דילוג לתוכן הראשי

אישפיש. באמת ששווה לכם לתת קפיצה. ים זה שם.






לאחרונה הזדמן לי להגיע לסופ"ש סתוי צפוני.
כל יציאה צפונה טומנת בחובה תגליות קולינריות חדשות.
את רוב הפינות התל אביביות והמרכזיות אני כבר מכירה, אבל את אלו שבאזורים המרוחקים ממני, קצת פחות.
התחנה הראשונה בטיול הייתה חיפה.
נשלחתי לבדוק מסעדת דגים ופירות ים. "טעים", אמרו לי.
אישפיש.
השם, אני מודה, היה לי מוזר.
מצד שני, כשמגלים מי עומד מאחוריו, מבינים שהוא לא מוזר כלל וכלל, אפילו הגיוני מאד.
איש של דגים.
יש יותר אישפיש מזה?

אבירם שטיינמץ, השף והבעלים, החליט להביא את מעמקי הים לפסגת הכרמל.
מי אמר שרק לדייגים של נמל עכו מגיעות מסעדות דגים שוות?
שש שנים החזיק אבירם במסעדת voila (וואלה), שהציעה מנות קלאסיות מהמטבח הצרפתי-שוויצרי.
בוקר אחד הוא קם, והחליט שהבישול הצרפתי ה"כבד" פחות מתאים לתקופה הקולינרית המודרנית בארץ, וגמלה בו ההחלטה להפוך את המסעדה למסעדת דגים ופירות ים איכותית. יותר מרעננת, יותר עכשווית.
לשף שטיינמץ יש 23 שנות בישול מאחוריו, לא מעט בכלל.
שטיינמץ עבד במסעדת דקוטה בארץ, ובמסעדת פטריק גילברט האירלנדית, בעלת 2 כוכבי מישלן.
התפריט מגוון ומעניין. שילוב בין הטכניקות הקלאסיות האירופאיות והרעננות הים התיכונית יוצרת מנות פיוז'ן מרגשות.
את הארוחה פתחתי עם אלכוהול נעים.
קוקטייל אישפיש - אוזו, לימון, סודה, רוטב פירות יער
היה מושלם לפתיחת הארוחה ולרעננות של אחרי נסיעה מהמרכז. 
למנה ראשונה לקחתי סביצ'ה. 
באותו יום הסביצ'ה הורכב מסלמון עם נגיעות אגסים.
השילוב היה מצוין, הורגשה רעננות עם עוקצנות נעימה, והדג העדין השתלב נפלא עם טעמי האגס.
שותפתי לשולחן הזמינה מרק פירות ים. 
המרק היה משובח.
אם היה לי מקום לשתי מנות ראשונות, הייתי מזמינה גם אחד כזה. 
מגוון פירות הים והדגים משתנים במרק מדי יום, בהתאם לסחורה הטריה שמגיעה.
בהזמנת מנה עיקרית, מקבלים הסועדים פלטת סלטים מרשימה ומעניינת, שמוגשת חינם וחופשי.
לפלטה מצטרפות לחמניות טריות שאבירם אופה בכל יום במסעדה. שלנו היו מתובלות בקצח, ואפילו שאני לא אוכלת גלוטן, לא עמדתי בפיתוי. מופלאות.
אליהן הצטרפו שמונה סלטים טובים.
חומוס
לבנה ביתית
גריסים עם פירות ים
סלט סלרי מתובל (אותו פחות אהבתי)
קולרבי ועגבניות שרי
שעועית שחורה
סלק עם תפוחי עץ
גבץ'
אין ספק שזו פתיחה כיפית לארוחת דגים.
לעיקרית בחרתי מנה שהומלצה ע"י המלצרית - פילה מוסר ברוטב וורמוט.
מנה מעולה, עונג בכל ביס.
הדג היה עשוי מדויק, ורואים שהשף שטיינמץ יודע לטפל בדגים צורה מושלמת.

