דלג לתוכן הראשי

קדרת בשר ביין אדום. מתכון מושלם לחורף.




החורף התחיל רשמית היום. לפחות זה מה שאמרו החזאים. 
אני אוהבת חורף. 
גם תבשילי חורף הם הפייבוריטים שלי. 
הם תמיד מענגים, מנחמים, נעימים ומשביעים. 
בישול ביין תמיד עושה לי שמח, אז החלטתי לא לחכות לשיא החורף, כי תבשילים כאלו טובים כל השנה, בטח ובטח בסתיו.
הכנתי לי אחד כזה, שתמיד הולך אצלי נפלא - קדרת בשר ביין אדום, בבישול ארוך, והבטחתי לכם מתכון, אז הנה, אני מקיימת הבטחות.

קדרת בשר ביין אדום



חומרים:
ק"ג צלי כתף (נתח מס. 5), חתוך לקוביות
בצל אחד גדול
שמן זית
2 כוסות יין אדום איכותי
5 גזרים
2 גבעולי סלרי
3 עלי דפנה
2 פלפל אנגלי
6 שיני שום
1 כפית פפריקה מרוקאית (או פפריקה מתוקה רגילה)
רבע כפית גרגירי כוסברה 
2 כפות צימוקים בהירים
כפית סילאן (אצלי סילאן הולך בכמויות. מבשלת איתו המון. הבקבוקים הלחיצים של תמר כנרת הכי נוחים לי לבישול - ממליצה בחום להחזיק תמיד בבית)
כפית דבש
עלי טימין
עלי כוסברה
1 כפית מלח גס
רבע כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
לטגן בצל גדול בשמן זית. להוציא לצלחת.
לסגור את הבשר מכל הצדדים, להוסיף את הבצל המטוגן ואת שיני השום.
לערבב קלות, להוסיף כוס מים ו-2 כוסות יין אדום איכותי. 
להוסיף 5 גזרים חתוכים לעיגולים, 2 גבעולי סלרי פרוסים לחתיכות של 4 ס"מ, 3 עלי דפנה, 2 פלפל אנגלי, פפריקה מרוקאית כפית, רבע כפית גרגירי כוסברה כתושים (אפשר לכתוש עם עלי ומכתש), אפשר גם להכניס שלמים.
להביא לרתיחה קלה, להוסיף 2 כפות צימוקים בהירים, כפית סילאן, כפית דבש, עלי טימין,  עלי כוסברה, מלח גס כפית, פלפל שחור גרוס.
להביא שוב לרתיחה, ולהוריד את האש. 
לבשל כ-3 שעות על אש בינונית עד שהנוזלים מצטמצמים, והבשר רך מאד.
להגיש עם אורז לבן.
הנאה מובטחת :)



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.