דילוג לתוכן הראשי

מסעדה בתנועה - סלבה וידה. מסעדת פופ אפ משכרת!




יש קטע מגניב במסעדות שמתארחות בכל פעם במקום אחר.
זה מאפשר לשף לזרום, להתחדש, להתפרע, ולא להתקבע.
ככה הרגשתי בביקורי במסעדת "סלבה וידה" (פירוש - מציל חיים), בבעלותו של השף יובל פכלר.
ביקרתי במסעדה ביום שבה הייתה ארוחת טעימות. ארוחת טעימות זה קונספט מדליק, בהגדרה.
במחיר "פיקס" אפשר להנות ממבחר גדול של מנות, ולשלב מגוון טעמים ומרקמים.
המיקום: מלון בראון TLV, בחצר.
המקום: אלגנטי וקיצי במיוחד. חצר נעימה, בר מדליק, ואווירה נוחה ולא מחייבת.
כמו בכל פופו אפ, יש תאריך סיום: תחילת אוקטובר, ואז למקום הבא.
ארוחת הטעימות התקיימה ביום שלישי.

מדי שלישי מתקיימים במקום ערבי Buenos noches  - ערב של ארוחת טעימות מיוחדת של השף יובל פכלר.
הארוחה כוללת תפריט של 7 מנות בסגנון לטיני ב- 160 שקלים לסועד.
ניתן להזמין כל מנה בנפרד, אבל בעיניי - חבל. ארוחת הטעימות כיפית ומשתלמת.
מה אכלתי בארוחת הטעימות המיוחדת הזו?

