דילוג לתוכן הראשי

מיני צ'יזקייק עם טופי קרמל וציפוי שוקולד לבן. עונג גבינתי מתוק! mini cheesecakes



עוד מתכון לשבועות :)
הפעם, קינוחים אישיים משגעים, עם תחתית פתי בר קרמל, גבינת שמנת, טופי קרמל, ושוקולד לבן.
נו, מה יכול להיות רע בממתק גבינה אישי שכזה?
בכלל, מיני צ'יזקייק זה אחד הדברים הכיפיים.
יאללה, לעבודה :)

mini cheesecakes - מתכון
מיני צ'יזקייק על בסיס פתי בר קרמל, עם טופי קרמל וציפוי שוקולד לבן




כלים:
תבנית מאפינס
מנג'טים (השתמשתי בסדרה הצבעונית המקסימה של ניקול)
מיקסר (אפשר ידני)

מצרכים:

בסיס:
100 גרם ביסקוויטים פתי בר קרמל (טחונים) (כ-13 ביסקוויטים)
50 גרם חמאה מומסת

תערובת גבינה:
330 גרם גבינת שמנת איכותית בטמפרטורת חדר
1/2 כוס סוכר
1 ביצה L
כפית מיץ לימון
1/2 כפית תמצית וניל
גרידת לימון (לא חובה)
טופי קרמל:
100 גרם סוכר
40 מ"ל מים
100 מ"ל שמנת מתוקה
גנאש שוקולד לבן לציפוי:
200 גרם שוקולד לבן
100 מ"ל שמנת מתוקה

הוראות הכנה:
לחמם תנור ל-170 מעלות.
לערבב את פירורי הביסקוויטים עם החמאה.
להניח במאנג'טים
את המאנג'טים מניחים בתבנית מאפינס
לוחצים את פירורי הביסקוויטים לתחתית (אפשר עם הידיים, ואם רוצים שהכל יהיה אחיד- בעזרת כוס)
בקערת מיקסר עם מקצף מערבבים מעט את גבינת השמנת.
מוסיפים את הסוכר.
מוסיפים את הביצה, ואחרי דקה מוסיפים את הלימון והוניל.
מערבבים עד לאיחוד חומרים.
שופכים לכל מנג'ט את תערובת הגבינה.
נותנים דפיקה קלה של התבנית כדי להוציא בועות אוויר.
מכניסים לתנור לכ-20 דקות (תלוי בתנור).
הצ'יזקייק מוכנים כשהם מתחילים לקבל טיפה צבע זהוב למעלה, להקפיד לא להפוך אותם לאפויים מדי, הם אמורים להישאר בהירים.
מצננים אותם מעט. מכניסים למקרר לשעתיים.
לאחר שהתקררו מכינים את רוטב הטופי קרמל.
בסיר קטן עם דפנות גבוהות שמים סוכר+מים.
מערבבים מעט.
מרתיחים על אש בינונית. הנוזל יתחיל לרתוח והגוון יהיה לבן-שקוף לאורך זמן של כ-8-10 דקות.
בשלב הזה יש לשים לב לרגע שבו מתחיל תהליך הקרמול, לא מערבבים ולא נוגעים.
במהלך התהליך הצבע משתנה והופך צהבהב-חום.
הגוון יהפוך ענברי, וכשהנוזל מגיע ל-177 מעלות בערך, זה השלב להוריד מהאש.
אם אין מדחום - לפי העין :)
תרגישו שהנוזל מעט מסמיך, והצבע הופך לענברי (לא כהה מדי).
ברגע שהורדתם מהאש, יש למזוג בהדרגה את השמנת המתוקה לסיר תוך ערבוב נמרץ.
**זהירות**
הנוזל לוהט. לא לקרב את הסיר לפנים, ולא להשפריץ בזמן הערבוב 
(לכן חשוב סיר או קלחת עם דפנות גבוהות).
מערבבים עד שכל שנוצרת תערובת טופי יפה וחלקה.
הצ'יזקייק מעט שוקעים במרכז, וזה בדיוק המקום לשפוך לתוכם את רוטב הקרמל.
להכניס שוב למקרר לשעה.
להוציא את הצ'יזקייק מהמקרר, ולהניח על רשת.
להכין את הגנאש:
לשבור את השוקולד לקוביות ולהניח בקערה.
להביא את השמנת המתוקה לסף רתיחה, ולשפוך על השוקולד הלבן.
להמתין 2 דקות, ולערבב.
לשפוך את הגנאש הלבן על עוגות הגבינה האישיות באופן אחיד.
להחזיר למקרר, ולאכול בכל פעם שמתחשק.
אזהרה:
זה ממכר :)


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)