אני מכורה לחג הזה. שבועות. גבינות. פשטידות. עוגות גבינה. ניוקי, קנלוני, קישים - ובשבוע שעבר למדתי גם משהו חדש, שעוד לא היכרתי:
נודי. כן, כן, יש כזה דבר.
מאכל איטלקי ממשפחת הניוקי. כופתאות שכאלו, שעשויות מגבינה שאני מאד אוהבת, ריקוטה.
ובכלל, כל הפסטות, והלזניות, ובצקי הפסטה הנהדרים שמשתלבים נפלא עם גבינות מסוגים שונים - מבחינתי זה ה-חג הכי טעים שיש.
בהמשך, אני אתן לכם מתכון לנודי הכ"כ מעולים האלו, מסדנת שבועות שנערכה במשק יעקבס, לקראת החג הקרב.
אבל לפני אני אתחיל עם המלצה חמה:
יריד שבועות של משק יעקבס.
היריד כבר הפך למסורת, גם אני נסעתי בשנה שעברה עם חברה לקנות כמה גבינות משובחות לחג.
משק יעקבס הוא לא עוד מחלבה, הוא מחלבת בוטיק משפחתית, שמאגדת לתוכה גם את המאפייה הבוטיקית "אגדת לחם".
למרות כל הטכנולוגיה החדישה וההתקדמות של המחלבה, עדיין, מספרת לנו דפי תומר יעקבס, נשארו נאמנים למחברת המתכונים של הסבתא, רות יעקבס.
ביריד יוצגו וימכרו מיטב הגבינות של המשק (חלב בקר, כבשים ועיזים), גבינות קשות, גבינות חצי בשלות, גבינות עובשים, ועוד.
גם כל התוצרים של "אגדת לחם" יהיו ביריד: לחמים, חלות ומאפים טריים, עוגות, קישים ועוד.
וכמובן, ביריד כמו ביריד, יהיו גם פרחים, שמן זית, עציצים, פירות ויקות, שוקולדים, כלי קרמיקה ועוד ועוד.
מבחינתי, גם השנה אני אבקר ביריד, אקנה גבינות, ואחזור מוכנה לחג המדהים הזה :)
חוץ מהיריד המשגע, במשק יעקבס התחילו להעביר סדנאות בישול, וכשדפי הזמינה אותי לסדנת שבועות, לא יכולתי לסרב.
אז קודם כל, פרט טכני:
ב-23.5 תתקיים סדנת שבועות של השף אביעד פורמן, שגם העביר לנו את הסדנה, שבה תלמדו להכין ארוחה משגעת לחג.
סדנת הבישול כמובן עם מיטב הגבינות בחנות מחלבת יעקבס שבכפר הרא"ה.
לפרטים נוספים
אז בואו אני אספר לכם מה היה בסדנה, ואתן גם מתכונים משגעים לשבועות!
את הסדנה העבירו שני שפים מוכשרים: שף אביעד פורמן, ורומי נדלר, הידועה כ"רומינה א לה קוצ'ינה" :)
שניהם נמרצים, תזזיתיים, והצליחו להעמיד בשלוש שעות 8 מנות כולל עוגת גבינה!
שאפו :)
הפוסט הזה הוא מאלו אני באמת לא יודעת מאיפה להתחיל איתם.
אולי עם המנה הראשונה שהתחלנו איתה, עוגת גבינה ללא אפיה, עוגת ברטון גבינה.
עוגת ברטון גבינה - שף אביעד פורמן
בצק
225 גרם קמח
150 גרם אבקת סוכר
150 גרם חמאה
70 גרם חלמונים
12 גרם אבקת אפיה
5 גרם מלח
הכנת הבצק:
מעבדים את כל החומרים (מלבד החלמונים) במיקסר עם וו גיטרה לדקה
מוסיפים חלמונים
מקררים כשעה, ומרדדים לעובי של 3 מ"מ.
אפשר להשתמש ברינגים עגולים או מלבניים, או מה שבא לכם, גם משולשים זה סבבה :)
אופים ב-160 מעלות כ-10 עד לקבלת צבע זהוב.
