דלג לתוכן הראשי

ברוניתא - זכרון יעקב. לאכול בחוץ, להרגיש בבית.



זכרון יעקב היא פנינה.
מכל כיוון שמסתכלים על המושבה הזו, זכרון יעקב היא יפיפיה.
רומנטית, ביתית, תיירותית, נעימה, אלגנטית, עתיקה, חדשה, ומלכותית.
יש בזכרון מגוון מסעדות ומקומות בילוי נעימים. לא משנה באיזו פינה תשבו, כל פינה בזכרון מקסימה במיוחד.
בחרנו לשבת בברוניתא, הממוקמת במבנה המשומר, המשוחזר והיפיפה של אורוות הברון, ולאכול את ארוחת הערב שלנו.

מסעדת ברוניתא שייכת לאיילת ציוני, והיא מציעה תפריט ישראלי וביתי להפליא.
ברוניתא נמצאת ממש סמוך למדרחוב, ומתהדרת בחצר נעימה במיוחד.
בכניסה לברוניתא עוברים במסדרון מקסים, עם צבע, רצוף וריהוט כפרי וספרייה עמוסת כל טוב.
המטבח של איילת מושפע מהסבתא והאמא התימניות, אבל גם מתל אביב - מטרנדים עכשוויים, אוכל בריא, עונתיות ומקומיות, והכי חשוב? מהמון אהבה ותשוקה לאנשים ולאוכל. איילת אוהבת לארח.
פתחנו בשני סלטים:
סלט גזר שהוגש היה רענן וטעים. אני הייתי מוסיפה לו עוד המון שמן זית, אבל הוא היה טרי ונכון.
לצידו הונח סלט ירקות טרי טרי, וטעים טעים. 
נו, של בית כזה. הכי טעים. 
מלפפון, גזר, עגבניות, בצל סגול , פטרוזיליה וגרעיני חמנייה ברוטב שמן זית, לימון וסומק
שלוש תוספות חמות הוגשו לשולחן. 
אורז מלא עם שבבי שקדים, גרעיני חמנייה, בצל וזרעי כוסברה
 תפוח אדמה ובטטות אפויים
 קינואה אורגנית 
כמנה בשרית בחרתי בכתף בקר ברוטב בלסמי, שום, אורגנו וקארי.
בדיוק כמו בהגדרת המסעדה, כל המנות הן הכי אוכל ביתי.
ולמי שמחפש אוכל של בית - ברוניתא נותנת פתרון מושלם, לא פחות, לא יותר.
מנות ביתיות שמתהדרות בחומרי גלם טריים, תיבול ביתי קלאסי, והרבה אהבה לאוכל.
לקינוח בחרנו בר שוקולד פררו רושה: שכבות של נוגט קריספי, קרם שוקולד בלגי ציפוי גנאש פררו רושה, ומעליו טוויל של שוקולד מריר.
שוקולד. תמיד טעים :)
בפעם הבאה שלכם בזכרון יעקב, אם בא לכם להרגיש בבית,
ברוניתא. 
ותזכרו: כמעט תמיד, כשעל המטבח חולשת אישה, הוא יהיה מצוחצח.
ומטבח נקי הוא תמיד סיבה טובה :)

ברוניתא
הנדיב 27, זכרון יעקב 
04-6113047


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.