דילוג לתוכן הראשי

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!




אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים.
הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה.
שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר.
בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)


חומרים

ירקות למילוי:
8 פלפלים אדומים לא גדולים
1 בצל גדול

למילוי:
שמן זית
1 בצל קצוץ
1.5 כוס אורז בסמטי (אפשר גם פרסי)
1 עגבניה רכה
1 גזר
1+רבע כוס מים
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
כפית פפריקה מרוקאית (או פפריקה מתוקה רגילה)
1/2 כפית פלפל
1/2 כפית בהרט
צרור פטרוזיליה
צרור שמיר

לרוטב:
1 בצל קצוץ
350 גרם מחית עגבניות קלה (מגיע בבקבוק זכוכית באריזה של 700 גרם)
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
1/2 כפית מלח
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מרוקאית (או פפריקה מתוקה רגילה)
1/2 כפית פלפל
1/2 כפית בהרט


אופן הכנה

מכינים את הירקות למילוי:
לפלפלים מורידים את הראש (שומרים בצד), ומנקים מבפנים את הגרעינים.
מקלפים את הבצל וחותכים לו את הקצוות משני הצדדים. חורצים את הבצלים בצד אחד עד לשורש.
מבשלים 20 דקות עם מעט מלח. מפרידים את שכבות הבצל.

מכינים את המילוי:
שמים בסיר שמן זית (בערך 3-4 כפות), מטגנים את הבצל עד ששקוף.
מגרדים על פומפיה עגבניה וגזר, ומוסיפים לסיר.
מוסיפים את האורז, מערבבים עד שמשנה את צבעו לשקוף.
מוסיפים את המים ואת התבלינים, מביאים לרתיחה, ומבשלים כעשר דקות עד שהמים נספגים (חצי בישול!)
מוציאים לקערה, מוסיפים פטרוזיליה ושמיר קצוצים, מערבבים ומניחים לצינון.

מכינים את הרוטב:
שמים באותו סיר שבישלנו בו את האורז (כי בשביל מה ללכלך סיר נוסף???) 3-4 כפות שמן זית. 
מטגנים את הבצל עד ששקוף.
מוסיפים את מחית העגבניות, הרסק, המים, התבלינים, ומרתיחים. 

עוד רגע ודי:
ממלאים את הפלפלים באורז, משאירים כס"מ רווח (האורז מתנפח בבישול).
לא דוחסים את האורז. פשוט להניח בפלפל.
מכניסים את הפלפלים צמודים אחד לשני, מכסים עם הראשים ששמנו בצד.
לוקחים את שכבות הבצל, ממלאים בכפית גדושה מתערובת האורז, ומגלגלים.
מניחים בין הפלפלים.
מוסיפים מים עד כמעט כיסוי הפלפלים.
מבשלים כשעה על אש בינונית.
טיפ קטן:
כדאי לבשל בסיר שאפשר להכניס גם לתנור.
אני מעבירה את הפלפלים לתנור לקראת הסוף, שיקבלו קצת "צריבה". 
180 מעלות, טורבו, 10 דקות.
בלי מכסה :)
אפשר גם להעביר לפיירקס (או כל כלי מתאים חסין חום).
צרובים ומענגים.
 וזהו. נשאר רק להתענג. כי ממולאים זה כיף גדול!


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים.