דילוג לתוכן הראשי

מתכון לבראוניז שלי. הכי פשוט, הכי טעים.




שוקולד הוא אחד מהדברים שיכולים למוטט אותי.
מעונג, כמובן.
אין כמעט ילד בעולם שלא גדל לתוך עוגת יומולדת של שוקולד עם סוכריות צבעוניות, מתוקה להפליא,
עם קרם שוקולד של ילדות מתוקה.
ככל שהתבגרתי, תהליך שקורה לכולם, הבנתי את הקסם שבשוקולד.
שוקולד החלב "כבר לא", ושוקולד מריר איכותי תפס את מקומו בעולם שלי.
כשנסעתי לתערוכת השוקולד בפריז עם חברתי השוקולטיירית מיה שטרן, הבנתי מה זה שוקולד "אמיתי". המרקמים, הטעמים, ממש ארץ האפשרויות השוקולדיות הבלתי נגמרות.
מסקנה סופית: אני אוהבת שוקולד.
את עוגות השוקולד המתוקות של פעם, תוך כדי תהליך ההתבגרות, החליפו עוגות מרירות יותר, שוקולדיות יותר, עם אחוז מוצקי קקאו גבוה יותר.
שלוש תוספות שהולכות לי הכי טוב עם שוקולד: אגוזים/קפה/תפוז.
בגלל שהבת שלי עדיין "ילדה" שלא אוהבת שוקולד+תפוז ובטח לא שוקולד+קפה,
הכנתי בראוניז אגוזים, הלכתי על הקז'ואל. שהיא לא תגיד שאני דואגת רק לעצמי:)

לחובבי הקפה - מומלץ להפוך את הברואוניז לקפאינים מעט (עם אספרסו או קפה נמס חזק), ואז זו גירסה מושלמת לחובבי השוקולד-קפה.


בראוניז להכנה מהירה

מחממים תנור ל-170 מעלות.

חומרים:
200 גרם שוקולד (60% מוצקי קקאו)
150 גרם חמאה
1/4 כוס שמן
כוס סוכר חום
1/4 כוס סוכר לבן (אם אתם חובבי מתוק יותר - אפשר להוסיף עוד רבע כוס)
4 ביצים בטמפרטורת החדר
200 גרם קמח
1/2 כפית שטוחה אבקת אפיה
כוס קטנה (חד פעמית) של אגוזים קצוצים גס (חצי מהם טבולים בקמח, חצי לא)

הכנה:
ממיסים את השוקולד והחמאה בפיירקס על סיר מלא במים עם רתיחה עדינה(בן מארי) או במיקרוגל, אבל צריך לשים לב שזה לא מקבל "בוסט" של חימום ושורף את השוקולד, אז בפולסים קצרים ורצוי בתוכנית לא של עוצמת חימום מירבית.
כשהתערובת הופכת למבריקה ואחידה מסירים מהאש
מצננים טיפה, ומוסיפים סוכר
מערבבים עד שכל הסוכר נבלע בשוקולד


אח"כ ביצים (לערבב אחת אחת, שלא יקררו את השוקולד במכה)


שמן (שוב לערבב עד לאיחוד), קמח, אבקת אפיה


אגוזים מקומחים
התערובת צריכה לצאת סמיכה

משמנים בחמאה תבנית אפיה בגודל של כ-25x32 (אפשר בחד פעמית מלבנית)
יוצקים את התערובת לתבנית, ומעל מפזרים את האגוזים ה"נקיים".
(מכיוון שהתערובת יוצאת סמיכה האגוזים לא שוקעים)
מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות, כ-10 דקות
אחרי 10 דקות מעלים את החום ל-180, ואופים עוד כ-20 דקות.
קיסם שנכנס לעוגה אמור לצאת רטוב מעט, כי הבראוניז לא אמורים להתייבש!!!
לפני החיתוך מצננים כחצי שעה לפחות, אחרת הבראוניז יתפרקו.
זהו.
יוצא אליפות :)


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

קציצות בשר נהדרות ורכות, עם גזר ותפוח אדמה. מתכון מנצח, גם לילדים שלא מוכנים לאכול ירקות.

אני אוהבת קציצות. מאד מאד אוהבת קציצות. ויש לי בעיה: הבת שלי לא אוכלת כמעט ירקות. לפעמים אני מנסה להכין כל מיני דברים שאפשר לגוון אותם בירקות, כדי שיכנסו לה קצת ויטמינים חיוניים לגוף. ככה המצאתי את הקציצות האלו. פשוט לקחתי את מתכון הקציצות הרגיל שלי, ושדרגתי אותו. הקציצות טעימות להפליא, רכות ועושות שמח בלב. וכמו תמיד אצלי: המתכון גם קל להכנה. צ'יק צ'ק ויש ארוחת צהריים. אלו קציצות בשר מטוגנות, שאני מכינה אותן לפעמים עם עוף, לפעמים עם הודו, ולפעמים עם בקר. לפי החשק ולפי מה שיש בבית. אז הנה, המתכון לקציצות שתמיד מצליחות, ובתיאבון :)