דילוג לתוכן הראשי

מתכון לקדרת הבשר שלי: שני סוגי בשרים, ירקות שורש, ויין.





בישול ביין הוא אחד מהחביבים עלי. הטעם העמוק שמתווסף לכל קדירת בשר כמוסיפים לה יין הוא טעם מנצח. 
הפעם המתכון שלי הוא מתכון שאני מכינה כבר כמה שנים, במיוחד כשאני מארחת, אבל גם סתם ככה לארוחת צהריים. 
מתכון קליל, לא דורש יותר מדי עבודה, כל מה שהוא דורש זה בשר טרי וסבלנות :)


קדרת אסאדו ופילה מדומה עם ירקות שורש ויין




מצרכים (כ-6 מנות):

1 ק"ג אסאדו (שפונדרה) חתוך לקוביות גדולות - טרי
1 ק"ג פילה מדומה (נתח מס. 6) חתוך לקוביות לצלי - טרי
4 כפות שמן + 2 כפות שמן 

ירקות: 
1 שורש סלרי גדול
3 גבעולי סלרי חתוכים (2 ס"מ)
1 שורש פטרוזיליה
1 בצל לבן חתוך לחתיכות גסות
3 בצלים קטנים שלמים
4 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים
8 שיני שום קלופות שלמות
4 תפוחי אדמה
3 גזרים

נוזלים:
1 כוס יין אדום
3 כוסות ציר בשר או מים

תיבול:
כף שטוחה מלח
כף שטוחה סוכר
כפית שטוחה פלפל שחור
1 כף שטוחה פפריקה אדומה מתוקה
3 פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
1 כפית כמון

הוראות הכנה:

חותכים את הירקות. אני חותכת תפוחי אדמה לרבעים, גזרים לעיגולים, שורש סלרי ופטרוזיליה לחתיכות גסות.
מחממים 4 כפות שמן על אש בינונית בסיר כבד שיכול להכיל את כמות הבשר + הירקות.
מוסיפים את הבשר ו"סוגרים" אותו, כ-5 דקות מכל צד, עד שהוא מקבל גוון מוזהב.
מוציאים את הבשר מהסיר ושומרים בצד.
מוסיפים 2 כפות שמן לסיר שבו השחמנו את הבשר, וביחד עם הנוזלים שנשארו מטיגון הבשר, מטגנים את הירקות.
מערבבים כעשר דקות, עד שהירקות מקבלים גוון יפה.
אפשר בשלב הזה להסיר מהעגבניות את הקליפה, היא יורדת בקלות (לא חובה).
מוסיפים את התבלינים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
מערבבים שלוש דקות כדי לפתוח את הטעמים של התבלינים.
מוסיפים את היין (ולא לשכוח, את אותו יין שאתם שותים - איתו גם מבשלים!)
מוציאים את תפוחי האדמה, מחזירים את הבשר, וממלאים מים או ציר עד לגובה 2/3, כך שחלק מהבשר ישאר גלוי (בערך ס"מ). אנחנו לא רוצים מרק :)
את תפוחי האדמה מניחים בחלק העליון של הקדרה.
מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה נמוכה. מבשלים כחצי שעה על הגז, ואני מעבירה בשלב הזה לתנור לשלוש שעות על 160 מעלות.
אפשר להמשיך לבשל על הגז, אש קטנה בישול איטי של 3 שעות.




** הודעה חשובה:
© כל הזכויות שמורות לשונית וייס.
שימוש בתמונות ללא קבלת רשות יחשב כהפרת זכויות יוצרים.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)