שבת בבוקר. אח שלי מתקשר. "אנחנו באים עוד שעה וחצי".
ככה. בלי התראה מראש, בלי תכנון, בלי שיש לי משהו מוכן לארח איתו.
נזכרתי בה, בפשטידת האטריות המהירה שלי, שאני מכינה במצבים של "חייבת משהו בצ'יק צ'ק", ובכלל זה נפל לי טוב, כי גם קיבלתי איזה גבינה חדשה לבדיקה, אז הנה, מצאתי גם משהו להכין איתה.
אני לא אקשקש יותר מדי, ואעבור ישר למתכון.
כי אנחנו בעניין של "מהר", ו"אין זמן", אבל גם אם יש זמן, ובא לכם להכין פשטידה לאירוח, היא תמיד מצליחה, משביעה, וכיפית.
אין ספק שזו פשטידת אטריות מהירה ומוצלחת, בלי ללכלך את המטבח, ובלי לייצר הרבה כלים לשטיפה :)
פשטידת אטריות מהירה עם גבינות
מה צריך?
תבנית מלבנית 24X30
חומרים:
חב' אטריות (400 גרם) - לא הדקות של המרק ולא המאד רחבות. אלו שבאמצע :)
4 ביצים
1 שמנת חמוצה 15% (או 9% אם רוצים פחות משמין)
1 יוגורט טבעי
1 חב' קוטג'
1 כף מלח
1/4 כפית פלפל לבן (אם אין, גם שחור בסדר)
1/8 כפית אגוז מוסקט
כף שמן זית
2 כפות פירורי גבינת גרנה פדנו (או 2 כפות פרמז'ן מגורד)
חמאה לשימון התבנית
פירורי לחם
מקורה של גבינת גרנה פדנו בעיר פארמה באיטליה. הגבינה ידועה בעולם כולו ומיוצרת באיטליה בתנאים קפדניים, ומאושרת לשיווק על ידי "איגוד הגרנה פדנו".
כמו פרמיג'אנו רג'יאנו (המוכרת לנו כפרמז'ן), שהבאתי לאחרונה מחבל אמיליה רומנה (שם "נולד הפרמז'ן), גבינת Grana Padano היא גבינה קשה שבשלה והבשילה לאט לפחות 9 חודשים (עד 16 חודשי הבשלה).
באיטליה, החותמת Grana Padano היא מותג. עכשיו גם אצלנו :)
איך היא השתלבה בפשטידה שלי? נהדר!
היא מגיעה בגוש של 200 גרם, או כגבינה מגורדת באריזת 100 גרם.
אחוז שומן: 29%
אופן ההכנה:
מבשלים את האטריות לפי ההוראות על השקית.
מסננים ושוטפים במים קרים.
שמים בקערה את האטריות, ואליהן מוסיפים את הגבינות, הביצים והתבלינים.
מערבבים עד איחוד.
משמנים תבנית היטב, שופכים פירורי לחם
מנערים עד שהפירורים עוטפים את התחתית והדפנות
שופכים את התערובת לתבנית.
אפשר לפזר מעט שומשום שחור לעיטור.
מכניסים לשעה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שמזהיב.
מחלצים מהתבנית (אצלי זה הולך בקלות בזכות התבנית האלופה הזו של טפאל, שכתבתי עליה בעבר, ואני לא אפסיק להזכיר אותה כי היא תבנית מדהימה ממש, והיא אחת מהכלים שהכי משומשים אצלי במטבח.
כלום לא נדבק, היא נשטפת בקלילות, ואני פשוט אוהבת אותה.
מומלצת בחום למרות מחירה הלא זול בכלל!!!
וכמו תמיד, בתיאבון.
ותהנו.
ותעשו לייק אם אהבתם, ותשאירו תגובה אם בא לכם.
ותנסו את הגרנה פדנו. היא נהדרת.
בפעם הבאה - אני שופכת אותה על פסטה. ועד אז - צ'או.
תגובות
הוסף רשומת תגובה