דלג לתוכן הראשי

פוסט מומלצים: תבנית מאפינס הורסת, מסקרה מעלפת, כוס היסטרית למרק, ועוד הפתעות.




החודש נחתו אצלי בבית לא מעט מוצרים חדשים ומעניינים. חלקם יותר, חלקם פחות, חלקם מעולים, חלקם נחמדים.
החלטתי לשתף אתכם בתובנות שלי ובהמלצות לגביהם, שלא תגידו שאני משאירה את כל המידע המעניין לעצמי.



כוסות מרק עם מכסה לחימום במיקרוגל  

רשת ארקוסטיל קיטצ'ן, יבואנית המותג Sistema בישראל, מציעה לקראת החורף כוסות מרק צבעוניות עם מכסה לחימום במיקרוגל. הכוסות הצבעוניות מיוצרות בניו זילנד ועשויות פלסטיק איכותי, ללא BPA ובטיחותיות לחימום במיקרוגל, שטיפה במדיח ושימוש במקרר ובמקפיא.
הכוסות אידיאליות למרקים, תבשילים, נודלס ומשקאות חמים בבית, במשרד או בלימודים. באמצעות הכוסות ניתן לחמם את התכולה ישירות בתוך הכלי. אין ספק, זה אחלה פתרון לסיטואציות שבהן אוכלים בחוץ, וצריך כלי מספיק גדול לחימום, ושיהיה גם נוח לאכילה. 
הכוסות כוללות מכסה עם כפתור לשחרור לחץ אדים, וזמינות בשני גדלים 565 מ"ל ו- 900 מ"ל. 
במקום לחמם את כל הסיר, שמתי את מרק החרירה שלי בכוס, וחיממתי במיקרו.
אכלתי בה, ונהנתי ממנה מאד. כוס מומלצת ולא יקרה!
נפח 565 מ"ל, מחיר 31.90 ₪
נפח 900 מ"ל, מחיר 39.90 ₪
להשיג בחנויות ארקוסטיל קיטצ'ן וכלי הבית המובחרות.

מסקרה סקיני בולד של קרליין

+זו ללא ספק אחת המסקרות המעולות שיצא לי לנסות לאחרונה. 
אחד ממוצרי האיפור הפופולאריים ביותר היא המסקרה- מעל ל-80% אחוז מהנשים בישראל משתמשות בה. 
גם אני :)
טלפארמה, בית המרקחת המקוון, מציעה את המסקרה של קרליין, סקיני בולד, המעגלת ומאריכה את הריסים.
מה שאהבתי בה במיוחד זה את צורת הבורג של המברשת. המריחה באמצעות המברשת הזו מדויקת ונוחה מאד. 
המבנה הייחודי אוסף כמות צבע בכמות המספיקה למריחה אחידה של כל הריסים בפעם אחת. 
המסקרה מוגדרת טבעונית, ואינה מכילה פארבנים, מרכיבים מהחי, מרכיבי בישום או טלק. 
מחיר ליחידה: 52.90 ₪ 
מומלצת מאד!!!

תבניות אפייה עם מכסה ייעודי לנשיאה ושמירה על טריות המאפים 

רשת ארקוסטיל קיטצ'ן מציעה את תבנית האפייה מסדרת "ARCOSTEEL מיקי שמו",  תבנית בעלת מכסה נשיאה.
לסדרה שני סוגי תבניות:
תבנית אפייה מלבנית (24*34 ס"מ) 
תבנית אפייה 12 שקעים למאפינס (26*34 ס"מ  | קוטר השקעים 7 ס"מ).
קיבלתי את תבנית המאפינס, והתלהבתי מהרעיון. וכמו תמיד כשמגיעים אלי כלי בישול חדשים למטבח, מיד רצתי להכין משהו. הפעם, מאפינס כמובן.
מאפינס השיש שהכנתי הוכיח שכל התכונות שסיפק היבואן אכן מתקיימות:
תבניות הסדרה הן בעלות ציפוי מונע הידבקות המאפשר שימוש מופחת בשמן במהלך האפייה, ללא חשש מהידבקות המאפים אל גוף התבנית. בנוסף, גם ניקוי קל בסיום האפייה. 
התבניות מגיעות עם מכסה בעל ידית נשיאה מובנית. כל מכסה, הוא בעל שני מנגנוני נעילה לסגירה יעילה ובטיחותית של המכסה. בנוסף, ידית המוצר הינה בעלת אפשרות קיפול לטובת אחסון יעיל ונוח במקרר או בחללים קטנים.
לכל אחת מהתבניות מתכון ייעודי של השף קונדיטור מיקי שמו.
מחירים: תבנית מלבנית 109 ₪  תבנית מאפינס 139 ₪. 
לרגל ההשקה מציעה רשת ארקוסטיל קיטצ'ן מבצע 50% על הפריט השני מסדרת תבניות האפייה.
ניתן להשיג ברשת חנויות ארקוסטיל קיטצ'ן ובחנויות המובחרות.

