דלג לתוכן הראשי

שוק צפון - מי ומה מחכה לנו שם? המקומות הקולינרים השווים של מדינת ההייטק.





ביום חמישי האחרון הושק שוק צפון ברמת החייל.
למה צריך עוד שוק?
הרי יש לנו את שוק הנמל, ואת שרונה מרקט, אז מה כבר יש לחדש?
אז זהו, שהרבה.
קודם כל, גם לשכונות הצפוניות, ובמיוחד לאלפי עובדי ההייטק באזור, שמבלים חלק ניכר מיומם בעבודה - מגיע מקום כיפי לאכול בו, מקום שכולו אוכל טוב ואווירה נהדרת.
השוק החדש מוביל מגמה קצת אחרת. יותר נינוחה, יותר עממית עם מחשבה להכניס את הטופ של המונח "עממי".
המוטו של השוק: אחד מכל אחד, ואם יש אחד מכל אחד, שיהיה האחד הכי טוב.
יש חומוסיה אחת, ויש שווארמה אחת, ובר דגים אחד, ודוכן מיצים אחד, ובולונז'רי אחד, ופרומז'רי אחד, וחנות כלי בית אחת, ושוקולטיירית אחת, ועוד ועוד "אחדים" כאלו, שכולם כאחד - מובחרים ושווים.
אהה, ויש גם שני שפים בגזרת ה"סטייל פלוס", אבל הפעם הם תחת קונספט כיפי, כזה שמתאים לשוק, ושמתומחר בהתאם.

אז מי ומה בשוק צפון?
קודם כל ולפני הכל היזמים, מיכל אנסקי ושותפה האדריכל רועי חמד, שבהשקעה של 25 מיליון ש"ח, העמידו את השוק היפה הזה. בעיניי, מבין שלושת השווקים הקיימים (שרונה מרקט, שוק הנמל, ושוק צפון), הוא המוצלח והכיפי ביותר.
הם אלו שיזמו, הובילו, שיכנעו את הטובים ביותר בתחומם, וליוו לאורך כל הדרך את השוק עד לפתיחתו השבוע.
אז בואו איתי לסיור בשוק הכיפי הזה :)
אני אתחיל דווקא מהשפים, כי מאד מעניין אותי לשבת על אצל דיוויד פרנקל (פרונטו) ואצל יובל בן נריה (טאיזו), שני שפים צעירים שנמצאים היום בחזית הקולינריה עם מסעדות מליגת העל בישראל.
דיוויד פרנקל מוביל את "פרונטו קיוסקו".
פרונטו קיוסקו היא מקום שכולו פיצות משגעות ופסטות טריות, ואין בכלל ספק שהמקום הולך להיות אחד מהלהיטים בשוק.
יובל בן נריה, השף המאד מאד מוכשר של טאיזו, פותח את מיאזקי.
מיאזקי הוא סוג של גריל בר יפני, ומספיק להסתכל על תנור הגריל המיוחד, בעל שלוש הקומות, שעליו נחו כנפיים שנצלו באמצעות גחלים מיוחדות שיובאו מיפן, כדי להבין שהולך להיות פה שמח.
עוד מקום שעשה לי ממש שמח הוא הרוטיסרי.
איילת ורוני שרייבר פותחים בשוק צפון את רוטיסרי תל אביב.
בינינו? אין על עוף שנצלה בגריל ויוצא חם וטרי, כשלידו צ'יפס בטטה משגע.
העוף והבשרים הצלויים ישתלבו במנות שיוגשו ברוטיסרי, כמו בטורטיות, ומבחינתי אלו אחד המקומות הכיפים לארוחת צהריים טובה.
עוד מקום מומלץ לארוחת צהריים להייטקיסטים הרבים מהאזור, הוא בית בירה מוכר ואהוב,
JEM'S
נקניקיה טעימה, כבד קצוץ, ובירה מעולה ליד - תכל'ס? מושלם. תנו לי כל יום ככה, ואני מאושרת.


