Translate

הכל בסיר אחד! מתכונים לפאייה משגעת, תבשיל קציצות דג, מרק חרירה, ועלי גפן נפלאים.




יש משהו בבישול בסיר אחד, שעושה לי שמח. ממש כיף להכניס הכל לסיר, ולשכוח ממנו לזמן מה.
ואז, כבמטה קסם, הוא מסיים את תפקידו על הכיריים, והופך לארוחה שלמה ונהדרת בסיר אחד.
בלי יותר מדי כלים לרחוץ, בלי יותר מדי עבודה, והקסם קורה.
במיוחד בחורף, תבשילים כאלו משמחים אותי במיוחד. 
כשזמינו אותי לסדנת בישול שהשם שלה "הכל בסיר אחר", לא הייתי צריכה לחשוב יותר מדי. 
עניתי: "ברור שכן". 
לא אכפת היה לי מי מזמין, מתי או איפה. העיקר "סיר אחד". 

לשמחתי, המזמין היה מליגת העל בתחום הבישול הביתי והמוסדי, "נעמן", גם המיקום היה מליגת העל, "עושים בישול" בהרצליה, ביה"ס לבישול של השף קונדיטור אורן גירון, ובכלל, הטיימינג היה מושלם עבורי.
אז ברור שהלכתי.
בהמשך, מחכים לכם חמישה מתכונים נפלאים, 
מקולקציית "הכל בסיר אחד" :)
המזמין: "נעמן".
המוצר המודגם בסדנא: סדרת הסירים החדשה של "נעמן", 
קולקציית IRON SPRAY.
הייחודיות של הסדרה:
טכנולוגיית "IRON SPRAY" המתקדמת בעולם נחשבת בעיני רבים כדבר הבא במטבח המקצועי והביתי. 
הטכנולוגיה החדשה מאפשרת לחסוך כ-30% מזמן הבישול הודות לארבעת השכבות הייחודיות שממוקמות בתחתית החיצונית של כלי הבישול.
הבסיס החיצוני של תחתית הסיר הוא Full induction. עליו נמצאת שכבת SPRAYIRON ראשונה המשפרת את ביצועי האינדוקציה בכ-15% ויותר, ומוליכות החום מזרזת בכ-30% את זמן הבישול.
שכבה שלישית: SPRAYAluminum powder ליציבות ולחוזק מרבי, הגנה מפני חלודה ולהולכת חום שווה ואחידה.
שכבת צבע חיצוני בחלק התחתון לשמירה על חוזק ויציבות התחתית בטמפרטורות גבוהות, המאפשרת שימוש בתנור עד °200.
ככה נראה החיתוך של הסיר:
הסדרה החדשה כוללת סירים ומחבתות שמיוצרים מסגסוגות אלומיניום איכותיות.
לסדרה יש ציפוי פנימי NON STICK מבית DuPont ארה"ב (ואם אתם לא מכירים - תגגלו), ציפוי המונע את הדבקות המזון ומאפשר שימוש בטוח גם בכמות מופחתת של שמן.
לסדרה יש ציפוי חיצוני Hard Anodized ומעליו שתי שכבות נוספות של NON STICK המגנות על ה-Hard Anodized ומאפשרות שימוש במדיחי כלים ללא כל חשש.
לסירים יש צבע שחור שמקנה להם מראה מקצועי, אלגנטי אחיד וקל יותר לניקוי. מצד שני - כבר לכל חברה יש את הסדרה השחורה שלה. 
הידיות הארגונומיות משפרות את נוחות האחיזה וניתנות לשימוש בכיריים מכל סוג.
אז האם באמת התקצר לנו זמן הבישול בזכות הטכנולוגיה הזו? 
השף: אורן גירון/ "עושים בישול"
אם אתם חושבים ללמוד בישול או קונדיטוריה - זה המקום.
אורן גירון אדם מקסים, זו לא הפעם הראשונה שאני פוגשת אותו בסדנאות בביה"ס שלו, הוא תמיד נעים, תמיד מסביר פנים, והתלמידים שלו, לפחות אלו שאני מכירה, תמיד מאד מאד מרוצים. יום אחד, כשיהיה לי מספיק בשתי הקטגוריות, "זמן+ממון", גם אני אלמד שם :)
זה מה שחיכה לנו בכניסה לסדנה, ותאמינו לי, זה היה הכי פיין.
החבר'ה מנעמן נתנו הסברים על הסירים, על היתרונות, על המיתוג, ועל בכלל.
ואז התחלנו לבשל :)
כיף!!!
המתכון הראשון שאותו אתן לכם הוא המתכון שהקבוצה שלי הכינה, פאייה עוף וירקות.
אפשר לעשות אותה גם צמחונית.
כמובן, כל המתכונים הוכנו בסירים ומחבתות מסדרת "IRON SPRAY".



