ימי חמישי אצלי הם ימים מיוחדים."ימי פינוק", אני קוראת להם.
פינוק לחיילים שלי, כי הכי מגיע להם.
בימי חמישי אני מבשלת מוקדם. הילדים חוזרים מהצבא, בשישי יש להם חופש, וכבר מחמישי אני מפנקת אותם בדברים טעימים ובהרבה אוכל ביתי, אחרי שבמשך השבוע הם אוכלים צהריים בבסיס.
לפני שבועיים נכנסתי לבנק. היה יום חמישי, ונזכרתי שעוד לא עשיתי קניות לשבת. בצמוד לבנק שלי נמצא סניף של יינות ביתן. החלטתי להיכנס, המחירים ביינות ביתן לא רעים בכלל.
מה האינדיקציה שלי למחירים סבירים? תצחקו, אבל קורנפלקס "כריות". למה? כי הבת שלי מחסלת כמה חבילות בשבוע. לא, אני בכלל לא מרוצה מזה - אבל גם לא נלחמת בזה. רוב הסופרמרקטים בסביבתי מוכרים את הכריות במחיר שנע בין 26.90 ש"ח ל-29.90 ש"ח.
לא זול בכלל בשביל קורנפלקס. ביינות ביתן אני קונה את הכריות ב-19.90 ש"ח. ללא ספק הבדל משמעותי, במיוחד בקנייה של 10 חב' בחודש לפחות.
אז נכנסתי, כדי לצאת עם ארבע חב' של כריות. יצאתי עם 600 ש"ח :)
נו, כי בדיוק היה יום חמישי, ומחלקת הבשר הייתה עמוסה, וכשמחלקת הבשר עמוסה, אני משתוללת. מה קניתי? כריות, ובשר. וזהו.
כי גם הבשרים היו במחיר מעולה. העיניים שלי נחו על נתחים יפים של צלעות וצוואר. ובכלל, היה מבצע מעולה, 2 ק"ג ב-90 ש"ח. אז קניתי 4 ק"ג בשר טחון, ו-4 ק"ג נתח מס. 5, שגם הוא היה במחיר מאד נורמלי, 69.90 ש"ח לק"ג, ודהרתי הביתה למטבח.
החלטתי להתחיל עם הטחון, ולשמור את הכתף לבישול ארוך בשבת.
די נמאס לי להכין שוב קציצות, או עוד פעם המבורגר, או שוב בולונז. אבל, הבת שלי לא אוכלת כל דבר, ולפעמים בא לי לגוון.
פתאום נזכרתי שהמון זמן לא הכנתי פאי רועים. יש הקוראים לו פשטידת רועים, אבל שמו המקורי של המאכל הוא בעצם "שפרד'ס פאי".
פאי הרועים מורכב משכבות של פירה ובשר טחון. הוא מאכל בריטי, שבמקור הורכב מהשאריות של ארוחת יום ראשון.
ההכנה שלו פשוטה ממש, והטעם גן עדן. אני משתמשת בתבלינים שמזכירים פחות את הממלכה הבריטית ויותר את מרוקו או עיראק, ואני בכלל מפולין, אבל פאי רועים בסגנון מזרחי זה הכי טעים שיש.
אז יאללה, לעבודה. מתחילים עם הכיריים, עוברים לתנור, ומקבלים מחמאות.
הגירסה שלי לא כשרה, ומצד שני - בקלות הופכים את פאי הרועים לכשר, עניין של בחירה.
מתכון לפאי רועים
חומרים:
לשכבת הפירה:
9 תפוחי אדמה בינוניים
רבע כוס חלב לריכוך הפירה (אפשר לוותר בגירסה הכשרה או לשים מעט שמנת צמחית)
2 ביצים
לשכבת הבשר:
5 כפות שמן זית
25 גרם חמאה (אפשר להחליף בעוד 5 כפות שמן זית לגרסה כשרה)
1 בצל גדול, קצוץ
900 גרם בשר טחון (רצוי שילוב של צלעות וצוואר, אך כל טחון אחר יכול להתאים)
10 כפות מחית עגבניות קלה (כוס חד פעמית)
רבע כוס שמן זית
כף פטרוזילה קצוצה
כף סילאן (לא חובה)
תערובת תבלינים:
כפית וחצי מלח
כפית כורכום
כפית בהרט
חצי כפית פלפל שחור טחון
חצי כפית כמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית מוסקט טחון
רבע כפית קינמון
הוראות הכנה:
לשכבת תפוחי האדמה:
מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות גדולות, ומכניסים לסיר עם מים רותחים וכף מלח.
כשתפוחי האדמה רכים, מסננים, מניחים בקערה, ובעזרת ממחה מועכים לפירה חלק.
טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח ומעט פלפל שחור.
(לא לעבד תפוחי אדמה במעבד מזון!!!)
מוסיפים את החלב ואת שתי הביצים, ומערבבים מעט עד לאיחוד.
לשכבת הבשר:
מחממים 5 כפות שמן וחמאה בסוטאז' או במחבת גדולה עמוקה, על אש בינונית-גבוהה.
מטגנים את הבצל עד שהוא הופך חום בהיר - זהוב.
מוסיפים את הבשר הטחון. צורבים כמה דקות, ומתחילים לערבב, עד שהבשר מתפורר. מוסיפים את תערובת התבלינים, ומערבבים. מוסיפים את שמן הזית ואת מחית העגבניות, ומבשלים מעט, עד לצמצום הנוזלים.
מכבים את האש, ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.
הרכבת המנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
בתבנית מלבנית או אובלית מניחים חצי מהפירה. משטחים.
מעל מניחים את כל תערובת הבשר.
למעלה סוגרים עם החצי השני של הפירה.
בעזרת החלק התחתון של המזלג "מציירים" קווים.
מעל מניחים קוביות קטנות של חמאה. לגירסה הכשרה - כמובן שאפשר לוותר.
אופים כ-40 דקות, עד שמזהיב ומתייצב.
מגישים חם, הכי טעים איך שזה יוצא מהתנור, אבל גם יום אחרי זה נהדר.
ארוחה קלה, טעימה, אהובה במיוחד גם על מבוגרים וגם על ילדים, והכי חשוב, כמו שאני אוהבת, קלה להכנה.
תגובות
הוסף רשומת תגובה