דלג לתוכן הראשי

נגיסי עוף בתנור, בציפוי פנקו וברנפלקס, עם רוטב תפוזים מטריף. טעים ובריא!





מי שמכיר את הבת שלי יודע: לא פשוט להכין לה ארוחת צהריים.
היא לא אוכלת ירקות, ולא אוכלת פירות, ולא אוכלת זה, ולא זה, ובקיצור: שניצל ופירה זה המאכל החביב עליה, גם פסטה בולונז, וצ'יפס כמובן. המבורגר? לא בא בחשבון :)

לפעמים אני מחפשת דרכים לגוון את השניצלים, ולהפוך את הארוחה לבריאה יותר.

כמה מוצרים שהגיעו למזווה שלי גרמו לי לחזור למתכון שכבר הכנתי,
"נגיסי עוף קריספיים במיוחד", מהספר של השפית והקונדיטורית אפרת ליברפרוינד: "אפרת מגישה שבת".
ספר נפלא, עם מתכונים קלים וכיפיים, ואין ספק, אפרת ליברפרוינד היא השראה :)

מדי פעם אני מכינה את נגיסי העוף הנהדרים שלה, אך הפעם עשיתי שינויים קלים במתכון, והתאמתי אותו למוצרים שהיו לי בהישג יד. במקום קורנפלקס, ברנפלקס (פתיתי חיטה מלאה וסובין), במקום חרדל, מיונז חדש ונהדר שמשולב בתוכו כבר חרדל. 
את נגיסי העוף הגשתי עם רוטב תפוזים משגע לפי מתכון של אפרת, שגם לו עשיתי הומאז' קטנטן. הוספתי למתכון קצת תבלינים הודיים, לרגל שבוע הקולינריה ההודי שכרגע מתקיים בארץ, עם השף ההודי המפורסם Sanjeev Kapoor שהגיע במיוחד לארץ, ובשיתוף פעולה עם רשת מלונות דן.
מה שחשוב במתכון - שהוא בריא מאד. בלי טיגון, ועם ברנפלקס, שזה בכלל בריאות :)


נגיסי עוף בציפוי פנקו וברנפלקס

מצרכים
2 חזות עוף שלמים חתוכים לקוביות גדולות

לציפוי נגיסי העוף (3 קעריות נפרדות)

קערה מס' 1:
כוס קמח
------------------
קערה מס' 2:



3 ביצים טרופות
שן שום גדולה כתושה
1/2 כפית מלח
כף רוטב סויה
2 כפיות מיונז הולנדי של "מאסטר שף" (החרדל כבר בפנים)
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מעט פלפל גרוס
-------------------
קערה מס' 3:



כוס ברנפלקס תלמה גרוס דק (במעבד מזון)
כוס פירורי פנקו (פירורי לחם יפניים)
2 כפות שומשום
כפית פטרוזיליה קצוצה טרייה
חצי כפית קארי הודי (תבליני נפטון) - לא חובה
רבע כפית מלח

לרוטב התפוזים
כוס מיץ תפוזים
כף רוטב סויה
כפית חרדל דיז'ון של "מאסטר שף"
2 כפות סוכר
2 כפות דבש
כפית רוטב צ'אטני מנגו הודי (תבליני נפטון) - לא חובה
כף קורנפלור מדוללת בארבע כפות מים

אופן ההכנה

מכינים 3 קעריות לטבילת העוף לפי המפורט במצרכים:
קמח
תערובת ביצים מעורבבת בבלנדר יד
תערובת חומרים לציפוי

טובלים לפי הסדר את נגיסי העוף:
בהתחלה בקמח, אח"כ בתערובת הביצים, ובסוף מצפים בתערובת הפירורים.
מניחים על תבנית עם נייר אפייה

ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-15 דקות. 
(אחרי כ-10 דקות - להפוך את נגיסי העוף לצד השני).
מגישים עם צ'יפס (אני מכינה צ'יפס רק בתנור - אף פעם לא מטגנת!).
והנה, יש לנו מנת נאגטס עם צ'יפס (מקדונלד'ס סטייל), רק שהרבה יותר ביתית, הרבה יותר בריאה,
והכי חשוב : הבת שלי מוכנה לאכול את הגיוון הזה (עם קטשופ, כמובן).


אני אכלתי את הנאגטס עם הרוטב המשגע.
להכנת הרוטב:


בסיר קטן מחממים את כל הנוזלים חוץ מהקורנפלור המדולל עד לסף רתיחה.
מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים עד להסמכה.
הרוטב טעים להפליא, מתקתק, ועם הצ'אטני מנגו ההודי שהוספתי - באמת מעדן.


פינת התכל'ס: 
עדיף עם ברנפלקס :)

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?