דלג לתוכן הראשי

מסעדה בתנועה - סלבה וידה. מסעדת פופ אפ משכרת!




יש קטע מגניב במסעדות שמתארחות בכל פעם במקום אחר.
זה מאפשר לשף לזרום, להתחדש, להתפרע, ולא להתקבע.
ככה הרגשתי בביקורי במסעדת "סלבה וידה" (פירוש - מציל חיים), בבעלותו של השף יובל פכלר.
ביקרתי במסעדה ביום שבה הייתה ארוחת טעימות. ארוחת טעימות זה קונספט מדליק, בהגדרה.
במחיר "פיקס" אפשר להנות ממבחר גדול של מנות, ולשלב מגוון טעמים ומרקמים.
המיקום: מלון בראון TLV, בחצר.
המקום: אלגנטי וקיצי במיוחד. חצר נעימה, בר מדליק, ואווירה נוחה ולא מחייבת.
כמו בכל פופו אפ, יש תאריך סיום: תחילת אוקטובר, ואז למקום הבא.
ארוחת הטעימות התקיימה ביום שלישי.

מדי שלישי מתקיימים במקום ערבי Buenos noches  - ערב של ארוחת טעימות מיוחדת של השף יובל פכלר.
הארוחה כוללת תפריט של 7 מנות בסגנון לטיני ב- 160 שקלים לסועד.
ניתן להזמין כל מנה בנפרד, אבל בעיניי - חבל. ארוחת הטעימות כיפית ומשתלמת.
מה אכלתי בארוחת הטעימות המיוחדת הזו?

פוקצ'ה ואבוקדו
טעים וכיפי, מתובל מדויק, מנת פתיחה טובה.
סביצ'ה
כרוב לבן, אספרגוס וג'ינג'ר
ההגשה הייתה מעניינת, כשעיגולי קרח הונחו על הצלחת.
גם פה התיבול היה טוב, האספרגוס נתן טאץ' מיוחד, ואם חשבתי שהכרוב ישתלט על הדג - אז לא :)
מוצרלה
קייל, עגבניה מעושנת, צ'יפוטלה
מנה שהתאימה בדיוק לתזונה שלי כרגע (ובכלל, רוב המנות היו נפלאות לארוחת "ללא גלוטן, ללא סוכר"), וכללה גם סופר פוד - קייל.
השף יובל פכלר משתמש לא מעט בטעמים מעושנים, ועוד נגיע לזה בשלב הקוקטיילים :)
רוסט ביף
בצל גריל, ארוגולה, זרעי דלעת
את המנה הזו אהבתי במיוחד. הכל התחבר לי בלשון בהרמוניה מושלמת.
מאום לא נשאר :)
שרימפס
תירס מתוק, אבוקדו, שאלוטס
המנה הזו הייתה לי קצת יותר מסובכת להבנה. התאורה האפלולית ששררה במקום לא עזרה לי להבין מה יש בצלחת, ורק אחרי הסבר של המלצרית הבנתי שהשכבה התחתונה היא קרם תירס, ושהמנה כוללת זילופי אבוקדו. בסה"כ טעים, חברה שלי שחלקה איתי את המנות הראשונות מאד אהבה אותה. אני צריכה לאכול ממנה שוב כדי להתאהב.
שקדי עגל
טורטיה, עשבים טריים, טחינה מעושנת
מנה חביבה, גם אם ציפיתי לשקדי עגל בכמות גדולה יותר.
השף הסביר שכשהמנה יוצאת כחלק מארוחת הטעימות היא יוצאת יותר כמו ראשונה - ואם מזמינים אותה כמנה בפני עצמה - היא מוגשת כמנה עיקרית ועשירה יוצר ברמת כמות השקדים.
מוסר ים
שעועית שחורה, בטטה, שמנת חמוצה
בזמן האחרון יש לי איזה קטע עם מוסר ים. הדג הזה פשוט טעים לי.
הדג היה עשוי בדיוק מופלא, הבטטה והשמנת החמוצה נעמו לי בחיך, ואפילו השעועית השחורה, שאני פחות מתחברת אליה, התאימה לי פה בצורה מושלמת.
המנה הפחות מוצלחת הייתה צלחת האנטריקוט, שלוותה בתפוח אדמה, בצל, צ'ימיצ'ורי ואננס.
אני אוהבת את האנטריקוט שלי מדיום, הוא היה קצת לכיוון הוול פלוס.
בפעם הבאה - אבקש אותי כמו שאני אוהבת, ואחזור לדווח :)
התוספת במנה עצמה הייתה משביעה, ומעניינת בזכות תוספת האננס.
באגף הקינוחים - שני קינוחים מעולים הוגשו לשולחן.
הראשונה- PB & JELLEY
עוגת שמן זית - נפלאה פלוס. לצידה - השוס.
טוויל חמאת בוטנים שחובה לטעום!
העוגה עם מעט תפוז, ומוגשת עם ריבת ענבי קברנה סוביניון.
מנת קינוח נוספת - קרם ברולה סמיפרדו.
קרם ברולא חצי קפוא היא אחת מהמנות שאני הכי אוהבת.
לצד הברולה ההורס, פפופקורן מקורמל במייפל. עונג מושלם.
המנה מונחת על קרמל תפוחי עץ, ואם לסכם: מתוק וטעים :)
מה מייחד את סגנון הבישול של יובל פכלר?
השף סיפר לנו שהוא שואב השראה מכל מקום שבו היה בעולם, ומכל מה שחווה. זכרונות הילדות שלו, מקומות בהם עבד, וערים בהם גר בעולם.
תפריט הקיץ של סלבה וידה מרענן, וזה עוד לפני שהזכרתי את הקוקטיילים המיוחדים.
"אין מצב שאת מוותרת על הקוקטיילים", אמרה לי זו ששלחה אותי לסלבה וידה.
אמרה וצדקה.
יובל פכלר הרכיב תפריט קוקטיילים שמותאם למנות, ואנחנו טעמנו שניים מהם.
פכלר משתמש לא מעט בטעמים מעושנים, כפי שכבר ציינתי.
גם בקוקטיילים בא הטעם המעושן לידי ביטוי, וחלקם מגיעים עם חיזוק של מזקל ( משקה אלכוהולי מקסיקני המיוצר מאגבה), שיוצר את הטעם המעושן.
אישית, אני פחות מתחברת לטעמים מעושנים, במיוחד באלכוהול.
כזה היה קוקטייל האבטיח. מחוזק במזקל. לי פחות היה טעים, שותפתי לשולחן דווקא מאד אהבה.
על זה בדיוק נכתב המשפט "על טעם ועל ריח..." :)
אחרי שהבנתי שהמזקל לא בשבילי, ואני מעדיפה קוקטייל פירותי יותר, הוגש לי קוקטייל סיידר וודקה.
מה היה בו? וודקה, תפוח עץ, סירופ קינמון, צ'ילי, קמפרי.
הקוקטייל היה מאד מוצלח, שילוב טעמים נהדר, קלע בדיוק לטעמי.
לסיום ישבנו חבורה שכזו, ארבע נשים ושף, שמזג לנו אפרטיף שהוא מכין, שהורכב מאפרסק, נקטרינות, וניל וקרמל.
וגם זה, כמו הרבה מהדברים האחרים שאכלנו בערב בסלבה וידה, היה מאד טעים.

שימו לב: 
מספר המקומות מוגבל ויש להזמין מקומות מראש.
מסעדת "סלבה וידה" פועלת בימים ג'-ש' (לא, זו לא טעות!), בין השעות 18:00-23:30.
להזמנת מקום: 03-7788996

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?