דלג לתוכן הראשי

המסעדה שתרכיב לכם מנה מנצחת! PUZZLE FOOD




יום שישי בצהריים.
היינו ארבעה: אני, הבן החייל שלי, אח שלי, והאחיין המתוק שלי.
ארבעה אנשים, ארבעה גילאים שונים, כל אחד אוכל סגנון אחר. ילד בן 3.5 לא אוכל כמו חייל שלא אוכל כמו שני מבוגרים, שגם הם לא ממש בעלי טעם זהה.
לא פשוט למצוא מסעדה שבה כל אחד יכול להרכיב לעצמו את המנה שלו, לבחור את הלחם שבה היא תגיע, להחליט עם איזה רטבים היא תצא, ובעצם - לבנות לעצמו את המנה בדיוק לפי הטעם שהוא אוהב.

נזכרתי שהזמינו אותי למסעדת פאזל בחולון - לבדוק את הקונספט ואת האוכל, ופתאום הבנתי שעבור ההרכב הספציפי - זה המקום המושלם. כל אחד ירכיב לעצמו מה שבא לו, ונגמר הויכוח של "לאן הולכים".
תכירו: פאזל פוד. פשוט תרכיבו!
"מה תשתו?" שאל אותנו המלצר.
בחרנו את השתיה שלנו, ואמנם זה הליך רגיל, אבל הכלי שבה הגיעו המשקאות היה כיפי. ראוי לציון.
הקונספט המהפכני של PUZZLE FOOD הוא התאמה מוחלטת של המוצר לטעמו האישי של כל סועד, החל מבחירת נתח הבשר, טכניקת ודרגת העשייה, סוג הלחם, הירקות ועד לתוספות והרטבים. היצירה האישית של כל אחד מורכבת מחומרי גלם מעולים, ובמחיר מפתיע. המלצה שלי: לבוא רעבים ממש. המנות ענקיות - אף אחד מאיתנו לא הצליח לחסל את המנה שלו. טוב, נו, חוץ ממני, אבל זה בגלל שויתרתי על הלחם והזמנתי בצלחת :)
איך זה עובד? ככה:
כל אחד מהסועדים מקבל דף שבו הוא ממלא את הבחירות שלו.
1. בחר בשר. 2. בחר את סוג הלחם. 3. בחר ירקות. 4. בחר רטבים. 5. בחר תוספת. 6. בחר תוספת ליד המנה. 
והכי מדליק? 7. בחר שם למנה שלך. וכן, זה הזמן להתפרע. ולא, אני לא אספר לכם איך קראתי למנה שלי :)
על בניית התפריט והפאן הקולינרי אחראי השף דניאל זך (לשעבר כרמלה בנחלה, כיום הבעלים והשף של מסעדת אסיה מוניקה, שהיא גם אחת ממסעדות הבית שלי.
המסעדה היא הבייבי החדש של הבעלים של "ריבר", נתי וירון אלטיט ודוד בובליל.
האחיין שלי, בן 3.5, בחן בעיון את התפריט :)
אבא שלו הזמין לו מנה שכללה חזה עוף צרוב בגריל+קבב, פרנה מרוקאית, עגבניה, מלפפון, מלפפון כבוש, מיונז, קטשופ קארי אדום, חמאת בוטנים חריפה, תוספת של ביצה חומה וארטישוק כבוש.
כתוספת ליד המנה: פלחי תפוחי אדמה.
תשאלו: "מה, את כל זה הילד אכל?"
כן, אכל גם אכל, ובהנאה גדולה :)
אח שלי הזמין אנטריקוט וקבב, בפרנה, עם עגבניה, בצל, כרוב כבוש ומלפפון כבוש, עם רוטב לימון כבוש, צ'ימיצ'ורי, וסלסת שרי-שום חריף, עם ביצת עין.
תוספת ליד המנה: כרובית אפויה בטחינה. 
אני הזמנתי בצלחת. אין סיכוי שאצליח להשתלט על מנה כזו בתוך לחם, וחוצמזה, אני כבר חודשיים בלי גלוטן, כך שהלחם היה מיותר לי.
מה הזמנתי? 
אנטריקוט ואסאדו עגל מעושן, חסה, עגבניה, מלפפון, פטרוזיליה, עם טחינה ירוקה, תוספות של פלפל קלוי ואבוקדו, ותוספת לצד המנה כרובית אפויה בטחינה. 
הגיעה צלחת נהדרת, טעימה, ונהנתי מכל ביס. ובכלל, הייתי מרוצה מצלחת הבריאות שלי :)
אחרונה הגיעה המנה של הבן שלי.
חייל, כמו חייל, תמיד יזמין משהו שנראה או מרגיש כמו המבורגר :)
ההזמנה שלו: אנטריקוט מעושן, המבורגר, בפרנה מרוקאית, חסה, עגבניה ובצל מעושן, רוטב - חמאת בוטנים חריפה, תוספת של חציל מטוגן, ביצת עין ופטריות.
תוספת בצד: מגדל של טבעות בצל :)
הגשה הורסת, אבל ברמת הטעם דווקא הן היו פחות מוצלחות, ונטו לעודפי שומן.
כמובן שהסבנו את תשומת לב הצוות לכך.
אבל בינינו, לא כל אחד יכול לקבל החלטות מורכבות בקלות, ולמתקשים במלאכת ההרכבה, מוצע גם מגוון מנות קבועות.
המנה שהורכבה ע"י השף דניאל זך:
PO’BOY – אונטר ריב צלוי, באגט, רוטב צ'ילי ברביקיו, חסה, מיונז ברביקיו, מלפפון כבוש 49 ₪ 
המנה שהורכבה ע"י ירון אלטיט:
קרל לואיס - חזה עוף צרוב בגריל, לחם בריאות, סלט קייל, טחינה ירוקה, סלט גזר, לימון כבוש, אבוקדו, פלפל קלו ועגבנייה – 36 ₪ 
המנה שהורכבה ע"י נתי אלטיט:
ג'ננה בסוואנה – עוף מעושן, לחמניית פרנה, איולי לימון ירוק, חסה, פלפל קלוי, סלט גזר, פטרוזיליה, צ'אטני צ'ילי אננס, עגבנייה – 43 ₪ 
המנה שהורכבה ע"י דוד בובליל:
הטלה של מנשה – אסאדו טלה מעושן, לחמניית פרנה, רוטב ברביקיו, צ'ימיצ'ורי, קולסלאו, כוסברה, מלפפון חמוץ, בצל מעושן 51 ₪
עסקיות צהריים מוגשות בימים א'-ה' בין השעות 12:00-17:00
בהזמנת מנה עיקריות, קבלו סלט או פלחי תפוחי אדמה פריכים  + שתיה ב-10 שקלים
אני אחזור רגע לשתיה, וכמו בשתיה הקלה בהתחלה, גם הבירה הוגשה בצורה מעוררת השתאות.
קנקן בירה, 2 כוסות משגעות.
באותו יום לא היו קינוחים במסעדה (די הזוי בעיניי, ממש התחשק לחלקנו משהו מתוק), כך שאין לי המלצה או דיס המלצה על הקינוחים במקום.בכל מקרה, אם אתם מחפשים מקום כיפי, משביע, נעים וטעים - לכו להרכיב את הפאזל שלכם :)



CREATE YOUR OWN TASTE#
פתוח בימים ראשון – שבת 12:00-00:00
מרכז עזריאלי – הרוקמים 26 חולון 03-6568766, *3652
מתחם המזון קניון וייצמן תל אביב 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?