דלג לתוכן הראשי

עוגת דובדבנים ונקטרינות, וגאדג'טים מדליקים שכדאי להכיר :)



את העוגה הבחושה הזו אני מכינה כבר שנים.
זו עוגה שהיכרתי באחת התוכניות של אהרוני, כשאני הייתי באחת התקופות הלחוצות של חיי, וכל מה שרציתי זה מתכונים קלים ומהירים, והרבה מתוק.
במקור, העוגה היא עוגת שזיפים. עונת הדובדבנים הייתה לאחרונה בשיאה, וכך גם חוסר היכולת שלי לעמוד בפניהם.
אז קניתי המון :)
אכלתי חמש, עשר, עשרים, ועדיין - נשארו המון.
החלטתי להכין עוגת דובדבנים, כדי שלא אצטרך למצוא את עצמי מול דובדבנים שהולכים וקמלים לאיטם במקרר.
רציתי קצת יותר מ"רק דובדבנים", עוד קצת צורה וצבע, אז ניצלתי גם את שלוש הנקטרינות שהיו בבית.

אז הנה, העוגה של אהרוני, עם שינויים קלים שלי, ועם גאדג'ט שעשה לי את הכל לפשוט יותר - מגלען דובדבנים וזיתים :)



עוגת פירות - דובדבנים ונקטרינות
(תבנית 26)

מצרכים:
4 ביצים
1 ו-1/2 כוסות סוכר
1 שמנת חמוצה
175 גרם חמאה רכה מאד
מיץ מלימון+קליפת לימון מגורדת
כפית מייפל טבעי (אם אין אפשר להוסיף עוד כף סוכר)
350 גרם קמח תופח

לשכבה העליונה:
כוס וחצי דובדבנים מגולענים + 3 נקטרינות חתוכות
*המגלען נרכש בחנות בראס בנמל ת"א, יבואני גאדג'טים למטבח, והוא אחד הגאדג'טים השווים :)
מושרים ב:
4 כפות סוכר + 4 כפות ברנדי

אופן הכנה:
מערבבים את הסוכר והברנדי בקערה רחבה ושטוחה.
משרים את השזיפים בתערובת הסוכר והברנדי למשך כחצי שעה.
שמים בקערת המיקסר את הביצים והסוכר ומקציפים כחמש דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים את השמנת החמוצה והחמאה וממשיכים לערבל עוד דקה
מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הלימון, את המייפל, ובסוף את הקמח, ערבול קצר ביותר עד שהתערובת חלקה ואחידה.
התערובת אמורה לצאת סמיכה, ולא נוזלית.
מורחים תבנית קפיצית 26 בחמאה ובוזקים בתוכה סוכר, כך שחלקה הפנימי של התבנית יהיה מצופה לגמרי בסוכר.
יוצקים אל התבנית את התערובת.
מסננים את הפירות המושרים, ומסדרים אותם על העוגה.
לחלק מהדובדבנים נותנים דחיפה קלה עם האצבע, אבל ממש קלה. הפירות אמורים לשקוע מעט במהלך האפיה.
מפזרים מעט סוכר על הפירות.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 דקות למשך כשעה עד שהעוגה יציבה
לפני ההגשה מפזרים מעט אבקת סוכר על העוגה.

עכשיו בטח תשאלו למה אין תמונה של העוגה אחרי שיצאה מהתנור, ונחתכה. אז זהו, אל תשאלו :)
אחרי שהשקעתי בצילום, בסטיילינג, ברקע - קרה הנורא מכל. אחרי שכבר לא נשארה עוגה, בערך שלושה ימים אחרי שאפיתי, במהלך העברת התמונות מכרטיס הזיכרון למחשב אירעה תקלה וכל הקבצים נדפקו. לא אני - זה קורא הכרטיסים אשם :( מהרגעים המתסכלים האלו, שבא לך להרוג מישהו. אז זהו, הפעם אין "אחרי".
תצטרכו להאמין שיצאה נהדרת.
איך בכלל הגעתי לבראס? 
הוזמנתי לסדנת שף של צ'רלי פדידה, שף מעלף ויועץ קולינרי.
ככה התחיל בוקר קולינרי בנמל, בבי"ס לבישול דנון, שצמוד לחנות של בראס.
ראינו את השף מכין מנות נהדרות בעזרת הגאדג'טים המדליקים, והיו כמה שממש אהבתי.
אז כמה תמונות, בקצרה, מיום של גאדג'טים כיפיים ואוכל טוב :)

מוצרים שחובה שיהיו בבית לכל חובב בישול - מנדולינה, שהופכת את החיים במטבח ואת חיתוך הירקות לנוחים יותר, וסוחט תפוזים לסחיטה ידנית מהירה.


את המוצר הזה ממש אהבתי. מערבל רוטב.
אמנם יש לי מיכלים לרוטב, אבל במערבל הזה יש ממש מערבל :)


וטיפ מעניין מהשף - לטגן את הסלמון על נייר אפייה :)
קוצץ עשבי תיבול מדליק ממש, עם תופסן אצבע!
גאדג'ט משגע. 


קצת מלח...
קצת לימון סחוט...
ולקינוח :)
למנה אחרונה אכלנו אננס טרי, שקולף בעזרת גאדג'ט מדליק לקילוף אננס






ואם קיבלתם חשק לקצת גאדג'טים כיפיים - אלו החנויות של בראס:
ראשל”צ – האצ”ל 53, מתחם ONE
טל’: 03-5253079 
נמל תל אביב – יריד המזרח, בנין מס’ 10, מול סופר פארם 
טל’: 03-6243203 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?