דילוג לתוכן הראשי

מתכון לקרקרים נהדרים מדגנים וקטניות - 2016, שנת הקטניות :)




קטניות זה כיף.
קטניות זה חמין, זה מרק אפונה, זה מג'דרה, וזה חומוס. ועוד, כמובן.
קטניות זה אושר, זה מטבח ביתי, וזה גם מטבח שף - כפי שהוכיח לנו השף יוסי שיטרית. בסדנה עם השף למדנו על הקטניות, אכלנו מנות שף מעולות, וגם שמענו הרצאה מעניינת על קטניות וחשיבותן בתפריט שלנו.

השף יוסי שטרית יחד עם הדיאטנית אורית אופיר חברו ל"סוגת", שמובילה את תחום הקטניות בארצנו הקטנטונת.
לא תאמינו, אבל אפילו האו"ם מתעסק בקטניות, ואף הכריז על שנת 2016 כעל שנת הקטניות. מזל שאין מלחמות בעולם :)
טוב, נו, גם בריאות זה חשוב, ולכן האו"ם בחר להתעסק גם בזה. בכל זאת, אין להקל ראש בערכים התזונתיים של הקטניות.
לסוגת קולקציית קטניות רחבה המונה 14 מוצרים וביניהם: 
שעועית לבנה, עדשים ירוקות, פול קטן, גרגירי חומוס, עדשים אדומות, אפונה, שעועית בובס, שעועית אדומה, שעועית צבעונית, פול, שעועית לבנה עדינה ושעועית שחורה. ואיך סוגת מציינים את שנת הקטניות?
על כל האריזות יוטבע מיתוג חדש של שנת הקטניות ויונגש מידע בנוגע לערכים התזונתיים של כל קטניה.
אז השף יוסי שיטרית הכין לנו סדנה טעימה ומיוחדת, על בסיס קטניות.
כל זה נעשה במסגרת שיתוף הפעולה של יוסי שטרית עם סוגת, שאף כתב מתכונים עבור סוגת.
מתכונים ממש טעימים שאכלנו בערב הקטניות המקסים אני כבר אתן לכם.
סבלנות :)
הכי אהבתי לראות את מנכ"ל סוגת, ג'יל גמון. איזה איש חמוד! רקח, בישל, חייך. 
באמת אדם יוצא דופן שהשאיר עלי רושם נפלא. ואני אומרת: הראה לי את המנכ"ל ואגיד לך איך החברה :)
ג'יל גמון מנכ"ל סוגת: "אנו שמחים להיות החברה שמובילה את שוק הקטניות בישראל. לקטניות ערך תזונתי רב וחשוב לגוף האדם ואנו בסוגת מקפידים על תהליכי האיכות והטעם של חומרי הגלם שלנו כדי שהצרכנים יקבלו את הקטניות הטובות ביותר. אני סמוך ובטוח שכל סוגי קטניות יהפכו להיות חלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי ".

ועכשיו לפינת התכל'ס :)
מתכונים!!!


מתכוני קטניות
המתכונים באדיבות השף יוסי שטרית ל"סוגת"

קרקר דגנים וקטניות 


מצרכים:
6 ביצים
300 גר' מים
70 גר' סוכר
40 גר' מלח גס
1.3 ק"ג קמח
30 גר' פפריקה
15 גר' א.אפייה
20 גר' זרעי שומר
5 גר' צ'ילי יבש (שאטה)
20 גר' כוסברה יבשה
200 גר' שעועית לבנה מבושלת
150 גר' קינואה אדומה מבושלת
200 גר' גרגירי חומוס מבושל

הוראות הכנה:
ללוש הכל יחד במלוש עד קבלת בצק הומוגני ורך, לניילן ולהכניס למקרר לפחות לשעה.
לרדד (במכונת פסטה) לעלה דק בעובי 2 מ"מ
להניח על תבנית אפייה, להבריש בשמן זית ולפזר מלח גס
לאפות ב-180 מעלות, 8-10 דקות
לשבור ולאחסן במקום יבש
אפשר להגיש עם ממרח אפונה יבשה ושמן זית
גם לזה אתם רוצים מתכון? יש :)


ממרח אפונה יבשה ושמן זית

מצרכים:
300 גר' אפונה יבשה מושרת
4 שיני שום פרוס
מלח
1/2 כף נענע יבשה
*ניתן להוסיף גם פלפל חריף
חופן גדול של כרישה פרוסה דק
הוראות הכנה:
לבשל את האפונה כ-40 דק' עד ריכוך
בסיר רחב לטגן את הכרישה עם מעט שמן זית, להוסיף שום.
לאחר כ-5 דק להנמיך את האש ולהוסיף את האפונה המבושלת
לערבב טוב כ-2 דק'.
לתבל במלח ולהוסיף את כל שאר המרכיבים
לטחון לממרח חלק - מומלץ להוסיף מעט ממי הבישול בטחינה



ולסיום, המנה שאני הכי אהבתי:


סלט שעועית בובס עם פלפלים חריפים, לבנה ורוקט 

מצרכים:
1/2 ק"ג שעועית בובס יבשה
לרוטב:
1 שן שום קלופה
קורט מלח
1 כף זרעי כוסברה קלויים
1 פלפל ירוק חריף טרי
מיץ מ-1/2 לימון
2 כפות שמן זית
חופן עלי כוסברה
להגשה:
2 צרורות עלי רוקט טריים
200 גרם לבנה 
קורט מלח
כף שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
הוראות הכנה:
משרים את השעועית היבשה בשפע מים למשך 12 שעות. מדי פעם אפשר להחליף את המים.
מבשלים את השעועית כשעה-שעה וחצי על אש קטנה עד ריכוך. מסננים את המים, ומניחים בצד עד צינון.
בינתיים, מכינים את הרוטב בעלי ומכתש (או מעבד מזון בפולסים קצובים): מתחילים לכתוש שן שום, מלח וזרעי כוסברה. 
לאחר שכותשים היטב, מוסיפים את עלי הכוסברה, הצ'ילי, שמן הזית ומיץ הלימון, וממשיכים לכתוש היטב.
מעבירים את הרוטב לקערת ערבוב, ומוסיפים פנימה את השעועית המבושלת.
קוצצים את עלי הרוקט דק-דק לרצועות.
מורחים את הלבנה בצלחת רחבה.
עליה מניחים את השעועית המתובלת
ומעליה מניחים את הרוקט הקצוץ. 
לפני ההגשה, מתבלים מלמעלה במלח, שמן זית ומיץ לימון.
מנה מעולה, רעננה, ופשוטה מאד להכנה!!
תודה לצוות סוגת ולשף יוסי שיטרית על אירוע מקסים במיוחד, ושתהיה לכולנו שנת קטניות נהדרת!

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי