דלג לתוכן הראשי

אישפיש. באמת ששווה לכם לתת קפיצה. ים זה שם.






לאחרונה הזדמן לי להגיע לסופ"ש סתוי צפוני.
כל יציאה צפונה טומנת בחובה תגליות קולינריות חדשות.
את רוב הפינות התל אביביות והמרכזיות אני כבר מכירה, אבל את אלו שבאזורים המרוחקים ממני, קצת פחות.
התחנה הראשונה בטיול הייתה חיפה.
נשלחתי לבדוק מסעדת דגים ופירות ים. "טעים", אמרו לי.
אישפיש.
השם, אני מודה, היה לי מוזר.
מצד שני, כשמגלים מי עומד מאחוריו, מבינים שהוא לא מוזר כלל וכלל, אפילו הגיוני מאד.
איש של דגים.
יש יותר אישפיש מזה?

אבירם שטיינמץ, השף והבעלים, החליט להביא את מעמקי הים לפסגת הכרמל.
מי אמר שרק לדייגים של נמל עכו מגיעות מסעדות דגים שוות?
שש שנים החזיק אבירם במסעדת voila (וואלה), שהציעה מנות קלאסיות מהמטבח הצרפתי-שוויצרי.
בוקר אחד הוא קם, והחליט שהבישול הצרפתי ה"כבד" פחות מתאים לתקופה הקולינרית המודרנית בארץ, וגמלה בו ההחלטה להפוך את המסעדה למסעדת דגים ופירות ים איכותית. יותר מרעננת, יותר עכשווית.
לשף שטיינמץ יש 23 שנות בישול מאחוריו, לא מעט בכלל.
שטיינמץ עבד במסעדת דקוטה בארץ, ובמסעדת פטריק גילברט האירלנדית, בעלת 2 כוכבי מישלן.
התפריט מגוון ומעניין. שילוב בין הטכניקות הקלאסיות האירופאיות והרעננות הים התיכונית יוצרת מנות פיוז'ן מרגשות.
את הארוחה פתחתי עם אלכוהול נעים.
קוקטייל אישפיש - אוזו, לימון, סודה, רוטב פירות יער
היה מושלם לפתיחת הארוחה ולרעננות של אחרי נסיעה מהמרכז. 
למנה ראשונה לקחתי סביצ'ה. 
באותו יום הסביצ'ה הורכב מסלמון עם נגיעות אגסים.
השילוב היה מצוין, הורגשה רעננות עם עוקצנות נעימה, והדג העדין השתלב נפלא עם טעמי האגס.
שותפתי לשולחן הזמינה מרק פירות ים. 
המרק היה משובח.
אם היה לי מקום לשתי מנות ראשונות, הייתי מזמינה גם אחד כזה. 
מגוון פירות הים והדגים משתנים במרק מדי יום, בהתאם לסחורה הטריה שמגיעה.
בהזמנת מנה עיקרית, מקבלים הסועדים פלטת סלטים מרשימה ומעניינת, שמוגשת חינם וחופשי.
לפלטה מצטרפות לחמניות טריות שאבירם אופה בכל יום במסעדה. שלנו היו מתובלות בקצח, ואפילו שאני לא אוכלת גלוטן, לא עמדתי בפיתוי. מופלאות.
אליהן הצטרפו שמונה סלטים טובים.
חומוס
לבנה ביתית
גריסים עם פירות ים
סלט סלרי מתובל (אותו פחות אהבתי)
קולרבי ועגבניות שרי
שעועית שחורה
סלק עם תפוחי עץ
גבץ'
אין ספק שזו פתיחה כיפית לארוחת דגים.
לעיקרית בחרתי מנה שהומלצה ע"י המלצרית - פילה מוסר ברוטב וורמוט.
מנה מעולה, עונג בכל ביס.
הדג היה עשוי מדויק, ורואים שהשף שטיינמץ יודע לטפל בדגים צורה מושלמת.

שותפתי לארוחה הזמינה מנת שרימפס וקלמרי.
המנה הזו מגיעה עם מגוון רטבים לבחירה, והרוטב הנבחר היה שמנת פטריות ומחית כמהין.
גם המנה הזו הייתה מאד מוצלחת. 
חומרי הגלם שבהם משתמש השף טריים ואיכותיים, וזה מורגש בכל מנה. 
הלחמניות, הרטבים, ואפילו הגלידות - מוכנים במטבח המסעדה מדי יום. 
לסיום הארוחה הטעימה הזו הזמנתי חליטת תה טבעית בקנקן מברזל (והמחיר: 10 ש"ח!), וקינוח של מוס שוקולד. 
המוס היה אוורירי וכיפי, לא מנת גורמה, אבל בדיוק מה שצריך לסיום ארוחה מוצלחת שכזו. 
אם אתם בחיפה - אל תהססו. 
השף יודע מה זה אוכל, מבין את הים, ואוהב את הלקוחות. 
וכן, זה לא פחות חשוב.
שף אבירם שטיינמץ. צילום: גלעד הר שלג

אישפיש
מסעדת דגים ופירות ים
רח' שד' הנשיא 119 מרכז הכרמל
חיפה 
שעות פתיחה: 
א'-ב': 17:00-23:00
ג'-שבת: 12:00-23:00 
טלפון: 048370737







פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.