דלג לתוכן הראשי

כלים וסירים נאים, ויין טוב. רעיונות למתנות לחג :)





פסח מתקרב, ואיתו מגיע טירוף המתנות שצריך לקנות למארחים, לארוחות, וכן, גם לעצמנו.  כי מגיע לנו :)
הפעם, שני סירים, שני יקבים, וסדרה מלכותית אחת.
מבחינתי, כלים למטבח זו ה-מתנה.
תנו לי עוד סיר, עוד גאדג'ט, עוד כלי - ואני הכי מאושרת.
הפעם, שני סירים שניסיתי ואני מאד אוהבת, וכלי פורצלן יפיפיים, שמתאימים את עצמם בצורה מושלמת לשולחן החג.
וגם, בקבוקי יין משגעים, שגם הם נפלאים ומשתלבים עם שולחן החג.

אז יאללה, בואו נעשה קצת חג שמח :)

אני אתחיל עם הסירים.
אין בשלן שלא אוהב סירים. בדיוק כמו שדייג אוהב דגים, בשלן אוהב סירים.
אולי אפילו יותר.
לקראת החג התחדשתי בשני סירים חדשים. שניהם איכותיים, שניהם יפיופים.
הראשון, האלגנטי.
אני בטח לא צריכה להציג את פוד אפיל.
הסירים של food appeal מסדרת אינפיניטי הם סירים מעולים.
סיר אינפיניטי טיטניום 28 ס"מ שנמצא על הכיריים שלי הוא בגודל קלאסי, שמתאים לשימוש קבוע במטבח.
לא גדול מדי, לא קטן מדי.
הסדרה מגיעה עם ציפוי טיטניום TRIPLE TITANIUM, הידוע כעמיד בצורה יוצאת דופן.
הציפוי מספק עמידות גבוהה בפני קורוזיה, חומצות ולחות, והוא חזק פי 7 מציפויי נון-סטיק אחרים.
עיצוב הסיר מרשים ביותר, והנדסת האנוש המעולה בולטת לעין. לא סתם קראתי לו "האלגנטי". הקווים שלו עגולים, הידיות נוחות, ובכלל, סיר מרשים.
הסיר מתאים לבישול על כיריים חשמליות, קרמיות, אינדוקציה, וכירי גז רגילות.
מבחינתי, כל סיר שאני קונה, לא משנה מאיזו חברה, זה הדבר הראשון שאני בודקת, ענייני הבריאות:
ללא קדמיום, עופרת או PFOA. אם יש לו את התכונות האלו, הוא מושלם :)
הסירים של פוד אפיל מגיעים עם 5 שנות אחריות, ובעיניי, קנייה נהדרת, במיוחד עם מבצעי החג השונים.
הכנתי איתו קובות מסוגים שונים, תראו כמה הוא יפה:
ואם עשיתי לכם חשק לסירים או למרק קובה:
כנסו לאתר של food appeal,
קטלוג פסח מחכה לכם שם :)
---------------------------------------------------------------------------------------------------
הסיר השני הוא סיר שיש לו תכונה אחת שלוקחת בגדול: הידיות שלו.

האמת? הסירים לאחרונה כ"כ מעוצבים, שלפעמים שוכחים את עניין הנוחות :)
אני מתה על הידיות של הסיר הזה, מסדרת Premium Hard anodized.
סדרת כלי בישול עשויה אלומיניום דחוס בציפוי Non-stick שמיובאת ע"י קבוצת מסלמני גרופ, תחת המותג Home Market, שהוא מותג חדש בתחום בתחום כלי הבית שהושק לאחרונה.
הסדרה מעניקה חווית בישול קלה, נוחה ובריאה.  הכלים בסדרה קלים לניקוי ולתחזוק, וכמו שכבר ציינתי, גם נוחים מאד. גם הידית הגבוהה שממוקמת במכסה, וגם הידיות בצדדים. כיף שקל לתפוס, קל להרים, לא מחליק מהיד.

