסה (לא החור שבזכוכית, אלא חריר קטן בידית הכסופה שמשמשת להרמת המכסה), שדרכו ניתן להוסיף מים במהלך הבישול, בלי לפתוח את הסיר. רעיון נפלא!
באחת השבתות הגשומות הכנתי עם הרוסטר צ'ולנט. הרוסטר ענק, מאפשר להכין סיר לכל המשפחה המורחבת :)
אחרי הבשר, אחרי הקטניות, ונשאר עוד המון מקום לתפוחי האדמה, לביצים הקשות, ולקישקע :)
והכי הכי כיף ברוסטר - עוף. בקלות אפשר להכניס שני עופות לא ענקיים, ולא פחות חשוב:
כלי הבישול קלים לניקוי ומתאימים גם לשטיפה במדיח.
כולם מאופיינים בעיצוב איטלקי, מודרני ופונקציונאלי.
פליס גלזר, שפית וכוהנת הבישול הבריא, הפרזנטורית המקצועית של המותג, סיפרה על יתרונות הסירים של המותג "קוצ'ינה מיה", תוך שהיא מתייחסת ליתרון הגדול מבחינתה, שהוא הציפוי שישמור על הבריאות שלנו.
כמו שאני מכירה את פיליס, בריאות מבחינתה זה לפני הכל, ולכן, אם היא בחרה להיות הפרזנטורית של "קוצ'ינה מיה", היא משוכנעת שזה בישול בריא.
בישול אחר פשוט לא נכנס למטבח שלה. בוודאות מוחלטת :)
פיליס גלזר: "לכלי המותג קוצ'ינה-מיה חשיבות רבה בהיותם עשויים ציפוי טיטניום. כידוע, הטיטניום נחשב כיסוד יציב וחזק וככזה ימנע זליגה של מתכות לתבשיל בעת הבישול".
ואם כבר פיליס גלזר, ובישול, וסירים שווים, אז פיליס גם הכינה לנו סיר ממולאים בסוטאז' הענק (קיימים שני גדלים של סוטאז' לקוצ'ינה מיה).
למי שאין סוטאז', אני ממליצה בחום לקנות אחד. אני משתמשת המון בסוטאז'. אמנם שלי קצת מלפני שהיכרתי את קוצ'ינה מיה, אבל סוטאז' זה מאסט בכל מטבח. הוא טוב לשקשוקה, לטיגון (אני מכינה בו קציצות), לבישול ממולאים (מתאים בול בגובה), לבולונז, ולבישול בכלל. מבחינתי יש שני מצבי חיים:
לפני הסוטאז' ואחרי הסוטאז' :)

ועכשיו:










ירקות ממולאים בגריסים ועשבי תיבול ברוטב עגבניות ביתי 
(בסוטאז')
מתכון של פיליס גלזר



מרכיבים:
1  כרוב פחוס למילוי
5  פלפלים נמוכים במבחר צבעים
5  קישואים עגולים
למילוי:
3  כוסות גריסי פנינה
1  בצל גדול
2  גזרים
1/2  צרור פטרוזיליה
1/2  צרור נענע
חופן עלי סלרי
מלח, פלפל שחור גרוס, כמון, כורכום, פפריקה.
לרוטב:
10  עגבניות בשלות
 2שיני שום
שמן זית
כף סוכר טבעי או דבש
2 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס
טימין טרי
בזיליקום טרי

אופן ההכנה:
1. מכניסים את הכרוב לשקית ומכניסים למיקרו ל-10 דקות. (או מקפיאים את הכרוב ומכניסים לסיר עם מים רותחים ומבשלים  כ-15 דקות). מביאים לטמפרטורת החדר ומסירים את הליבה מהאמצע ומקלפים את העלים. שמים בצד.
2. חותכים את הפלפלים בחלקם העליון, מוציאים זרעים ומשאירים את החלק העליון כמכסה עם הגבעול. חותכים את הקישואים בחלקם העליון, ומרוקנים את התוכן בעזרת כף ושומרים את המכסה.
3.למילוי: קוצצים את כל החומרים למילוי מלבד הגריסים. שוטפים את הגריסים היטב ומסננים.
במחבת רחבה ומטגנים  את תערובת הירקות במעט שמן זית ומוסיפים את התבלינים + גריסים. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מורידים מן האש ומבשלים על להבה בינונית נמוכה עד לאידוי הנוזלים. אין צורך לכסות. (אנו עושים חצי בישול).
4. להכנת הרוטב: טוחנים את כל החומרים לרוטב במעבד מזון.
5. להרכבת המנה: ממלאים את הקישואים והפלפלים בתערובת ומסדרים בצפיפות בסיר רחב ונמוך. ממלאים את עלי הכרוב ומגלגלים כמו לעלי גפן. מסדרים גם אותם בצפיפות בסיר. שופכים מעל את הרוטב ומבשלים כשעה וחצי.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?