דלג לתוכן הראשי

פשטידת אטריות מהירה, קלה להכנה, ומטריפה.




שבת בבוקר. אח שלי מתקשר. "אנחנו באים עוד שעה וחצי".
ככה. בלי התראה מראש, בלי תכנון, בלי שיש לי משהו מוכן לארח איתו. 
נזכרתי בה, בפשטידת האטריות המהירה שלי, שאני מכינה במצבים של "חייבת משהו בצ'יק צ'ק", ובכלל זה נפל לי טוב, כי גם קיבלתי איזה גבינה חדשה לבדיקה, אז הנה, מצאתי גם משהו להכין איתה.
אני לא אקשקש יותר מדי, ואעבור ישר למתכון.
כי אנחנו בעניין של "מהר", ו"אין זמן", אבל גם אם יש זמן, ובא לכם להכין פשטידה לאירוח, היא תמיד מצליחה, משביעה, וכיפית.
אין ספק שזו פשטידת אטריות מהירה ומוצלחת, בלי ללכלך את המטבח, ובלי לייצר הרבה כלים לשטיפה :)


פשטידת אטריות מהירה עם גבינות




מה צריך?
תבנית מלבנית 24X30

חומרים:
חב' אטריות (400 גרם) - לא הדקות של המרק ולא המאד רחבות. אלו שבאמצע :)
4 ביצים
1 שמנת חמוצה 15% (או 9% אם רוצים פחות משמין)
1 יוגורט טבעי
1 חב' קוטג'
1 כף מלח
1/4 כפית פלפל לבן (אם אין, גם שחור בסדר)
1/8 כפית אגוז מוסקט
כף שמן זית
2 כפות פירורי גבינת גרנה פדנו (או 2 כפות פרמז'ן מגורד)
חמאה לשימון התבנית
פירורי לחם

**גבינת הגרנה פדנו היא גבינה חדשה ממשפחת הפרמז'ן, שמשווקת ע"י "מחלבות גד", שחתמו על הסכם בלעדי עם מחלבת לטררייה סוציילה מנטובה, הממוקמת בחבל לומברדיה שבצפון איטליה. 
מקורה של גבינת גרנה פדנו בעיר פארמה באיטליה. הגבינה ידועה בעולם כולו ומיוצרת באיטליה בתנאים קפדניים, ומאושרת לשיווק על ידי "איגוד הגרנה פדנו". 
כמו פרמיג'אנו רג'יאנו (המוכרת לנו כפרמז'ן), שהבאתי לאחרונה מחבל אמיליה רומנה (שם "נולד הפרמז'ן), גבינת Grana Padano היא גבינה קשה שבשלה והבשילה לאט לפחות 9 חודשים (עד 16 חודשי הבשלה).
באיטליה, החותמת Grana Padano היא מותג. עכשיו גם אצלנו :)
איך היא השתלבה בפשטידה שלי? נהדר!
היא מגיעה בגוש של 200 גרם, או כגבינה מגורדת באריזת 100 גרם.
אחוז שומן: 29%

אופן ההכנה:
מבשלים את האטריות לפי ההוראות על השקית.
מסננים ושוטפים במים קרים.
שמים בקערה את האטריות, ואליהן מוסיפים את הגבינות, הביצים והתבלינים.
מערבבים עד איחוד.
משמנים תבנית היטב, שופכים פירורי לחם
 מנערים עד שהפירורים עוטפים את התחתית והדפנות
שופכים את התערובת לתבנית.
אפשר לפזר מעט שומשום שחור לעיטור. 
מכניסים לשעה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שמזהיב.
מחלצים מהתבנית (אצלי זה הולך בקלות בזכות התבנית האלופה הזו של טפאל, שכתבתי עליה בעבר, ואני לא אפסיק להזכיר אותה כי היא תבנית מדהימה ממש, והיא אחת מהכלים שהכי משומשים אצלי במטבח.
כלום לא נדבק, היא נשטפת בקלילות, ואני פשוט אוהבת אותה.
מומלצת בחום למרות מחירה הלא זול בכלל!!!
וכמו תמיד, בתיאבון.
ותהנו.
ותעשו לייק אם אהבתם, ותשאירו תגובה אם בא לכם.
ותנסו את הגרנה פדנו. היא נהדרת.
בפעם הבאה - אני שופכת אותה על פסטה. ועד אז - צ'או.



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.