הסדרה כוללת סירים וסוטוזים במבחר גדלים לבישול תבשילים ומאכלי קדרות, מחבתות בגדלים שונים, ווק לאידוי ולשימושים שונים.
הסדרה קלאסית לאירוח משפחתי ולכל הזדמנות חגיגית, ומקסימה גם להגשה ישירות לשולחן החג.
 מאפיני הסדרה:
עובי דופן 6 מ"מ
תחתית המותאמת לכל סוגי הכיריים כולל כיריים אינדוקציה
Hard anodized חומר עמיד במיוחד, חזק ואטום
ציפוי Non-stick איכותי המצריך מינימום שמן בזמן הטיגון
תחתית עבה לפיזור חום אחיד
ידיות ארגונומיות לאחיזה נוחה
מכסה מזכוכית מחוסמת עם נקב לפיזור אדים
מתאים לתנור בחום של 300 מעלות (שגם זו תכונה חשובה מאד בסיר!)
ניתן להשיג ב"המשביר לצרכן" ובחנויות כלי הבית המובחרות.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
מהבישול, נעבור לשולחן.
שולחן חג צריך להיות שולחן חגיגי.
יצא לי להתוודע לכלי פורצלן משגעים של PIP STUDIO, שלכבוד חג הפסח משיקה את הסדרה הלבנה: 
ROYAL WHITE COLLECTION
סדרת הכלים הלבנים מגיעה עם עיטורים ייחודיים בכחול וזהב, המזכירה סגנון מלכותי וקלאסי.
הקנקן מהאוסף הלבן המלכותי של "פיפ סטודיו" הוא אביזר ייחודי בפני עצמו. הוא משמש לא רק עבור מזיגת תה אלא גם כפריט קישוט נהדר במטבח או בסלון. הוא עשוי פורצלן באיכות גבוהה ומעוטר בזהב עם פרטים כחולים מרשימים. מחיר: 383 ₪ 
בין שאר הפריטים בסדרה: 
צלחות אוכל בגדלים שונים, למנות ראשונות, עיקריות ולהגשת עוגה. לצלחת יש צורה ייחודית (לא עגולה ולא מרובעת) אשר מעוטרת בקצוות בזהב. מחיר: בין 440-556  ₪ לסט של 5 צלחות. 
מגש אובאלי – באמצעותו ניתן להפתיע את האורחים עם עוגות או עוגיות על מוצרי יוקרה.  גם במגש ניתן למצוא פרטים כחולים משולבים בזהב, לתחושת מראה מלכותי.  מחיר: 371 ₪ 
ספל ותחתית מפוארים – לכוס מלכותית של קפה או תה בסיום הארוחה. אף הם מעוטרים בצבעי הכחול והזהב הייחודיים. הספל בנפח של 225 מ"ל ובמרכז הצלוחית יש צורת פרח מעודן. מחיר: החל מ-77 ₪ לספל ותחתית לאספרסו ועד 580 ₪ לסט של 6 ספלים ותחתיות לתה או קפה.

קערת סוכר רויאל לבנה עם מכסה קישוט על השולחן, בשילוב כד החלב הלבן המלכותי יוצרת סט מלכותי שלם עשוי פורצלן. מחיר: בין 301-580 ₪ 

