דלג לתוכן הראשי

קינוח בצנצנת עם גבינה, קפה, וטופי קרמל. קינוח נפלא לשבועות ובכלל.




שבועות. איזה כיף שהוא כאן.
האמת? אני הכי נהנית לזלול "קינוחי צנצנת". אין לי מושג למה, אבל פשוט ככה.
כמה שאני אוהבת את החג הלבן הזה, עם הגבינות המשגעות, עוגות הגבינה היפיפיות, וקינוחי כוסות שעושים נעים בלב ובפה.
לחג הזה הכנתי קינוח גבינתי קפאיני נהדר, עם רוטב קרמל מושלם.
אין ספק, זה קינוח גבינה מרשים לשבועות, ויש רק בעיה אחת: הצנצנות מתחסלות במהירות :)
את הקינוחים האלו מכינים יום לפני ההגשה. הטעמים צריכים להיספג, וביום למחרת זה טעים הרבה יותר.

מתכון לקינוח גבינה בצנצנת עם עם אספרסו וקרמל
16 מנות - צנצנות בנפח 150 מ"ל


מצרכים:

לבישקוטים עם הקפה:
24 בישקוטים
כף ליקר אספרסו
2 כוסות אספרסו ארוך + חצי כוס מים פושרים
(או קפה נמס חזק שמורכב מכף גדושה קפה וכוס מים פושרים)

קרם הגבינה
חומרים:
תערובת 1:
750 גרם גבינה 5%
250 גרם גבינה במרקם שמנת (כמו סימפוניה - 5% שומן)
150 גרם סוכר
חצי גביע שמנת חמוצה
חצי חב' אינסטנט פודינג וניל
שקית סוכר וניל
-------------------------
תערובת 2:
חצי חב' אינסטנט פודינג וניל
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38% שומן
50 גרם סוכר

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את החומרים של תערובת 1.
בקערת מיקסר שמים את החומרים של תערובת 2 ומקציפים במהירות בינונית גבוהה, עד שהתערובת יציבה אך לא קשה מדי.
מקפלים את תערובת 2 (שמנת) לתוך תערובת 1 (גבינות).
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתייצבות.

הרכבת הקינוח
שמים את הנוזלים לטבילת הבישקוטים (אספרסו+ליקר+מים)  בקערה.
מחלקים את הבישקוטים לחצאים בעזרת סכין חדה.
טובלים כל שני חצאים במהירות, ומניחים בתחתית הצנצנת. עושים כך עם כל הצנצנות.
שמים את קרם הגבינה בשקית זילוף.

מזלפים שכבת קרם גבינה בכוסות.
חוזרים על הפעולה, רק הפעם עם חצי בישקוט שמונח על הקרם.
מעל עוד שכבת קרם, מכניסים את הצנצנות לקירור.

קרם טופי קרמל
מכינים אותו בשלב הסופי ולאחר קירור של הכוסות במקרר
פה נדרשת מעט מיומנות, אך אם תעקבו בדיוק אחרי ההוראות - זה ממש פשוט.
חומרים:
100 גרם סוכר לבן
6 כפות מים
100 מ"ל שמנת מתוקה

אופן הכנה:
בסיר קטן עם דפנות גבוהות שמים סוכר+מים.
מערבבים מעט.
מרתיחים על אש בינונית. הנוזל יתחיל לרתוח והגוון יהיה לבן-שקוף לאורך זמן של כ-8-10 דקות.
בשלב הזה יש לשים לב לרגע שבו מתחיל תהליך הקרמול, לא מערבבים ולא נוגעים.
במהלך התהליך הצבע משתנה והופך צהבהב-חום. 
כך זה נראה מעל 150 מעלות, מומלץ להשתמש במדחום.
הגוון יהפוך ענברי, וכשהנוזל מגיע ל-177 מעלות בערך, זה השלב להוריד מהאש.
בחום של 190 מעלות הקרמל כבר נשרף, ולכן חשו לשים לב ולא לעזוב את הסיר לבד :)


אם אין לכם מד חום לבישול ואפיה - תקנו, אחד מהדברים שחייבים בבית :)
אם לא - גם לפי העין זה בסדר, תרגישו שהנוזל מעט מסמיך, והכי אפשר לראות את הצבע שהופך ענברי לא כהה מדי.
ברגע שהורדתם מהאש, יש למזוג בהדרגה את השמנת המתוקה לסיר תוך ערבוב נמרץ.
**זהירות**
הנוזל לוהט. לא לקרב את הסיר לפנים, ולא להשפריץ בזמן הערבוב.
(חשוב להשתמש בסיר או קלחת עם דפנות גבוהות).
מערבבים היטב עד שנוצרת תערובת טופי חלקה.
מצננים מעט, ובעזרת כף יוצקים את הטופי על תערובת הגבינה לציפוי הקינוח. 
מעטרים בשברי פקאן מסוכר.


ושיהיה חג שבועות חלבי, טעים, ושמח!!!




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?