דלג לתוכן הראשי

שיין אנד שארפ - מבריק וחד. הסטייק הכי טוב בעיר.






יש איזה קסם כשמסתכלים על הסטייק לפני שהוא הופך לסטייק. לפחות בעיניי.

כן, אני יודעת, תכף יתנפלו עלי כמה טבעונים שיצעקו את המנטרה שלהם בקול גדול, אבל מבחינתי, בשר טוב הוא תזונה בריאה במיוחד, עמוסת חלבונים, נטולת פחמימות, והכי חשוב, טעימה.
ומי שלא מסוגל - חבל.

אז רגע לפני שאכלתי, נכנסתי לראות.
הסתכלתי על הסכין שחתכה את הנתח היפה הזה.
סכין מבריק וחד. בדיוק כמו שמה של המסעדה שבה הנתחים מקוטלגים בחדר יישון מלהיב אחד.
שיין אנד שארפ היא המיתולוגית של יענקלה שיין ודרק שארפ, שכבר מזמן לא שם.
את מקומם תפסו שני שפים צעירים ומוכשרים, שמצעידים את שיין אנד שארפ למחוזות בשריים מדהימים.
השפים, אלעד לוי ונדב נצר, בנו תפריט של נתחים גדולים במיוחד שכיף לחלוק עם כל מי שיושב בשולחן.
מפעל הבשר הבוטיקי "אוריה" בצפון הארץ (שנמצא בבעלות המסעדה) מספק למסעדה את הנתחים הטובים ביותר של עגלים מובחרים ופרות מבכירות. השפים בחרו את הנתחים המתאימים ביותר לארוחות קונספט החדשות, ואני הוזמנתי לטעום, לבדוק, להנות ולספר לכם. כי אם כבר לחלוק נתחים, אז גם לחלוק הנאות :)
השוס של הארוחה מבחינתי היה דווקא... עוף!
העוף הוא לא "סתם עוף", הוא עוף מעושן, רך להפליא וטעים להפליא יותר.
ואפילו לא צריך לריב איתו בשולחן. זה עוף שלם ללא עצמות, מוגש עם יוגורט, פוטטוס וסלט עגבניות.

המנה מתאימה ל-2 עד 4 אנשים בשולחן, ומתאימה לקונספט החדש: לחלוק. 
בעצם, עזבו אותי. תנו לי לאכול את העונג הזה לבד. 

אין לתאר. תוך כדי שאני כותבת, אני נזכרת כמה זה היה לי טעים.
ולא בכדי!
כשהסתובבתי במטבח, ראיתי את המעשנה היפה הזו.
איך לא יצא טעים? איך?
אני חייבת לחזור לעוד מנה שכזו. דחוף.
בכלל, כל מה שאכלנו שאותו ערב בשרי, היה מהשופרא דשופרא.
החל מהסלט אייסברג, שהוא רק סלט, אבל קיבל טוויסט בזכות פילה פומלה וויניגרט אננס.
טעים להפליא.
חסה אלון, אנדיב, צנונית, שאלוט, פילה פומלה, אגוזי מלך, פרמז'ן, ויניגרט אננס.
סינטה צרובה נהדרת, בזכות קרם הכרובית שלצידה, ובזכות הציר שמעליה.
קרם כרובית, ברוקולי, ציר בקר וחרדל, ברס אגוזים
עכשיו תקשיבו טוב: על זה אסור, פשוט אסור לוותר!
אני חולמת על המנה הזו כל לילה, עם הסנדוויץ' שאני אוכלת בבית, ואני מדמיינת שאני שמה את העונג הזה בתוכו. 
זה פשוט הורס.
פסטרמה בקר מעושנת בהכנה ביתית. שימו על פרוסת לחם את חרדל הדיז'ון ואת החמוצים שמכינים ב"שיין אנד שארפ", וקיבלתם את אחד מהכריכים השווים בארץ.
האמת? לא יכולתי להפסיק לאכול מהעונג הזה.
סשימי אינטיאס מצוין, עוד מנה שבעיני, אם מזמינים ראשונות, גם היא מה"ממש כדאי".
מוגש עם קציפת לאבנה, סלטון סלרי, פילה פומלה, גזר בצבעים, צנונית, שמן זית כתית
והבשרים, אוי, הבשרים.
אל הפריים ריב (אנטריקוט על העצם) והפורטרהאוס (פילה וסינטה על העצם) המככבים בתפריט המסעדה מיומה הראשון הצטרפו שוק טלה במשקל של כשניים וחצי ק"ג המוגש עם שלל ירקות שורש בציר טלה ופירה, ואסאדו של עגל שנצלה במשך שעות, ומוגש עם ירקות שורש בציר אסאדו ופירה.
כל מנות הבשר היו מדויקות מבחינת עשיה, וכמה הצטערתי שלא חילקו לי את הארוחה ליומיים, ככה הייתי מצליחה להנות מהכל. אבל, מצד שני, זה השאיר אותי עם טעם של עוד. עוד ביקור בשיין אנד שארפ הוא מאסט, מבחינתי.
כי אחרי כל המנות הראשונות, והעוף, והלחם עם הבקר המעושן, כבר נאלצתי להסתפק רק מביס וחצי מכל אחד מהבשרים.
ובמקום כזה עם בשר כזה - זה בהחלט פספוס :)

וכן, אנחנו יודעים שזה שאין יותר מקום בבטן ל"אוכל", לא אומר כלום מבחינת הקינוחים.
להם יש מקום. תמיד. במיוחד כשהם נראים ככה:
כל הקינוחים מוכנים במחלקת הקונדיטוריה של המסעדה, גם הלחמים נאפים "אין האוס".
אין ספק שגם השפים עושים את עבודתם היטב, אבל מגיע שאפו גם לאגף הקונדיטוריה. 
כל המנות הורסות. אין מילה רעה אחת.
לא נרשמה שום "נפילה" בשום מנה, ובשום קינוח.
ועל זה - לגמרי שאפו לצוות המטבח.









אז אם אתם מחפשים מסעדת בשרים מעולה, ולא פחות מזה, עם אוכל מוקפד, 

אווירה נהדרת, וקינוחים הורסים - שיין אנד שארפ.

בשתי מילים:

מבריק וחד.

בעוד כמה מילים:
זו ללא ספק מסעדת בשרים מומלצת בתל אביב, אחת מהטובות.
ועוד משהו קטן וטוב:



מסעדת Shine & Sharp
רחוב יגאל אלון 65, תל אביב
טלפון 03-5364755

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?