דלג לתוכן הראשי

ארוחת בוקר יוקרתית בארמון ירושלמי.






אין בכלל ספק: 
וולדורף הוא המלון הכי נוצץ בירושלים, ואולי בארץ בכלל.
כל שנדליר שנמצא שם עולה בערך כמו דירת שלושה חדרים בת"א. 
אין פלא שכשנכנסים לשם מרגישים שנכנסים לארמון.
זה מתחיל כבר מהדור-מן, שפותח את הדלת לאורחי המלון, ונראה כמו כאילו יצא הרגע מאגדה של הנס כריסטיאן אנדרסן, או מאליס בארץ הפלאות.

ארוחת הבוקר של הוולדורף היא ארוחה שכדאי לבקר בה.
היא עשירה, יש בה הכל מכל וכל, וכל אחד יכול למצוא שם משהו שהוא אוהב.
כמו בשאר בתי המלון, הארוחה היא בסגנון בופה, אבל הכל בגדול.
מספיק להסתכל על שולחן הפירות היבשים, ולהבין שאין משהו שלא נמצא פה. 
 בארוחה יש כל מיני הפתעות קטנות וטעימות, החל מכריכונים עם גבינת שמנת וסלמון, דרך קישים קטנים, ועד בלינצ'סים טעימים עם גבינה וצימוקים. אלו הבלינצ'סים שאני הכי אוהבת, כמה שמחתי לראות אותם על שולחנות הבופה :)



 הגבינות, כמו שראוי למלונות יוקרה, מגוונות. מגוונת? לא רק. מגוונות ואיכותיות, עם ציפוי יין, ועם טעמים "רגילים", ועד "חזקים", עם גבינות קשות מכל הסוגים, קממבר, גורגונזלה, וכל מה שחובבי הגבינות רק יכולים לדמיין.



 כמובן שבלילחמים טובים אין ארוחת בוקר טובה, וגם פה המגוון הצליח לבלבל אותי.
 בסוף הלכתי על בייגל :)
כנ"ל באגף הדגים. ה כ ל. מה שרק בא לכם :)
אחרי כל הטוב הזה, התחשק לי קצת מתוק. 
שתיתי תה עם דבש באגף השתייה החמה, וסמודי'ס במחלקת ה"פינוקים".

כמובן שטעמתי גם מהחלבה
 ומהריבות שמכינים במקום
 ואיך אפשר בלי קרואסון לקינוח, עם קפה, כמובן :)
למנה העיקרית הזמנתי אגס בבנדיקט עם תרד וסלמון.
כמה סלמון אכלתי בבוקר הזה :)


אם אתם מחפשים ארוחת בוקר טובה בירושלים, או מסעדה שווה בירושלים, ויוקרתית, כמובן - THE PALACE.
כי מי לא רוצה לפעמים לאכול בארמון? :)
ובחוויה שלי: איך הרגישה לי ארוחת הבוקר של הוולדורף?

עשירה. 
אבל אין פלא. השף איציק מזרחי ברק עושה קסמים.
לאחרונה הוא זכה להרכיב את אחת מחמש המנות שעלו לגמר היוקרתי של וולדורף אסטוריה העולמית.
מנת "שבעת המינים" של השף איציק מזרחי ברק, תככב בגמר תחרות Taste of Waldorf Astoria שתתקיים בפברואר בניו יורק, והיא מורכבת מפילה דניס בקראסט חציל מעושן, בורגול, עשבי תיבול, רימונים וקרם טחינה.
אחרי שביקרתי בארוחת הבוקר של מסעדת הפאלאס של וולדורף אסטוריה, וישבתי לדבר עם השף, החלטתי: בביקור הבא שלי בירושלים תהיה גם ארוחת ערב בוולדורף :)


וולדורף אסטוריה ירושלים
מסעדת הפאלאס



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?