בישול ביין הוא אחד מהחביבים עלי. הטעם העמוק שמתווסף לכל קדירת בשר כמוסיפים לה יין הוא טעם מנצח.
הפעם המתכון שלי הוא מתכון שאני מכינה כבר כמה שנים, במיוחד כשאני מארחת, אבל גם סתם ככה לארוחת צהריים.
מתכון קליל, לא דורש יותר מדי עבודה, כל מה שהוא דורש זה בשר טרי וסבלנות :)
קדרת אסאדו ופילה מדומה עם ירקות שורש ויין
מצרכים (כ-6 מנות):
1 ק"ג אסאדו (שפונדרה) חתוך לקוביות גדולות - טרי
1 ק"ג פילה מדומה (נתח מס. 6) חתוך לקוביות לצלי - טרי
4 כפות שמן + 2 כפות שמן
ירקות:
1 שורש סלרי גדול
3 גבעולי סלרי חתוכים (2 ס"מ)
1 שורש פטרוזיליה
1 בצל לבן חתוך לחתיכות גסות
3 בצלים קטנים שלמים
4 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים
8 שיני שום קלופות שלמות
4 תפוחי אדמה
3 גזרים
נוזלים:
1 כוס יין אדום
3 כוסות ציר בשר או מים
תיבול:
כף שטוחה מלח
כף שטוחה סוכר
כפית שטוחה פלפל שחור
1 כף שטוחה פפריקה אדומה מתוקה
3 פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
1 כפית כמון
הוראות הכנה:
חותכים את הירקות. אני חותכת תפוחי אדמה לרבעים, גזרים לעיגולים, שורש סלרי ופטרוזיליה לחתיכות גסות.
מחממים 4 כפות שמן על אש בינונית בסיר כבד שיכול להכיל את כמות הבשר + הירקות.
מוסיפים את הבשר ו"סוגרים" אותו, כ-5 דקות מכל צד, עד שהוא מקבל גוון מוזהב.
מוציאים את הבשר מהסיר ושומרים בצד.
מוסיפים 2 כפות שמן לסיר שבו השחמנו את הבשר, וביחד עם הנוזלים שנשארו מטיגון הבשר, מטגנים את הירקות.
מערבבים כעשר דקות, עד שהירקות מקבלים גוון יפה.
אפשר בשלב הזה להסיר מהעגבניות את הקליפה, היא יורדת בקלות (לא חובה).
מוסיפים את התבלינים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
מערבבים שלוש דקות כדי לפתוח את הטעמים של התבלינים.
מוסיפים את היין (ולא לשכוח, את אותו יין שאתם שותים - איתו גם מבשלים!)
מוציאים את תפוחי האדמה, מחזירים את הבשר, וממלאים מים או ציר עד לגובה 2/3, כך שחלק מהבשר ישאר גלוי (בערך ס"מ). אנחנו לא רוצים מרק :)
את תפוחי האדמה מניחים בחלק העליון של הקדרה.
מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה נמוכה. מבשלים כחצי שעה על הגז, ואני מעבירה בשלב הזה לתנור לשלוש שעות על 160 מעלות.
אפשר להמשיך לבשל על הגז, אש קטנה בישול איטי של 3 שעות.
** הודעה חשובה:
© כל הזכויות שמורות לשונית וייס.
שימוש בתמונות ללא קבלת רשות יחשב כהפרת זכויות יוצרים.
תגובות
הוסף רשומת תגובה