השף החשוב ביותר בהודו הגיע לבביקור רשמי בישראל, וזו כבר הייתה סיבה טובה להגיע למלון דן בת"א, ולאכול צהריים עם השף Pavan Kapoor, שמתארח פה לרגל שבוע הקולינריה ההודית בישראל.
לשף Sanjeev Kapoor יש 5 מסעדות פופולריות בהודו וסניפים ברחבי העולם והוא משתתף באופן קבוע בתוכניות אוכל מובילות ברחבי הארץ.
אתר האינטרנט של שף Sanjeev Kapoor, הכולל מעל 15,000 מתכונים מושך בכל חודש מעל 10 מיליון גולשים, ויש לו מעל 4 מיליון עוקבים בדף הפייסבוק שלו, הוא פרסם מעל 200 ספרי בישול ומתכונים אשר תורגמו ל-7 שפות והפכו לרבי מכר ברחבי העולם.
מה שהכי הפתיע אותי, שאח שלי, לא פודי רציני, מסתבר שמכיר היטב את השף הפופולרי, וזה אומר הרבה על המעמד של השף, שבהחלט מוכר ברמה העולמית.
המארחים, שגריר הודו בישראל ורפי שדה, מנכ"ל מלונות דן, פתחו את השבוע ההודי במסיבת עיתונאים מלאה בתבלינים נהדרים ובאוכל טעים.
"שבוע הקולינריה ההודית" הוא יוזמה משותפת של שגרירות הודו בישראל ורשת מלונות דן, במסגרתו, השף Sanjeev Kapoor (היה משעשע לשמוע אותו מציג את עצמו בעברית: שלום, אני סנג'יב"), יחבור לדוד ביטון, שף מלון "המלך דוד" ירושלים ויחד הם יבשלו וייצרו מנות הודיות אותנטיות (כשרות) שיצטרפו לתפריט של מסעדת La Regence במלון הירושלמי, ל-3 ארוחות מיוחדות בלבד.
הארוחות המיוחדות מוצעות בין התאריכים: 17-19/5/16, החל מהשעה 19:00 במסעדת La Regence במלון "המלך דוד" ירושלים.
השף ההודי פינק את המארחים במנות והסברים על האוכל.
אין ספק, האוכל ההודי הוא מרגש, מרתק, מעניין ומגוון.
אחת המילים היותר פופולריות באירוע היו "חריף!", למרות שלשם שינוי, החריף ההודי היה לי פחות חריף מהמרוקאי :)
Pavan Kapoor, שגריר הודו בישראל אמר באירוע: "הגעתי לשגרירות הודו בישראל לפני חודשיים ואני מאוד נרגש להיות כאן. סנג'יב קאפור שהגיע במיוחד לאירוע זה הוא אחד מהשפים הנודעים בעולם שלקח את האוכל ההודי לדרגה אחרת ומה שהוא יבשל כאן במהלך שבוע הקולינריה ההודית זאת דרגה אחרת של אוכל הודי שהישראלים מכירים".
ואכן, אני מסכימה איתן לגמרי.
האוכל באירוע היה שונה, טעים להפליא, לא דומה למה שאכלתי במסעדות בארץ.
אולי דומה, אבל כ"כ שונה.
וממולץ ממש!
תגובות
הוסף רשומת תגובה