עוד מתכון לשבועות :)
הפעם, קינוחים אישיים משגעים, עם תחתית פתי בר קרמל, גבינת שמנת, טופי קרמל, ושוקולד לבן.
נו, מה יכול להיות רע בממתק גבינה אישי שכזה?
בכלל, מיני צ'יזקייק זה אחד הדברים הכיפיים.
יאללה, לעבודה :)
mini cheesecakes - מתכון
מיני צ'יזקייק על בסיס פתי בר קרמל, עם טופי קרמל וציפוי שוקולד לבן
כלים:
תבנית מאפינס
מנג'טים (השתמשתי בסדרה הצבעונית המקסימה של ניקול)
מיקסר (אפשר ידני)
מצרכים:
בסיס:
100 גרם ביסקוויטים פתי בר קרמל (טחונים) (כ-13 ביסקוויטים)
50 גרם חמאה מומסת
תערובת גבינה:
330 גרם גבינת שמנת איכותית בטמפרטורת חדר
1/2 כוס סוכר
1 ביצה L
כפית מיץ לימון
1/2 כפית תמצית וניל
גרידת לימון (לא חובה)
טופי קרמל:
100 גרם סוכר
40 מ"ל מים
100 מ"ל שמנת מתוקה
גנאש שוקולד לבן לציפוי:
200 גרם שוקולד לבן
100 מ"ל שמנת מתוקה
הוראות הכנה:
לחמם תנור ל-170 מעלות.
לערבב את פירורי הביסקוויטים עם החמאה.
להניח במאנג'טים
את המאנג'טים מניחים בתבנית מאפינס
לוחצים את פירורי הביסקוויטים לתחתית (אפשר עם הידיים, ואם רוצים שהכל יהיה אחיד- בעזרת כוס)
בקערת מיקסר עם מקצף מערבבים מעט את גבינת השמנת.
מוסיפים את הסוכר.
מוסיפים את הביצה, ואחרי דקה מוסיפים את הלימון והוניל.
מערבבים עד לאיחוד חומרים.
שופכים לכל מנג'ט את תערובת הגבינה.
נותנים דפיקה קלה של התבנית כדי להוציא בועות אוויר.
מכניסים לתנור לכ-20 דקות (תלוי בתנור).
הצ'יזקייק מוכנים כשהם מתחילים לקבל טיפה צבע זהוב למעלה, להקפיד לא להפוך אותם לאפויים מדי, הם אמורים להישאר בהירים.
מצננים אותם מעט. מכניסים למקרר לשעתיים.
לאחר שהתקררו מכינים את רוטב הטופי קרמל.
בסיר קטן עם דפנות גבוהות שמים סוכר+מים.
מערבבים מעט.
מרתיחים על אש בינונית. הנוזל יתחיל לרתוח והגוון יהיה לבן-שקוף לאורך זמן של כ-8-10 דקות.
בשלב הזה יש לשים לב לרגע שבו מתחיל תהליך הקרמול, לא מערבבים ולא נוגעים.
במהלך התהליך הצבע משתנה והופך צהבהב-חום.
הגוון יהפוך ענברי, וכשהנוזל מגיע ל-177 מעלות בערך, זה השלב להוריד מהאש.
אם אין מדחום - לפי העין :)
תרגישו שהנוזל מעט מסמיך, והצבע הופך לענברי (לא כהה מדי).
ברגע שהורדתם מהאש, יש למזוג בהדרגה את השמנת המתוקה לסיר תוך ערבוב נמרץ.
**זהירות**
הנוזל לוהט. לא לקרב את הסיר לפנים, ולא להשפריץ בזמן הערבוב
(לכן חשוב סיר או קלחת עם דפנות גבוהות).
מערבבים עד שכל שנוצרת תערובת טופי יפה וחלקה.
הצ'יזקייק מעט שוקעים במרכז, וזה בדיוק המקום לשפוך לתוכם את רוטב הקרמל.
להכניס שוב למקרר לשעה.
להוציא את הצ'יזקייק מהמקרר, ולהניח על רשת.
להכין את הגנאש:
לשבור את השוקולד לקוביות ולהניח בקערה.
להביא את השמנת המתוקה לסף רתיחה, ולשפוך על השוקולד הלבן.
להמתין 2 דקות, ולערבב.
לשפוך את הגנאש הלבן על עוגות הגבינה האישיות באופן אחיד.
להחזיר למקרר, ולאכול בכל פעם שמתחשק.
אזהרה:
זה ממכר :)
תגובות
הוסף רשומת תגובה