פוקצ'ה ואבוקדו
טעים וכיפי, מתובל מדויק, מנת פתיחה טובה.
סביצ'ה
כרוב לבן, אספרגוס וג'ינג'ר
ההגשה הייתה מעניינת, כשעיגולי קרח הונחו על הצלחת.
גם פה התיבול היה טוב, האספרגוס נתן טאץ' מיוחד, ואם חשבתי שהכרוב ישתלט על הדג - אז לא :)
מוצרלה
קייל, עגבניה מעושנת, צ'יפוטלה
מנה שהתאימה בדיוק לתזונה שלי כרגע (ובכלל, רוב המנות היו נפלאות לארוחת "ללא גלוטן, ללא סוכר"), וכללה גם סופר פוד - קייל.
השף יובל פכלר משתמש לא מעט בטעמים מעושנים, ועוד נגיע לזה בשלב הקוקטיילים :)
רוסט ביף
בצל גריל, ארוגולה, זרעי דלעת
את המנה הזו אהבתי במיוחד. הכל התחבר לי בלשון בהרמוניה מושלמת.
מאום לא נשאר :)
שרימפס
תירס מתוק, אבוקדו, שאלוטס
המנה הזו הייתה לי קצת יותר מסובכת להבנה. התאורה האפלולית ששררה במקום לא עזרה לי להבין מה יש בצלחת, ורק אחרי הסבר של המלצרית הבנתי שהשכבה התחתונה היא קרם תירס, ושהמנה כוללת זילופי אבוקדו. בסה"כ טעים, חברה שלי שחלקה איתי את המנות הראשונות מאד אהבה אותה. אני צריכה לאכול ממנה שוב כדי להתאהב.
שקדי עגל
טורטיה, עשבים טריים, טחינה מעושנת
מנה חביבה, גם אם ציפיתי לשקדי עגל בכמות גדולה יותר.
השף הסביר שכשהמנה יוצאת כחלק מארוחת הטעימות היא יוצאת יותר כמו ראשונה - ואם מזמינים אותה כמנה בפני עצמה - היא מוגשת כמנה עיקרית ועשירה יוצר ברמת כמות השקדים.
מוסר ים
שעועית שחורה, בטטה, שמנת חמוצה
בזמן האחרון יש לי איזה קטע עם מוסר ים. הדג הזה פשוט טעים לי.
הדג היה עשוי בדיוק מופלא, הבטטה והשמנת החמוצה נעמו לי בחיך, ואפילו השעועית השחורה, שאני פחות מתחברת אליה, התאימה לי פה בצורה מושלמת.
המנה הפחות מוצלחת הייתה צלחת האנטריקוט, שלוותה בתפוח אדמה, בצל, צ'ימיצ'ורי ואננס.
אני אוהבת את האנטריקוט שלי מדיום, הוא היה קצת לכיוון הוול פלוס.
בפעם הבאה - אבקש אותי כמו שאני אוהבת, ואחזור לדווח :)
התוספת במנה עצמה הייתה משביעה, ומעניינת בזכות תוספת האננס.
באגף הקינוחים - שני קינוחים מעולים הוגשו לשולחן.
הראשונה- PB & JELLEY
עוגת שמן זית - נפלאה פלוס. לצידה - השוס.
טוויל חמאת בוטנים שחובה לטעום!
העוגה עם מעט תפוז, ומוגשת עם ריבת ענבי קברנה סוביניון.
מנת קינוח נוספת - קרם ברולה סמיפרדו.
קרם ברולא חצי קפוא היא אחת מהמנות שאני הכי אוהבת.
לצד הברולה ההורס, פפופקורן מקורמל במייפל. עונג מושלם.
המנה מונחת על קרמל תפוחי עץ, ואם לסכם: מתוק וטעים :)
מה מייחד את סגנון הבישול של יובל פכלר?
השף סיפר לנו שהוא שואב השראה מכל מקום שבו היה בעולם, ומכל מה שחווה. זכרונות הילדות שלו, מקומות בהם עבד, וערים בהם גר בעולם.
תפריט הקיץ של סלבה וידה מרענן, וזה עוד לפני שהזכרתי את הקוקטיילים המיוחדים.
"אין מצב שאת מוותרת על הקוקטיילים", אמרה לי זו ששלחה אותי לסלבה וידה.
אמרה וצדקה.
יובל פכלר הרכיב תפריט קוקטיילים שמותאם למנות, ואנחנו טעמנו שניים מהם.
פכלר משתמש לא מעט בטעמים מעושנים, כפי שכבר ציינתי.
גם בקוקטיילים בא הטעם המעושן לידי ביטוי, וחלקם מגיעים עם חיזוק של מזקל ( משקה אלכוהולי מקסיקני המיוצר מאגבה), שיוצר את הטעם המעושן.
אישית, אני פחות מתחברת לטעמים מעושנים, במיוחד באלכוהול.
כזה היה קוקטייל האבטיח. מחוזק במזקל. לי פחות היה טעים, שותפתי לשולחן דווקא מאד אהבה.
על זה בדיוק נכתב המשפט "על טעם ועל ריח..." :)
אחרי שהבנתי שהמזקל לא בשבילי, ואני מעדיפה קוקטייל פירותי יותר, הוגש לי קוקטייל סיידר וודקה.
מה היה בו? וודקה, תפוח עץ, סירופ קינמון, צ'ילי, קמפרי.
הקוקטייל היה מאד מוצלח, שילוב טעמים נהדר, קלע בדיוק לטעמי.
לסיום ישבנו חבורה שכזו, ארבע נשים ושף, שמזג לנו אפרטיף שהוא מכין, שהורכב מאפרסק, נקטרינות, וניל וקרמל.
וגם זה, כמו הרבה מהדברים האחרים שאכלנו בערב בסלבה וידה, היה מאד טעים.

שימו לב: 
מספר המקומות מוגבל ויש להזמין מקומות מראש.
מסעדת "סלבה וידה" פועלת בימים ג'-ש' (לא, זו לא טעות!), בין השעות 18:00-23:30.
להזמנת מקום: 03-7788996

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח.
בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה.
אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית.
כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים.
אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית.
ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים.
כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע.
מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח. 
מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד. 
המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים. 
את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים.
הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי.
פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :)
הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :)
ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.