דילוג לתוכן הראשי

עוגת דובדבנים ונקטרינות, וגאדג'טים מדליקים שכדאי להכיר :)



את העוגה הבחושה הזו אני מכינה כבר שנים.
זו עוגה שהיכרתי באחת התוכניות של אהרוני, כשאני הייתי באחת התקופות הלחוצות של חיי, וכל מה שרציתי זה מתכונים קלים ומהירים, והרבה מתוק.
במקור, העוגה היא עוגת שזיפים. עונת הדובדבנים הייתה לאחרונה בשיאה, וכך גם חוסר היכולת שלי לעמוד בפניהם.
אז קניתי המון :)
אכלתי חמש, עשר, עשרים, ועדיין - נשארו המון.
החלטתי להכין עוגת דובדבנים, כדי שלא אצטרך למצוא את עצמי מול דובדבנים שהולכים וקמלים לאיטם במקרר.
רציתי קצת יותר מ"רק דובדבנים", עוד קצת צורה וצבע, אז ניצלתי גם את שלוש הנקטרינות שהיו בבית.

אז הנה, העוגה של אהרוני, עם שינויים קלים שלי, ועם גאדג'ט שעשה לי את הכל לפשוט יותר - מגלען דובדבנים וזיתים :)



עוגת פירות - דובדבנים ונקטרינות
(תבנית 26)

מצרכים:
4 ביצים
1 ו-1/2 כוסות סוכר
1 שמנת חמוצה
175 גרם חמאה רכה מאד
מיץ מלימון+קליפת לימון מגורדת
כפית מייפל טבעי (אם אין אפשר להוסיף עוד כף סוכר)
350 גרם קמח תופח

לשכבה העליונה:
כוס וחצי דובדבנים מגולענים + 3 נקטרינות חתוכות
*המגלען נרכש בחנות בראס בנמל ת"א, יבואני גאדג'טים למטבח, והוא אחד הגאדג'טים השווים :)
מושרים ב:
4 כפות סוכר + 4 כפות ברנדי

אופן הכנה:
מערבבים את הסוכר והברנדי בקערה רחבה ושטוחה.
משרים את השזיפים בתערובת הסוכר והברנדי למשך כחצי שעה.
שמים בקערת המיקסר את הביצים והסוכר ומקציפים כחמש דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים את השמנת החמוצה והחמאה וממשיכים לערבל עוד דקה
מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הלימון, את המייפל, ובסוף את הקמח, ערבול קצר ביותר עד שהתערובת חלקה ואחידה.
התערובת אמורה לצאת סמיכה, ולא נוזלית.
מורחים תבנית קפיצית 26 בחמאה ובוזקים בתוכה סוכר, כך שחלקה הפנימי של התבנית יהיה מצופה לגמרי בסוכר.
יוצקים אל התבנית את התערובת.
מסננים את הפירות המושרים, ומסדרים אותם על העוגה.
לחלק מהדובדבנים נותנים דחיפה קלה עם האצבע, אבל ממש קלה. הפירות אמורים לשקוע מעט במהלך האפיה.
מפזרים מעט סוכר על הפירות.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 דקות למשך כשעה עד שהעוגה יציבה
לפני ההגשה מפזרים מעט אבקת סוכר על העוגה.

עכשיו בטח תשאלו למה אין תמונה של העוגה אחרי שיצאה מהתנור, ונחתכה. אז זהו, אל תשאלו :)
אחרי שהשקעתי בצילום, בסטיילינג, ברקע - קרה הנורא מכל. אחרי שכבר לא נשארה עוגה, בערך שלושה ימים אחרי שאפיתי, במהלך העברת התמונות מכרטיס הזיכרון למחשב אירעה תקלה וכל הקבצים נדפקו. לא אני - זה קורא הכרטיסים אשם :( מהרגעים המתסכלים האלו, שבא לך להרוג מישהו. אז זהו, הפעם אין "אחרי".
תצטרכו להאמין שיצאה נהדרת.
איך בכלל הגעתי לבראס? 
הוזמנתי לסדנת שף של צ'רלי פדידה, שף מעלף ויועץ קולינרי.
ככה התחיל בוקר קולינרי בנמל, בבי"ס לבישול דנון, שצמוד לחנות של בראס.
ראינו את השף מכין מנות נהדרות בעזרת הגאדג'טים המדליקים, והיו כמה שממש אהבתי.
אז כמה תמונות, בקצרה, מיום של גאדג'טים כיפיים ואוכל טוב :)

מוצרים שחובה שיהיו בבית לכל חובב בישול - מנדולינה, שהופכת את החיים במטבח ואת חיתוך הירקות לנוחים יותר, וסוחט תפוזים לסחיטה ידנית מהירה.


את המוצר הזה ממש אהבתי. מערבל רוטב.
אמנם יש לי מיכלים לרוטב, אבל במערבל הזה יש ממש מערבל :)


וטיפ מעניין מהשף - לטגן את הסלמון על נייר אפייה :)
קוצץ עשבי תיבול מדליק ממש, עם תופסן אצבע!
גאדג'ט משגע. 


קצת מלח...
קצת לימון סחוט...
ולקינוח :)
למנה אחרונה אכלנו אננס טרי, שקולף בעזרת גאדג'ט מדליק לקילוף אננס






ואם קיבלתם חשק לקצת גאדג'טים כיפיים - אלו החנויות של בראס:
ראשל”צ – האצ”ל 53, מתחם ONE
טל’: 03-5253079 
נמל תל אביב – יריד המזרח, בנין מס’ 10, מול סופר פארם 
טל’: 03-6243203 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים.