דלג לתוכן הראשי

אסיה מוניקה. מזרח, מערב, ומה שביניהם.




ערב אחד התקשרה אלי חברה: "אני חייבת לצאת היום".
"מה קרה?", שאלתי.
"סתם, מצב רוח בקרשים, בואי נלך לשתות משהו", השיבה.
האמת? באותו יום לא התאים לי לצאת, אבל חברה צריכה חברה - אז החלטנו על קל"ב.
"בואי לאסיה מוניקה", אמרתי לה.
אסה מוניקה היא אחת ממסעדות הבית שלי. 7 דקות מהבית, אחת מהטובות שיש לסביבה להציע, והכי קרובה לראש העין, 7 דקות נסיעה, בכניסה להוד השרון, שבכלל הופכת למרכז קולינרי לא מבוטל ואיכותי.
המיקום: צמוד לקניון שרונים.
השעה: 21.00
השף: דניאל זך, המוכר מימיו בכרמלה בנחלה, אחד המקומות השווים בתל אביב, עד שכרמלה נסגרה.
ישבנו על הבר. הכי כיף בסיטואציות כאלו.
הברמן - חומד אמיתי. בחור צעיר ומקסים שהיה חביב במיוחד, וביצע את תפקיד המארח בצורה מעוררת השתאות.
התחלנו עם קוקטייל, כדי לתת זריקת מצב רוח לחברה שהייתה זקוקה לזה.
הוא המליץ, אנחנו זרמנו.

ניסיתי לזרום על תפריט עם כמה שפחות סוכר וגלוטן.
לא פשוט במסעדה אסיאתית, ובכל זאת, מצאתי את המנות שהתאימו לי בדיוק.
סלט עשבי תיבול ועוף
עם בצל שאלוט, שרי, אורז קלוי, כוסברה, נענע, רוטב דגים, ריחן וליים
הטעמים האסיאתיים בלטו, הסלט חוסל די מהר. סלט טרי, פרשי, משביע, ומפתיע.
טונה צרובה שלצידה סלט מלפפונים ואצות - אין ספק, טונה צרובה היא אחת מהמנות החביבות עלי. סלט המלפפונים היה מושלם, ואפילו מעט האפיל על הטונה, שלמרות שהייתה טעימה, התיבול החזק של הסלט עמעם את טעמי הטונה. 
הייתי בוחרת להגיש אותה ואותו כל אחד בנפרד, כדי שהיא תקבל את העוצמה שלה בלי שמישהו ישים לה רגל בדרך.
רגע לפני שעברנו לעיקריות, הברמן החביב אמר לנו "אין מצב שאתן לא לוקחות סושי".
האמת? צדק.
הסושי מן באסיה מוניקה מכין סושי נהדר, תענוג ממש.
בחרנו בטוביקו ספיישל (אינסייד אאוט | 8 יחידות)
שרימפס, דניס וטוביקו עם מלפפון וקנפיו.
טעים! ולחשוב שעד לפני חמש שנים בערך לא הבנתי למה אנשים אוהבים סושי :) :)
לעיקריות חברתי בחרה במזרח, במנה מתפריט אסיה, ואני בחרתי במנה מערבית יותר, סטייק :)
מחבת דייגים תאילנדית
דגים ופירות ים בציר דגים, סאקה,למון גראס, ליים, פפאיה, גזר, כרוב סיני, נענע וכוסברה. מוגש עם אורז מאודה בצד.
את המנה הזו, למרות שהפעם לא אכלתי, יצא לי לאכול בעבר באסיה מוניקה. מנה כיפית ונעימה, חריפה במידה, כזו שתמיד אפשר להנות ממנה מחדש.
אני אישה של בשר. הזמנתי סטייק שנקרא סקיפי צ'ילי אנטריקוט.
אנטריקוט מובחר מובחר עשוי בגריל, מוגש עם שעועית ירוקה בווק בשום ורוטב שיטאקי, מטבל חמאת בוטנים חריפה, ומטבל עשבים אסייתי.
הסטייק היה עשוי בדיוק כמו שביקשתי, המנה הייתה מענגת, 300 גרם של סטייק עסיסי.
זה היה הרגע שאמרתי: "זהו, שבעתי".
גם המנה האחרונה לא איכזבה.
ברולה למון גראס עם ג'ינג'ר בליווי סלט פירות רענן
גם פה הטאצ' האסיאתי הפך את המנה מ"סתם עוד קרם ברולה", ל"קרם ברולה מיוחד", בזכות הלמון גראס שמשנה את הטעם ונותן למנה הקלאסית הזו קסם מיוחד.
בפעם המי יודע כמה שלי, אסיה מוניקה לא אכזבה. המנות לא קטנות, המחירים סבירים, המקום כיפי עם אווירה נעימה, והכי חשוב: תמיד טעים.
ברור שאחזור שוב, בכל זאת, אחת ממסעדות הבית, ומזל שרק 7 דקות מפרידות בינינו.

אסיה מוניקה
הירקון 2, מתחם שרונים, הוד השרון
09-7465353

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?