דלג לתוכן הראשי

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!




אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים.
הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה.
שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר.
בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)


חומרים

ירקות למילוי:
8 פלפלים אדומים לא גדולים
1 בצל גדול

למילוי:
שמן זית
1 בצל קצוץ
1.5 כוס אורז בסמטי (אפשר גם פרסי)
1 עגבניה רכה
1 גזר
1+רבע כוס מים
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
כפית פפריקה מרוקאית (או פפריקה מתוקה רגילה)
1/2 כפית פלפל
1/2 כפית בהרט
צרור פטרוזיליה
צרור שמיר

לרוטב:
1 בצל קצוץ
350 גרם מחית עגבניות קלה (מגיע בבקבוק זכוכית באריזה של 700 גרם)
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
1/2 כפית מלח
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מרוקאית (או פפריקה מתוקה רגילה)
1/2 כפית פלפל
1/2 כפית בהרט


אופן הכנה

מכינים את הירקות למילוי:
לפלפלים מורידים את הראש (שומרים בצד), ומנקים מבפנים את הגרעינים.
מקלפים את הבצל וחותכים לו את הקצוות משני הצדדים. חורצים את הבצלים בצד אחד עד לשורש.
מבשלים 20 דקות עם מעט מלח. מפרידים את שכבות הבצל.

מכינים את המילוי:
שמים בסיר שמן זית (בערך 3-4 כפות), מטגנים את הבצל עד ששקוף.
מגרדים על פומפיה עגבניה וגזר, ומוסיפים לסיר.
מוסיפים את האורז, מערבבים עד שמשנה את צבעו לשקוף.
מוסיפים את המים ואת התבלינים, מביאים לרתיחה, ומבשלים כעשר דקות עד שהמים נספגים (חצי בישול!)
מוציאים לקערה, מוסיפים פטרוזיליה ושמיר קצוצים, מערבבים ומניחים לצינון.

מכינים את הרוטב:
שמים באותו סיר שבישלנו בו את האורז (כי בשביל מה ללכלך סיר נוסף???) 3-4 כפות שמן זית. 
מטגנים את הבצל עד ששקוף.
מוסיפים את מחית העגבניות, הרסק, המים, התבלינים, ומרתיחים. 

עוד רגע ודי:
ממלאים את הפלפלים באורז, משאירים כס"מ רווח (האורז מתנפח בבישול).
לא דוחסים את האורז. פשוט להניח בפלפל.
מכניסים את הפלפלים צמודים אחד לשני, מכסים עם הראשים ששמנו בצד.
לוקחים את שכבות הבצל, ממלאים בכפית גדושה מתערובת האורז, ומגלגלים.
מניחים בין הפלפלים.
מוסיפים מים עד כמעט כיסוי הפלפלים.
מבשלים כשעה על אש בינונית.
טיפ קטן:
כדאי לבשל בסיר שאפשר להכניס גם לתנור.
אני מעבירה את הפלפלים לתנור לקראת הסוף, שיקבלו קצת "צריבה". 
180 מעלות, טורבו, 10 דקות.
בלי מכסה :)
אפשר גם להעביר לפיירקס (או כל כלי מתאים חסין חום).
צרובים ומענגים.
 וזהו. נשאר רק להתענג. כי ממולאים זה כיף גדול!


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?