דלג לתוכן הראשי

שבוע הקולינריה ההודית במלונות דן. טעמים שאין להם תחליף :)




השף החשוב ביותר בהודו הגיע לבביקור רשמי בישראל, וזו כבר הייתה סיבה טובה להגיע למלון דן בת"א, ולאכול צהריים עם השף Pavan Kapoor, שמתארח פה לרגל שבוע הקולינריה ההודית בישראל.
לשף Sanjeev Kapoor יש 5 מסעדות פופולריות בהודו וסניפים ברחבי העולם והוא משתתף באופן קבוע בתוכניות אוכל מובילות ברחבי הארץ.
אתר האינטרנט של שף Sanjeev Kapoor, הכולל מעל 15,000 מתכונים מושך בכל חודש מעל 10 מיליון גולשים, ויש לו מעל 4 מיליון עוקבים בדף הפייסבוק שלו, הוא פרסם מעל 200 ספרי בישול ומתכונים אשר תורגמו ל-7 שפות והפכו לרבי מכר ברחבי העולם.
מה שהכי הפתיע אותי, שאח שלי, לא פודי רציני, מסתבר שמכיר היטב את השף הפופולרי, וזה אומר הרבה על המעמד של השף, שבהחלט מוכר ברמה העולמית.

המארחים, שגריר הודו בישראל ורפי שדה, מנכ"ל מלונות דן, פתחו את השבוע ההודי במסיבת עיתונאים מלאה בתבלינים נהדרים ובאוכל טעים.
"שבוע הקולינריה ההודית" הוא יוזמה משותפת של שגרירות הודו בישראל ורשת מלונות דן, במסגרתו, השף Sanjeev Kapoor (היה משעשע לשמוע אותו מציג את עצמו בעברית: שלום, אני סנג'יב"), יחבור לדוד ביטון, שף מלון "המלך דוד" ירושלים ויחד הם יבשלו וייצרו מנות הודיות אותנטיות (כשרות) שיצטרפו לתפריט של מסעדת La Regence במלון הירושלמי, ל-3 ארוחות מיוחדות בלבד.
הארוחות המיוחדות מוצעות בין התאריכים: 17-19/5/16, החל מהשעה 19:00 במסעדת  La Regence במלון "המלך דוד" ירושלים. 
השף ההודי פינק את המארחים במנות והסברים על האוכל.


אין ספק, האוכל ההודי הוא מרגש, מרתק, מעניין ומגוון.
אחת המילים היותר פופולריות באירוע היו "חריף!", למרות שלשם שינוי, החריף ההודי היה לי פחות חריף מהמרוקאי :)

Pavan Kapoor, שגריר הודו בישראל אמר באירוע: "הגעתי לשגרירות הודו בישראל לפני חודשיים ואני מאוד נרגש להיות כאן. סנג'יב קאפור שהגיע במיוחד לאירוע זה הוא אחד מהשפים הנודעים בעולם שלקח את האוכל ההודי לדרגה אחרת ומה שהוא יבשל כאן במהלך שבוע הקולינריה ההודית זאת דרגה אחרת של אוכל הודי שהישראלים מכירים".
ואכן, אני מסכימה איתן לגמרי.
האוכל באירוע היה שונה, טעים להפליא, לא דומה למה שאכלתי במסעדות בארץ.
אולי דומה, אבל כ"כ שונה.
וממולץ ממש!


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.