קרקרים עם פחות מ- 20PPM גלוטן

לפני כמה חודשים החלטתי להפסיק לאכול גלוטן.
גיליתי שתזונה נטולת גלוטן עושה לי טוב. טוב למשקל, טוב להרגשה, טוב בכלל.
אני לא יכולה להגיד שמדי פעם לא בא לי שקדי מרק, או קרקרים, או קרוטונים.
הגיעה אלי לבדיקה סדרת הקרקרים החדשה של "לב הטבע".
מה מיוחד בהם? קרקרים עם פחות מ-20 ppm גלוטן, מקמח חומוס, תירס, ותפו"א המותאמים במיוחד לשומרי גלוטן. 
מפעל הבוטיק "לב הטבע" הממוקם בכפר הנשיא זיהה את המגמה ואת הצורך, והשיק את סדרת קרקרים החדשה.
בסדרה החדשה הבסיס לקרקר הוא קמח אורז מלא, זרעי חמניה, זרעי פשתן, זרעי שומשום ומעט קצח, ומגיע בארבעה סוגי קמחים: קמח חומוס, קמח תירס, קמח תפו"א, וקמח אורז מלא. 
הקרקרים החדשים כמו קודמיהם מיוצרים בעבודת יד, אפויים בתנור ללא שמן, באיכות גבוהה ביותר, מחומרי גלם טבעיים וללא חומרים משמרים, ללא שמרים, וללא תוספת סוכר. גם זה מתאים בדיוק לתזונה שלי.
הקרקרים בהשגחת כשרות בד"ץ העדה החרדית. 
הם נמכרים באריזה המכילה ארבע שקיות שומרות טריות, שמכילות 140 גר'.
הקרקרים מומלצים לטבעוניים ובאישור עמותת וייגן פרינדלי (Vegan Friendly). מבחינת הטעם, אין להשוות לקרקרים רגילים. תמיד קמח לבן וסוכר ינצח בטעם את הקמחים האחרים ואת הנסיון לבריאות. חלקם מתאפיינים בטעם מריר מעט, אך הם מתאימים לנשנוש בריא, בארוחה לצד מטבלים וגבינות, או עם ריבה מעליהם. 
אני הכנסתי אותם במקום קרוטונים לסלט, הם הוסיפו מרקם קראנצ'י נהדר, והיו תוספת מושלמת לסלט שלי.
מחיר חבילת קרקרים: 17 ש"ח.
ניתן להשיג בבתי טבע נבחרים, קיבוצים, וברשתות הקמעונאות:  ויקטורי, יוחננוף, רמי לוי, שופרסל גרין בכל רחבי הארץ.
קרקר לב הטבע, קיבוץ כפר הנשיא, טלפון, 04-6914758

קטשופ מופחת נתרן ומופחת סוכר

מי לא רוצה שהילדים שלו יאכלו בריא יותר? כולנו.
הבעיה, שהם אוהבים דווקא את הדברים הפחות בריאים :)
קטשופ, למשל. לא המוצר הכי בריא בעולם, ובכל זאת - רוב הילדים לא גדלים בלעדיו.
היינץ משיקה מוצר חדש עם 50% פחות סוכר ו- 25% פחות נתרן, שזו בהחלט בשורה מעולה. כל הפחתה של נתרן וסוכר היא הפחתה מבורכת!
המוצר החדש של היינץ שמכיל 50% פחות סוכר מכיל ממתיקים ממקורות טבעיים. חלק מהסוכר הוחלף בשימוש בצמח הסטיביה, שמקורו בדרום אמריקה. הסטיביה בעל עלים מתוקים והוא משמש כממתיק טבעי וצמחי. בתמציות צמח הסטיביה יש עד 300 פעמים את המתיקות של הסוכר, אך ממקור טבעי.
אני בטוחה שזה מוצר שיכנס חזק לשוק, כי כל מה שתורם ולו במעט להפחתת הסוכר שהילדים שלנו ואנחנו אוכלים - מבורך. 

זהו לבינתיים.
מקווה שתהנו מההמלצות שנתתי לכם, ושיהיה לנו ינואר שמח :)


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

פשטידת כרוב משגעת!!! מתכון לפשטידה קלה להכנה וטעימה להפליא :)

אני מודה:
נכון, יש לי חיבה גדולה לסטייקים ובשרים,
אבל גם מאכלים חלביים עוברים לי נהדר בתפריט השבועי שלי.
מדי פעם אני מכינה פשטידות טעימות, כמו פשטידת התרד הנהדרת שלי,
שמהוות יופי של תחליף לארוחת צהריים בשרית, או לארוחת ערב כיפית.
הפעם הלכתי על כרוב.
אני תמיד ממציאה פשטידות, כשהבסיס די קבוע, ורק ה"בפנוכו" משתנה.
מחליפה ירקות, משנה תיבולים, מחליפה תבניות, צורות, גדלים,
אבל תמיד הן יוצאות משגעות, נפלאות לאירוח, וקוצרות מחמאות :)