מלית הגבינה
חומרים:
250 מ"ל שמנת מתוקה
גביע גבינת שמנת
2 מקלות וניל או תמצית איכותית
250 מ"ל שמנת מתוקה
350 גרם שוקולד לבן
אופן הכנה:
מקציפים גבינת שמנת יחד עם 250 מ"ל שמנת מתוקה ותוכן של מקל וניל.
מכינים גנאש: שוברים את השוקולד הלבן לקוביות ושמים בקערה. מחממים 250 שמנת מתוקה עד לסף רתיחה ושופכים על השוקולד הלבן. ממיסים יחד ומקררים מעט.
מקפלים את שתי התערובות ויוצקים על הבצק האפוי שברינג.
מכניסים למקפיא.
מגישים ישירות מהמקפיא או לאחר 20 דקות הפשרה.
ניתן לקשט עם פירות אדומים: דובדבנים, פטל, תותים וכד'.
נעבור למתכון של רומי נדלר - רומינה א לה קוצ'ינה
נודי בחמאה ומרווה (מתכון לכ-4 אנשים, כ-24 כדורים)
חומרים:
400 גרם ריקוטה מסוננת מנוזליה
700 גרם תרד טרי
50 גרם פיקורינו מגורדת
ביצה
מלח
אגוז מוסקט
כ-150 גרם קמח
לרוטב:
100 גרם חמאה
מלח, פלפל
3-4 עלי מרווה
פיקורינו להגשה
אופן הכנה:
מעמידים סיר גדול עם מים ומלח, ומביאים לרתיחה.
חולטים את התרד 2-3 דקות, קוצצים דק עם סכין, ומסננים היטב.
מערבבים את התרד עם הריקוטה, מוסיפים מלח, קמצוץ של אגוז מוסקט, פיקורינו וביצה.
שמים קמח בקערה, מקמחים את הידיים, ויוצרים כופתאות עגולות עטופות בקמח (בערך בגודל של קניידלך)
במחבת ממיסים את החמאה על אש קטנה, יחד עם המרווה, מתבלים במלח ופלפל.
מרתיחים מחדש את הסיר עם המים, וזורקים את הנודי פנימה בעדינות (רצוי לבדוק קודם כדור אחד, לוודא שהוא לא מתפרק, אחרת צריך להדק שוב את הכדורים בעוד קצת קמח).
ברגע שהנודי צפים, הם מוכנים.
מעבירים אותם למחבת, עוטפים (בעדינות) עם הרוטב, מוסיפים פיקורינו ומגישים מיד.
תראו כמה שזו מנה מרשימה, וטעימה :)
ובכלל, ניוקי זה תענוג אמיתי.
הניוקי הזה הוא ניוקי מקמח, ולא מתפוחי אדמה, ולכן הם פחות אוריריים מניוקי תפוחי האדמה.
ניוקי ריקוטה - רומי נדלר
(מתכון ל-4 אנשים)מצרכים לבצק:
400 גרם ריקוטה (עדיף כמה שיותר יבשה)
230 גרם קמח
50 גרם פיקורינו
ביצה אחת (רק אם צריך)
מעט אגוז מוסקט, מלח, פלפל
אופן הכנה:
מערבבים בקערה את כל המרכיבים ומעבדים בידיים לבצק אחיד.
כשהבצק מוכן, אפשר לתת לו לנוח כשעה במקרר.
מכינים נחשים בעובי של ס"מ וחצי, ומתחילים לחתוך את הניוקי בהתאם לגודל הרצוי.
אפשר לקשט בפסים עם מזלג או עם כלי מיוחד (שקניתי מרומי באותו ערב - מדליק!)
מרתיחים סיר עם מים וקצת מלח, וזורקים את הניוקי לתוך הסיר. מוציאים כשמתחילים לצוף.
מגישים עם רוטב פסטו, ומפזריק מעל פיקורינו.
לשמחתי, החג ממש קרוב.
יריד שבועות במשק יעקבס יתקיים בתאריכים הבאים:
6/6/16, יום שני, 12.00-20.00
7/6/16, יום שלישי, 8.00-20.00
8/6/16, יום רביעי, 8.00-20.00
9/6/16, יום חמישי, 8.00-20.00
10/6/16, יום שישי, 8.00-15.00
ואת כל שאר הפרטים תוכלו למצוא בפייסבוק של משק יעקבס :)
תגובות
הוסף רשומת תגובה