דילוג לתוכן הראשי

קדרת בשר ביין אדום. מתכון מושלם לחורף.




החורף התחיל רשמית היום. לפחות זה מה שאמרו החזאים. 
אני אוהבת חורף. 
גם תבשילי חורף הם הפייבוריטים שלי. 
הם תמיד מענגים, מנחמים, נעימים ומשביעים. 
בישול ביין תמיד עושה לי שמח, אז החלטתי לא לחכות לשיא החורף, כי תבשילים כאלו טובים כל השנה, בטח ובטח בסתיו.
הכנתי לי אחד כזה, שתמיד הולך אצלי נפלא - קדרת בשר ביין אדום, בבישול ארוך, והבטחתי לכם מתכון, אז הנה, אני מקיימת הבטחות.

קדרת בשר ביין אדום



חומרים:
ק"ג צלי כתף (נתח מס. 5), חתוך לקוביות
בצל אחד גדול
שמן זית
2 כוסות יין אדום איכותי
5 גזרים
2 גבעולי סלרי
3 עלי דפנה
2 פלפל אנגלי
6 שיני שום
1 כפית פפריקה מרוקאית (או פפריקה מתוקה רגילה)
רבע כפית גרגירי כוסברה 
2 כפות צימוקים בהירים
כפית סילאן (אצלי סילאן הולך בכמויות. מבשלת איתו המון. הבקבוקים הלחיצים של תמר כנרת הכי נוחים לי לבישול - ממליצה בחום להחזיק תמיד בבית)
כפית דבש
עלי טימין
עלי כוסברה
1 כפית מלח גס
רבע כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
לטגן בצל גדול בשמן זית. להוציא לצלחת.
לסגור את הבשר מכל הצדדים, להוסיף את הבצל המטוגן ואת שיני השום.
לערבב קלות, להוסיף כוס מים ו-2 כוסות יין אדום איכותי. 
להוסיף 5 גזרים חתוכים לעיגולים, 2 גבעולי סלרי פרוסים לחתיכות של 4 ס"מ, 3 עלי דפנה, 2 פלפל אנגלי, פפריקה מרוקאית כפית, רבע כפית גרגירי כוסברה כתושים (אפשר לכתוש עם עלי ומכתש), אפשר גם להכניס שלמים.
להביא לרתיחה קלה, להוסיף 2 כפות צימוקים בהירים, כפית סילאן, כפית דבש, עלי טימין,  עלי כוסברה, מלח גס כפית, פלפל שחור גרוס.
להביא שוב לרתיחה, ולהוריד את האש. 
לבשל כ-3 שעות על אש בינונית עד שהנוזלים מצטמצמים, והבשר רך מאד.
להגיש עם אורז לבן.
הנאה מובטחת :)



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור". לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה.  כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו.  כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית. כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה.  אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות. לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל? אני מתה על בלינצ'סים. 

גליל תמרים ואגוזים - חטיף אנרגיה משגע ללא גלוטן

לפעמים בא לי משהו מתוק אחרי הארוחה. חטיף שכזה. קינוח.  מאז שהתחלתי לאכול "ללא גלוטן, ללא סוכר", אני משתדלת לא לאכול חטיפים מתועשים, אלא דברים בריאים יותר, טבעיים יותר, ולהעדיף סוכר שהוא סוכר פירות - ולא סוכר מעובד.  המתכון לגלילי התמרים הוא ללא גלוטן, ללא אפיה, מהיר הכנה, ומלא בדברים טובים ובריאים.  את חטיפי האנרגיה מהתמרים אני מכירה עוד מהימים שרכבתי בשטח עם האופניים. החבר'ה תמיד היו מביאים תמרים לרכיבה, ואחד מהם תמיד הגיע עם קופסה שבתוכה היו מטבעות תמרים עם המון דברים טובים בפנים. הם לגמרי חטיפי אנרגיה, וגם דלים בשומן רק שיש בעיה אחת - מאד קשה להפסיק לאכול מהם :)