דלג לתוכן הראשי

נגיסי עוף בתנור, בציפוי פנקו וברנפלקס, עם רוטב תפוזים מטריף. טעים ובריא!





מי שמכיר את הבת שלי יודע: לא פשוט להכין לה ארוחת צהריים.
היא לא אוכלת ירקות, ולא אוכלת פירות, ולא אוכלת זה, ולא זה, ובקיצור: שניצל ופירה זה המאכל החביב עליה, גם פסטה בולונז, וצ'יפס כמובן. המבורגר? לא בא בחשבון :)

לפעמים אני מחפשת דרכים לגוון את השניצלים, ולהפוך את הארוחה לבריאה יותר.

כמה מוצרים שהגיעו למזווה שלי גרמו לי לחזור למתכון שכבר הכנתי,
"נגיסי עוף קריספיים במיוחד", מהספר של השפית והקונדיטורית אפרת ליברפרוינד: "אפרת מגישה שבת".
ספר נפלא, עם מתכונים קלים וכיפיים, ואין ספק, אפרת ליברפרוינד היא השראה :)

מדי פעם אני מכינה את נגיסי העוף הנהדרים שלה, אך הפעם עשיתי שינויים קלים במתכון, והתאמתי אותו למוצרים שהיו לי בהישג יד. במקום קורנפלקס, ברנפלקס (פתיתי חיטה מלאה וסובין), במקום חרדל, מיונז חדש ונהדר שמשולב בתוכו כבר חרדל. 
את נגיסי העוף הגשתי עם רוטב תפוזים משגע לפי מתכון של אפרת, שגם לו עשיתי הומאז' קטנטן. הוספתי למתכון קצת תבלינים הודיים, לרגל שבוע הקולינריה ההודי שכרגע מתקיים בארץ, עם השף ההודי המפורסם Sanjeev Kapoor שהגיע במיוחד לארץ, ובשיתוף פעולה עם רשת מלונות דן.
מה שחשוב במתכון - שהוא בריא מאד. בלי טיגון, ועם ברנפלקס, שזה בכלל בריאות :)


נגיסי עוף בציפוי פנקו וברנפלקס

מצרכים
2 חזות עוף שלמים חתוכים לקוביות גדולות

לציפוי נגיסי העוף (3 קעריות נפרדות)

קערה מס' 1:
כוס קמח
------------------
קערה מס' 2:



3 ביצים טרופות
שן שום גדולה כתושה
1/2 כפית מלח
כף רוטב סויה
2 כפיות מיונז הולנדי של "מאסטר שף" (החרדל כבר בפנים)
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מעט פלפל גרוס
-------------------
קערה מס' 3:



כוס ברנפלקס תלמה גרוס דק (במעבד מזון)
כוס פירורי פנקו (פירורי לחם יפניים)
2 כפות שומשום
כפית פטרוזיליה קצוצה טרייה
חצי כפית קארי הודי (תבליני נפטון) - לא חובה
רבע כפית מלח

לרוטב התפוזים
כוס מיץ תפוזים
כף רוטב סויה
כפית חרדל דיז'ון של "מאסטר שף"
2 כפות סוכר
2 כפות דבש
כפית רוטב צ'אטני מנגו הודי (תבליני נפטון) - לא חובה
כף קורנפלור מדוללת בארבע כפות מים

אופן ההכנה

מכינים 3 קעריות לטבילת העוף לפי המפורט במצרכים:
קמח
תערובת ביצים מעורבבת בבלנדר יד
תערובת חומרים לציפוי

טובלים לפי הסדר את נגיסי העוף:
בהתחלה בקמח, אח"כ בתערובת הביצים, ובסוף מצפים בתערובת הפירורים.
מניחים על תבנית עם נייר אפייה

ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-15 דקות. 
(אחרי כ-10 דקות - להפוך את נגיסי העוף לצד השני).
מגישים עם צ'יפס (אני מכינה צ'יפס רק בתנור - אף פעם לא מטגנת!).
והנה, יש לנו מנת נאגטס עם צ'יפס (מקדונלד'ס סטייל), רק שהרבה יותר ביתית, הרבה יותר בריאה,
והכי חשוב : הבת שלי מוכנה לאכול את הגיוון הזה (עם קטשופ, כמובן).


אני אכלתי את הנאגטס עם הרוטב המשגע.
להכנת הרוטב:


בסיר קטן מחממים את כל הנוזלים חוץ מהקורנפלור המדולל עד לסף רתיחה.
מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים עד להסמכה.
הרוטב טעים להפליא, מתקתק, ועם הצ'אטני מנגו ההודי שהוספתי - באמת מעדן.


פינת התכל'ס: 
עדיף עם ברנפלקס :)

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.