פשטידת התרד ההורסת שלי. לא רק לפופאי מגיע! (-:

תרד. אחד מהירוקים הבריאים. נו, בטח כולכם זוכרים את "פופאי" (-: קיבלתי להתנסות חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל". באופן כללי, אני מאד אוהבת את כל הירקות השטופים, הטריים, הקצוצים. תענוג אמיתי. סלטים, פשטידות, מטבלים- הכל מוכן בשניות, בזכותם (-: שקלתי מה לעשות איתם. מצד אחד, ממש בא לי שקשוקת תרד עם שמנת. מצד שני, אני אוהבת פשטידות, וגם פשטידת תרד נראתה לי פתרון זריז ונפלא לארוחת ערב קלילה של מוצ"ש. החלטתי להכין פשטידה, ובשבילכם, גם צילמתי אותה, שלב אחרי שלב, כי כשהכל מגיע היום טרי, שטוף ומוכן לאכילה, חצי מהעבודה המעייפת יורדת, וההכנה הופכת לכיף של ממש (-:



לוקחים חב' עלי תרד טריים ושטופים של "שופרסל",
וחולטים אותם כחצי דקה במים רותחים.

מעבירים את העלים לקערה עם מים קרים.

שמים בקערה ארבע ביצים:

מוסיפים קופסא שמנת חמוצה 15%, ושתי שיני שום:


מוסיפים ארבע כפות קמח תופח, וארבע כפות מיונז. כן, מיונז (-: סוחטים היטב את עלי התרד, ומוסיפים גם אותם לקערה. מוסיפים כף של בזיליקום טרי חתוך גס:



מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים חצי כוס מים, ומערבבים:




משמנים תבנית אפיה, מפ…

מתכון לקינוחי גבינה-אוראו אישיים. קינוח שבועות הורס לעצלני מטבח :)

בפוסט הקודם הכנתי עוגת אוראו-גבינה עם בוטנים מסוכרים.
העוגה היא לאלו שאוהבים להשקיע.
מאותה תערובת של המלית הכנתי קינוחים אישיים בכוסות,
סוג של קיצור דרך לאלו שלא אוהבים לעבוד קשה מדי :)

המתכון מתאים מאד לשבועות, והוא קל להכנה.
הוא מרשים, וטעים.


קינוחי אוראו-גבינה אישיים

קינוח גבינה ולוטוס בכוסות אישיות. מתכון מהיר הכנה והורס במיוחד!

מתכון לקינוח לוטוס
החומרים ל-3 כוסות של 200 מ"ל *אפשר להכין בכוסות קטנות יותר



מצרכים:
12 עוגיות לוטוס מרוסקות גס
1 שמנת מתוקה 38%
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה 5%
ממרח לוטוס עם פירורי לוטוס בפנים-מוצר חדש ומטריף
(כף גדושה לתערובת הקרם, כף נוספת לזילוף בין השכבות)
שוקולד מריר מגורד לעיטור

אופן הכנה:
לקערת מיקסר שופכים אינסטנט פודינג וניל, חלב, שמנת, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
לערבב את הגבינה עם ממרח הלוטוס עד לאיחוד מלא.
כשהקרם מתייצב לקפל אותו לתערובת הגבינה-לוטוס.
להכניס לכמה דקות למקרר.

הרכבת המנה:
לוקחים שקית זילוף
(אני משתמשת בחד פעמית, הכי נוח ללכלך ולזרוק ישר לפח).
גוזרים בשקיות הזילוף פתח של 1 ס"מ.
מזלפים שכבה של קרם לתוך כוסות שקופות ויפות.
מעליה מפזרים שכבה של פירורי לוטוס,
ומעליה  מזלפים עוד שכבה של קרם.
מכניסים כף לוטוס למיקרו וממיסים למצב נוזלי.
(ברגע שנמס לעצור, להימנע מחימום יתר!)
מעל שכבת הקרם השנייה שופכים  מעט מנוזל הלוטוס,
ועליו מפזרים שוב עוגיות מגורדות.
מסיימים עם שכבת קרם נוספת.
מכניסים למקרר עטוף בניילון נצמד לכ-3 שעות.
לפני ההגשה מגרדים …

עוגת אוראו עם גבינה ובוטנים מסוכרים. יש דברים ששווה לחיות עבורם :)

מי שכבר טעם קינוחי אוראו, יודע שאין על השילוב של אוראו+גבינה.
שבועות הגיע, החלטתי להכין עוגת גבינה-אוראו, רק שהפעם הוספתי לה טוויסט נהדר: בוטנים מסוכרים.
אוי, שזה טעים!

אז מה יש בעוגה הכ"כ טעימה הזו?