דלג לתוכן הראשי

מתכון לבראוניז שלי. הכי פשוט, הכי טעים.




שוקולד הוא אחד מהדברים שיכולים למוטט אותי.
מעונג, כמובן.
אין כמעט ילד בעולם שלא גדל לתוך עוגת יומולדת של שוקולד עם סוכריות צבעוניות, מתוקה להפליא,
עם קרם שוקולד של ילדות מתוקה.
ככל שהתבגרתי, תהליך שקורה לכולם, הבנתי את הקסם שבשוקולד.
שוקולד החלב "כבר לא", ושוקולד מריר איכותי תפס את מקומו בעולם שלי.
כשנסעתי לתערוכת השוקולד בפריז עם חברתי השוקולטיירית מיה שטרן, הבנתי מה זה שוקולד "אמיתי". המרקמים, הטעמים, ממש ארץ האפשרויות השוקולדיות הבלתי נגמרות.
מסקנה סופית: אני אוהבת שוקולד.
את עוגות השוקולד המתוקות של פעם, תוך כדי תהליך ההתבגרות, החליפו עוגות מרירות יותר, שוקולדיות יותר, עם אחוז מוצקי קקאו גבוה יותר.
שלוש תוספות שהולכות לי הכי טוב עם שוקולד: אגוזים/קפה/תפוז.
בגלל שהבת שלי עדיין "ילדה" שלא אוהבת שוקולד+תפוז ובטח לא שוקולד+קפה,
הכנתי בראוניז אגוזים, הלכתי על הקז'ואל. שהיא לא תגיד שאני דואגת רק לעצמי:)

לחובבי הקפה - מומלץ להפוך את הברואוניז לקפאינים מעט (עם אספרסו או קפה נמס חזק), ואז זו גירסה מושלמת לחובבי השוקולד-קפה.


בראוניז להכנה מהירה

מחממים תנור ל-170 מעלות.

חומרים:
200 גרם שוקולד (60% מוצקי קקאו)
150 גרם חמאה
1/4 כוס שמן
כוס סוכר חום
1/4 כוס סוכר לבן (אם אתם חובבי מתוק יותר - אפשר להוסיף עוד רבע כוס)
4 ביצים בטמפרטורת החדר
200 גרם קמח
1/2 כפית שטוחה אבקת אפיה
כוס קטנה (חד פעמית) של אגוזים קצוצים גס (חצי מהם טבולים בקמח, חצי לא)

הכנה:
ממיסים את השוקולד והחמאה בפיירקס על סיר מלא במים עם רתיחה עדינה(בן מארי) או במיקרוגל, אבל צריך לשים לב שזה לא מקבל "בוסט" של חימום ושורף את השוקולד, אז בפולסים קצרים ורצוי בתוכנית לא של עוצמת חימום מירבית.
כשהתערובת הופכת למבריקה ואחידה מסירים מהאש
מצננים טיפה, ומוסיפים סוכר
מערבבים עד שכל הסוכר נבלע בשוקולד


אח"כ ביצים (לערבב אחת אחת, שלא יקררו את השוקולד במכה)


שמן (שוב לערבב עד לאיחוד), קמח, אבקת אפיה


אגוזים מקומחים
התערובת צריכה לצאת סמיכה

משמנים בחמאה תבנית אפיה בגודל של כ-25x32 (אפשר בחד פעמית מלבנית)
יוצקים את התערובת לתבנית, ומעל מפזרים את האגוזים ה"נקיים".
(מכיוון שהתערובת יוצאת סמיכה האגוזים לא שוקעים)
מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות, כ-10 דקות
אחרי 10 דקות מעלים את החום ל-180, ואופים עוד כ-20 דקות.
קיסם שנכנס לעוגה אמור לצאת רטוב מעט, כי הבראוניז לא אמורים להתייבש!!!
לפני החיתוך מצננים כחצי שעה לפחות, אחרת הבראוניז יתפרקו.
זהו.
יוצא אליפות :)


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.