דילוג לתוכן הראשי

ברוניתא - זכרון יעקב. לאכול בחוץ, להרגיש בבית.



זכרון יעקב היא פנינה.
מכל כיוון שמסתכלים על המושבה הזו, זכרון יעקב היא יפיפיה.
רומנטית, ביתית, תיירותית, נעימה, אלגנטית, עתיקה, חדשה, ומלכותית.
יש בזכרון מגוון מסעדות ומקומות בילוי נעימים. לא משנה באיזו פינה תשבו, כל פינה בזכרון מקסימה במיוחד.
בחרנו לשבת בברוניתא, הממוקמת במבנה המשומר, המשוחזר והיפיפה של אורוות הברון, ולאכול את ארוחת הערב שלנו.

מסעדת ברוניתא שייכת לאיילת ציוני, והיא מציעה תפריט ישראלי וביתי להפליא.
ברוניתא נמצאת ממש סמוך למדרחוב, ומתהדרת בחצר נעימה במיוחד.
בכניסה לברוניתא עוברים במסדרון מקסים, עם צבע, רצוף וריהוט כפרי וספרייה עמוסת כל טוב.
המטבח של איילת מושפע מהסבתא והאמא התימניות, אבל גם מתל אביב - מטרנדים עכשוויים, אוכל בריא, עונתיות ומקומיות, והכי חשוב? מהמון אהבה ותשוקה לאנשים ולאוכל. איילת אוהבת לארח.
פתחנו בשני סלטים:
סלט גזר שהוגש היה רענן וטעים. אני הייתי מוסיפה לו עוד המון שמן זית, אבל הוא היה טרי ונכון.
לצידו הונח סלט ירקות טרי טרי, וטעים טעים. 
נו, של בית כזה. הכי טעים. 
מלפפון, גזר, עגבניות, בצל סגול , פטרוזיליה וגרעיני חמנייה ברוטב שמן זית, לימון וסומק
שלוש תוספות חמות הוגשו לשולחן. 
אורז מלא עם שבבי שקדים, גרעיני חמנייה, בצל וזרעי כוסברה
 תפוח אדמה ובטטות אפויים
 קינואה אורגנית 
כמנה בשרית בחרתי בכתף בקר ברוטב בלסמי, שום, אורגנו וקארי.
בדיוק כמו בהגדרת המסעדה, כל המנות הן הכי אוכל ביתי.
ולמי שמחפש אוכל של בית - ברוניתא נותנת פתרון מושלם, לא פחות, לא יותר.
מנות ביתיות שמתהדרות בחומרי גלם טריים, תיבול ביתי קלאסי, והרבה אהבה לאוכל.
לקינוח בחרנו בר שוקולד פררו רושה: שכבות של נוגט קריספי, קרם שוקולד בלגי ציפוי גנאש פררו רושה, ומעליו טוויל של שוקולד מריר.
שוקולד. תמיד טעים :)
בפעם הבאה שלכם בזכרון יעקב, אם בא לכם להרגיש בבית,
ברוניתא. 
ותזכרו: כמעט תמיד, כשעל המטבח חולשת אישה, הוא יהיה מצוחצח.
ומטבח נקי הוא תמיד סיבה טובה :)

ברוניתא
הנדיב 27, זכרון יעקב 
04-6113047


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

קציצות בשר נהדרות ורכות, עם גזר ותפוח אדמה. מתכון מנצח, גם לילדים שלא מוכנים לאכול ירקות.

אני אוהבת קציצות. מאד מאד אוהבת קציצות. ויש לי בעיה: הבת שלי לא אוכלת כמעט ירקות. לפעמים אני מנסה להכין כל מיני דברים שאפשר לגוון אותם בירקות, כדי שיכנסו לה קצת ויטמינים חיוניים לגוף. ככה המצאתי את הקציצות האלו. פשוט לקחתי את מתכון הקציצות הרגיל שלי, ושדרגתי אותו. הקציצות טעימות להפליא, רכות ועושות שמח בלב. וכמו תמיד אצלי: המתכון גם קל להכנה. צ'יק צ'ק ויש ארוחת צהריים. אלו קציצות בשר מטוגנות, שאני מכינה אותן לפעמים עם עוף, לפעמים עם הודו, ולפעמים עם בקר. לפי החשק ולפי מה שיש בבית. אז הנה, המתכון לקציצות שתמיד מצליחות, ובתיאבון :)