דלג לתוכן הראשי

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!




אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים.
הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה.
שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר.
בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)


חומרים

ירקות למילוי:
8 פלפלים אדומים לא גדולים
1 בצל גדול

למילוי:
שמן זית
1 בצל קצוץ
1.5 כוס אורז בסמטי (אפשר גם פרסי)
1 עגבניה רכה
1 גזר
1+רבע כוס מים
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
כפית פפריקה מרוקאית (או פפריקה מתוקה רגילה)
1/2 כפית פלפל
1/2 כפית בהרט
צרור פטרוזיליה
צרור שמיר

לרוטב:
1 בצל קצוץ
350 גרם מחית עגבניות קלה (מגיע בבקבוק זכוכית באריזה של 700 גרם)
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
1/2 כפית מלח
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מרוקאית (או פפריקה מתוקה רגילה)
1/2 כפית פלפל
1/2 כפית בהרט


אופן הכנה

מכינים את הירקות למילוי:
לפלפלים מורידים את הראש (שומרים בצד), ומנקים מבפנים את הגרעינים.
מקלפים את הבצל וחותכים לו את הקצוות משני הצדדים. חורצים את הבצלים בצד אחד עד לשורש.
מבשלים 20 דקות עם מעט מלח. מפרידים את שכבות הבצל.

מכינים את המילוי:
שמים בסיר שמן זית (בערך 3-4 כפות), מטגנים את הבצל עד ששקוף.
מגרדים על פומפיה עגבניה וגזר, ומוסיפים לסיר.
מוסיפים את האורז, מערבבים עד שמשנה את צבעו לשקוף.
מוסיפים את המים ואת התבלינים, מביאים לרתיחה, ומבשלים כעשר דקות עד שהמים נספגים (חצי בישול!)
מוציאים לקערה, מוסיפים פטרוזיליה ושמיר קצוצים, מערבבים ומניחים לצינון.

מכינים את הרוטב:
שמים באותו סיר שבישלנו בו את האורז (כי בשביל מה ללכלך סיר נוסף???) 3-4 כפות שמן זית. 
מטגנים את הבצל עד ששקוף.
מוסיפים את מחית העגבניות, הרסק, המים, התבלינים, ומרתיחים. 

עוד רגע ודי:
ממלאים את הפלפלים באורז, משאירים כס"מ רווח (האורז מתנפח בבישול).
לא דוחסים את האורז. פשוט להניח בפלפל.
מכניסים את הפלפלים צמודים אחד לשני, מכסים עם הראשים ששמנו בצד.
לוקחים את שכבות הבצל, ממלאים בכפית גדושה מתערובת האורז, ומגלגלים.
מניחים בין הפלפלים.
מוסיפים מים עד כמעט כיסוי הפלפלים.
מבשלים כשעה על אש בינונית.
טיפ קטן:
כדאי לבשל בסיר שאפשר להכניס גם לתנור.
אני מעבירה את הפלפלים לתנור לקראת הסוף, שיקבלו קצת "צריבה". 
180 מעלות, טורבו, 10 דקות.
בלי מכסה :)
אפשר גם להעביר לפיירקס (או כל כלי מתאים חסין חום).
צרובים ומענגים.
 וזהו. נשאר רק להתענג. כי ממולאים זה כיף גדול!


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.