מי שמכיר את הבת שלי יודע: לא פשוט להכין לה ארוחת צהריים.
היא לא אוכלת ירקות, ולא אוכלת פירות, ולא אוכלת זה, ולא זה, ובקיצור: שניצל ופירה זה המאכל החביב עליה, גם פסטה בולונז, וצ'יפס כמובן. המבורגר? לא בא בחשבון :)
לפעמים אני מחפשת דרכים לגוון את השניצלים, ולהפוך את הארוחה לבריאה יותר.
כמה מוצרים שהגיעו למזווה שלי גרמו לי לחזור למתכון שכבר הכנתי,
"נגיסי עוף קריספיים במיוחד", מהספר של השפית והקונדיטורית אפרת ליברפרוינד: "אפרת מגישה שבת".
ספר נפלא, עם מתכונים קלים וכיפיים, ואין ספק, אפרת ליברפרוינד היא השראה :)
מדי פעם אני מכינה את נגיסי העוף הנהדרים שלה, אך הפעם עשיתי שינויים קלים במתכון, והתאמתי אותו למוצרים שהיו לי בהישג יד. במקום קורנפלקס, ברנפלקס (פתיתי חיטה מלאה וסובין), במקום חרדל, מיונז חדש ונהדר שמשולב בתוכו כבר חרדל.
את נגיסי העוף הגשתי עם רוטב תפוזים משגע לפי מתכון של אפרת, שגם לו עשיתי הומאז' קטנטן. הוספתי למתכון קצת תבלינים הודיים, לרגל שבוע הקולינריה ההודי שכרגע מתקיים בארץ, עם השף ההודי המפורסם Sanjeev Kapoor שהגיע במיוחד לארץ, ובשיתוף פעולה עם רשת מלונות דן.
מה שחשוב במתכון - שהוא בריא מאד. בלי טיגון, ועם ברנפלקס, שזה בכלל בריאות :)
נגיסי עוף בציפוי פנקו וברנפלקס
מצרכים
2 חזות עוף שלמים חתוכים לקוביות גדולות
לציפוי נגיסי העוף (3 קעריות נפרדות)
קערה מס' 1:
כוס קמח
------------------
קערה מס' 2:
3 ביצים טרופות
שן שום גדולה כתושה
1/2 כפית מלח
כף רוטב סויה
2 כפיות מיונז הולנדי של "מאסטר שף" (החרדל כבר בפנים)
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מעט פלפל גרוס
-------------------
קערה מס' 3:
כוס ברנפלקס תלמה גרוס דק (במעבד מזון)
כוס פירורי פנקו (פירורי לחם יפניים)
2 כפות שומשום
כפית פטרוזיליה קצוצה טרייה
חצי כפית קארי הודי (תבליני נפטון) - לא חובה
רבע כפית מלח
לרוטב התפוזים
כוס מיץ תפוזים
כף רוטב סויה
כפית חרדל דיז'ון של "מאסטר שף"
2 כפות סוכר
2 כפות דבש
כפית רוטב צ'אטני מנגו הודי (תבליני נפטון) - לא חובה
כף קורנפלור מדוללת בארבע כפות מים
אופן ההכנה
מכינים 3 קעריות לטבילת העוף לפי המפורט במצרכים:
קמח
תערובת ביצים מעורבבת בבלנדר יד
תערובת חומרים לציפוי
טובלים לפי הסדר את נגיסי העוף:
בהתחלה בקמח, אח"כ בתערובת הביצים, ובסוף מצפים בתערובת הפירורים.
מניחים על תבנית עם נייר אפייה
ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-15 דקות.
(אחרי כ-10 דקות - להפוך את נגיסי העוף לצד השני).
מגישים עם צ'יפס (אני מכינה צ'יפס רק בתנור - אף פעם לא מטגנת!).
והנה, יש לנו מנת נאגטס עם צ'יפס (מקדונלד'ס סטייל), רק שהרבה יותר ביתית, הרבה יותר בריאה,
והכי חשוב : הבת שלי מוכנה לאכול את הגיוון הזה (עם קטשופ, כמובן).
להכנת הרוטב:
בסיר קטן מחממים את כל הנוזלים חוץ מהקורנפלור המדולל עד לסף רתיחה.
מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים עד להסמכה.
הרוטב טעים להפליא, מתקתק, ועם הצ'אטני מנגו ההודי שהוספתי - באמת מעדן.

פינת התכל'ס:
עדיף עם ברנפלקס :)
תגובות
הוסף רשומת תגובה