אתם רואים את הסלמון הכבוש בסלק בתמונה שלמעלה?
תכף יהיה מתכון שף למנה הטעימה הזו.
שף ניר כרמלי אירח אותי בבר מדליק, בר דגים.
ואיך קוראים לבר הדגים הזה? פשוט: בר דגים :)
מנת הגרבדלקס (סלמון כבוש) הייתה כ"כ מעניינת וטעימה, שהבהרתי לשף שבלי המתכון למנה הזו, אני לא יוצאת מהמסעדה.
הפעלתי גם את קסמיי, והצלחתי להשיג לכם את המכון הכיפי הזה.
אבל קודם, קצת על המקום, בר דגים.
בר דגים.
פעם, בר היה מתקשר מיידית עם אלכוהול. היום - עם הכל.
היום, לכל דבר יש בר.
יש בר מתוקים, ובר פיצות, ובר כזה, ובר אחר.
והאמת? גם לדגים מגיע בר טוב, איכותי, ובמחירים שפויים.
שווקי אוכל הפכו בשנים האחרונות לטרנד בארץ.
מה שנמצא במדינות אחרות כבר שנים רבות, מגוון שווקי אוכל משגעים, כמו הבוקריה בברצלונה, שוק נוטינג היל (פורטובלו) בלונדון, קמפו די פיורי ברומא, שוק האוכל בבודפשט ועוד - הגיע אלינו קצת באיחור, עם שווקים כמו שרונה מרקט, שוק צפון, שוק הנמל ואחרים.
לאחרונה נפתח גם שוק אוכל בכפר סבא, במתחם אושילנד.
קוראים לו אושימרקט, הוא קטן יותר מאחיו הבוגרים בעיר הגדולה, אבל גם בו יש מקומות כיפיים והרבה ריחות, טעמים, ואושר.
ברוסקטות סרדינים היו פתיחה נהדרת וכיפית.
אליהן התלווה צ'ייסר מרענן של אוזו, נענע ולימון.
למה דווקא אוזו?
בבר דגים יש ערבים יווניים, שעושים הרבה שמח, עם אלכוהול, דגים, ואווירה נהדרת. יאסו!
בסניף "בר דגים" אושילנד כפר סבא, הערב היווני מתקיים בימי חמישי, ומומלץ לבוא לצ'ייסר והרבה פאן.
סלט שווארמת ים הונח על השולחן. מרשים למראה, מרשים גם בטעם.
קרפצ'יו דג ים. מנה נפלאה, תיבול עדין ומעולה שמדגיש את טעם הדג.
צנוניות פרוסות דק וזיתי קלמטה השלימו את התענוג.
המנה שהכי אהבתי הייתה מנת קבב הים. טעימה בטירוף. הוגשה על ברוסקטות.
בכלל, קבב דגים הרבה יותר טעים בעיניי מקבב בקר. מנצח בגדול.
למנה עיקרית הזמנתי סלמון עם ברוקולי ושעועית ירוקה.
מבחינתי, דג טוב צריך תיבול נכון, ומידת עשיה מדויקת ממש, אחרת הוא ישר פורס זימים ושט לפח.
כמה פשוט, לא מתחכם, וכמה מדויק הוא היה, הסלמון שלי.
מבחוץ קיבל חריכה כיפית, מבפנים נשאר ורדרד ורך, כמו שאני אוהבת.
הפתעה מעניינת הייתה מנת השניצל. לא, לא מדובר בשניצל "רגיל". אנחנו בבר דגים, שלא נתבלבל. שניצל של טונה אדומה, שחוץ מההגשה שהדגישה את סימני השמן והטיגון, הוא היה טעים מאד.
נכון, ידעתי שזה מטוגן, אבל לא חובה להבליט לי את זה. רצוי למצוא נייר סופג שיבליט פחות את כתמי השמן.
המנות בבר דגים נעות בין מנות קלאסיות כמו פיש אנד צ'יפס, דרך כריכים מעולים (לקחתי לבן שלי כריך שווארמת ים, הוא התענג עליו), ועד מנות בר כיפיות, כמו הגרבדלקס שהמתכון שלו כבר מגיע...
גרבדלקס - סלמון כבוש בסלק וודקה
מתכון של שף ניר כרמלי - "בר דגים"
מצרכים:
600 גרם פילה סלמון נקי
250 גרם סלק מגורר גס
190 גרם מלח גס
170 גרם סוכר חום
60 גרם כוסברה קצוצה חס
60 גרם שמיר קצוץ גס
12 גרם פלפל שחור
100 מ"ל וודקה
גרידה מלימון 1
אופן הכנה:
1. מניחים את הסלמון עם העור כלפי מטה בתבנית מתאימה על רשת טיפטוף
2. מפזרים את גרידת הלימון על הסלמון
3. מטפטפים את הוודקה על הסלמון ומעסים בחושניות
4. מערבבים את כל שאר המרכיבים ומכסים את הסלמון בתערובת
5. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל38-40 שעות
6. מנקים את הסלמון מהתערובת ושוטפים במים.
7. מייבשים במטלית ופורסים. מגישים עם קרם פרש חזרת ושוט של וודקה קפואה
קרם פרש חזרת
מצרכים:
250 גרם קרם פרש
45 גרם חרדל חלק
10 גרם חזרת מגוררת דק
מלח
מעט דבש (למי שרוצה להמתיק)
אופן הכנה:
1. מערבבים את כל המרכיבים יחד בתנועות קיפול ע"מ שלא יישבר מרקם הקרם פרש
2. מקררים היטב עד שמתייצב
ואם בא לכם לאכול קצת דגים טובים ומנות כיפיות, ולהיות חלק מהקונספט המתרחב והאהוב של "סטריט פוד איכותי", תנו קפיצה לבר דגים במתחם אושילנד כפר סבא.
יש גם סניף בשוק צפון, ובקרוב יפתחו עוד מספר סניפים ברחבי הארץ.
בר דגים - אושימרקט
תגובות
הוסף רשומת תגובה