ערב אחד התקשרה אלי חברה: "אני חייבת לצאת היום".
"מה קרה?", שאלתי.
"סתם, מצב רוח בקרשים, בואי נלך לשתות משהו", השיבה.
האמת? באותו יום לא התאים לי לצאת, אבל חברה צריכה חברה - אז החלטנו על קל"ב.
"בואי לאסיה מוניקה", אמרתי לה.
אסה מוניקה היא אחת ממסעדות הבית שלי. 7 דקות מהבית, אחת מהטובות שיש לסביבה להציע, והכי קרובה לראש העין, 7 דקות נסיעה, בכניסה להוד השרון, שבכלל הופכת למרכז קולינרי לא מבוטל ואיכותי.
המיקום: צמוד לקניון שרונים.
השעה: 21.00
השף: דניאל זך, המוכר מימיו בכרמלה בנחלה, אחד המקומות השווים בתל אביב, עד שכרמלה נסגרה.
ישבנו על הבר. הכי כיף בסיטואציות כאלו.
הברמן - חומד אמיתי. בחור צעיר ומקסים שהיה חביב במיוחד, וביצע את תפקיד המארח בצורה מעוררת השתאות.
התחלנו עם קוקטייל, כדי לתת זריקת מצב רוח לחברה שהייתה זקוקה לזה.
הוא המליץ, אנחנו זרמנו.
ניסיתי לזרום על תפריט עם כמה שפחות סוכר וגלוטן.
לא פשוט במסעדה אסיאתית, ובכל זאת, מצאתי את המנות שהתאימו לי בדיוק.
סלט עשבי תיבול ועוף
עם בצל שאלוט, שרי, אורז קלוי, כוסברה, נענע, רוטב דגים, ריחן וליים
הטעמים האסיאתיים בלטו, הסלט חוסל די מהר. סלט טרי, פרשי, משביע, ומפתיע.
טונה צרובה שלצידה סלט מלפפונים ואצות - אין ספק, טונה צרובה היא אחת מהמנות החביבות עלי. סלט המלפפונים היה מושלם, ואפילו מעט האפיל על הטונה, שלמרות שהייתה טעימה, התיבול החזק של הסלט עמעם את טעמי הטונה.
הייתי בוחרת להגיש אותה ואותו כל אחד בנפרד, כדי שהיא תקבל את העוצמה שלה בלי שמישהו ישים לה רגל בדרך.
רגע לפני שעברנו לעיקריות, הברמן החביב אמר לנו "אין מצב שאתן לא לוקחות סושי".
האמת? צדק.
הסושי מן באסיה מוניקה מכין סושי נהדר, תענוג ממש.
בחרנו בטוביקו ספיישל (אינסייד אאוט | 8 יחידות)
שרימפס, דניס וטוביקו עם מלפפון וקנפיו.
טעים! ולחשוב שעד לפני חמש שנים בערך לא הבנתי למה אנשים אוהבים סושי :) :)
לעיקריות חברתי בחרה במזרח, במנה מתפריט אסיה, ואני בחרתי במנה מערבית יותר, סטייק :)
מחבת דייגים תאילנדית
דגים ופירות ים בציר דגים, סאקה,למון גראס, ליים, פפאיה, גזר, כרוב סיני, נענע וכוסברה. מוגש עם אורז מאודה בצד.
את המנה הזו, למרות שהפעם לא אכלתי, יצא לי לאכול בעבר באסיה מוניקה. מנה כיפית ונעימה, חריפה במידה, כזו שתמיד אפשר להנות ממנה מחדש.
אני אישה של בשר. הזמנתי סטייק שנקרא סקיפי צ'ילי אנטריקוט.
אנטריקוט מובחר מובחר עשוי בגריל, מוגש עם שעועית ירוקה בווק בשום ורוטב שיטאקי, מטבל חמאת בוטנים חריפה, ומטבל עשבים אסייתי.
הסטייק היה עשוי בדיוק כמו שביקשתי, המנה הייתה מענגת, 300 גרם של סטייק עסיסי.
זה היה הרגע שאמרתי: "זהו, שבעתי".
גם המנה האחרונה לא איכזבה.
ברולה למון גראס עם ג'ינג'ר בליווי סלט פירות רענן
גם פה הטאצ' האסיאתי הפך את המנה מ"סתם עוד קרם ברולה", ל"קרם ברולה מיוחד", בזכות הלמון גראס שמשנה את הטעם ונותן למנה הקלאסית הזו קסם מיוחד.
בפעם המי יודע כמה שלי, אסיה מוניקה לא אכזבה. המנות לא קטנות, המחירים סבירים, המקום כיפי עם אווירה נעימה, והכי חשוב: תמיד טעים.
ברור שאחזור שוב, בכל זאת, אחת ממסעדות הבית, ומזל שרק 7 דקות מפרידות בינינו.
אסיה מוניקה
הירקון 2, מתחם שרונים, הוד השרון
09-7465353
תגובות
הוסף רשומת תגובה