Translate


קציצות בשר נהדרות ורכות, עם גזר ותפוח אדמה. מתכון מנצח, גם לילדים שלא מוכנים לאכול ירקות.





אני אוהבת קציצות.
מאד מאד אוהבת קציצות.
ויש לי בעיה: הבת שלי לא אוכלת כמעט ירקות.
לפעמים אני מנסה להכין כל מיני דברים שאפשר לגוון אותם בירקות, כדי שיכנסו לה קצת ויטמינים חיוניים לגוף.
ככה המצאתי את הקציצות האלו.
פשוט לקחתי את מתכון הקציצות הרגיל שלי, ושדרגתי אותו.
הקציצות טעימות להפליא, רכות ועושות שמח בלב.
וכמו תמיד אצלי: המתכון גם קל להכנה. צ'יק צ'ק ויש ארוחת צהריים.
אלו קציצות בשר מטוגנות, שאני מכינה אותן לפעמים עם עוף, לפעמים עם הודו, ולפעמים עם בקר.
לפי החשק ולפי מה שיש בבית.
אז הנה, המתכון לקציצות שתמיד מצליחות, ובתיאבון :)

** אני טוחנת את הבשר במטחנה שיש לי בבית, וביחד עם הבשר אני טוחנת את הגזר, התפוח אדמה, והבצל.
למי שאין מטחנה וקונה בשר טחון מוכן, את הירקות מגרדים על פומפייה עם חורים בינוניים ומערבבים עם הבשר.

מתכון לקציצות בשר משגעות


חומרים:
600 גרם בשר טחון (בקר,הודו או עוף)
1 תפוח אדמה בינוני 
1 גזר
1 בצל קטן (קצוץ דק)
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם
1 כף פטרוזיליה קצוצה
כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
1/2 כפית כורכום
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
לערבב בשר טחון+גזר+תפוח אדמה+בצל מגוררים.
להוסיף את יתר החומרים, לאחד חומרים ולעסות מעט עם הידיים.
להכניס למקרר לחצי שעה, מכוסה ועטוף עם ניילון נצמד.
לממהרים: אפשר גם בלי להכניס למקרר.
לחמם שמן במחבת גדולה.
להרטיב את הידיים, ליצור קציצות, לטגן.
להשחים משני הצדדים, להוציא על נייר סופג.
לזלול בכיף.
נראה את הילדים שלכם לא מתעלפים מהן :)