דלג לתוכן הראשי

מיני צ'יזקייק עם טופי קרמל וציפוי שוקולד לבן. עונג גבינתי מתוק! mini cheesecakes



עוד מתכון לשבועות :)
הפעם, קינוחים אישיים משגעים, עם תחתית פתי בר קרמל, גבינת שמנת, טופי קרמל, ושוקולד לבן.
נו, מה יכול להיות רע בממתק גבינה אישי שכזה?
בכלל, מיני צ'יזקייק זה אחד הדברים הכיפיים.
יאללה, לעבודה :)

mini cheesecakes - מתכון
מיני צ'יזקייק על בסיס פתי בר קרמל, עם טופי קרמל וציפוי שוקולד לבן




כלים:
תבנית מאפינס
מנג'טים (השתמשתי בסדרה הצבעונית המקסימה של ניקול)
מיקסר (אפשר ידני)

מצרכים:

בסיס:
100 גרם ביסקוויטים פתי בר קרמל (טחונים) (כ-13 ביסקוויטים)
50 גרם חמאה מומסת

תערובת גבינה:
330 גרם גבינת שמנת איכותית בטמפרטורת חדר
1/2 כוס סוכר
1 ביצה L
כפית מיץ לימון
1/2 כפית תמצית וניל
גרידת לימון (לא חובה)
טופי קרמל:
100 גרם סוכר
40 מ"ל מים
100 מ"ל שמנת מתוקה
גנאש שוקולד לבן לציפוי:
200 גרם שוקולד לבן
100 מ"ל שמנת מתוקה

הוראות הכנה:
לחמם תנור ל-170 מעלות.
לערבב את פירורי הביסקוויטים עם החמאה.
להניח במאנג'טים
את המאנג'טים מניחים בתבנית מאפינס
לוחצים את פירורי הביסקוויטים לתחתית (אפשר עם הידיים, ואם רוצים שהכל יהיה אחיד- בעזרת כוס)
בקערת מיקסר עם מקצף מערבבים מעט את גבינת השמנת.
מוסיפים את הסוכר.
מוסיפים את הביצה, ואחרי דקה מוסיפים את הלימון והוניל.
מערבבים עד לאיחוד חומרים.
שופכים לכל מנג'ט את תערובת הגבינה.
נותנים דפיקה קלה של התבנית כדי להוציא בועות אוויר.
מכניסים לתנור לכ-20 דקות (תלוי בתנור).
הצ'יזקייק מוכנים כשהם מתחילים לקבל טיפה צבע זהוב למעלה, להקפיד לא להפוך אותם לאפויים מדי, הם אמורים להישאר בהירים.
מצננים אותם מעט. מכניסים למקרר לשעתיים.
לאחר שהתקררו מכינים את רוטב הטופי קרמל.
בסיר קטן עם דפנות גבוהות שמים סוכר+מים.
מערבבים מעט.
מרתיחים על אש בינונית. הנוזל יתחיל לרתוח והגוון יהיה לבן-שקוף לאורך זמן של כ-8-10 דקות.
בשלב הזה יש לשים לב לרגע שבו מתחיל תהליך הקרמול, לא מערבבים ולא נוגעים.
במהלך התהליך הצבע משתנה והופך צהבהב-חום.
הגוון יהפוך ענברי, וכשהנוזל מגיע ל-177 מעלות בערך, זה השלב להוריד מהאש.
אם אין מדחום - לפי העין :)
תרגישו שהנוזל מעט מסמיך, והצבע הופך לענברי (לא כהה מדי).
ברגע שהורדתם מהאש, יש למזוג בהדרגה את השמנת המתוקה לסיר תוך ערבוב נמרץ.
**זהירות**
הנוזל לוהט. לא לקרב את הסיר לפנים, ולא להשפריץ בזמן הערבוב 
(לכן חשוב סיר או קלחת עם דפנות גבוהות).
מערבבים עד שכל שנוצרת תערובת טופי יפה וחלקה.
הצ'יזקייק מעט שוקעים במרכז, וזה בדיוק המקום לשפוך לתוכם את רוטב הקרמל.
להכניס שוב למקרר לשעה.
להוציא את הצ'יזקייק מהמקרר, ולהניח על רשת.
להכין את הגנאש:
לשבור את השוקולד לקוביות ולהניח בקערה.
להביא את השמנת המתוקה לסף רתיחה, ולשפוך על השוקולד הלבן.
להמתין 2 דקות, ולערבב.
לשפוך את הגנאש הלבן על עוגות הגבינה האישיות באופן אחיד.
להחזיר למקרר, ולאכול בכל פעם שמתחשק.
אזהרה:
זה ממכר :)


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?