דילוג לתוכן הראשי

מובידה טאפאס בר. לא לוותר על סוקוטיני :)





השף קובי קטני ואשתו מאיה הם זוג צעיר שחזר לא מזמן מאוסטרליה.  קובי, השף והבעלים, עבד באוסטרליה במסעדות במלבורן, שם התגוררו בני הזוג 12 שנה.
כשחזרו לארץ, קובי ומאיה החליטו לפתוח מסעדה בעיר הולדתו של קובי - ירושלים. 
מאיפה הגיע השם "מובידה"?
מובידה מדרילניה (La Movida Madrilena) היא תנועה תרבותית-חברתית נהנתנית, שפרחה במדריד לאחר מות פרנקו. המוטו של התנועה היה: חירות, נהנתנות, דמוקרטיה ואהבה. ממש אידיליה :)
על העקרונות הללו מתבססת המסעדה של קובי ומאיה, שבה מוגשות מנות טאפאס כיפיות, ואלכוהול משובח.
מובידה היא לא עוד מסעדה בירושלים. היא מסעדה שמחה בירושלים. לא כשרה, ומבחינתי - טוב שכך. 
את הארוחה התחלתי עם פוקאצ'ה נהדרת, שלוותה בשני מטבלים.
 לצידה הוגש סלט מרענן, עם תיבול שאני באופן אישי פחות אהבתי.
שתי מנות נחתו על השולחן.
הראשונה, אמפנדס אסאדו.
כן, כן, אמפנדס ממולא באסאדו! טעים ממש. 
המנה הכיפית השניה הייתה מנה שנקראת "בומב". 
כדורי תפוחי אדמה במילוי של בשר טחון מתובל. גם היא מנה נעימה וטעימה.
ואז הגיע המנה הכי הכי הכי. טעימה ממש, מיוחדת מאד, מאלו של "בא לי עוד".
תכירו ותזכרו: סוקוטיני.

סוקוטיני הן סוכריות פסטה, במובידה הן במילוי כרישה ורוטב חמאת שקדים.
תשמעו, זו מנה ט ע י מ ה!

כשאחזור למובידה, זו תהיה הראשונה שאזמין :)
לעיקרית ביקשתי סטייק. 
היה טעים ועסיסי, למרות שאני נשארת בדעה הקבועה שלי:
סטייק אוכלים במסעדת בשר. כי סטייק טוב זו התמחות, ובשר מיושן היטב יש רק במסעדות מתמחות.
לא שהוא היה רע, אבל טעמתי טובים ממנו. 
 ההמבורגר הוגש לשכנתי לשולחן, לא טעמתי אך נצפו עינוגי נחת :)
הפעם, ויתרתי על הקינוח.
שתיתי קפה, מבחינתי קפה הוא קינוח לא רע בכלל :)
בפעם הבאה במובידה אבדוק גם את גזרת הקינוחים, ואעדכן.
בינתיים, אם אתם בירושלים, מובידה היא אחלה מקום לשבת בו בערב, עם אווירה נהדרת, אוכל טוב, ואוויר ירושלמי.
העיצוב מדליק, ואורחים מחו"ל שישבו במסעדה, סיפרו שהם שבוע בירושלים. ראינו אותם מתענגים על המנות.
"האוכל פה ממש טעים", הם אמרו במבטא אמריקאי, "כבר פעם שניה שלנו פה".
בשבילי, זה מספיק. אנשים שנהנים - זו בדיוק המטרה שלשמה הוקמה מובידה.
נהנתנות קלאסית ולא מתיימרת. מסעדה בירושלים. או טאפאס בר בירושלים. בשני המקרים, מובידה היא מסעדה וגם טאפאס בר בירושלים, אחד כזה שכיף לבקר בו. 
ואני?
נהנתי. נהנתנית שכמותי :)

מובידה טאפאס בר
המלך ג'ורג' 37,ירושלים
052-6634044 / 052-3570376



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי. פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :) הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :) ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.

הלחם המופלא של פיליס גלזר. פוסט בריא ומתכון הורס.

כבר בכניסה לביתה של כוהנת הבישול פיליס גלזר, לסדנה של בישול בריא(וטעים!), חיכו לנו פינוקים על השולחן. ביס אחד מהלחם האלוהי שהיא מכינה גרם לי לרצות ממנו עוד ועוד ועוד. לחם כוסמין עם אגוזי מלך וצימוקים. טעמו המיוחד, הנעים, המתגלגל בפה, השאיר אותי מאוהבת. לא רק אותי, האמת. הייתה תמימות דעים בקרב כל משתתפות הסדנה: הלחם הזה נפלא. פיליס נתנה לנו מתכון של האלוהי הזה. בהמשך אני אתן לכם אותו, כי מתכון כזה חייבים לשמור במועדפים :)