את העוגה הבחושה הזו אני מכינה כבר שנים.
זו עוגה שהיכרתי באחת התוכניות של אהרוני, כשאני הייתי באחת התקופות הלחוצות של חיי, וכל מה שרציתי זה מתכונים קלים ומהירים, והרבה מתוק.
במקור, העוגה היא עוגת שזיפים. עונת הדובדבנים הייתה לאחרונה בשיאה, וכך גם חוסר היכולת שלי לעמוד בפניהם.
אז קניתי המון :)
אכלתי חמש, עשר, עשרים, ועדיין - נשארו המון.
החלטתי להכין עוגת דובדבנים, כדי שלא אצטרך למצוא את עצמי מול דובדבנים שהולכים וקמלים לאיטם במקרר.
רציתי קצת יותר מ"רק דובדבנים", עוד קצת צורה וצבע, אז ניצלתי גם את שלוש הנקטרינות שהיו בבית.
אז הנה, העוגה של אהרוני, עם שינויים קלים שלי, ועם גאדג'ט שעשה לי את הכל לפשוט יותר - מגלען דובדבנים וזיתים :)
עוגת פירות - דובדבנים ונקטרינות
(תבנית 26)
מצרכים:
4 ביצים
1 ו-1/2 כוסות סוכר
1 שמנת חמוצה
175 גרם חמאה רכה מאד
מיץ מלימון+קליפת לימון מגורדת
כפית מייפל טבעי (אם אין אפשר להוסיף עוד כף סוכר)
350 גרם קמח תופח
לשכבה העליונה:
כוס וחצי דובדבנים מגולענים + 3 נקטרינות חתוכות
*המגלען נרכש בחנות בראס בנמל ת"א, יבואני גאדג'טים למטבח, והוא אחד הגאדג'טים השווים :)
מושרים ב:
4 כפות סוכר + 4 כפות ברנדי
אופן הכנה:
מערבבים את הסוכר והברנדי בקערה רחבה ושטוחה.
משרים את השזיפים בתערובת הסוכר והברנדי למשך כחצי שעה.
שמים בקערת המיקסר את הביצים והסוכר ומקציפים כחמש דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים את השמנת החמוצה והחמאה וממשיכים לערבל עוד דקה
מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הלימון, את המייפל, ובסוף את הקמח, ערבול קצר ביותר עד שהתערובת חלקה ואחידה.
התערובת אמורה לצאת סמיכה, ולא נוזלית.
מורחים תבנית קפיצית 26 בחמאה ובוזקים בתוכה סוכר, כך שחלקה הפנימי של התבנית יהיה מצופה לגמרי בסוכר.
יוצקים אל התבנית את התערובת.
מסננים את הפירות המושרים, ומסדרים אותם על העוגה.
לחלק מהדובדבנים נותנים דחיפה קלה עם האצבע, אבל ממש קלה. הפירות אמורים לשקוע מעט במהלך האפיה.
מפזרים מעט סוכר על הפירות.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 דקות למשך כשעה עד שהעוגה יציבה
לפני ההגשה מפזרים מעט אבקת סוכר על העוגה.
עכשיו בטח תשאלו למה אין תמונה של העוגה אחרי שיצאה מהתנור, ונחתכה. אז זהו, אל תשאלו :)
אחרי שהשקעתי בצילום, בסטיילינג, ברקע - קרה הנורא מכל. אחרי שכבר לא נשארה עוגה, בערך שלושה ימים אחרי שאפיתי, במהלך העברת התמונות מכרטיס הזיכרון למחשב אירעה תקלה וכל הקבצים נדפקו. לא אני - זה קורא הכרטיסים אשם :( מהרגעים המתסכלים האלו, שבא לך להרוג מישהו. אז זהו, הפעם אין "אחרי".
תצטרכו להאמין שיצאה נהדרת.
איך בכלל הגעתי לבראס?
הוזמנתי לסדנת שף של צ'רלי פדידה, שף מעלף ויועץ קולינרי.
ככה התחיל בוקר קולינרי בנמל, בבי"ס לבישול דנון, שצמוד לחנות של בראס.
ראינו את השף מכין מנות נהדרות בעזרת הגאדג'טים המדליקים, והיו כמה שממש אהבתי.
אז כמה תמונות, בקצרה, מיום של גאדג'טים כיפיים ואוכל טוב :)
מוצרים שחובה שיהיו בבית לכל חובב בישול - מנדולינה, שהופכת את החיים במטבח ואת חיתוך הירקות לנוחים יותר, וסוחט תפוזים לסחיטה ידנית מהירה.
את המוצר הזה ממש אהבתי. מערבל רוטב.
אמנם יש לי מיכלים לרוטב, אבל במערבל הזה יש ממש מערבל :)
וטיפ מעניין מהשף - לטגן את הסלמון על נייר אפייה :)
קוצץ עשבי תיבול מדליק ממש, עם תופסן אצבע!
גאדג'ט משגע.
קצת מלח...
קצת לימון סחוט...
ולקינוח :)
למנה אחרונה אכלנו אננס טרי, שקולף בעזרת גאדג'ט מדליק לקילוף אננס
ואם קיבלתם חשק לקצת גאדג'טים כיפיים - אלו החנויות של בראס:
ראשל”צ – האצ”ל 53, מתחם ONE
טל’: 03-5253079
נמל תל אביב – יריד המזרח, בנין מס’ 10, מול סופר פארם
טל’: 03-6243203
תגובות
הוסף רשומת תגובה