ואיך אפשר בלי להזכיר את החומוסייה האהובה עלי, שלפני שהיא נפתחה בשוק צפון, היא נמצאת בשכונת ילדותי, נאות אפקה.
חומוס כספי. מי שלא מכיר, חבל. זה הזמן :)
מקום עם חומוס מעולה, סלטים טריים ומשגעים, הכל תמיד טעים, טרי מאד, וזה בדיוק מה שהשוק הזה אומר:
זמין, מהיר, טרי, טעים, ובמחירים מעולים.
מקום שאי אפשר לעבור בלי לחטוף משהו ממנו, או ללכת איתו הביתה, הוא לחמנינה.
זה המקום הכי מתוק, הכי פחמימתי, והכי איכותי.
מעבר למאפים, לקפה, ולעוגות- יש את הלחמים המעולים.
אם אתם לא מכירים את "לחם נלסון" - זה הזמן.
לכו לשוק וקחו אותו הביתה. תתכוננו להתמכר.
עוד מקום ששווה לשבת בו, במיוחד ל"פייב אוקלוק ברייק", הוא בית התה חליטת'ה.
הוא מגיע אלינו מירושלים, ויש בו כל מה שחובבי תה יכולים לחלום עליהם. חליטות מכל הסוגים וכל המינים, עם כל הטעמים שבעולם. אפשר לשבת ולהנות עם תה טוב על הבר, ואפשר גם לקחת הביתה.


ואם קפצנו למשקאות, אי אפשר שלא להזכיר את הדוכן של רותי רוסו.
ג'וסו (Juisso)
על טכנולוגיית הסחיטה האיטית כבר כתבתי בעבר בבלוג, ואני משתמשת בה בבית עם מכונת המיצים של יורום, שעובדת על סחיטה איטית. למה זה טוב? השיטה שומרת על ויטמינים וערכים תזונתיים של מיצי פירות וירקות.
המיצים ימכרו בכוסות או בבקבוקים.
ואם בפינוקים עסקינן, אז אי אפשר שלא להזכיר את איקה, מלכת השוקולד.
בנוסף לסניף בשרונה מרקט, גם פה איקה תופסת את מקומה כשוקולטיירית הכי טובה בעיר.
ממליצה בכל ביקור לקנח עם איזה שוקולד איכותי, שמזכיר את פריז במלוא הדרה.
 עכשיו תחשבו על שוק.
"רק היום!" צועקים הרוכלים.
אז זה שמה של מסעדת הפועלים האיכותית של אבנר לסקין, שמרכיב מנות ממה שיש באותו יום בשוק.

לסקין לקח איתו קבוצת צעירים שהיו מלצרים בארוחות פרטיות שהוא ערך בשנים האחרונות, ויחד איתם פתח את "רק היום".

עוד מקום שהולך להיות מדליק, בזכות התפריט המגוון והמשתנה.
לצד כל הדברים הטובים האלו, באגף השווארמה נכנס מוסד קולינארי מיתולוגי, "כתר המזרח" מאבן גבירול, אשר פותח שלוחה ראשונה ואף מוסיף קונספט חדש – דוכן חצילים שנותן כבוד לירק (שאני אישית לא ממש מתחברת אליו).
ושווארמה אי אפשר בלי טחינה, אז תוכלו למצוא את הטחינה הכי מגוונת שיש בסניף נוסף של "ממלכת החלבה" שהגיע משוק מחניודה הירושלמי.
אבן ריחיים ענקים עומדת במרכז החנות, תענוג אמיתי.
והחלבה, עליה אין מה להוסיף. אליפות.
המותג המוכר והאהוב (עלי, בכל אופן), ארקוס, עם עוד חנות שבא אפשר למצוא ה-כ-ל, כולל את מוצרי סיליקומארט המעולים. והסכינים, שאין כמותם. ובכלל. חנויות כאלו הן גן עדן מבחינתי.
מיטב החקלאים והיצרנים בשוק האיכרים העשיר עם דוכני תבלינים (תבליני מנצ'ס)
ירקות ופירות (שדה ירוק, נוי השדה)


ויש גם בשר וכריכי בשר נפלאים (איטליז קדן, דלישס), בר דגים (של ינאי ארז, שהקונספט מאחוריו הוא דגים+רוטב לבחירת הסועד בלחמניה), חנויות בוטיק מירושלים כמו מעדניית קנטי עם גבינות נפלאות והרבה דברים טובים ועוד.
לנוחיות המבקרים בבניין השוק ישנה חנייה תת קרקעית ובצמידות למתחם נמצא חניון הנחושת של חברת אחוזת החוף.
אז יאללה. בואו. המסעדנים מחכים לכם :)






תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?