דלג לתוכן הראשי

פלימרקט בפשפשים חוגגת. קצת כן, וקצת לא :)




זו הפעם השניה שלי בפלימרקט. המסעדה הכ"כ כיפית הזו במתחם שוק הפשפשים הוכתרה בשף צעיר ומוכשר, אורן אסקיו.
אבל כמו לכל דבר, שיש לו התחלה, יש לו גם סוף.
אורן אסקיו עוזב את פלימרקט, ולכבוד זה התכנסנו לערב מקדים לקראת מסיבת הפרידה שתערך ב-1.3.16, מסיבה שתחתום כמה שנים שבהן אורון אסקיו אחראי על התפריט המשובח של פלימרקט.

כל המנות שטעמנו הן מנות שלא נמצאות בתפריט הרגיל של המסעדה, והיו מנות ספיישל שהורכבו כדי שנטעם ונחווה את דעתנו. אלו המנות שיהיו במסיבת הפרידה לאורן, שף שמגיעות לו מחיאות כפיים והרבה הצלחה ביעד הבא.
הבר של פלימרקט תמיד שמח.
פתחתי עם קוקטייל קוקו שאנל, קוקטייל בסטייל.
מרגריטה, אננס וקוקוס עם צ'ילי חריף.
טעים... אש!
לפתיח, לחם עם שני מטבלים, כי אין ארוחה בלי לחם טרי וטוב :)
סלט תמנון
עלי סלק, תפוח עץ, סלרי, ענבים, קרם פרש יוזו ותמנון על הגריל.
סלט מעניין לחובבי הז'אנר, ותמנונים על הגריל זה תמיד טוב.
טאטאקי טונה אדומה
קראסט זרעי כוסברה, ויניגרט אננס ודאשי, ג׳ינג׳ר כבוש ומיקרו כוסברה
מנה נהדרת, טעמים מעניינים, והויניגרט אננס היה טוויסט מפתיע.
טרטר בקר ״מפורק״
ציר בקר לימוני, חלמון שליו, איולי חזרת, שאלוט, צילי, צלפים וראשד.
ועכשיו תערבבו :)
טעים טעים!
רגע, תנו לי עוד קוקטייל!!!
טוב, זה היה קוקטייל הזוי, במבט ראשון, אבל בשלוק ראשון - ניצח.
ג'ין סלט ירוק
מלפפון, חסה, כוסברה, בצל ירוק, פלפל חריף, ג'ין ולימון
מנת הסקאלופ הייתה מופלאה, בכלל השילוב בין קרם הארטישוק הירושלמי לגבינת התום היה מיוחד ומעורר.
סקאלופ
קרם ארטישוק ירושלמי,ציר זעפרן מצומצם וגבינת תום
גם מנת שקדי העגל הייתה מהמוצלחות של הערב.
שקדי עגל- שאלוט מדורה, קרם תירס חלב, אספרגוס ופיטריות שימאגי.
מושלם.
 פילה אינטיאס
ניוקי, שום שחור, בייבי ארטישוק, אפונה סינית וביסק סרטנים.
השום השחור היה מופלא ממש. טעם מיוחד, מנה מצוינת, דג עשוי מדויק, וניוקי עטוף בביסק.
אם הייתי צריכה לתת ציון - הוא היה גבוה.
 ואחרי כל האוכל הזה, הגיע הזמן לקצת יין.
אני חובבת גוורץ, אז זה מה שבחרתי כדי לסגור את פינת האלכוהול של הערב.
גוורצטרמינר, שאטו סנט מישל/ ארה"ב  39 לכוס
 המנה האחרונה הייתה מעניינת.
לפחות ההגשה שלה.
השף אורון אסקיו הגיש מנה "מהבית", שהוגשה בטאג׳ין.

 הטאג'ין נפתח למול עינינו, והתגלתה מנה של תבשיל חלקי פנים - טחול, לבבות, כבדים, גרגירי חומוס, פפריקה מעושנת, טחינה-עמבה, אריסה ועשבי תיבול
 איך היה?
פחות לטעמי. לא אוהבת עמבה, לא אריסה, ולא פפריקה מעושנת.
המנה הייתה כבדה ומתובלת בטעמים שפחות מתחברים לפולניה שבי.
דווקא המנה האחרונה השאירה לי טעם שביקש קינוח, ודחוף :)
הגיעו שני קינוחים.
האחד, שמרוב אלכוהול לא הצלחתי להבין מה יש בו, רק שהוא בצורת טובלרון :)
ושהוא טעים. תהרגו אותי, אין לי מושג מה שמעתי בכלל. גם חוש השמיעה הופך למוגבל אחרי שני קוקטיילים וכוס גוורץ :)
מה שאני כן זוכרת, שהמלבי היה אחד הטעימים שאכלתי. גם פה, אין לי מושג מה היה בו, אבל היה לו טעם מופלא ומעורר חשק.
לעוד מנה ממנו, כמובן :)
אז מה נשאר אחרי כל הטוב הזה?
לאחל לאורון אסקיו בהצלחה, ולצוות של הפלימרקט, שף שיהיה מוכשר לפחות כמו אורון :)

בהצלחה, אורון!

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.