דלג לתוכן הראשי

השטן לובשת פראדה, אני הלכתי על לקוסט :)




איך שעברתי את גיל 40, התחלתי להרגיש איך ה-6:6 שליווה אותי מאז ומעולם הולך ונעלם.
בהתחלה, היה לי קשה לקרוא ספרים בלילה. אח"כ הגיע תור הסמארטפון, שנאלצתי להרחיק מהפנים כדי לראות מי שלח לי הודעה ומה הוא רוצה להגיד.
ואז הגיע שלב הסופרמרקט. פתאום הפסקתי לראות מה המחיר על המוצרים, או איזה צבע מאכל יש על המוצר שאני קונה.
האפשרות הנוחה הייתה להאשים את היצרנים והיבואנים:
מה, הם לא יכולים להדפיס אותיות קצת יותר גדולות?
קוראים לזה הדחקה. שלב הפרידה מה- 6:6 היה לא קל עבורי. 
אני? משקפיים? אז מה אם זה רק לקריאה! מה לי ולמשקפיים? ואיפה בכלל קונים?

השלב הראשון היה שלב ההכחשה והחיפוש אחרי פתרון זול, כי אולי מחר הראייה שלי תחזור למה שהייתה.
אז קניתי משקפי קריאה בסופר פארם :)
קראתי חודש, קראתי חודשיים, והבנתי שזה לא יעבוד. אני חייבת משהו קצת איכותי יותר. 
אז קניתי משקפיים של קרולינה למקה. כי יש להם קטע, וכי בר רפאלי וזה.
קרולינה למקה זה נחמד, אבל זה לא היה זה. לוק נחמד - איכות פחות.
הם לא עושים בדיקות, וגם לא ממש מתייחסים ברצינות למשקפי קריאה.

סיפרתי לחברה פה בראש העין, קיטרתי קצת, אמרתי שאני חייבת בדיקה טובה, כדי להתאים משקפיים כמו שצריך, עם עדשות איכותיות.
היא מייד אמרה לי: "תלכי למערוף".
"מערוף?" שאלתי, תוך שאני מנסה להיזכר איפה יש מערוף בראש העין.
"מערוף", היא אמרה שוב. "בכפר. אני כבר שנים אצלו, הוא מעולה."
הכפר, זה הכינוי שלנו לכפר קאסם, כמובן.
ומערוף הוא הבעלים של חנות האופטיקה בכפר.
אז הלכתי למערוף. 
האמת? חשבתי שאין סיכוי שאמצא משהו נורמלי.
נו, אופטיקה בכפר, מה כבר יכול להיות שם?
אז זהו, שהכל.
הצליח להפתיע אותי, מערוף.
הוא מחזיק את כל המותגים, גם בשמש וגם בראייה.
יש משקפיים של גוצ'י (עם נרתיק מושקע לאללה)




ופראדה (אבל לא בשבילי, זה לשטן, היא לובשת פראדה)


וגם TOM FORD
וכמובן VERSACE
ויש גם את FURLA, האיטלקיות היפות
וכל שאר המותגים - גם הם שם.
DOLCE & GABBANA, RAY BAN, GUESS ועוד ועוד, מיטב המותגים :)
אני הלכתי על לקוסט. כי בסופו של דבר, מה שקובע זה איך שזה נראה עלינו. הלקוסט ישב עלי נפלא, החלטתי לזרום איתו :)
כמובן שיש גם מסגרות בטווחיי מחירים צנועים יותר, ויש גם מסגרות צבעוניות ומשגעות של המעצבת הישראלית רונית פירסט.
החנות של מערוף אלגנטית ומטופחת, וקיימת מאז 1993.
כמובן שהוא אופטימטריסט מוסמך, והבדיקה שעשיתי אצלו הייתה מדוייקת ואיכותית.
חדר הבדיקה שלו נראה כמו מעבדת היי טק.


ובכלל, עאמר מערוף, כמו שאמרה לי החברה שלקחה אותי אליו, חוץ מזה שהוא מאד מקצועי, הוא איש מאד נחמד.
וזה בדיוק ככה :)
מערוף עובד עם כל העדשות הכי טובות בשוק:
צייז, שמיר, רודינשטוק ואחרות.
תוכלו למצוא אצלו גם את כל סוגי עדשות המגע, ומשקפי מולטיפוקל.
בחנות יש הסדרים עם קופות חולים כללית ולאומית, יש מבצעי 1+1, וגם בדיקות ראיה של משרד התחבורה מעל גיל 40.
אני את האופטימטריסט שלי מצאתי. כשהייתה לי בעיה, גם קיבלתי שירות מעולה, וזה שווה זהב.
ובכלל, פתוח גם בשבת, שזה בכלל בונוס :)
אם אתם גרים בסביבה, פתח תקווה, הוד השרון, ראש העין - מומלץ לעבור לקראת הקיץ אצל מערוף, להתחדש במשקפי שמש בסטייל.
או אם אתם בשלב ההכחשה, כמוני, אולי זה הזמן לבדיקת אצל אופטימטריסט מעולה, כי לפעמים...
it's about time  :) 


רח' סולטאני 
טל. 03-9071798
שעות פעילות
ימים א' - ה'  10:00 - 14:00, 16:00 - 20:00
יום שבת 10:00 - 20:00
(שישי סגור)





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?