דילוג לתוכן הראשי

ארוחת בוקר יוקרתית בארמון ירושלמי.






אין בכלל ספק: 
וולדורף הוא המלון הכי נוצץ בירושלים, ואולי בארץ בכלל.
כל שנדליר שנמצא שם עולה בערך כמו דירת שלושה חדרים בת"א. 
אין פלא שכשנכנסים לשם מרגישים שנכנסים לארמון.
זה מתחיל כבר מהדור-מן, שפותח את הדלת לאורחי המלון, ונראה כמו כאילו יצא הרגע מאגדה של הנס כריסטיאן אנדרסן, או מאליס בארץ הפלאות.

ארוחת הבוקר של הוולדורף היא ארוחה שכדאי לבקר בה.
היא עשירה, יש בה הכל מכל וכל, וכל אחד יכול למצוא שם משהו שהוא אוהב.
כמו בשאר בתי המלון, הארוחה היא בסגנון בופה, אבל הכל בגדול.
מספיק להסתכל על שולחן הפירות היבשים, ולהבין שאין משהו שלא נמצא פה. 
 בארוחה יש כל מיני הפתעות קטנות וטעימות, החל מכריכונים עם גבינת שמנת וסלמון, דרך קישים קטנים, ועד בלינצ'סים טעימים עם גבינה וצימוקים. אלו הבלינצ'סים שאני הכי אוהבת, כמה שמחתי לראות אותם על שולחנות הבופה :)



 הגבינות, כמו שראוי למלונות יוקרה, מגוונות. מגוונת? לא רק. מגוונות ואיכותיות, עם ציפוי יין, ועם טעמים "רגילים", ועד "חזקים", עם גבינות קשות מכל הסוגים, קממבר, גורגונזלה, וכל מה שחובבי הגבינות רק יכולים לדמיין.



 כמובן שבלילחמים טובים אין ארוחת בוקר טובה, וגם פה המגוון הצליח לבלבל אותי.
 בסוף הלכתי על בייגל :)
כנ"ל באגף הדגים. ה כ ל. מה שרק בא לכם :)
אחרי כל הטוב הזה, התחשק לי קצת מתוק. 
שתיתי תה עם דבש באגף השתייה החמה, וסמודי'ס במחלקת ה"פינוקים".

כמובן שטעמתי גם מהחלבה
 ומהריבות שמכינים במקום
 ואיך אפשר בלי קרואסון לקינוח, עם קפה, כמובן :)
למנה העיקרית הזמנתי אגס בבנדיקט עם תרד וסלמון.
כמה סלמון אכלתי בבוקר הזה :)


אם אתם מחפשים ארוחת בוקר טובה בירושלים, או מסעדה שווה בירושלים, ויוקרתית, כמובן - THE PALACE.
כי מי לא רוצה לפעמים לאכול בארמון? :)
ובחוויה שלי: איך הרגישה לי ארוחת הבוקר של הוולדורף?

עשירה. 
אבל אין פלא. השף איציק מזרחי ברק עושה קסמים.
לאחרונה הוא זכה להרכיב את אחת מחמש המנות שעלו לגמר היוקרתי של וולדורף אסטוריה העולמית.
מנת "שבעת המינים" של השף איציק מזרחי ברק, תככב בגמר תחרות Taste of Waldorf Astoria שתתקיים בפברואר בניו יורק, והיא מורכבת מפילה דניס בקראסט חציל מעושן, בורגול, עשבי תיבול, רימונים וקרם טחינה.
אחרי שביקרתי בארוחת הבוקר של מסעדת הפאלאס של וולדורף אסטוריה, וישבתי לדבר עם השף, החלטתי: בביקור הבא שלי בירושלים תהיה גם ארוחת ערב בוולדורף :)


וולדורף אסטוריה ירושלים
מסעדת הפאלאס



תגובות

  1. בין המלונות הכי טובים בירושלים אין מילים לתאר

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.