שותפתי לארוחה הזמינה מנת שרימפס וקלמרי.
המנה הזו מגיעה עם מגוון רטבים לבחירה, והרוטב הנבחר היה שמנת פטריות ומחית כמהין.
גם המנה הזו הייתה מאד מוצלחת. 
חומרי הגלם שבהם משתמש השף טריים ואיכותיים, וזה מורגש בכל מנה. 
הלחמניות, הרטבים, ואפילו הגלידות - מוכנים במטבח המסעדה מדי יום. 
לסיום הארוחה הטעימה הזו הזמנתי חליטת תה טבעית בקנקן מברזל (והמחיר: 10 ש"ח!), וקינוח של מוס שוקולד. 
המוס היה אוורירי וכיפי, לא מנת גורמה, אבל בדיוק מה שצריך לסיום ארוחה מוצלחת שכזו. 
אם אתם בחיפה - אל תהססו. 
השף יודע מה זה אוכל, מבין את הים, ואוהב את הלקוחות. 
וכן, זה לא פחות חשוב.
שף אבירם שטיינמץ. צילום: גלעד הר שלג

אישפיש
מסעדת דגים ופירות ים
רח' שד' הנשיא 119 מרכז הכרמל
חיפה 
שעות פתיחה: 
א'-ב': 17:00-23:00
ג'-שבת: 12:00-23:00 
טלפון: 048370737







תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה: נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים, אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי. מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי , שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית. הפעם הלכתי על כרוב. אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה. מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים, אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פלפל ממולא צמחוני, עם אורז ותבלינים. מתכון קל לממולאים!

אני אוהבת ממולאים, ומכינה אותם בכל מיני צורות וצבעים. הפעם היה לי עוף בתנור, אז ויתרתי על הבשר הטחון בפלפלים, והכנתי פלפלים ובצלים ממולאים, סיר כיפי וטעים שמתאים לכל יום בשנה. שמרו לכם מתכון לפלפלים ממולאים צמחוניים, וגם בצלים ממולאים הכנסתי לסיר. בלי הרבה דיבורים, ישר לעבודה :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-: לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל", וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.   מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים. שמים בקערה ארבע ביצים:   מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום: מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי

סלמון ברוטב תפוזים, סויה וסילאן. 5 דקות ולתנור.

  אחת הסיבות שבזכותן אני אוהבת מאד להכין דגים היא מהירות ההכנה.  דג לא צריך יותר מדי התעסקות. רוטב מוצלח, ובישול/טיגון/צליה קצרים במיוחד.  כשבא לי משהו מהיר וטעים, וחשוב לציין גם בריא מאד, אני מכינה דג.  בחורף, אני אוהבת לבשל עם תפוזים. הם נמצאים בשיאם, בהמוניהם, ובמחירים נפלאים שמאפשרים לחגוג איתם בלי סוף. הפעם סידרתי לכם מתכון של פחות מחצי שעה בסה"כ, כולל הכנה וצליה בתנור.  פילה סלמון. 

קציצות בשר נהדרות ורכות, עם גזר ותפוח אדמה. מתכון מנצח, גם לילדים שלא מוכנים לאכול ירקות.

אני אוהבת קציצות. מאד מאד אוהבת קציצות. ויש לי בעיה: הבת שלי לא אוכלת כמעט ירקות. לפעמים אני מנסה להכין כל מיני דברים שאפשר לגוון אותם בירקות, כדי שיכנסו לה קצת ויטמינים חיוניים לגוף. ככה המצאתי את הקציצות האלו. פשוט לקחתי את מתכון הקציצות הרגיל שלי, ושדרגתי אותו. הקציצות טעימות להפליא, רכות ועושות שמח בלב. וכמו תמיד אצלי: המתכון גם קל להכנה. צ'יק צ'ק ויש ארוחת צהריים. אלו קציצות בשר מטוגנות, שאני מכינה אותן לפעמים עם עוף, לפעמים עם הודו, ולפעמים עם בקר. לפי החשק ולפי מה שיש בבית. אז הנה, המתכון לקציצות שתמיד מצליחות, ובתיאבון :)