דלג לתוכן הראשי

הפיצות החדשות של אסף גרניט. מי הפייבוריטית שלי? קולקציית החורף של דומינו'ס.



אני אתחיל עם הצהרה: אני מטורפת על פיצה!
למרות שאני ממעטת בגלוטן, ומרגישה עם זה נפלא, רק דבר אחד מוציא אותי מיכולת האיפוק:
פיצה שיוצאת מטאבון, חמה וטעימה. כשיש עליה תוספות מעניינות - בכלל. 
החדשות של אסף גרניט נחתו אצלי בבית, לבדיקה, וכמובן שלא יכולתי להישאר אדישה אליהן.
אחרי יריית הפתיחה של "פיצת השף" של דומינו'ס, שכללה חמש פיצות מעניינות (ארבע מחבתות, בקרנה, בצלאל, פולנטה ושקשוקית), יצא הליין החדש בסדרת Assaf Granit by Domino's Pizza 
שלוש פיצות חדשות בקולקציית החורף:
מלכת השוק, פלנצ'ה עגבניות ו-102.

מלכת השוק - משלבת פרחי כרובית אפויים וקונפי ירקות ברוטב שמנת ועלי תרד, 
פלנצ'ה עגבניות - מכילה קונפי עגבניות שרי בצבעים, עגבניות מיובשות וצנוברים.
פיצת 102 - חריפה עם חגיגת זני פלפלים טריים וחריפים בשילוב קונפי שום להקפצת הטעמים.  
למה אני אוהבת אותן?
כי הן מלבניות. לא יודעת למה, זה עובד לי יותר טוב בעין ובצלחת.
כי הן מיוחדות. לא, אין עוד פיצות כאלו בשום מקום בארץ.
כי הן ממותגות מעולה, עם קרטון שעושה חשק, ועם תוספות שמוצמדות לאריזה ועושות שמח. 

הראשונה, והמוצלחת ביותר בעיניי - מלכת השוק

כבר בשיטוטיי באיטליה, במסע שכלל גם חקר פיצות, הבנתי שאני מעדיפה "פיצה לבנה", כזו שאין בה רוטב עגבניות מסורתי.
כמה שמחתי כשראיתי שפיצת הכרובית היא "פיצה לבנה", עם רוטב שמנת.
כרובית אפויה בתנור עם קונפי עגבניות שרי וקונפי שום, שמעניקים לה את העסיסיות והטריות של השוק. 
כדורי בייבי מוצרלה נימוחים ורכים, גבינת פרמז'נו פדאנה מגורדת מעל, וכל העונג הזה מוגש בליווי רוטב שמנת אלפרדו איכותי על מצע עלי תרד טריים ובצק דק שנפתח בעבודת יד על מצע קמח דורום עם שמן זית כתית מעולה. 
להשלמת הטעם, כתוספת בצד לפיזור על ידי הלקוח, צורפו עלי פטרוזיליה טריים קצוצים וצנוברים.
הפיצה הזו נכון להיום היא הפייבוריטית שלי. לא התאפקתי, חיסלתי שני ריבועים בקלילות.

השנייה בדירוג שלי - פלנצ'ה עגבניות

פיצה שכולה חגיגה צבעונית של עגבניות, החל מקונפי עגבניות שרי עסיסיות בשני צבעים ועד לעגבניות מיובשות. 
לחיזוק הטעמים הפיצה מלווה בקונפי שום, גבינת פרמז'נו פדאנה מגורדת, בליווי רוטב עגבניות משובח עם עלי בזיליקום טריים וכדורי בייבי מוצרלה. התוספות האלו מוצעות על בצק דק קריספי עם שמן זית כתית מעולה שנפתח בעבודת יד על מצע קמח דורום ונגיעות של פסטו מפוזרות מעל. 
להשלמת הטעם נוספו צנוברים כתוספת בצד, לפיזור על ידי הלקוח.

השלישית במדד הטעם שלי - 102 (פיצת פלפלים)

הפיצה החריפה במהדורת החורף מציעה שילוב של שלושה זני פלפלים חריפים: סודני, מיני שיפקה ופלפל דובדבן חריף. אליהם מצטרפים עוד שני סוגי פלפלים קלויים צבעונים, פלפל ירוק טרי וקונפי שום לחיזוק הטעמים. 
הפיצה מוגשת בליווי רוטב עגבניות משובח עם עלי בזיליקום טריים וכדורי בייבי מוצרלה איכותית. 
וכמו בשאר הפיצות מהסדרה - בצק דק בתוספת שמן זית.
ואם זה לא מספיק חריף בשבילם - יש בצד צ'ילי גרוס לחיזוק ולהדגשת החריפות. 

ואל תשכחו: לכל כלל יש יוצא מן הכלל. 
גם אם אתם בתזונה שלא מומלץ בה גלוטן, 
פיצה אחת שווה לא תהרוג אתכם, להיפך :)
I LOVE PIZZA 💖

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

אורז עם בשר טחון ותבלינים. מנה שמכינים מהר, ומחסלים מהר :)

דבר אחד ידוע ובטוח: אני לא אוהבת לבלות שעות במטבח בהכנת מתכונים מורכבים. 
אני אוהבת מהר, מזין, וטעים. 
זו בדיוק המנה הזו. כל פעם שאני בלחץ זמן, שזה כמעט תמיד, ואני צריכה להכין צהריים בזריזות - אני מוציאה את המתכון הזה שלי ממעמקי הזיכרון, ותוך חצי שעה גג יש ארוחת צהריים שמתחסלת די מהר. האמת? אין כמעט פעם שנשאר משהו שיכול להיכנס למקרר לטובת ארוחת צהריים למחר. 
זה פשוט לא קורה. 
אז ביקשתם, ואני, לא יכולה להשאיר אתכם בלי מתכון למנה הנהדרת הזו.
היא מדהימה גם כשבאים אורחים. הצבעים שלה, הטעמים והקלות - הופכים אותה למושלמת לאירוח. 

בלינצ'ס ללא גלוטן, כן, כן :) הכי טעימים שיש!

לבלינצ'ס האלו תעשו "גזור ושמור".
לא מעט עבדתי כדי להגיע בדיוק למרקם שאני רוצה. 
כזה שיהיה דומה להפליא לבלינצ'סים ה"רגילים", אלו עם הקמח ה"רגיל", הלבן, שאני נענעת ממנו. 
כשהתחלתי לאכול "ללא גלוטן", גיליתי שההרגשה שלי אחרת לגמרי. הבטן לא נפוחה, ההרגשה יותר טובה, אני פחות עייפה, ויותר חיונית.
כן, כן, גלוטן זה נזק, קמח לבן זה רע, חיטה זה מזיק - אבל רק אחרי שמפסיקים לאכול את הגלוטן, מבינים עד כמה. 
אני משתדלת לא לאכול גלוטן, ולהימנע מפסטות, לחמים, וחיות חיטה אחרות.
לפעמים אני מתפתה, לפעמים גםן בא לי - אבל היום יש כ"כ הרבה תחליפים, שמי צריך גלוטן בכלל?
אני מתה על בלינצ'סים.