פאייה עוף וירקות



החומרים:
לעוף
6 יחידות פרגית, חתוכות לרוחב לשניים
4 כפות שמן זית
עלים מ-6 ענפי טימין
כפית פפריקה מעושנת מתוקה
מלח
פלפל שחור

לפאייה
5 כפות שמן זית
1 בצל, קצוץ
1 יחידה כרישה, פרוסה
5 שיני שום קצוצות
2 יחידות גזר חתוך לקוביות
2 פלפל אדום, צהוב או ירוק חתוך לקוביות
6 גבעולי סלרי אמריקאי, חתוך לקוביות
1 פלפל צ׳ילי, קצוץ

2 יחידות עגבנייה, קלופה, מרוקנת מגרעינים וחתוכה לקוביות
2 קישוא, חתוך לקוביות
250 גרם שעועית שטוחה, חתוכה לקוביות

כפית פפריקה מעושנת מתוקה
מלח, פלפל שחור
500 גרם אורז עגול
מעט זעפרן
כ- 1 ליטר ציר עוף/ירקות רותח
פלפל שחור, מלח בנדיבות

להגשה
2 יחידות לימון פרוס לטריזים
עליי מיקרו בזיל מתובלים להגשה
חופן צנוברים

אופן ההכנה:
מחממים בסיר רחב ושטוח את שמן הזית, מטגנים להזהבה את הפרגיות להזהבה, מוציאים ושומרים בצד.
לאותה מחבת מוסיפים שמן זית ומוסיפים את הירקות (ללא העגבניות, הקישוא והשעועית) מטגנים להזהבה
ומוסיפים תבלינים.
מחממים את הציר והזעפרן.
מוסיפים את האורז, העגבניות, הקישוא והשעועית, מערבבים היטב, מניחים מעל את הפרגיות הצלויות
ומנמיכים את האש. מוסיפים את ציר העוף והזעפרן ומבשלים מכוסה כ- 20 דקות.
קולים מעט את הצנוברים, מפזרים מעל הפאייה.
 מסדרים את הלימונים, ומניחים את עלי המיקרו במרכז.

עלי גפן ממולאים כל טוב





החומרים:
1 צנצנת של עלי גפן במי מלח, שרויים במים טריים ל- 1/2 שעה
למילוי:
200 גרם אורז
200 גרם בורגול גס
2 יחידות עגבנייה, קלופה וחתוכה לקוביות
1 בצל, מגורר גס
צרור עלי נענע קצוצים
צרור עלי כוסברה, קצוצים
מלח, פלפל שחור בנדיבות
100 גרם צימוקים קצוצים
100 גרם משמש מיובש, קצוץ
50 גרם צנובר קלוי וקצוץ
לרוטב
כ-600 גרם מים
מיץ מ-2 לימונים גדולים
60 גרם דבש
2 שיני שום כתושות
מלח, מעט סוכר, פלפל שחור בנדיבות
לבישול
6 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המילוי.
שוטפים את עלי הגפן במים על מנת להסיר מליחות מיותרת. מניחים עלה על משטח העבודה כאשר הגבעול
פונה למעלה.
לוקחים מעט מתערובת המילוי ומניחים על בסיס העלה .מקפלים את שני צידה העלה מעל המילוי, מקפלים
את החלק התחתון, מהדקים בזהירות ומגלגלים ל"אצבע" הדוקה. מניחים בצד. משתדלים להשתמש בעלים
השלמים, אבל לא זורקים את הקרועים- הם ישמשו אותנו להדבקת טלאים ולריפוד הסיר.
מרפדים תחתית סיר שטוח ורחב בעלים הקרועים. מסדרים את העלים הממולאים מעליהם בשכבת צפופה
ואחידה. יוצקים מעליהם את שמן הזית.
לרוטב- מערבבים את המרכיבים ויוצקים מעל העלים עד כיסוי. חשוב מאוד - להניח צלחת שקוטרה קטן
מעט יותר מהסיר על העלים, שתשמש כמשקולת.
מביאים לרתיחה. ומנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה חצי פתוח כ-40 דקות, עד להתאיידות והיספגות
רוב הנוזלים.



תבשיל כדורי דג, עגבניות ופסטה



החומרים:
לכדורי הדגים
700 גרם פילה דג לבן טחון (ללא עור) - מוסר/לוקוס/קרפיון
עלים מ-10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
עלים מ-10 גבעולי כוסברה, קצוצים
1 בצל קלוף ומגורר
1 גזר קטן, קלוף ומגורר
1 קישוא, קלוף ומגורר
6 שיני שום כתושות
1 ביצה
5 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל בנדיבות
2/1 כפית פפריקה חריפה
כפית פפריקה מתוקה
עלים מ-6 ענפי טימין, קצוצים
1 כפית אורגנו יבש
שמן לטיגון
לרוטב
3 כפות שמן זית
10 שיני שום פרוסות
1 ק"ג עגבניות שרי, חצויות
עלים מ-6 ענפי טימין, קצוצים
עלים מענף רוזמרין, קצוצים
1 ליטר מיץ עגבניות
כ-1 ליטר ציר דגים
מלח, פלפל שחור בנדיבות
כפית סוכר
2/1 כפית צ'ילי גרוס
כ- 300 גרם פסטה קצרה (פוזילי, קונצ׳ילי, פרפלה, אורזו)
להגשה
20 זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים גס
עלים מ-6 ענפי בזיליקום, חתוכים גס
80 גרם שקדים פרוסים, קלויים

