דלג לתוכן הראשי

קציצות בשר נהדרות ורכות, עם גזר ותפוח אדמה. מתכון מנצח, גם לילדים שלא מוכנים לאכול ירקות.





אני אוהבת קציצות.
מאד מאד אוהבת קציצות.
ויש לי בעיה: הבת שלי לא אוכלת כמעט ירקות.
לפעמים אני מנסה להכין כל מיני דברים שאפשר לגוון אותם בירקות, כדי שיכנסו לה קצת ויטמינים חיוניים לגוף.
ככה המצאתי את הקציצות האלו.
פשוט לקחתי את מתכון הקציצות הרגיל שלי, ושדרגתי אותו.
הקציצות טעימות להפליא, רכות ועושות שמח בלב.
וכמו תמיד אצלי: המתכון גם קל להכנה. צ'יק צ'ק ויש ארוחת צהריים.
אלו קציצות בשר מטוגנות, שאני מכינה אותן לפעמים עם עוף, לפעמים עם הודו, ולפעמים עם בקר.
לפי החשק ולפי מה שיש בבית.
אז הנה, המתכון לקציצות שתמיד מצליחות, ובתיאבון :)

** אני טוחנת את הבשר במטחנה שיש לי בבית, וביחד עם הבשר אני טוחנת את הגזר, התפוח אדמה, והבצל.
למי שאין מטחנה וקונה בשר טחון מוכן, את הירקות מגרדים על פומפייה עם חורים בינוניים ומערבבים עם הבשר.

מתכון לקציצות בשר משגעות


חומרים:
600 גרם בשר טחון (בקר,הודו או עוף)
1 תפוח אדמה בינוני 
1 גזר
1 בצל קטן (קצוץ דק)
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם
1 כף פטרוזיליה קצוצה
כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
1/2 כפית כורכום
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
לערבב בשר טחון+גזר+תפוח אדמה+בצל מגוררים.
להוסיף את יתר החומרים, לאחד חומרים ולעסות מעט עם הידיים.
להכניס למקרר לחצי שעה, מכוסה ועטוף עם ניילון נצמד.
לממהרים: אפשר גם בלי להכניס למקרר.
לחמם שמן במחבת גדולה.
להרטיב את הידיים, ליצור קציצות, לטגן.
להשחים משני הצדדים, להוציא על נייר סופג.
לזלול בכיף.
נראה את הילדים שלכם לא מתעלפים מהן :)




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.