דילוג לתוכן הראשי

לואיז רמת השרון - אני והיא, סיפור אהבה אמיתי. פוסט אישי וחושפני במיוחד.




אני מכירה אותה כבר הרבה שנים. 
לפחות 10.
היכרתי אותה בחיפה. יפה, לבושה בלבן.
היא הייתה אחת כזו בסטייל, לא דומה לאף אחת אחרת.
שאלתי את עצמי אם היא תסכים לבוא איתי לתל אביב, או למרכז.
ידעתי שאם היה לי מספיק כסף, היא הייתה באה בלי לחשוב פעמיים.
בשלב כלשהו, נאלצתי לשחרר.
ויתרתי עליה.
ידעתי שמישהו אחר יתפוס אותה בשתי ידיים, אבל לא יכולתי לעשות כלום.
וכן, זה קרה. ידעתי שזה יקרה. 
לואיז, הרשת החיפאית ש"נדלקתי" עליה לפני הרבה שנים, ורציתי להביא אותה לת"א - הגיעה גם בלעדי.
אבל היי - אני חשבתי על זה לפני כולם :)
קפה לואיז הוא מקום מושלם, בעיניי. תמיד הוא היה מושלם, גם כשלימדתי נהיגה ברמת החייל, והייתי עוצרת שם לאכול ארוחת בוקר, או סתם להפסקת קפה. 
מאז הספקתי לכתוב על סניפי הרשת, על הבריאות שלואיז דוגלת בה, על התפריט המעניין והלא שיגרתי, ועל הטריות של חומרי הגלם.
ואז שיניתי תזונה.
זה קרה לפני חודשיים וחצי, כשיום אחד החלטתי שאני חייבת לשנות. 
החלטתי להפסיק לאכול גלוטן וסוכר. לא הייתי צריכה שום מכון, או היפנוזות, או מישהו שיחליט בשבילי.
קיבלתי החלטה - ותוך שעות כבר לא זכרתי מה טעמו של קמח לבן, או של לחם, ושלא לדבר על בורקס ועוגות.
אני, שכל חיי אוכלת הכל מכל וכל, ומכורה, כמו רוב בני האדם, לפחמימות מאד לא בריאות - פשוט הפסקתי.
במסגרת שינוי התזונה שלקחתי על עצמי, החלטתי לקבע בתודעה שלי בתי קפה ומסעדות שבהן אני יודעת שיהיו לי פחות פיתויים לא בריאים, ושאצליח להסתכל בתפריט, ולהגיד: "בדיוק את זה בא לי".
קפה לואיז היה אחד מהמקומות שקיבעתי לעצמי במיינד.
צהריים אחד באוגוסט, לקחתי את עצמי, את חברתי, ואת רעבוני - לכיוון לואיז ברמת השרון.
לא ישבתי שם קודם, וקיוויתי שהסניף הרמת שרוני יהיה לא פחות מוצלח מאחיו ברמת החייל.
לואיז רמת השרון לא אכזב, ואולי אפילו הפתיע. 
צוות מדהים ושירותי ברמה אחרת, אוכל מעולה, ואווירה נהדרת.
בדקתי את תפריט הצהריים של לואיז.
הזמנתי מיץ בריאות, סלק, סלרי ותפוח, כי לואיז זה בריאות, ולא, אני לא אזמין במקום כזה משקאות מיותרים, אלא רק כאלו שעושים טוב לגוף.
למנה ראשונה בחרתי ארטישוק צרוב
חצאי ארטישוק חרוכים על הפלנצ'ה ומונחים על לאבנה בקר ומעל סלסה עגבניות, גרגירי חומוס ושמן מורינגה פטרוזיליה.
מנה שעפתי עליה, לא פחות. כל השילובים הסתדרו לי פיקס על הלשון. מושלמת!
מנה ראשונה נוספת הייתה קינואה לבנה ושחורה, שיבולת שועל, עדשים שחורות, סלק טרי, גזר, עגבניות שרי, בצל ירוק, פטרוזיליה וזרעי צ'יה, מונחים על חומוס עדשים.
מה שמיוחד באוכל של לואיז רמת השרון הוא התיבול המדויק, הטריות הבלתי מתפשרת, והקסם + השפע שבלט בכל מנה שיצאה לשולחן.
ולא, אני לא סתם מתלהבת. נכון, למנות אין שמות שהמציאו טובי הקופירייטרים, יש פה פשוט אוכל טוב. טרי, בריא, וטוב.
עוד מנה שמגיעה על מצע חומוס עדשים, ונבחרה כחביבת הקהל:
חומוס עדשים ופטריות.
מבחר פטריות צרובות עם שום על חומוס עדשים מפנק ומעל בצל ירוק, בלסמי מצומצם ונגיעות של שמן מורינגה פטרוזיליה.
מוגש עם לאפה מקמח מלא. אפשר לוותר על הלאפה, כמובן, ואז המנה הופכת בדיוק למה שאני צריכה ורוצה: ללא גלוטן.
ט ע י ם!
שתי עיקריות דגים הוזמנו לשולחן, וגם הם התאימו בדיוק לתפריט שלי.
שתי המנות היו מדויקות ברמת עשיית הדג, משביעות מאד, וטעימות.
מנת סלמון הוגשה עם רוטב עשבים לימוני, ותוספת של תפוחי אדמה ובטטות. 
מה שיפה בתפריט של לואיז - רשום גם הערך הקלורי של מנת הדג. קבלו: ערך קלורי כ-410 - למנת פילה סלמון.
וכן, סימון קלורי זה פלוס גדול, ובנוסף יש סימונים של "ללא גלוטן", או "טבעוני".
כל אחד ימצא בלואיז מה שמתאים לו. טוב, נו, אולי חוץ מהבת שלי שצריכה שניצל ופירה, או פסטה בולונז :)
מנת הדג השניה הייתה המנה שלי. וכן, היא לא רק המנה שלי, מעכשיו היא מנת הצהריים האהובה שלי.
בכלל, יש לי איזה אהבה קטנה וחדשה למוסר ים.
מוסר "לה טוסקנה"
דג מוסר מונח על בזיליקום, עגבניות שרי וקונפי שום מוקפצים, על מצע של ירקות כיפיים.
היה מעולה! עזבו את זה שהמנה גדולה ומרשימה, היא גם טעימה ממש.
וכמו קודם - מתאימה בדיוק לתזונה החדשה והנהדרת שלי.

לקינוח הזמנתי עוגה.
בטח בא לכם להגיד: "יאללה, יאלה, אמרת שאת בלי סוכר ובלי גלוטן. מה הקשר של עוגה עכשיו, ואיפה היא נכנסת לתפריט?"
אז זהו. 
קפה לואיז. עוגת הגבינה המפורסמת.
בלי סוכר, בלי גלוטן.
וטעימה להפליא.
מסקנה: לא קשה לחיות בלי סוכר ובלי גלוטן.
לא קשה בכלל אם אוכלים בקפה לואיז.
קפה לואיז רמת השרון הוא מקום קסום וידידותי להפליא.
והאמת?
מה צריך יותר מאנשים נעימים, אוכל בריא ומשובח, ושירות בלי פשרות?
כלום. באמת שכלום.
לכו לכם ללואיז רמת השרון, מבטיחה לכם - בלואיז אין קופסאות שימורים, ואין שום חומר גלם שלא בריא. מעבר לזה - יש המון "סופר פוד", ויש אוכל ללא גלוטן.
מבחינתי - קפה לואיז הוא המקום המושלם!

סניף רמת-השרון
סוקולוב 36, רמת השרון 
03-5476262




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)