דילוג לתוכן הראשי

מובידה טאפאס בר. לא לוותר על סוקוטיני :)





השף קובי קטני ואשתו מאיה הם זוג צעיר שחזר לא מזמן מאוסטרליה.  קובי, השף והבעלים, עבד באוסטרליה במסעדות במלבורן, שם התגוררו בני הזוג 12 שנה.
כשחזרו לארץ, קובי ומאיה החליטו לפתוח מסעדה בעיר הולדתו של קובי - ירושלים. 
מאיפה הגיע השם "מובידה"?
מובידה מדרילניה (La Movida Madrilena) היא תנועה תרבותית-חברתית נהנתנית, שפרחה במדריד לאחר מות פרנקו. המוטו של התנועה היה: חירות, נהנתנות, דמוקרטיה ואהבה. ממש אידיליה :)
על העקרונות הללו מתבססת המסעדה של קובי ומאיה, שבה מוגשות מנות טאפאס כיפיות, ואלכוהול משובח.
מובידה היא לא עוד מסעדה בירושלים. היא מסעדה שמחה בירושלים. לא כשרה, ומבחינתי - טוב שכך. 
את הארוחה התחלתי עם פוקאצ'ה נהדרת, שלוותה בשני מטבלים.
 לצידה הוגש סלט מרענן, עם תיבול שאני באופן אישי פחות אהבתי.
שתי מנות נחתו על השולחן.
הראשונה, אמפנדס אסאדו.
כן, כן, אמפנדס ממולא באסאדו! טעים ממש. 
המנה הכיפית השניה הייתה מנה שנקראת "בומב". 
כדורי תפוחי אדמה במילוי של בשר טחון מתובל. גם היא מנה נעימה וטעימה.
ואז הגיע המנה הכי הכי הכי. טעימה ממש, מיוחדת מאד, מאלו של "בא לי עוד".
תכירו ותזכרו: סוקוטיני.

סוקוטיני הן סוכריות פסטה, במובידה הן במילוי כרישה ורוטב חמאת שקדים.
תשמעו, זו מנה ט ע י מ ה!

כשאחזור למובידה, זו תהיה הראשונה שאזמין :)
לעיקרית ביקשתי סטייק. 
היה טעים ועסיסי, למרות שאני נשארת בדעה הקבועה שלי:
סטייק אוכלים במסעדת בשר. כי סטייק טוב זו התמחות, ובשר מיושן היטב יש רק במסעדות מתמחות.
לא שהוא היה רע, אבל טעמתי טובים ממנו. 
 ההמבורגר הוגש לשכנתי לשולחן, לא טעמתי אך נצפו עינוגי נחת :)
הפעם, ויתרתי על הקינוח.
שתיתי קפה, מבחינתי קפה הוא קינוח לא רע בכלל :)
בפעם הבאה במובידה אבדוק גם את גזרת הקינוחים, ואעדכן.
בינתיים, אם אתם בירושלים, מובידה היא אחלה מקום לשבת בו בערב, עם אווירה נהדרת, אוכל טוב, ואוויר ירושלמי.
העיצוב מדליק, ואורחים מחו"ל שישבו במסעדה, סיפרו שהם שבוע בירושלים. ראינו אותם מתענגים על המנות.
"האוכל פה ממש טעים", הם אמרו במבטא אמריקאי, "כבר פעם שניה שלנו פה".
בשבילי, זה מספיק. אנשים שנהנים - זו בדיוק המטרה שלשמה הוקמה מובידה.
נהנתנות קלאסית ולא מתיימרת. מסעדה בירושלים. או טאפאס בר בירושלים. בשני המקרים, מובידה היא מסעדה וגם טאפאס בר בירושלים, אחד כזה שכיף לבקר בו. 
ואני?
נהנתי. נהנתנית שכמותי :)

מובידה טאפאס בר
המלך ג'ורג' 37,ירושלים
052-6634044 / 052-3570376



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)