דילוג לתוכן הראשי

מובידה טאפאס בר. לא לוותר על סוקוטיני :)





השף קובי קטני ואשתו מאיה הם זוג צעיר שחזר לא מזמן מאוסטרליה.  קובי, השף והבעלים, עבד באוסטרליה במסעדות במלבורן, שם התגוררו בני הזוג 12 שנה.
כשחזרו לארץ, קובי ומאיה החליטו לפתוח מסעדה בעיר הולדתו של קובי - ירושלים. 
מאיפה הגיע השם "מובידה"?
מובידה מדרילניה (La Movida Madrilena) היא תנועה תרבותית-חברתית נהנתנית, שפרחה במדריד לאחר מות פרנקו. המוטו של התנועה היה: חירות, נהנתנות, דמוקרטיה ואהבה. ממש אידיליה :)
על העקרונות הללו מתבססת המסעדה של קובי ומאיה, שבה מוגשות מנות טאפאס כיפיות, ואלכוהול משובח.
מובידה היא לא עוד מסעדה בירושלים. היא מסעדה שמחה בירושלים. לא כשרה, ומבחינתי - טוב שכך. 
את הארוחה התחלתי עם פוקאצ'ה נהדרת, שלוותה בשני מטבלים.
 לצידה הוגש סלט מרענן, עם תיבול שאני באופן אישי פחות אהבתי.
שתי מנות נחתו על השולחן.
הראשונה, אמפנדס אסאדו.
כן, כן, אמפנדס ממולא באסאדו! טעים ממש. 
המנה הכיפית השניה הייתה מנה שנקראת "בומב". 
כדורי תפוחי אדמה במילוי של בשר טחון מתובל. גם היא מנה נעימה וטעימה.
ואז הגיע המנה הכי הכי הכי. טעימה ממש, מיוחדת מאד, מאלו של "בא לי עוד".
תכירו ותזכרו: סוקוטיני.

סוקוטיני הן סוכריות פסטה, במובידה הן במילוי כרישה ורוטב חמאת שקדים.
תשמעו, זו מנה ט ע י מ ה!

כשאחזור למובידה, זו תהיה הראשונה שאזמין :)
לעיקרית ביקשתי סטייק. 
היה טעים ועסיסי, למרות שאני נשארת בדעה הקבועה שלי:
סטייק אוכלים במסעדת בשר. כי סטייק טוב זו התמחות, ובשר מיושן היטב יש רק במסעדות מתמחות.
לא שהוא היה רע, אבל טעמתי טובים ממנו. 
 ההמבורגר הוגש לשכנתי לשולחן, לא טעמתי אך נצפו עינוגי נחת :)
הפעם, ויתרתי על הקינוח.
שתיתי קפה, מבחינתי קפה הוא קינוח לא רע בכלל :)
בפעם הבאה במובידה אבדוק גם את גזרת הקינוחים, ואעדכן.
בינתיים, אם אתם בירושלים, מובידה היא אחלה מקום לשבת בו בערב, עם אווירה נהדרת, אוכל טוב, ואוויר ירושלמי.
העיצוב מדליק, ואורחים מחו"ל שישבו במסעדה, סיפרו שהם שבוע בירושלים. ראינו אותם מתענגים על המנות.
"האוכל פה ממש טעים", הם אמרו במבטא אמריקאי, "כבר פעם שניה שלנו פה".
בשבילי, זה מספיק. אנשים שנהנים - זו בדיוק המטרה שלשמה הוקמה מובידה.
נהנתנות קלאסית ולא מתיימרת. מסעדה בירושלים. או טאפאס בר בירושלים. בשני המקרים, מובידה היא מסעדה וגם טאפאס בר בירושלים, אחד כזה שכיף לבקר בו. 
ואני?
נהנתי. נהנתנית שכמותי :)

מובידה טאפאס בר
המלך ג'ורג' 37,ירושלים
052-6634044 / 052-3570376



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי