חנוכה תמיד היה אצלנו חגיגה גדולה.
כל בני המשפחה היו מתכנסים, בעיקר בשביל הסופגניות והלביבות שאמא שלי הייתה מכינה.
לעולם, אבל לעולם אני לא אשכח את טעם הסופגניות הקטנות והטעימות שאמא שלי הייתה מכינה, ותמיד אני מתגעגעת לערבי חנוכה אצלה, כשהיא עוד הייתה מארחת ומבשלת בלי הפסקה.
המתכון הזה, מתכון ללביבות תפוחי אדמה, הוא המתכון המשפחתי שלנו.
אמנם אצלנו לא היו מכניסים לתוכו עשבי תיבול, ואני דווקא כן מכניסה פטרוזיליה, כי זה טעים לי, אבל אפשר גם בלי.
מתכון פשוט, אבל חשוב לשמור על הכללים כדי לקבל לביבות רכות מבפנים וקריספיות מבחוץ.
מתכון ללביבות תפוחי אדמה - לטקעס
(כ-15 לביבות)
חומרים:
4 תפוחי אדמה בינוניים מגוררים דק במעבד מזון או במגררת ידנית (פומפיה 4 מ"מ)
1 בצל קטן קצוץ דק
4 כפות קמח תופח
3 ביצים
3/4 כף שטוחה מלח
1/4 כפית פלפל שחור
צרור פטרוזילה קצוצה דק (בערך כף אחרי קיצוץ)
שמן לטיגון
להגשה:
שמנת חמוצה
עירית קצוצה
פלפל שחור
הוראות הכנה:
לגרר בפומפיה או במעבד מזון את תפוחי האדמה. להחזיק כל פעם כדור בין הידיים, ולסחוט היטב מנוזלים.
להוסיף את החומרים האחרים, לערבב עד שהכל אחיד.
לחמם שמן לטיגון (לא עמוק), ולהכניס את הלביבות. להקפיד לטגן על אש בינונית כדי שהלביבות לא ישרפו מבחוץ וישארו לא מוכנות מבפנים.
כשמשחימות, להפוך לצד השני. לטגן עד ששני הצדדים זהובים-שחומים.
להוציא על נייר סופג.
להגשה:
לקצוץ עירית. לערבב עם חב' שמנת חמוצה.
לשים בצלוחית. מלמעלה לפזר עוד מעט עירית, ומעט פלפל שחור גרוס.
להגיש את הלביבות כשהמטבל לידן.
כל מה שנשאר זה להתענג.
תוך דקה לא ישאר כלום בצלחת - וזה באחריות:)
חג חנוכה שמח!!!
תגובות
הוסף רשומת תגובה