דילוג לתוכן הראשי

ברוניתא - זכרון יעקב. לאכול בחוץ, להרגיש בבית.



זכרון יעקב היא פנינה.
מכל כיוון שמסתכלים על המושבה הזו, זכרון יעקב היא יפיפיה.
רומנטית, ביתית, תיירותית, נעימה, אלגנטית, עתיקה, חדשה, ומלכותית.
יש בזכרון מגוון מסעדות ומקומות בילוי נעימים. לא משנה באיזו פינה תשבו, כל פינה בזכרון מקסימה במיוחד.
בחרנו לשבת בברוניתא, הממוקמת במבנה המשומר, המשוחזר והיפיפה של אורוות הברון, ולאכול את ארוחת הערב שלנו.

מסעדת ברוניתא שייכת לאיילת ציוני, והיא מציעה תפריט ישראלי וביתי להפליא.
ברוניתא נמצאת ממש סמוך למדרחוב, ומתהדרת בחצר נעימה במיוחד.
בכניסה לברוניתא עוברים במסדרון מקסים, עם צבע, רצוף וריהוט כפרי וספרייה עמוסת כל טוב.
המטבח של איילת מושפע מהסבתא והאמא התימניות, אבל גם מתל אביב - מטרנדים עכשוויים, אוכל בריא, עונתיות ומקומיות, והכי חשוב? מהמון אהבה ותשוקה לאנשים ולאוכל. איילת אוהבת לארח.
פתחנו בשני סלטים:
סלט גזר שהוגש היה רענן וטעים. אני הייתי מוסיפה לו עוד המון שמן זית, אבל הוא היה טרי ונכון.
לצידו הונח סלט ירקות טרי טרי, וטעים טעים. 
נו, של בית כזה. הכי טעים. 
מלפפון, גזר, עגבניות, בצל סגול , פטרוזיליה וגרעיני חמנייה ברוטב שמן זית, לימון וסומק
שלוש תוספות חמות הוגשו לשולחן. 
אורז מלא עם שבבי שקדים, גרעיני חמנייה, בצל וזרעי כוסברה
 תפוח אדמה ובטטות אפויים
 קינואה אורגנית 
כמנה בשרית בחרתי בכתף בקר ברוטב בלסמי, שום, אורגנו וקארי.
בדיוק כמו בהגדרת המסעדה, כל המנות הן הכי אוכל ביתי.
ולמי שמחפש אוכל של בית - ברוניתא נותנת פתרון מושלם, לא פחות, לא יותר.
מנות ביתיות שמתהדרות בחומרי גלם טריים, תיבול ביתי קלאסי, והרבה אהבה לאוכל.
לקינוח בחרנו בר שוקולד פררו רושה: שכבות של נוגט קריספי, קרם שוקולד בלגי ציפוי גנאש פררו רושה, ומעליו טוויל של שוקולד מריר.
שוקולד. תמיד טעים :)
בפעם הבאה שלכם בזכרון יעקב, אם בא לכם להרגיש בבית,
ברוניתא. 
ותזכרו: כמעט תמיד, כשעל המטבח חולשת אישה, הוא יהיה מצוחצח.
ומטבח נקי הוא תמיד סיבה טובה :)

ברוניתא
הנדיב 27, זכרון יעקב 
04-6113047


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי