אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים.
הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה.
שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר.
בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)
חומרים
ירקות למילוי:
8 פלפלים אדומים לא גדולים
1 בצל גדול
למילוי:
שמן זית
1 בצל קצוץ
1.5 כוס אורז בסמטי (אפשר גם פרסי)
1 עגבניה רכה
1 גזר
1+רבע כוס מים
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
כפית פפריקה מרוקאית (או פפריקה מתוקה רגילה)
1/2 כפית פלפל
1/2 כפית בהרט
צרור פטרוזיליה
צרור שמיר
לרוטב:
1 בצל קצוץ
350 גרם מחית עגבניות קלה (מגיע בבקבוק זכוכית באריזה של 700 גרם)
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
1/2 כפית מלח
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מרוקאית (או פפריקה מתוקה רגילה)
1/2 כפית פלפל
1/2 כפית בהרט
אופן הכנה
מכינים את הירקות למילוי:
לפלפלים מורידים את הראש (שומרים בצד), ומנקים מבפנים את הגרעינים.
מקלפים את הבצל וחותכים לו את הקצוות משני הצדדים. חורצים את הבצלים בצד אחד עד לשורש.
מבשלים 20 דקות עם מעט מלח. מפרידים את שכבות הבצל.
מכינים את המילוי:
שמים בסיר שמן זית (בערך 3-4 כפות), מטגנים את הבצל עד ששקוף.
מגרדים על פומפיה עגבניה וגזר, ומוסיפים לסיר.
מוסיפים את האורז, מערבבים עד שמשנה את צבעו לשקוף.
מוסיפים את המים ואת התבלינים, מביאים לרתיחה, ומבשלים כעשר דקות עד שהמים נספגים (חצי בישול!)
מוציאים לקערה, מוסיפים פטרוזיליה ושמיר קצוצים, מערבבים ומניחים לצינון.
מכינים את הרוטב:
שמים באותו סיר שבישלנו בו את האורז (כי בשביל מה ללכלך סיר נוסף???) 3-4 כפות שמן זית.
מטגנים את הבצל עד ששקוף.
מוסיפים את מחית העגבניות, הרסק, המים, התבלינים, ומרתיחים.
עוד רגע ודי:
ממלאים את הפלפלים באורז, משאירים כס"מ רווח (האורז מתנפח בבישול).
לא דוחסים את האורז. פשוט להניח בפלפל.
לוקחים את שכבות הבצל, ממלאים בכפית גדושה מתערובת האורז, ומגלגלים.
מניחים בין הפלפלים.
מוסיפים מים עד כמעט כיסוי הפלפלים.
מבשלים כשעה על אש בינונית.
טיפ קטן:
כדאי לבשל בסיר שאפשר להכניס גם לתנור.
אני מעבירה את הפלפלים לתנור לקראת הסוף, שיקבלו קצת "צריבה".
180 מעלות, טורבו, 10 דקות.
בלי מכסה :)
אפשר גם להעביר לפיירקס (או כל כלי מתאים חסין חום).
צרובים ומענגים.
הכנתי ויצא מושלם ! תודה על המתכון
השבמחק