דלג לתוכן הראשי

יפני, פרואני, צרפתי ובריטי נפגשים בישראל. לימה ניפו - קיבוץ גלויות בסטייל.




הסיפור של מסעדת לימה ניפו מתחיל לפני יותר מ-100 שנים.
בשנת 1889, כ-7,000 עובדים יפניים הגיעו לפרו עם חוזי עבודה למספר שנים.
עם סיום חוזי העבודה, עובדים יפנים רבים החליטו להישאר בפרו.
הקהילה היפנית בלימה יצרה תרבות קולינרית חדשה, הנייקי (Nikkei), המשלבת בין המטבח הפרואני ליפני.
בהשראת המטבח המשולב, נפתחה מסעדת לימה ניפו ביפו, כשתפריט המסעדה ניזון על השילוב שבין האוכל היפני המדויק וטעמי האוכל הפרואני.
טכניקות בישול יפניות וטעמים פרואניים הם בהחלט שילוב שהרגיש לי ששווה לטעום.
הגעתי לארוחת ערב בלימה ניפו.

האוכל: יפני - פרואני.
המסעדנים: צרפתי ובריטי.
המיקום: יפו, ישראל.
ואם זה לא הכי קיבוץ גלויות, אז מה כן?
את לימה ניפו פתחו בדצמבר 2015 המסעדן יורם פרץ, יהודי צרפתי שעשה עלייה לישראל, והשף הבריטי כריס גולדינג.
פרץ וגולדינג הם יוצאי רשת המסעדות Nobu, שהחדירה לבירות הקולינריות ברחבי העולם את מטבח ה-Nikkei.
הניקיי הוא אוכל פיוז'ן יפני-פרואני. המטבח היפני העדין עורבב עם המטבח הפרואני החרפרף, כשמנות יפניות אוחדו עם הטעמים וטכניקות בישול של פרו. הרבה דגים טריים, הרבה דגים בכלל :)
המסעדה מאופיינת בבר גדול, באורות עמומים, בשולחנות בפנים ובחוץ, ובמוזיקה שמשלבת אינדי ופאנק.
ניו יורק סטייל, כאילו לא הספיק לנו קיבוץ הגלויות העשיר :)
הזמנתי שתי מנות ראשונות.
רגע לפני שאני מתחילה לכתוב על המנות, אני חייבת לציין את ההגשה הבלתי מתפשרת, הצילחות המשגע, וההקפדה על כל פרט.
זה, בלי שום ספק, שייך למטבח היפני.
טירדיטו סלמון על מיסו מנגו.
מנה טעימה שמשלבת נפלא פרוסות של סלמון (דג שאני מאד אוהבת), עם מנגו.
דג כבוש בסלק, יוזו סױה ושום שחור.
מנה נעימה עם טעמים עדינים מחד ומודגשים מאידך.
אם להיות כנה, את מנת הסלמון אהבתי יותר.
בין הראשונות לעיקריות התרעננתי בקוקטייל פרשי ונעים.
לעיקריות החלטנו ללכת על בשר.
הזמנתי סינטה יאקי ניקו עם פטריות, לצד צ’יפס זוקיני.
המנה שלי הייתה בחירה נהדרת. מנה עשירה, טעימה להפליא, כזו שהייתי מזמינה שוב בשמחה.
חברתי לשולחן הזמינה פילה בקר עם תפוח אדמה פרואני וסלק פיקנטי.
גם המנה הזו הייתה מדוייקת, הבשר היה עשוי כמו שצריך, לא יותר ולא פחות, וההנאה הייתה מושלמת.
המנה האחרונה הייתה שילוב הורס של כמה ממנות הקינוח של המסעדה
בעיניי, עוגת הפיסטוק-שמן זית, עם פירות יער קפואים ושוקולד לבן הייתה המנצחת.
גם קרם ברולה בטטה היה מעניין, אבל בכלל, כל הצלחת הזו הייתה יצירת אומנות משגעת ומעוררת תיאבון.


סיכום:
לימה ניפו היא מסעדה מעניינת, והמטבח המשולב מייצר טעמים מרגשים.
מצד שני - היא אינה מסעדה זולה בכלל.
מחירי המנות הראשונות נעים בין 55 ל-75 ש"ח, ומחירי העיקריות בין 95 ל-142 ש"ח.
לא בכדי היא הייתה מלאה בצרפתים, סביר שבזכות היורו והיורם (פרץ).
היה ערב נעים.
ירדנו לשוק הפשפשים, והמשכנו לחגוג עם "העם" היושב בציון, במחולות ועם מוזיקה יוונית.
כי אחרי היפני, הפרואני, הצרפתי והבריטי - מה אכפת לנו שיצטרף גם יווני?


לימה ניפו

רבי תנחום 6, תל אביב-יפו
03-5734404
אינסטגרם: limanippo@
שעות פעילות - ביום א' המסעדה סגורה
ב’ - ה’: 19:00 – אחרון הסועדים.
יום ו':  11:00 - 18:00,
שבת: 19:00 - אחרון הסועדים.





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?