אופן ההכנה:
לתערובת הדגים- מעבדים את כל המרכיבים, מערבבים היטב ומשהים ל-2/1 שעה לפחות.
לרוטב- מחממים בסיר רחב שמן. מוסיפים שום ותבלינים ומטגנים 3 דקות. מוסיפים עגבניות שרי ומטגנים קלות. 
מוסיפים מיץ עגבניות וציר ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית לצמצום. מתקנים תיבול.
יוצרים קציצות מוארכות מתערובת הדגים, מטגנים בשמן להזהבה ומניחים ברוטב. 
מבשלים כ-10 דקות תוך טלטול הסיר מידי פעם. 
מוסיפים את הפסטה ומבשלים בערבוב/טלטול עדינים עד לריכוך, כ-12 דקות.
לפני ההגשה מוסיפים זיתים, שקדים ובזיליקום.

מרק חרירה צמחוני עם אטריות וקטניות


החומרים ל-20 מנות:
2 בצלים סגולים גדולים, פרוסים לטבעות
2 שיני שום כתושות
1 כרישה, פרוסה לטבעות
1 גזר, חתוך לחצאי טבעות
שמן קנולה לטיגון
1 שורש סלרי, חתוך לקוביות
1 שורש פטרוזיליה, חתוך לקוביות
2 כפיות כורכום
1כפית פלפל שחור
1 כפית קינמון
2 כפיות חוואיג׳ למרק
3 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות
300 גרם גרגרי חומוס, מושרה במים ל-12 שעות
ומבושל לריכוך
150 גרם עדשים שחורות, מושרות 20 דקות

כ -3 ליטר מים/ציר ירקות
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
1 בטטה חתוכה לקוביות
30 גרם קמח
250 גרם מים
עלים מענפי שורש הסלרי, קצוצים
1 צרור פטרוזיליה, קצוץ גס
1 צרור כוסברה, קצוץ גס
1 צרור שמיר, קצוץ
6-5 גבעולי מנגולד, קצוצים
100 גרם אטריות דקות
2 כפיות מלח
מיץ מ-3-2 לימונים

אופן ההכנה:
בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים בצל, שום, כרישה, שורשים להזהבה.
מוסיפים תבלינים, מערבבים ומטגנים 3 דקות.
מוסיפים עגבניות ומבשלים 2 דקות.
מוסיפים חומוס, עדשים ומים. מוסיפים תפוח אדמה ובטטה ומביאים לרתיחה.
מבשלים מעל להבה נמוכה כ-30 דקות.
מדללים קמח בכוס מים ובוחשים לתוך המרק.
מבשלים 10 דקות ומערבבים מדי פעם כדי למנוע הידבקות המרק לתחתית.
מוסיפים עשבי תיבול וירק, ספגטי ומלח ומבשלים 10 דקות.
מוסיפים מיץ לימון ומבשלים 5 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

קסרול של שוקי עוף מושחמים 
עם בטטות, פטריות ובצלצלי פנינה ברוטב חמצמץ



החומרים:
18 שוקי עוף טרי, קצוצי עקב
שמן זית לטיגון
מלח, פלפל שחור
2 יחידות בצל סגול, פרוס לחצאי טבעות דקות
10 שיני שום כתושות
מלח, פלפל שחור
200 גרם סוכר חום
צנצנת בצלצלי פנינה (לא מסוננים)
100 גרם רוטב סויה
1 ליטר ציר עוף
4 בטטות חתוכות לקוביות
500 גרם פטריות, חתוכות לחצאים
צרור בצל ירוק חתוך לטבעות

100 גרם שומשום קלוי

אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר שטוח ורחב, מתבלים את השוקיים ומטגנים להזהבה יחד עם הבצל והשום. מוציאים
ושומרים חם.
לאותו סיר מוסיפים את הסוכר, יוצרים קרמל ופותחים בעזרת בצלצלי הפנינה ונוזלי הכבישה, מביאים
לרתיחה. מוסיפים את הסויה ומחזירים את העוף והבצלים.
מוסיפים ציר עוף, מתבלים, מרתיחים ומבשלים על להבה נמוכה 15 דקות. מידי פעם מטלטלים את הסיר.
מוסיפים את הבטטות והפטריות וממשיכים לבשל עוד 30 דקות. לקראת סוף הבישול ניתן לפתוח את המכסה
לצמצום הרוטב, או להעביר לתנור להשחמה.
להגשה- מתקנים תיבול, מפזרים את הבצל הקצוץ, מטלטלים מעט ומגישים.


ושיהיה לכם בישול שמח!


הוסף רשומת תגובה