ניתן להשיג ברשת DOMO וברשתות  וחנויות כלי הבית המובחרות ברחבי הארץ. 
לאתר "פלדינוקס", היבואנית הבלעדית של מותג PIP  בישראל
---------------------------------------------------------------------------------
אחרי שבישלנו, סידרנו שולחן, והכל מוכן, נשאר רק היין.
הגיע הזמן לקצת יין טוב, כי שולחן חג לא עובר בלי יין משובח.
תכירו את היין של "היוצר".
בקבוקים כאלו יפים כבר נותנים אווירה של יוקרה לשולחן החג.
יקב "היוצר" מציע יין שהוא יצירת אמנות ומעודד יצירה ישראלית, שזה כבר תענוג :) 
בימים אלו מושק "יקב היוצר" שחרת על דיגלו עידוד היצירה והאמנות בישראל.
"יקב היוצר" הוא יקב חדש מבית יקבי ארזה, שהקמתו הסתיימה בימים אלו ממש כאגף נפרד בסמיכות ליקבי ארזה שליד ירושלים. בכדי להבליט את איכותו של היין כיצירה מעוררת השראה, החליט  אמן היין פיליפ ליכטנשטיין, לשים למטרה קידום יוצרים ואמנות ישראלית. כחלק מאסטרטגיה זו, נבחרו בקפידה אמנים ישראלים מעוררי השראה מתחומי אמנות שונים, אשר ישתתפו בקמפיין הפרסומי של היקב ואף יהיו שותפים לסדרות הבאות: הזמרת אפרת גוש, השף ניר צוק, הסופרת ענת לב אדלר, האמן הבינלאומי אילן אדר  והצ'לנית טללית צ'רסקי מהפילהרמונית.
לראשונה בישראל יציע יקב "היוצר" יין פרימיום שיושן בחביות עץ במשך שנה עד שנתיים (בהתאם לסדרה) לרשתות השיווק כחלק מתפיסה כוללת להנגיש יין איכותי לקהל הרחב. על פי ההערכה מחירו של היין יהיה נמוך משמעותית מיין באיכות מקבילה הנמכר בחנויות המתמחות ביין.
יקב היוצר מציג 3 סדרות: בראשית, Virtuoso  ו- Lyrica ,הכוללות בעיקר יינות אדומים, המבוססים על יינות זניים, לעיתים מכרמים שונים.
לדברי היינן המטרה המוצהרת היא לתת לטעם הפרי לשלוט בתמהיל הטעמים, על פני הדומיננטיות של טעמי העץ. כל היינות עברו מגע ארוך מאוד עם עץ אלון, אולם עברו תהליכים של בחירת סוג וגיל החביות בכדי לשמור טעמי החבית, אך לא למחוק את ביטויו של כל זן וזן.
סדרת בראשית- מבוססת על שלושה זנים אדומים מובילים : קברנה, מרלו ושיראז. ובנוסף זן לבן אחד – סוביניון בלאן.  הסדרה היחידה עם מקור רב של ענבים מאותו זן, כולם נבצרו בהבשלה מלאה. היינות מורכבים מזן אחד שמהווה לפחות 85% ממקור הענבים. היין יושן בחביות עץ אלון למשך 12 חודשים והענבים נשארו במגע עם הקליפות שבוע בלבד, במטרה להביא יינות יותר בשלים ויותר נגישים. (מחיר ברשתות השיווק 40₪ )
סדרת Virtuoso- רב היינות מיקב יחידני. הסדרה מבוססת על שלושה זנים אדומים מובילים : קברנה, מרלו ושיראז. הענבים אחרי קבלה וריסוק קוררו לביצוע השריה קרה ונשארו במגע עם הקליפות למשך כ 3 שבועות. היין יושן בחביות עץ אלון למשך 18 חודשים. עיצוב סדרת Virtuoso נעשה בקפידה ובייחודיות ומגיע השראה מעולמות כלי הנגינה, עם בקבוק בעל צורה ייחודית המיובא ממפעל זכוכית בוטיק בצרפת ותווית המשלבת אלמנטים כמו הבלטות ופוייל זהב עדין המקנות לבקבוק מראה ייחודי ובולט על המדף. (מחיר ברשתות השיווק 40-50 ₪ )
סדרת Lyrica – הסדרה  היוקרתית בנויה על זנים ים תיכוניים בעיקר "צרפתיים" -בשלושה יינות 'זנים טהורים' ויין אחד שהנו ערבוב של שלושת הזנים  של דרום צרפת. רוב היינות מכרם יחידני. הסדרה כוללת מספר זנים. 
ניתן להשיג ברשתות השיווק המובילות: אושר –עד, יינות ביתן, רמי לוי, יוחננוף וחנויות יין מובחרות.

עוד יקב מעניין, יקב גבעות.
היקב הוקם בשנת 2005 על ידי ד"ר שיבי דרורי ואמנון וייס, מתוך אהבה ליין טוב, ומתוך אמונה כי שילוב כרמים בעלי הטרואר הייחודי, המפיקים ענבים באיכות נדירה, עם הידע המקצועי של המקימים, יוביל להשגת המטרה – ייצור יינות איכות תוך שילוב טכנולוגיה חדישה עם שיטות מסורתיות. 
יקב גבעות הוא יקב בוטיק, המייצר כ-30,000 בקבוקים בשנה בלבד, וזאת על מנת לאפשר תשומת הלב האישית הניתנת לכל בקבוק ובקבוק תוך שמירה על סטנדרטים של איכות גבוהה.
גם ליקב גבעות 3 סדרות:
סדרת מצדה - סדרת העלית (פרימיום)
יין מובחר זה מיושן בחביות הנבחרות בקפידה למשך 20-24 חודשים. יינות מצדה הינם בלנדים מורכבים ועוצמתיים המתאפיינים ברמת חומציות גבוהה, צבע מרוכז ורמת טאנינים מספקת ליצירת יינות בעלי פוטנציאל ליישון ארוך.
סדרת הרזרב - המיוחדים
כוללת יינות אדומים בעלי איכות גבוהה, המיושנים לתקופות ארוכות, יינות זניים מעניינים כגון פינו נואר, גוורצטרמינר ועוד, וכן בלנדים ייחודיים כגון שרדונה בשילוב קברנה סובניון המיוצר כ"בלאן דה נואר".
סדרת הרודיון - הסדרה הקלאסית
יינות משובחים המצטיינים בארומות של פירות שחורים ואדומים משולבים בתבלינים וניחוחות פריחה, שהינם סימן היכר של יינות שיוצרו בתסיסות קרות ומתמשכות. יינות הסדרה מתאפיינים באלגנטיות מרשימה ובטעם מענג.
ליקב גבעות מגוון מארזי שי המתאימים לכל מטרה, מקסים בעיניי כמתנה למארחים בחג.
את המארזים (עץ או קרטון) ניתן להרכיב בוריאציות שונות ובשילוב מספר מוצרים לפי בחירת הלקוח.
יקב גבעות נמצא בגבעת הראל, שילה.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?