קטניות זה חמין, זה מרק אפונה, זה מג'דרה, וזה חומוס. ועוד, כמובן.
קטניות זה אושר, זה מטבח ביתי, וזה גם מטבח שף - כפי שהוכיח לנו השף יוסי שיטרית. בסדנה עם השף למדנו על הקטניות, אכלנו מנות שף מעולות, וגם שמענו הרצאה מעניינת על קטניות וחשיבותן בתפריט שלנו.
השף יוסי שטרית יחד עם הדיאטנית אורית אופיר חברו ל"סוגת", שמובילה את תחום הקטניות בארצנו הקטנטונת.
לא תאמינו, אבל אפילו האו"ם מתעסק בקטניות, ואף הכריז על שנת 2016 כעל שנת הקטניות. מזל שאין מלחמות בעולם :)
טוב, נו, גם בריאות זה חשוב, ולכן האו"ם בחר להתעסק גם בזה. בכל זאת, אין להקל ראש בערכים התזונתיים של הקטניות.
לסוגת קולקציית קטניות רחבה המונה 14 מוצרים וביניהם:
על כל האריזות יוטבע מיתוג חדש של שנת הקטניות ויונגש מידע בנוגע לערכים התזונתיים של כל קטניה.
אז השף יוסי שיטרית הכין לנו סדנה טעימה ומיוחדת, על בסיס קטניות.
כל זה נעשה במסגרת שיתוף הפעולה של יוסי שטרית עם סוגת, שאף כתב מתכונים עבור סוגת.
מתכונים ממש טעימים שאכלנו בערב הקטניות המקסים אני כבר אתן לכם.
סבלנות :)
הכי אהבתי לראות את מנכ"ל סוגת, ג'יל גמון. איזה איש חמוד! רקח, בישל, חייך.
באמת אדם יוצא דופן שהשאיר עלי רושם נפלא. ואני אומרת: הראה לי את המנכ"ל ואגיד לך איך החברה :)
ג'יל גמון מנכ"ל סוגת: "אנו שמחים להיות החברה שמובילה את שוק הקטניות בישראל. לקטניות ערך תזונתי רב וחשוב לגוף האדם ואנו בסוגת מקפידים על תהליכי האיכות והטעם של חומרי הגלם שלנו כדי שהצרכנים יקבלו את הקטניות הטובות ביותר. אני סמוך ובטוח שכל סוגי קטניות יהפכו להיות חלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי ".
ועכשיו לפינת התכל'ס :)
מתכונים!!!
מתכוני קטניות
המתכונים באדיבות השף יוסי שטרית ל"סוגת"
קרקר דגנים וקטניות
מצרכים:
6 ביצים
300 גר' מים
70 גר' סוכר
40 גר' מלח גס
1.3 ק"ג קמח
30 גר' פפריקה
15 גר' א.אפייה
20 גר' זרעי שומר
5 גר' צ'ילי יבש (שאטה)
20 גר' כוסברה יבשה
200 גר' שעועית לבנה מבושלת
150 גר' קינואה אדומה מבושלת
200 גר' גרגירי חומוס מבושל
הוראות הכנה:
ללוש הכל יחד במלוש עד קבלת בצק הומוגני ורך, לניילן ולהכניס למקרר לפחות לשעה.
לרדד (במכונת פסטה) לעלה דק בעובי 2 מ"מ
להניח על תבנית אפייה, להבריש בשמן זית ולפזר מלח גס
לאפות ב-180 מעלות, 8-10 דקות
לשבור ולאחסן במקום יבש
אפשר להגיש עם ממרח אפונה יבשה ושמן זית
גם לזה אתם רוצים מתכון? יש :)
ממרח אפונה יבשה ושמן זית
מצרכים:
300 גר' אפונה יבשה מושרת
4 שיני שום פרוס
מלח
1/2 כף נענע יבשה
*ניתן להוסיף גם פלפל חריף
חופן גדול של כרישה פרוסה דק
הוראות הכנה:
לבשל את האפונה כ-40 דק' עד ריכוך
בסיר רחב לטגן את הכרישה עם מעט שמן זית, להוסיף שום.
לאחר כ-5 דק להנמיך את האש ולהוסיף את האפונה המבושלת
לערבב טוב כ-2 דק'.
לתבל במלח ולהוסיף את כל שאר המרכיבים
לטחון לממרח חלק - מומלץ להוסיף מעט ממי הבישול בטחינה
ולסיום, המנה שאני הכי אהבתי:
סלט שעועית בובס עם פלפלים חריפים, לבנה ורוקט
מצרכים:
1/2 ק"ג שעועית בובס יבשה
לרוטב:
1 שן שום קלופה
קורט מלח
1 כף זרעי כוסברה קלויים
1 פלפל ירוק חריף טרי
מיץ מ-1/2 לימון
2 כפות שמן זית
חופן עלי כוסברה
להגשה:
2 צרורות עלי רוקט טריים
200 גרם לבנה
קורט מלח
כף שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
הוראות הכנה:
משרים את השעועית היבשה בשפע מים למשך 12 שעות. מדי פעם אפשר להחליף את המים.
מבשלים את השעועית כשעה-שעה וחצי על אש קטנה עד ריכוך. מסננים את המים, ומניחים בצד עד צינון.
בינתיים, מכינים את הרוטב בעלי ומכתש (או מעבד מזון בפולסים קצובים): מתחילים לכתוש שן שום, מלח וזרעי כוסברה.
מעבירים את הרוטב לקערת ערבוב, ומוסיפים פנימה את השעועית המבושלת.
קוצצים את עלי הרוקט דק-דק לרצועות.
מורחים את הלבנה בצלחת רחבה.
עליה מניחים את השעועית המתובלת
ומעליה מניחים את הרוקט הקצוץ.
לפני ההגשה, מתבלים מלמעלה במלח, שמן זית ומיץ לימון.
מנה מעולה, רעננה, ופשוטה מאד להכנה!!
תודה לצוות סוגת ולשף יוסי שיטרית על אירוע מקסים במיוחד, ושתהיה לכולנו שנת קטניות נהדרת!
תגובות
הוסף רשומת תגובה