דילוג לתוכן הראשי

קינוחי כוסות של גבינה, קרם טופי קרמל, ואספרסו. שבועות כבר כאן!




שבועות כבר בפתח, והוא הפייבוריט שלי. כמה שאני אוהבת את החג הלבן הזה, עם הגבינות המשגעות, עוגות הגבינה היפיפיות, וקינוחי כוסות שעושים שמח.
החיבור בין קינוח בצנצנת לבין הגבינות המשגעות יצר לי קינוח גבינתי קפאיני נהדר, עם רוטב קרמל מושלם.
אין ספק, זה קינוח גבינה מרשים לשבועות, והוא טעים, כמה שהוא טעים!
את הקינוחים האלו מכינים יום לפני ההגשה. הטעמים צריכים להיספג, וביום למחרת זה טעים הרבה יותר.

מתכון לקינוח גבינה בצנצנת עם עם אספרסו וקרמל
16 מנות - צנצנות בנפח 150 מ"ל


מצרכים:

לבישקוטים עם הקפה:
24 בישקוטים
כף ליקר אספרסו
2 כוסות אספרסו ארוך + חצי כוס מים פושרים
(או קפה נמס חזק שמורכב מכף גדושה קפה וכוס מים פושרים)
זה הזמן להמליץ על הקפסולות החדשות של עלית למכונות נספרסו.
זה האספרסו שהשתמשתי בו, מספר 8, מאוזן ומלא :)
הקפסולות מגיעות בכמה עוצמות חוזק, ולשם שינוי - הן גם ממש טובות, ובמחיר ממש משתלם.

קרם הגבינה
חומרים:
תערובת 1:
750 גרם גבינה 5%
250 גרם גבינה במרקם שמנת (כמו סימפוניה - 5% שומן)
150 גרם סוכר
חצי גביע שמנת חמוצה
חצי חב' אינסטנט פודינג וניל
שקית סוכר וניל
-------------------------
תערובת 2:
חצי חב' אינסטנט פודינג וניל
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38% שומן
50 גרם סוכר

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את החומרים של תערובת 1.
בקערת מיקסר שמים את החומרים של תערובת 2 ומקציפים במהירות בינונית גבוהה, עד שהתערובת יציבה אך לא קשה מדי.
מקפלים את תערובת 2 (שמנת) לתוך תערובת 1 (גבינות).
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתייצבות.

הרכבת הקינוח
שמים את הנוזלים לטבילת הבישקוטים (אספרסו+ליקר+מים)  בקערה.
מחלקים את הבישקוטים לחצאים בעזרת סכין חדה.
טובלים כל שני חצאים במהירות, ומניחים בתחתית הצנצנת. עושים כך עם כל הצנצנות.
שמים את קרם הגבינה בשקית זילוף.

מזלפים שכבת קרם גבינה בכוסות.
חוזרים על הפעולה, רק הפעם עם חצי בישקוט שמונח על הקרם.
מעל עוד שכבת קרם, מכניסים את הצנצנות לקירור.

קרם טופי קרמל
מכינים אותו בשלב הסופי ולאחר קירור של הכוסות במקרר
פה נדרשת מעט מיומנות, אך אם תעקבו בדיוק אחרי ההוראות - זה ממש פשוט.
חומרים:
100 גרם סוכר לבן
6 כפות מים
100 מ"ל שמנת מתוקה

אופן הכנה:
בסיר קטן עם דפנות גבוהות שמים סוכר+מים.
מערבבים מעט.
מרתיחים על אש בינונית. הנוזל יתחיל לרתוח והגוון יהיה לבן-שקוף לאורך זמן של כ-8-10 דקות.
בשלב הזה יש לשים לב לרגע שבו מתחיל תהליך הקרמול, לא מערבבים ולא נוגעים.
במהלך התהליך הצבע משתנה והופך צהבהב-חום. כך זה נראה מעל 150 מעלות, מומלץ להשתמש במדחום.
הגוון יהפוך ענברי, וכשהנוזל מגיע ל-177 מעלות בערך, זה השלב להוריד מהאש.


אם אין לכם מד חום לבישול ואפיה - תקנו, אחד מהדברים שחייבים בבית :)
אם לא - גם לפי העין זה בסדר, תרגישו שהנוזל מעט מסמיך, והכי אפשר לראות את הצבע שהופך ענברי לא כהה מדי.
ברגע שהורדתם מהאש, יש למזוג בהדרגה את השמנת המתוקה לסיר תוך ערבוב נמרץ.
זהירות!!
הנוזל לוהט. לא לקרב את הסיר לפנים, ולא להשפריץ בזמן הערבוב (לכן חשוב סיר או קלחת עם דפנות גבוהות).
מערבבים עד שנוצרת תערובת טופי יפה וחלקה.
מצננים מעט, ובעזרת כף יוצקים על תערובת הגבינה לציפוי הקינוח. מעטרים בשברי פקאן מסוכר.

ושיהיה חג שבועות חלבי, טעים, ושמח!!!



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.