דילוג לתוכן הראשי

יפני, פרואני, צרפתי ובריטי נפגשים בישראל. לימה ניפו - קיבוץ גלויות בסטייל.




הסיפור של מסעדת לימה ניפו מתחיל לפני יותר מ-100 שנים.
בשנת 1889, כ-7,000 עובדים יפניים הגיעו לפרו עם חוזי עבודה למספר שנים.
עם סיום חוזי העבודה, עובדים יפנים רבים החליטו להישאר בפרו.
הקהילה היפנית בלימה יצרה תרבות קולינרית חדשה, הנייקי (Nikkei), המשלבת בין המטבח הפרואני ליפני.
בהשראת המטבח המשולב, נפתחה מסעדת לימה ניפו ביפו, כשתפריט המסעדה ניזון על השילוב שבין האוכל היפני המדויק וטעמי האוכל הפרואני.
טכניקות בישול יפניות וטעמים פרואניים הם בהחלט שילוב שהרגיש לי ששווה לטעום.
הגעתי לארוחת ערב בלימה ניפו.

האוכל: יפני - פרואני.
המסעדנים: צרפתי ובריטי.
המיקום: יפו, ישראל.
ואם זה לא הכי קיבוץ גלויות, אז מה כן?
את לימה ניפו פתחו בדצמבר 2015 המסעדן יורם פרץ, יהודי צרפתי שעשה עלייה לישראל, והשף הבריטי כריס גולדינג.
פרץ וגולדינג הם יוצאי רשת המסעדות Nobu, שהחדירה לבירות הקולינריות ברחבי העולם את מטבח ה-Nikkei.
הניקיי הוא אוכל פיוז'ן יפני-פרואני. המטבח היפני העדין עורבב עם המטבח הפרואני החרפרף, כשמנות יפניות אוחדו עם הטעמים וטכניקות בישול של פרו. הרבה דגים טריים, הרבה דגים בכלל :)
המסעדה מאופיינת בבר גדול, באורות עמומים, בשולחנות בפנים ובחוץ, ובמוזיקה שמשלבת אינדי ופאנק.
ניו יורק סטייל, כאילו לא הספיק לנו קיבוץ הגלויות העשיר :)
הזמנתי שתי מנות ראשונות.
רגע לפני שאני מתחילה לכתוב על המנות, אני חייבת לציין את ההגשה הבלתי מתפשרת, הצילחות המשגע, וההקפדה על כל פרט.
זה, בלי שום ספק, שייך למטבח היפני.
טירדיטו סלמון על מיסו מנגו.
מנה טעימה שמשלבת נפלא פרוסות של סלמון (דג שאני מאד אוהבת), עם מנגו.
דג כבוש בסלק, יוזו סױה ושום שחור.
מנה נעימה עם טעמים עדינים מחד ומודגשים מאידך.
אם להיות כנה, את מנת הסלמון אהבתי יותר.
בין הראשונות לעיקריות התרעננתי בקוקטייל פרשי ונעים.
לעיקריות החלטנו ללכת על בשר.
הזמנתי סינטה יאקי ניקו עם פטריות, לצד צ’יפס זוקיני.
המנה שלי הייתה בחירה נהדרת. מנה עשירה, טעימה להפליא, כזו שהייתי מזמינה שוב בשמחה.
חברתי לשולחן הזמינה פילה בקר עם תפוח אדמה פרואני וסלק פיקנטי.
גם המנה הזו הייתה מדוייקת, הבשר היה עשוי כמו שצריך, לא יותר ולא פחות, וההנאה הייתה מושלמת.
המנה האחרונה הייתה שילוב הורס של כמה ממנות הקינוח של המסעדה
בעיניי, עוגת הפיסטוק-שמן זית, עם פירות יער קפואים ושוקולד לבן הייתה המנצחת.
גם קרם ברולה בטטה היה מעניין, אבל בכלל, כל הצלחת הזו הייתה יצירת אומנות משגעת ומעוררת תיאבון.


סיכום:
לימה ניפו היא מסעדה מעניינת, והמטבח המשולב מייצר טעמים מרגשים.
מצד שני - היא אינה מסעדה זולה בכלל.
מחירי המנות הראשונות נעים בין 55 ל-75 ש"ח, ומחירי העיקריות בין 95 ל-142 ש"ח.
לא בכדי היא הייתה מלאה בצרפתים, סביר שבזכות היורו והיורם (פרץ).
היה ערב נעים.
ירדנו לשוק הפשפשים, והמשכנו לחגוג עם "העם" היושב בציון, במחולות ועם מוזיקה יוונית.
כי אחרי היפני, הפרואני, הצרפתי והבריטי - מה אכפת לנו שיצטרף גם יווני?


לימה ניפו

רבי תנחום 6, תל אביב-יפו
03-5734404
אינסטגרם: limanippo@
שעות פעילות - ביום א' המסעדה סגורה
ב’ - ה’: 19:00 – אחרון הסועדים.
יום ו':  11:00 - 18:00,
שבת: 19:00 - אחרון הסועדים.





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)

השייקר שעשה אותי מאושרת. נינג'ה אמיתי! וגם: מתכון לאייס מוקה.

כשהחגים מגיעים, יש המון אירועים שקשורים לכלי בית, סירים, ומוצרים למטבח. בולטים מוצרי החשמל הקטנים, שהופכים כל בית למסעדה קטנה. אם פעם בשביל שייק טוב היינו צריכים בלנדר מטורף ואימתני, שיכתוש את הקרח בקלות, היום כבר אפשר בקלות להכין שייק מופלא בבית. כן, כן, גם עם פירות וירקות קשים. אני פה בשביל לספר לכם כמה אני מאושרת מהיום שהחמוד הזה, נינג'ה איי קיו, אצלי בבית. ואני באמת מאושרת. הפכתי לפריקית של שייקים. כבר כמה ימים אני שותה שייקים במגוון וריאציות. חלקם בריאים יותר, חלקם פירותיים יותר, וחלקם באמצע. מה שבטוח - אני נהנית משייק מופלא בפחות מדקה הכנה. זה מה שלוקח לנינג'ה הזה.

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים.