דלג לתוכן הראשי

פלימרקט בפשפשים חוגגת. קצת כן, וקצת לא :)




זו הפעם השניה שלי בפלימרקט. המסעדה הכ"כ כיפית הזו במתחם שוק הפשפשים הוכתרה בשף צעיר ומוכשר, אורן אסקיו.
אבל כמו לכל דבר, שיש לו התחלה, יש לו גם סוף.
אורן אסקיו עוזב את פלימרקט, ולכבוד זה התכנסנו לערב מקדים לקראת מסיבת הפרידה שתערך ב-1.3.16, מסיבה שתחתום כמה שנים שבהן אורון אסקיו אחראי על התפריט המשובח של פלימרקט.

כל המנות שטעמנו הן מנות שלא נמצאות בתפריט הרגיל של המסעדה, והיו מנות ספיישל שהורכבו כדי שנטעם ונחווה את דעתנו. אלו המנות שיהיו במסיבת הפרידה לאורן, שף שמגיעות לו מחיאות כפיים והרבה הצלחה ביעד הבא.
הבר של פלימרקט תמיד שמח.
פתחתי עם קוקטייל קוקו שאנל, קוקטייל בסטייל.
מרגריטה, אננס וקוקוס עם צ'ילי חריף.
טעים... אש!
לפתיח, לחם עם שני מטבלים, כי אין ארוחה בלי לחם טרי וטוב :)
סלט תמנון
עלי סלק, תפוח עץ, סלרי, ענבים, קרם פרש יוזו ותמנון על הגריל.
סלט מעניין לחובבי הז'אנר, ותמנונים על הגריל זה תמיד טוב.
טאטאקי טונה אדומה
קראסט זרעי כוסברה, ויניגרט אננס ודאשי, ג׳ינג׳ר כבוש ומיקרו כוסברה
מנה נהדרת, טעמים מעניינים, והויניגרט אננס היה טוויסט מפתיע.
טרטר בקר ״מפורק״
ציר בקר לימוני, חלמון שליו, איולי חזרת, שאלוט, צילי, צלפים וראשד.
ועכשיו תערבבו :)
טעים טעים!
רגע, תנו לי עוד קוקטייל!!!
טוב, זה היה קוקטייל הזוי, במבט ראשון, אבל בשלוק ראשון - ניצח.
ג'ין סלט ירוק
מלפפון, חסה, כוסברה, בצל ירוק, פלפל חריף, ג'ין ולימון
מנת הסקאלופ הייתה מופלאה, בכלל השילוב בין קרם הארטישוק הירושלמי לגבינת התום היה מיוחד ומעורר.
סקאלופ
קרם ארטישוק ירושלמי,ציר זעפרן מצומצם וגבינת תום
גם מנת שקדי העגל הייתה מהמוצלחות של הערב.
שקדי עגל- שאלוט מדורה, קרם תירס חלב, אספרגוס ופיטריות שימאגי.
מושלם.
 פילה אינטיאס
ניוקי, שום שחור, בייבי ארטישוק, אפונה סינית וביסק סרטנים.
השום השחור היה מופלא ממש. טעם מיוחד, מנה מצוינת, דג עשוי מדויק, וניוקי עטוף בביסק.
אם הייתי צריכה לתת ציון - הוא היה גבוה.
 ואחרי כל האוכל הזה, הגיע הזמן לקצת יין.
אני חובבת גוורץ, אז זה מה שבחרתי כדי לסגור את פינת האלכוהול של הערב.
גוורצטרמינר, שאטו סנט מישל/ ארה"ב  39 לכוס
 המנה האחרונה הייתה מעניינת.
לפחות ההגשה שלה.
השף אורון אסקיו הגיש מנה "מהבית", שהוגשה בטאג׳ין.

 הטאג'ין נפתח למול עינינו, והתגלתה מנה של תבשיל חלקי פנים - טחול, לבבות, כבדים, גרגירי חומוס, פפריקה מעושנת, טחינה-עמבה, אריסה ועשבי תיבול
 איך היה?
פחות לטעמי. לא אוהבת עמבה, לא אריסה, ולא פפריקה מעושנת.
המנה הייתה כבדה ומתובלת בטעמים שפחות מתחברים לפולניה שבי.
דווקא המנה האחרונה השאירה לי טעם שביקש קינוח, ודחוף :)
הגיעו שני קינוחים.
האחד, שמרוב אלכוהול לא הצלחתי להבין מה יש בו, רק שהוא בצורת טובלרון :)
ושהוא טעים. תהרגו אותי, אין לי מושג מה שמעתי בכלל. גם חוש השמיעה הופך למוגבל אחרי שני קוקטיילים וכוס גוורץ :)
מה שאני כן זוכרת, שהמלבי היה אחד הטעימים שאכלתי. גם פה, אין לי מושג מה היה בו, אבל היה לו טעם מופלא ומעורר חשק.
לעוד מנה ממנו, כמובן :)
אז מה נשאר אחרי כל הטוב הזה?
לאחל לאורון אסקיו בהצלחה, ולצוות של הפלימרקט, שף שיהיה מוכשר לפחות כמו אורון :)

בהצלחה, אורון!

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?