דילוג לתוכן הראשי

מתכון לקדרת הבשר שלי: שני סוגי בשרים, ירקות שורש, ויין.





בישול ביין הוא אחד מהחביבים עלי. הטעם העמוק שמתווסף לכל קדירת בשר כמוסיפים לה יין הוא טעם מנצח. 
הפעם המתכון שלי הוא מתכון שאני מכינה כבר כמה שנים, במיוחד כשאני מארחת, אבל גם סתם ככה לארוחת צהריים. 
מתכון קליל, לא דורש יותר מדי עבודה, כל מה שהוא דורש זה בשר טרי וסבלנות :)


קדרת אסאדו ופילה מדומה עם ירקות שורש ויין




מצרכים (כ-6 מנות):

1 ק"ג אסאדו (שפונדרה) חתוך לקוביות גדולות - טרי
1 ק"ג פילה מדומה (נתח מס. 6) חתוך לקוביות לצלי - טרי
4 כפות שמן + 2 כפות שמן 

ירקות: 
1 שורש סלרי גדול
3 גבעולי סלרי חתוכים (2 ס"מ)
1 שורש פטרוזיליה
1 בצל לבן חתוך לחתיכות גסות
3 בצלים קטנים שלמים
4 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים
8 שיני שום קלופות שלמות
4 תפוחי אדמה
3 גזרים

נוזלים:
1 כוס יין אדום
3 כוסות ציר בשר או מים

תיבול:
כף שטוחה מלח
כף שטוחה סוכר
כפית שטוחה פלפל שחור
1 כף שטוחה פפריקה אדומה מתוקה
3 פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
1 כפית כמון

הוראות הכנה:

חותכים את הירקות. אני חותכת תפוחי אדמה לרבעים, גזרים לעיגולים, שורש סלרי ופטרוזיליה לחתיכות גסות.
מחממים 4 כפות שמן על אש בינונית בסיר כבד שיכול להכיל את כמות הבשר + הירקות.
מוסיפים את הבשר ו"סוגרים" אותו, כ-5 דקות מכל צד, עד שהוא מקבל גוון מוזהב.
מוציאים את הבשר מהסיר ושומרים בצד.
מוסיפים 2 כפות שמן לסיר שבו השחמנו את הבשר, וביחד עם הנוזלים שנשארו מטיגון הבשר, מטגנים את הירקות.
מערבבים כעשר דקות, עד שהירקות מקבלים גוון יפה.
אפשר בשלב הזה להסיר מהעגבניות את הקליפה, היא יורדת בקלות (לא חובה).
מוסיפים את התבלינים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
מערבבים שלוש דקות כדי לפתוח את הטעמים של התבלינים.
מוסיפים את היין (ולא לשכוח, את אותו יין שאתם שותים - איתו גם מבשלים!)
מוציאים את תפוחי האדמה, מחזירים את הבשר, וממלאים מים או ציר עד לגובה 2/3, כך שחלק מהבשר ישאר גלוי (בערך ס"מ). אנחנו לא רוצים מרק :)
את תפוחי האדמה מניחים בחלק העליון של הקדרה.
מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה נמוכה. מבשלים כחצי שעה על הגז, ואני מעבירה בשלב הזה לתנור לשלוש שעות על 160 מעלות.
אפשר להמשיך לבשל על הגז, אש קטנה בישול איטי של 3 שעות.




** הודעה חשובה:
© כל הזכויות שמורות לשונית וייס.
שימוש בתמונות ללא קבלת רשות יחשב כהפרת זכויות יוצרים.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)