דלג לתוכן הראשי

פשטידת אטריות מהירה, קלה להכנה, ומטריפה.




שבת בבוקר. אח שלי מתקשר. "אנחנו באים עוד שעה וחצי".
ככה. בלי התראה מראש, בלי תכנון, בלי שיש לי משהו מוכן לארח איתו. 
נזכרתי בה, בפשטידת האטריות המהירה שלי, שאני מכינה במצבים של "חייבת משהו בצ'יק צ'ק", ובכלל זה נפל לי טוב, כי גם קיבלתי איזה גבינה חדשה לבדיקה, אז הנה, מצאתי גם משהו להכין איתה.
אני לא אקשקש יותר מדי, ואעבור ישר למתכון.
כי אנחנו בעניין של "מהר", ו"אין זמן", אבל גם אם יש זמן, ובא לכם להכין פשטידה לאירוח, היא תמיד מצליחה, משביעה, וכיפית.
אין ספק שזו פשטידת אטריות מהירה ומוצלחת, בלי ללכלך את המטבח, ובלי לייצר הרבה כלים לשטיפה :)


פשטידת אטריות מהירה עם גבינות




מה צריך?
תבנית מלבנית 24X30

חומרים:
חב' אטריות (400 גרם) - לא הדקות של המרק ולא המאד רחבות. אלו שבאמצע :)
4 ביצים
1 שמנת חמוצה 15% (או 9% אם רוצים פחות משמין)
1 יוגורט טבעי
1 חב' קוטג'
1 כף מלח
1/4 כפית פלפל לבן (אם אין, גם שחור בסדר)
1/8 כפית אגוז מוסקט
כף שמן זית
2 כפות פירורי גבינת גרנה פדנו (או 2 כפות פרמז'ן מגורד)
חמאה לשימון התבנית
פירורי לחם

**גבינת הגרנה פדנו היא גבינה חדשה ממשפחת הפרמז'ן, שמשווקת ע"י "מחלבות גד", שחתמו על הסכם בלעדי עם מחלבת לטררייה סוציילה מנטובה, הממוקמת בחבל לומברדיה שבצפון איטליה. 
מקורה של גבינת גרנה פדנו בעיר פארמה באיטליה. הגבינה ידועה בעולם כולו ומיוצרת באיטליה בתנאים קפדניים, ומאושרת לשיווק על ידי "איגוד הגרנה פדנו". 
כמו פרמיג'אנו רג'יאנו (המוכרת לנו כפרמז'ן), שהבאתי לאחרונה מחבל אמיליה רומנה (שם "נולד הפרמז'ן), גבינת Grana Padano היא גבינה קשה שבשלה והבשילה לאט לפחות 9 חודשים (עד 16 חודשי הבשלה).
באיטליה, החותמת Grana Padano היא מותג. עכשיו גם אצלנו :)
איך היא השתלבה בפשטידה שלי? נהדר!
היא מגיעה בגוש של 200 גרם, או כגבינה מגורדת באריזת 100 גרם.
אחוז שומן: 29%

אופן ההכנה:
מבשלים את האטריות לפי ההוראות על השקית.
מסננים ושוטפים במים קרים.
שמים בקערה את האטריות, ואליהן מוסיפים את הגבינות, הביצים והתבלינים.
מערבבים עד איחוד.
משמנים תבנית היטב, שופכים פירורי לחם
 מנערים עד שהפירורים עוטפים את התחתית והדפנות
שופכים את התערובת לתבנית.
אפשר לפזר מעט שומשום שחור לעיטור. 
מכניסים לשעה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שמזהיב.
מחלצים מהתבנית (אצלי זה הולך בקלות בזכות התבנית האלופה הזו של טפאל, שכתבתי עליה בעבר, ואני לא אפסיק להזכיר אותה כי היא תבנית מדהימה ממש, והיא אחת מהכלים שהכי משומשים אצלי במטבח.
כלום לא נדבק, היא נשטפת בקלילות, ואני פשוט אוהבת אותה.
מומלצת בחום למרות מחירה הלא זול בכלל!!!
וכמו תמיד, בתיאבון.
ותהנו.
ותעשו לייק אם אהבתם, ותשאירו תגובה אם בא לכם.
ותנסו את הגרנה פדנו. היא נהדרת.
בפעם הבאה - אני שופכת אותה על פסטה. ועד אז - צ'או.



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?