דילוג לתוכן הראשי

ברוניתא - זכרון יעקב. לאכול בחוץ, להרגיש בבית.



זכרון יעקב היא פנינה.
מכל כיוון שמסתכלים על המושבה הזו, זכרון יעקב היא יפיפיה.
רומנטית, ביתית, תיירותית, נעימה, אלגנטית, עתיקה, חדשה, ומלכותית.
יש בזכרון מגוון מסעדות ומקומות בילוי נעימים. לא משנה באיזו פינה תשבו, כל פינה בזכרון מקסימה במיוחד.
בחרנו לשבת בברוניתא, הממוקמת במבנה המשומר, המשוחזר והיפיפה של אורוות הברון, ולאכול את ארוחת הערב שלנו.

מסעדת ברוניתא שייכת לאיילת ציוני, והיא מציעה תפריט ישראלי וביתי להפליא.
ברוניתא נמצאת ממש סמוך למדרחוב, ומתהדרת בחצר נעימה במיוחד.
בכניסה לברוניתא עוברים במסדרון מקסים, עם צבע, רצוף וריהוט כפרי וספרייה עמוסת כל טוב.
המטבח של איילת מושפע מהסבתא והאמא התימניות, אבל גם מתל אביב - מטרנדים עכשוויים, אוכל בריא, עונתיות ומקומיות, והכי חשוב? מהמון אהבה ותשוקה לאנשים ולאוכל. איילת אוהבת לארח.
פתחנו בשני סלטים:
סלט גזר שהוגש היה רענן וטעים. אני הייתי מוסיפה לו עוד המון שמן זית, אבל הוא היה טרי ונכון.
לצידו הונח סלט ירקות טרי טרי, וטעים טעים. 
נו, של בית כזה. הכי טעים. 
מלפפון, גזר, עגבניות, בצל סגול , פטרוזיליה וגרעיני חמנייה ברוטב שמן זית, לימון וסומק
שלוש תוספות חמות הוגשו לשולחן. 
אורז מלא עם שבבי שקדים, גרעיני חמנייה, בצל וזרעי כוסברה
 תפוח אדמה ובטטות אפויים
 קינואה אורגנית 
כמנה בשרית בחרתי בכתף בקר ברוטב בלסמי, שום, אורגנו וקארי.
בדיוק כמו בהגדרת המסעדה, כל המנות הן הכי אוכל ביתי.
ולמי שמחפש אוכל של בית - ברוניתא נותנת פתרון מושלם, לא פחות, לא יותר.
מנות ביתיות שמתהדרות בחומרי גלם טריים, תיבול ביתי קלאסי, והרבה אהבה לאוכל.
לקינוח בחרנו בר שוקולד פררו רושה: שכבות של נוגט קריספי, קרם שוקולד בלגי ציפוי גנאש פררו רושה, ומעליו טוויל של שוקולד מריר.
שוקולד. תמיד טעים :)
בפעם הבאה שלכם בזכרון יעקב, אם בא לכם להרגיש בבית,
ברוניתא. 
ותזכרו: כמעט תמיד, כשעל המטבח חולשת אישה, הוא יהיה מצוחצח.
ומטבח נקי הוא תמיד סיבה טובה :)

ברוניתא
הנדיב 27, זכרון יעקב 
04-6113047


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי...

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

עוגת שוקולד קוקוס משגעת, באונטי סטייל. כשרה לפסח, וטעימה כל השנה!

אני מודה, החטיף שאני הכי אוהבת הוא באונטי. פסח הוא חג לחובבי הקוקוס, ואני ביניהם :) הפעם החלטתי להכין עוגה שתתאים לי ולעצמי בשולחן הסדר, כי חשוב לי לקנח עם משהו קצת יותר טעים מעוגיות יין או עוגת מצות :) ההכנה שלה נראית מורכבת, אבל היא פשוטה ממש.