דלג לתוכן הראשי

מסעדת כיתאבון עם ערוסה בשר, והממולאים של פאתינה זועבי. יום בנצרת




לא מעט פעמים ביקרתי בנצרת.
עיר מיוחדת, מעורבת, קדושה, ומרגשת.
גם מבחינה קולינארית, נצרת היא אחת ויחידה.
אוסף של מסעדות ערביות מעולות, עם אוכל משובח ואירוח לבבי, כמו שהערבים יודעים לארח.
מה שקרא: "פותחים שולחן".
הביקור בנצרת הפעם התמקד במסעדת כיתאבון.
פתחו שולחן :)

שתיים מהמנות הראשונות לא אכלתי.
הסיבה: חציל :)
אני לא נוגעת בחצילים, וזה היה קצת חבל, כי המנות היו נראות מעולות.
הכי היה חבל לי שאחד המאכלים שאני הכי אוהבת, כרובית בטחינה, הגיע עם חציל.
מבינתי, הרגו לי את המנה.
לשאר היה טעים.
כרובית מטוגנת על מצע חציל בעיטור טחינה
את המנה הבאה אין צורך להציג.
טאבולה.
סלט רענן ומצוין, שהוגש על לבנה.
ושוב, הפחות אהוב עלי: חציל.
הפעם הוא הגיע עם גבינת חלומי מטוגנת. חלומי חלומי, אבל לא טעמתי.
ערוסת כיתאבון - בשר כבש ועגל מתובל, אפוי על מצע לחם טאבון עם בצל ופטרוזיליה.
זה היה טעים! זו מנה שבהחלט הייתי מזמינה שוב. מה יכול להיות רע בקבב בתיבול ערבי, שיושב בליבו של מאפה?
מומלץ!
סלט ציזיקי, היה טרי מאד, מרענן חך.
לעיקריות הוגשו שתי מנות.
סינייה כופתה - שכבה של בשר עגל טחון, שנאפה בתנור עם תפו"א ומכוסה בטחינה.
תענוג אמיתי. מנה מעולה.
זו הוגשה כעיקרית, אך הייתה בעיניי יותר מאגף המנות הראשונות.
תבשיל פריקי עם עוף, מנה נחמדה, לא מעבר לזה.
מבחינת אוכל לא היו מספיק מנות שטעמתי בשביל להתרשם (שתי ראשונות שאכלתי ועיקרית וחצי הן לא מספיק בשביל לחוות דעה שלמה ומושלמת על תפריט המסעדה), אבל מה שמאד הרשים אותי בכיתאבון, מעבר לטריות המנות, היא הגלריה.
המקום יפיפה, עם עיצוב מודרני וחדשני, ודגש על קונספט של אמנות ותרבות. 
מה שמאד אהבתי זה את הספריה, שבה יש ספרים באנגלית, בעברית ובערבית. אין ספק שזה חידוש מרענן ומקסים.
בעל המסעדה הוא מוחמד עטיה, איש הייטק ובוגר הפקולטה למחשבים בטכניון, שחי שנים בתל אביב, והושפע מהאווירה האורבנית והחופשית שהיא משרה. משם הוא שאב את השראתו, וכשחזר לנצרת החליט לתת במה לקולינריה איכותית שתשולב עם תרבות על כל גווניה. ולא, זו לא עוד מסעדה בנצרת.
כיאה לקונספט האמנותי נערכות תערוכות מתחלפות של אמנים מקומיים ואירועים מוזיקליים של נגני עוד וקאנון. 
תדמיינו את זה יחד עם אוכל משובח מהמטבח הערבי - וקיבלתם מקום שכיף לשבת בו, בעיר הכ"כ מיוחדת הזו, נצרת.
גם היין מקבל כבוד במסעדת כיתאבון. מוצע תפריט יינות בוטיק ישראליים עשיר עם מגוון סוגי יינות אדומים ולבנים במחירים מעולים.
האווירה חמימה ומזמינה. המסעדה מחולקת לשתי קומות. החלל תחתון וקומת הגלריה שמתאימה לאירועים עד 50 איש.
האמת? הקומה העליונה ממש מקסימה. יש בה המון מוטיבים כמו תמונות, כלי נגינה, וריהוט מעניין.

כולי תקווה שעוד יצא לי להגיע לכיתאבון בהזדמנות אחרת, ולהנות ממנות נוספות, כי על פניו, היא עשתה לי חשק לעוד.
הקינוח היה הרבה פחות מעניין.
החלטנו לעבור במקום הכי טוב בעיר, "אל מוכתאר", ולקנח בכנאפה טובה. כי נצרת בלי כנאפה היא לא נצרת.
אהה, ולקחתי גם בקלאוות הביתה :)
אם אתם מחפשים מסעדה ערבית אסלית בנצרת - כיתאבון.
רח' אלבישארה 50, נצרת
טל': 04-6800055
עוד חוויה מעניינת בנצרת - ביקור אצל פאתינה זועבי ב"בית סיף".
מה עשינו אצל פאתינה? למדנו לרוקן, לגלגל, למלא עלי גפן וקישואים.
מאחורי בית סיף יש סיפור מעניין, חובק אישים ואירועים.
בית משפחת זועבי הוא ביתה של משפחה נצרתית מכובדת. פאתינה היא ביתו של ראש עירית נצרת וחבר כנסת לשעבר, שנהג לארח בביתו לא מעט ממכובדי הארץ והעולם. פאתינה ממשיכה את המסורת שלו ופותחת את ביתה לאירוח לפי מיטב המסורת הערבית.
הבית, שכיום הוא ביתה של פאתינה, פתוח למבקרים, והיא מעבירה בו סדנאות. 
כמסורת שעוברת במשפחתה, גם פאתינה משמרת את המוטיבים העתיקים שאפיינו את הבנייה העותמנית. 



פאתינה נתנה לנו "טיפים" להכנת ממולאים, כמו התבלינים שהיא משתמשת בהם, מה הצד הנכון להניח את עלה הגפן לפני הגלגול, ואיך שומרים שיהיו עלי גפן כל השנה (פשוט מקפיאים).


לא למלא עד הסוף!
ועוד טיפ חשוב לממולאים: פאתינה מניחה שכבה של עלי גפן בתחתית הסיר - שלא ישרפו הממולאים.
וככה נראה הסיר, ויש לו אפילו "סוודר" שישמור על החום של הממולאים :)
ממליצה לכם להיכנס לדף הפייסבוק של בית סיף, ובפעם הבאה שתהיו בנצרת, ותשאלו את עצמכם מה עושים בנצרת, אז הנה. יש לכם את פאתינה, ויש לכם את כיתאבון, ונשאר לכם רק להחליט אם תאכלו ממולאים אצל פאתינה, או טאבולה, מוחמר או סינייה בכיתאבון. ואפשר גם וגם :)

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?